واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: درباره ميلان و راه حل مشكلاتش وقتي جواني، تجربه را نجات مي دهد
جان كارترہ
در حالي كه هزاران طرفدار ميلان در ماه ژوئيه دور هم جمع شدند تا به رونالدينيو بابت پيوستن به تيم شان خوشامد بگويند، ميلان در وجود خودش يك حس خوش بيني تلقين شده را مي ديد كه بعد از عدم موفقيت در بردن ليگ قهرمانان فصل گذشته به آن احتياج داشت. به اين داستان بازگشت آندري شوچنكو، اسطوره باشگاه را هم اضافه كنيد و همين مسائل باعث شده بود تا موجي از اميدواري براي اين فصل «سن سيرو» را فراگيرد.
در اين شرايط خيلي عجيب است باشگاهي مثل ميلان كه قرار بود امسال در تمامي جبهه ها بجنگد، درست در وسط بحراني بزرگ قرار گرفته به خصوص كه آ نها دو بازي اول فصل شان را به جنوا و بولونيا واگذار كردند.
انتظارات در «سن سيرو» از هميشه بيشتر است. كارلو آنچلوتي، سرمربي ميلان كه از سال 2004 موفق نشده قهرماني در سري A را براي باشگاه به ارمغان آورد، اكنون تحت فشار شديدي قرار دارد و با وجودي كه باشگاه پول كافي براي خريد بازيكنان بزرگ را دارد، هنوز نتوانسته آن بازيكناني كه بتوانند تيم را دوباره به صدر جدول فوتبال ايتاليا برگردانند را به خدمت بگيرد.
در واقع خريدهايي كه ميلان در تابستان انجام داد اين نكته را نشان مي دهد كه باشگاه قصد دارد دوباره به صحنه افتخارآفريني بازگردد تا اينكه بخواهد روي بردن افتخارات تمركز كند و به آينده بينديشد.
امضاي دوباره قرارداد با شوچنكو و بازگرداندن او از تبعيدش به چلسي با توجه به ناآمادگي او در دو سال گذشته در «استمفورد بريج» باور نكردني بود. مرد 31 ساله آشكارا آن سرعت لازم كه او را در دوران اوجش تبديل به نيرويي نابودكننده براي مدافعان حريف كرده بود، ديگر ندارد و قدرت تمام كنندگي اش هم مثل سابق نيست. اگر بخواهيم دقيق شويم، بايد بگوييم با بازگرداندن مرد اوكرايني به ايتاليا، ميلان نشان داد كه فلسفه اش آوردن نيروي جوان به باشگاه نيست. حتي اگر بازگشت شوا را بازگشتي احساسي بدانيم، خريد رونالدينيو نشان مي دهد كه باشگاه بيشتر قصد خريد ستاره هاي مشهور را دارد تا ساختن تيمي براي آينده.
مرد برزيلي در اين دو سال گذشته با بهترين دوران خودش فاصله زيادي دارد. درباره مردي كه به نظر مي رسد تفريحات شبانه را به جلسات تمريني صبحگاهي ترجيح مي دهد و بهترين بازيكن سابق جهان هم محسوب مي شود، حتي نمي توان به اين نكته اشاره كرد كه باعث بهبود وضعيت هواداران ميلان در برزيل خواهد شد، امضاي قرارداد با او اثر خودش را هم داشت، البته نه آن اثري كه خودش مي خواست. حضور او با رفتن آلبرتو پالوشي، مهاجم جوان ميلان همراه شد و اين بازيكن 18 ساله آشكارا اعلام كرد رفتنش به پارما به خاطر كم بازي كردن در تركيب اصلي بود. اين بازيكن ملي پوش كه عضو تيم زير 20 ساله هاي ايتاليا هم به حساب مي آيد، هر موقع كه فرصتي براي بازي كردن پيدا كرد، درخشيد و در 6 بازي كه به عنوان تعويض طلايي به زمين آمد، دو گل زد و خيلي عجيب است كه ميلان به چنين بازيكني اجازه رفتن مي دهد. شايد تنها حركت مثبت ميلاني ها در تابستان خريد ميتو