واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ورزشكاران از مزاياي بيمه ورزشي بي اطلاعند
شيرازي - بيمه ورزشي يكي ملزوماتي است كه هر ورزشكاري براي انجام فعاليت هاي ورزشي در دستور كارش قرارمي دهد. چرا كه آسيب هاي ورزشي به هيچ وجه قابل انكار نيست و ضرورت بيمه باعث خدمات رساني بهينه و كاهش مشكلات ورزشكاران مي شود.
طي گفت و گويي كه با ورزشكاران خراسان شمالي داشتم متوجه شدم اغلب آن ها با مقوله بيمه ورزشي آشنايي چنداني ندارند و حتي از تشكيل هيئت پزشكي ورزشي كه 4 سال است در استان فعال است بي اطلاعند.
سال ها پيش ... نه البته خيلي سال ها پيش تا همين يك سال پيش براي گزارش مسابقات به هر سالن ورزشي كه مي رفتيم دور تا دور سالن را نگاه مي كرديم كه شايد پزشكيار را گوشه اي از سالن بيايم ولي حكايت گشتم نبود نگرد نيست شده بود ماجرا به نوعي شده كه به محض ديدن پزشكيار در سالن ورزشي هيجان زده مي شديم و از خوشحالي كلي از هيئت فهيم تعريف و تمجيد مي كرديم.
***
يك سال گذشت و حالا وقتي براي گزارش مسابقه به سالن هاي ورزشي مي رويم ديگر پزشكيار را جست و جو نمي كنيم. چون فرهنگ شعور و اطلاعات به قدري بالا رفته كه هيچ مسابقه اي بدون حضور پزشكيار برگزار نمي شود.
***
سال ها پيش وقتي ورزشكاري آسيب مي ديد و از او مي پرسيديم كه بيمه ورزشي هست يا نه با تعجب نگاهمان مي كرد و مي گفت آره بيمه تأمين اجتماعي هستم از بچگي پدرم بيمه ام كرد.
دلمان از آن همه اطلاعات ورزش مي گرفت.
ولي امسال هيچ ورزشكاري بدون داشتن بيمه ورزشي حق شركت در مسابقات و حتي انجام تمرينات را ندارد.
نمونه بارزش سر در سالن 1200 نفره شهيد عليدخت است كه از سوي مسئول سالن پارچه نوشته اي تهيه شده كه هيچ ورزشكاري بدون بيمه ورزشي حق ورود به سالن و شركت در تمرينات ورزشي را ندارد.
با ديدن اين پارچه نوشته به اين فكر مي كنم كه آيا نظارتي هم بر اين امر مي شود!
***
و اما صحبت هاي ورزشكاران ...
يكي از ورزشكاران رشته فوتسال مي گويد: راستش فقط وقت مسابقات اسم بيمه ورزشي را مي شنويم.
درتومي مي افزايد: خودم كه تا به حال نياز به بيمه نداشتم ولي شنيدم كه بعضي بچه ها خيلي مشكل داشته و دارند براي همين انگيزه ما براي داشتن بيمه كمتر شده و همين كه اسمش مي آيد به شوخي مي گوييد كي داده كي گرفته!
صالحي يكي از فوتباليست ها مي گويد: هنوز هم به خاطر آسيب ديدگي ام نمي توانم فوتبال بازي كنم و فقط به آرامي بدنم را آماده نگه مي دارم.
او ادامه مي دهد: چند بار براي گرفتن حق بيمه به هيئت پزشكي ورزشي استان رفتم ولي متأسفانه آن قدر امروز و فردا شد كه به كل فراموشش كردم و دنبالش نرفتم! از آن موقع هم فقط به اجبار مسئولان براي مسابقات بيمه مي كنم اگر اجباري در كار نبود سراغش نمي رفتم.
