تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803594350




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آرامگاه آثار هنري


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آرامگاه آثار هنري
موزه- اينجا موزه هنرهاي معاصر آبادان است. فضاي داخل موزه تاريك روشن است.

سيستم تهويه از كار افتاده و هواي گرم و دم آلود، حمام سونا را به خاطر مي‌آورد. تابلوها در گوشه و كنار تالار رها شده‌اند. به آرامگاه آثار هنري كشور خوش آمديد!

بيش از 70 اثر هنري شامل تابلوهاي نقاشي بزرگان كشور در آستانه نابودي است. در ميان اين آثار، تابلوهايي از پرويز كلانتري، كاظم چليپا، مرحوم جعفر روحبخش، حبيب صادقي، دكتر فدوي، دكتر ضرغام، محمود زنگنه و تابلوهايي منسوب به هانيبال الخاص به چشم مي‌خورد. ارزش مادي مجموعه آثار موجود در اين تالار بيش از چند صد ميليون تومان تخمين زده مي‌شود. ارزش معنوي اين آثار اما قابل احصا‌ نيست.

موزه‌ هنرهاي معاصر آبادان آذر ماه 1382 با ابتكار خسرو نشان، مديركل وقت فرهنگ و ارشاد خوزستان، در يك مجموعه فرهنگي تفريحي موسوم به پارك بازسازي افتتاح شد. تجهيز و مديريت اين موزه را مؤسسه هنرهاي تجسمي كشور وابسته به موزه هنرهاي معاصر تهران برعهده داشت. مجموعه آثار موجود در اين موزه را نيز همين مؤسسه خريداري كرد، يك كارشناس هنري و يك كارمند اداري- مالي در اين موزه مشغول به‌كار شدند و چندين برنامه هنري ازجمله نمايش آثار هنرمندان كشوري و استاني به اجرا در آمد. با رفتن دكتر خسرو نشان از ارشاد خوزستان، آرام آرام اجراي برنامه‌هاي فرهنگي در موزه هنرهاي معاصر كمتر شد. پس از 2سال مؤسسه هنرهاي تجسمي كشور، مديريت اين موزه را به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آبادان سپرد. دوران افول موزه هم از همين زمان آغاز شد. اواخر سال 1386 موزه به‌مدت 2 هفته تعطيل و در محل آن، نمايشگاه مبلمان برگزار شد.

مسئولان ارشاد آبادان در برابر انتقادات رسانه‌ها ابراز داشتند كه از درآمد حاصله براي تجهيز موزه استفاده خواهند كرد، اما پس از اتمام نمايشگاه مبل، اين موزه ديگر گشايش نيافت و تابلوهاي ارزشمند اساتيد نقاشي كشور در گوشه و كنار تالار موزه رها شدند. اتفاق بد اما از كار افتادن دستگاه تهويه و خنك‌كننده موزه در تابستان گرم آبادان بود. اكنون چند ماه از اين ماجرا مي‌گذارد اما هنوز هيچ اقدامي براي نجات تابلوها صورت نگرفته است. مديريت ارشاد آبادان تاكنون در برابر اظهار نگراني علاقه‌مندان واكنش مناسبي نشان نداده و حتي به وعده خود براي انتقال موقت آثار به مكاني مناسب جامه عمل نپوشانده است. از سوي ديگر روايت‌هاي مختلفي در مورد تعداد تابلوهاي موجود در اين موزه شنيده مي‌شود.

مسئولان ارشاد آبادان تعداد آثار را در حدود 70 يا 80 تابلو اعلام مي‌كنند؛ اين در حالي است كه برخي مطلعين تعداد تابلوهاي موزه را بيش از 100 اثر مي‌دانند. واقعيت اين است كه مدير ارشاد آبادان از تعداد صحيح آثار مطلع نيست. فهرست اموال در فايل بايگاني يكي از كارمندان است كه ظاهرا در مرخصي است. جابه‌جايي‌هاي صورت گرفته آثار موزه نيز باعث تخريب برخي آثار شده است. از آن جمله تابلوي كاشي‌كاري تحت‌عنوان « سير و سلوك بر لعاب كاشي » اثر استاد كلانتري كه چندين قطعه از كاشي‌هاي آن از جا درآمده و مفقود شده است. گرما و رطوبت بسيار بالا هم تأثير نامطلوب خود را بر تابلوها برجا گذاشته و اين آثار در حال تخريب هستند. اينجا آرامگاه آثار هنري كشور است!
 يکشنبه 7 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن