واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: خودپردازهايي كه موقتا كار نمي كنند
سرگرداني دارندگان كارت هاي عابر بانك براي دريافت پول اين بار از آخر هر ماه به روزهاي ابتدايي ماه منتقل شده است؛ اين درحالي است كه مسوولان بانكي همچنان تاكيد مي كنند عابربانك ها با مشكل خاصي مواجه نيستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، صف هاي طولاني و مراجعات متعدد به عابر بانك هايي كه همگي عضو شتاب هستند اين روزها به صحنه اي عادي در پايتخت تبديل شده است.
با اين كه كليه عابربانك ها عضو شبكه شتاب هستند؛ اما آن چه جالب به نظر مي رسد اين است كه هر عابربانك تنها وجه مورد نظر بانك خود را در اختيار مشتري قرار مي دهد؛ البته اگر دستگاه موقتا درست باشد!
خانمي كه طي سه روز گذشته با در بسته براي برداشت پول از عابر بانك مواجه شده به خبرنگار برنا در اين ارتباط گفت: روز گذشته تصميم گرفتم براي برداشت حقوقم به داخل شعبه مراجعه كنم ؛اما مسوولان شعبه در كمال خونسردي اعلام كردند شبكه فعال نيست و نمي توانيم وجه شما را پرداخت كنيم.
خراب بودن عابربانك ها يا نداشتن پول، به آشناي هميشگي خانواده هاي ايراني در پله اول آشنايي با بانكداري الكترونيك، تبديل شده است.
"حميدرضايي" كه از چهار سال پيش بازنشسته شده است معتقد است نمي تواند به راحتي از عابربانك براي برداشت حقوق خود استفاده كند و اگر از داخل شعبه حقوق خود را دريافت مي كرد راحت تر بود.
به خاطر سپردن رمز كارت، ايستادن در صف انتظار براي برداشت حقوق خود از عابر بانك در بيشتر مواقع قبل از اين كه صف مراجعه كنندگان به پايان برسد پول عابر بانك ها تمام مي شود و بازماندگان از برداشت پول ناچارند به دستگاه خودپرداز ديگري مراجعه كنند.
به گفته رضايي، هر از چندگاهي در برداشت حقوق خود با اين مشكل مواجه مي شود كه از حوصله فرد سالخورده اي مانند او بيرون است.
براساس آمار اداره نظام هاي پرداخت بانك مركزي تعداد دستگاه هاي خودپرداز شبكه بانكي در سطح كشور از 9 هزار و 917 دستگاه در پايان اسفند 86 به 10 هزار و 113 دستگاه در پايان ارديبهشت ماه 87 افزايش يافته است.
با اين حال تعداد تراكنش هاي انجام شده از طريق اين خودپردازها در فاصله زماني ياد شده از 64 ميليون و 830 هزار و 154 تراكنش به 61 ميليون و 632 هزار و 648 تراكنش كاهش يافته است.
همچنين مبلغ تراكنش هاي انجام شده در همين مدت نيز از 21 هزار و 543 ميليارد ريال به 18 هزار و 848 ميليارد ريال تنزل پيدا كرده است.
"محمدتقي چهرودي"-رييس انفورماتيك بانك ملي- علت اختلال در دستگاه هاي عابر بانك را مشكل مخابراتي اعلام كرد و گفت:در حال حاضر دستگاه هاي كنترل مخابراتي بانك ملي با مشكل مواجه شده است و تا اين لحظه نيز حل نشده است.
چهرودي با بيان اين كه در صدد اضافه كردن يك دستگاه جديد به دستگاه كنترل مخابراتي براي رفع مشكل فوق هستيم ادامه داد: البته طي يك ماه ونيم گذشته حدود 800 شعبه جديد به سيبا اضافه شده است كه اين مساله نيز در اختلال شبكه بي تاثيرنيست.
رييس انفورماتيك بانك ملي گفت: در ماه مبارك رمضان نيز به دليل كم شدن ساعت كار بانك ها تراكم تراكنش ها به ساعت محدودي منتقل شده است.
اگرچه مديران بانكي معتقدند عابربانك ها نبايد به وسيله اي براي برداشت حقوق تبديل شود اما طي چند سال اخير اين دستگاه به محلي براي واريز حقوق كارمندان دولت و بسياري از بخش هاي خصوصي تبديل شده است، بنابراين طبيعي به نظر مي رسد كه مراجعه به اين دستگاه ها نيز هر روز افزايش يابد.
برداشت روزانه 200 هزار تومان از دستگاه هاي خودپرداز اگرچه نمي تواند پاسخگوي نياز مشتريان باشد؛ اما اين مساله نيز با انتقاد مديرعامل بانك ملي مواجه شده است.
بانك هاي ايراني در حالي از گسترش بانكداري الكترونيك سخن مي گويند كه ايرانيان براي پرداخت هزينه هاي آب، برق، تلفن، گاز و انتقال پول از حسابي به حسابي ديگر وقت زيادي مي گذارند و براي پرداخت و دريافت وجه نقد گاه ساعت ها در صف مي مانند.
"داوود زارعيان"- سخنگوي شركت مخابرات- با بيان اين كه معتقدم هر دو طرف بانك و مخابرات در اين مساله مقصر هستند به برنا گفت: بايد به پيغام دستگاه هاي عابر بانك توجه كرد و براساس آن مي توان متوجه شد كه مشكل از كجا ناشي مي شود
"مشكل نقص فني"، "نداشتن پول"، "نداشتن رسيد"، "در حال تعمير" از جمله پيغام هايي است كه به نظر زارعيان بايد به آن توجه كرد؛ اما وي معتقد است به ندرت با جمله "عدم انتقال اطلاعات" هنگامي كه دستگاه مشكل دارد مواجه مي شويم.
اگرچه مديران عامل بانك ها عمدتا اين مساله را رد مي كنند و معتقدند كه سيستم آن ها مشكلي ندارد و در حال حاضر نيز به ندرت با دستگاه هايي مواجه مي شويم كه پول نداشته باشند و يا اين كه همه آن ها باهم در حال تعمير باشند.
تعداد دستگاه هاي عابربانك كه از جمله خدمات بانكداري نوين به شمار مي رود هر روز در حال افزايش است اين در حالي است كه بانك ها پهناي باند مورد نياز خود را از مخابرات خريداري نكرده و ظرفيتشان نيز تكميل نيست؛ با اين حال بايد پذيرفت كه مخابرات نيز در اين مساله كم كاري كرده است و همكاري لازم را با شبكه بانكي ندارد.
سخنگوي شركت مخابرات با بيان اين كه نمي گويم كه مخابرات در اين قضيه مقصرنيست گفت: به نظر من عامل اصلي قطعي مكرر دستگاه هاي عابر بانك مخابرات نيست و بايد علت را در بخش ديگري جستجو كرد.
با اين حال دور از ذهن نيست كه خرابي عابربانك ها در هفته منتهي به عيد سعيد فطر كه قطعا مراجعه به عابربانك ها براي برداشت پول افزايش مي يابد و موجود نبودن پول يا كارنكردن موقتي دستگاه كه مي تواند به دو روز نيز تعميم يابد، افزايش يابد.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]