(خراسان: با خواندن اين انتقادها عجله نكنيد قضاوت را بگذاريد براي پايان گزارش)
يكي ديگر از ورزشكاران رشته تنيس روي ميز مي گويد: بيمه هستم ولي مصدوميت براي ورزشكاران تنيس روي ميز در حد صفر است و هميشه برايم اين سؤال مطرح بوده كه بيمه شدن چه مزايايي دارد؟!
يكي از شطرنج بازها هم مي گويد: باور كنيد مغز من هيچ آسيبي در ورزش نمي بيند چرا بايد بيمه باشم!!
يكي از ورزشكاران رزمي مي گويد: بيمه ورزش هستم چون به نظرم سلامتي ام در هنگام فعاليت در اين رشته رزمي هميشه در خطر است بيشتر از 3000 تومان حق بيمه ارزش دارد. تا به حال پيش نيامده از بيمه استفاده كنم چون مصدوميت جدي نداشتم! ولي اين بيمه به ورزشكاراني كه مصدوم شده بودند كمك بسياري كرده است.
معصومي عنوان مي كند: ورزشكاران هم بهتر است لجبازي را كنار بگذارند و بيمه شوند تا فرهنگ بيمه ورزشي در استان ما هم جا بيفتد.
يكي از شناگران استان مي گويد: بيمه كه هستم ولي سال به سال مسابقه اي نداريم كه احتياجي به بيمه شدن داشته باشيم چرا كه تمرين منسجم و قانون مندي هم نداريم ولي به شخصه اقدام به بيمه ورزشي كرده ام!
با چند تن از ورزشكاران هم كه گفت و گو كرديم اطلاع چنداني از خدمات بيمه ورزشي نداشتند و آن را به مسابقات محدود مي كردند.
به همين خاطر سراغ رئيس هيئت پزشكي ورزشي استان رفتيم كه دكتر پاكمهر براي كمك به سيل زدگان بجنورد در محل حضور داشت و نايب رئيس هيئت پاسخ گوي سؤالات ما شد:
دكتر حميده مزيناني مي گويد: داشتن بيمه، لازمه ورزش هر ورزشكار است و تمام ورزشكاران بايد زير نظر هيئت پزشكي ورزشي بيمه شوند.
وي مي افزايد: 4 سال است كه هيئت پزشكي ورزشي در استان با رياست سيد محمد پاكمهر مشغول به فعاليت است كه فعاليت هايي كه هيئت دارد مربوط به بيمه ورزشي ورزشكاران، اقدام درماني ورزشكاران در حين تمرين و حتي مسير رفت و آمد ورزشكاران به سالن مسابقه است، ضمن اين كه پزشكيار ورزشي را براي مسابقات مي فرستيم تا اگر حادثه اي رخ داد سريع تر بتوان اقدام كرد.
از او درخصوص دوپينگ مي پرسيم كه عنوان مي كند: دوپينگ هم زير مجموعه هيئت پزشكي ورزشي است و مربي استان در اين باره خودم هستم و كلاس هايي نيز در مورد مكمل ها و دوپينگ در استان گذاشته ايم.
دكتر مزيناني ادامه مي دهد: دوپينگ بستگي به برداشت افراد هم دارد به طور مثال بيشتر افراد مكمل هاي غذايي غير بهداشتي را بدون اين كه متوجه ضرر آن باشند استفاده مي كنند به خاطر قدرت كاذبي كه مي دهد ولي به مرور تأثيرات منفي و بد آن را روي بدن مي بينند.
از وي مي پرسيم آيا در استان مورد دوپينگ گزارش شده كه پاسخ مي دهد: براي مسابقات بايد تست دوپينگ انجام شود كه به خاطر هزينه بسيار بالايش در بسياري از استان ها مثل استان ما تست انجام نمي شود.
دكتر مزيناني خاطر نشان مي كند: درخصوص بيمه هاي ورزشي هم ورزشكاران بايد بدانند كه مدت بيمه ها يك ساله است و بايد كارت را هر سال تمديد كنند تا مورد حمايت قرار گيرند، ورزشكاري را داشتيم كه با بعد از 2 سال از پايان مدت بيمه اش براي گرفتن تسهيلات بيمه مراجعه كرده كه اين تسهيلات شاملش نمي شود.
در حال حاضر 16 هزار و 677 ورزشكار بيمه هستند كه 12 هزار نفر آقا و 4 هزار خانم تحت پوشش هستند.
ورزشكاران شهرستان جاجرم در زمينه بيمه ورزشي استقبال قابل تحسيني داشتند و بيشترين آمار بيمه كه حدود 2585 ورزشكار را داراست.
مزيناني بيان مي كند: هيئت در سال 85 مقام دوم هيئت پزشكي ورزشي در كشور را به دست آورد، امسال هم قصد داريم بيمه شدگان را به سقف 5 درصد جمعيت استان برسانيم كه به نظرم نصف راه را پيموده ايم.
او تأكيد مي كند: همه رشته ها به طور قطع بايد بيمه شوند تا به حالا هم 98 نفر آسيب ورزشي در سالن، 15 نفر اعزام به بيمارستان و 4 نفر اعزام به تهران براي ادامه درمان داشتيم و در استان 18 مسابقه رسمي برگزار شده كه پزشكيار حضور داشته است.
دكتر مزيناني مي گويد: ما در 4 سال كه هيئت تشكيل شد توانستيم اطلاعات زيادي را به جامعه ورزشي برسانيم، رئيس هيئت ها را توجيه كنيم تا حضور پزشكيار و بيمه ورزشي الزامي باشد كه خدا را شكر در حال حاضر هيچ مسابقه اي بدون حضور پزشكيار برگزار نمي شود.
او ادامه مي دهد: بيمه ورزشي صد در صد ورزشكاران را تحت حمايت دارد از 98 نفر ورزشكار آسيب ديده بيش از نيمي از آن ها هزينه درماني را دريافت كردند. البته لازم به ذكر است كه ورزشكاران بايد بدانند بعد از مراحل درمان هيئت تمام هزينه ها را پرداخت مي كند.
او درخصوص فيزيوتراپي مي گويد: قرار شده مركزي را براي انجام فيزيوتراپي در اختيار ما قرار دهند چرا كه وسايلش از تهران رسيده و محلش در سالن عليدخت در نظر گرفته شده و در حال حاضر در پي مجوز و انجام مراحل پزشكي و بهداشتي آن هستيم.
اگر ورزشكاري كارت بيمه ورزش نداشته باشد حق شركت در مسابقات را ندارد و مسئولان سالن هاي ورزشي هم بايد اين موضوع را در نظر داشته باشند. چون بازرسان ما در تمام سالن ها و باشگاه ها به خصوص سالن عليدخت بيشتر خواهد شد ضمن اين كه مربي هاي ورزشي هم مي توانند بهترين كمك و همكاري را با ما داشته باشد.
امسال قصد داريم دوره پزشكيار ورزشي در سطح استان بگذاريم تا سطح عملي و علمي آن ها را هم بيشتر كنيم.
دكتر مزيناني اضافه مي كند: اداره كل تربيت بدني نهايت همكاري را با هيئت داشتند و هر ماه با آن ها جلسه داريم و مدير كل هم بر لزوم بيمه ورزشكاران تأكيد دارد.
مشكل خاصي نيست فقط سالن هاي ورزشي همكاري زيادي ندارند و شهرستان هاي استان به غير از 2 مورد بقيه كم كارند و با اين كه وضعيت همكاري هيئت ها بيشتر شده ولي نسبت به كل ورزشكاران هيئت آمار بيمه شدگان كم است.
باز هم تأكيد مي كنم تسهيلات بيمه تنها به آسيب هاي ورزشي در مسابقات تعلق نمي گيرد بلكه حوادثي كه ممكن است در مسير رفت و آمد ورزشكاران به محل تمرين اتفاق بيفتد و موارد مشابه را هم شامل مي شود.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2375]