فلاميني، هافبك دفاعي 23 ساله بود، گرچه دو باشگاه سابق او يعني مارسي و آرسنال اعتقاد دارند كه وفاداري فاكتوري قوي در وجود او به حساب نمي آيد. مسلماً در نهايت فلاميني بايد جايگزين جنارو گتوزو شود اما شايد اين هافبك فرانسوي از سيستم چرخشي ميلان كه در آن بايد به آندره آ پيرلو، گتوزو، ماسيمو آمبروزيني و كلارنس سيدورف بازي برسد، خيلي زود خسته شود. فلاميني در چند بازي ابتدايي اش در ايتاليا درخشش چنداني نداشته و در شرايطي كه خودش را كم كم با شرايط وفق مي دهد دو بازيكن جديد تازه اضافه شده به روسونري با نامهرباني از تيم حذف شده اند. در بازي مقابل لاتزيو كه يك جور احياي كوچك به شمار مي رفت رونالدينيو و شوچنكو روي نيمكت نشستند. ادامه پيدا كردن نيمكت نشيني اين دو بازيكن پايان دوران خوب آنها در ميلان را به تصوير مي كشد. اگرچه اين اتفاق به نوبه خودش بد هم نيست. اگر ميلان مي خواهد دوباره به شكلي با ثبات براي عناوين مهمش بجنگد، بايد يك خانه تكاني اساسي در تيمش انجام دهد و اين كار را بايد از خط دفاعي اش آغاز كند.
در اين خط سوال اساسي اين است كه چرا باشگاه از امضاي قرارداد با مدافعان خوب و جوان طفره مي رود، اين اتفاق تبديل به يك مساله مرموز شده. در نقطه مقابل ميلان مدام سعي مي كند بر بار تجربه اش در خط دفاعي اش بيفزايد آن هم در شرايطي كه اين خط از كمبود پويايي و سرعت رنج مي برد. پائولو مالديني با شايستگي تمام يكي از بهترين مدافعان نسل خودش به حساب مي آيد اما با 40 سال سن ديگر مهره درخشان باشگاه به حساب نمي آيد. او بدون شك در ميلان نقشي مهم دارد اما نقش او بايد در توسعه دادن استعدادهاي جوان، خودش را نشان دهد آن هم درست زماني كه تيم با مشكل مصدوميت بازيكنانش روبه رو است. به جاي وقوع اين اتفاق او بايد جاي خالي الساندرو نستا را پر كند كه در هر چهار بازي ابتدايي فصل غايب بوده است. مالديني در هر چهار بازي ابتدايي فصل كامل به ميدان رفته است. نستا در فوتبال ايتاليا همان احترامي را دارد كه همه براي مالديني قائل مي شوند اما مصدوميت ها باعث دوري او از فوتبال شده و حتي نام او را از ليست باشگاه براي رقابت هاي جام يوفا به خاطر شكايتي كه از پشت دردش داشت حذف كردند. شايعات از اين داستان حكايت دارد كه مصدوميت او از آن چيزي كه فكرش را مي كردند بدتر است و نستا حتي تصميم به بازنشستگي گرفته است،اما حتي اگر اين مرد 32 ساله هم به خط دفاعي برگردد، اين خط احتياج به تزريق خوني تازه دارد. جوزپه فاوالي (36)، كاخا كالادزه (30) و مارك يانكلوفسكي (31) به آخر خط دوران بازيكني شان رسيده اند و تنها دانيه له بونرا (27) و متئو درميان (18) مي توانند نظم موجود را به هم بزنند. آنها فيليپ سندروس را قرضي از آرسنال گرفته اند ولي مدافع مياني سوئيس از آن مدل جوانان مستعدي نيست كه هواداران ميلان آرزوي ديدنش را داشته باشند.
در واقع ميلان با تمركز روي استعدادهاي خط حمله اش، وضعيت خط دفاعي خود را ناديده گرفته است و اشتباهات بزرگ از سوي ديدا و زليكو كالاچ باعث شد تا كريستين آبياتي راه دروازه ميلان را پيدا كند، بازيكني كه سه سال گذشته را به طور قرضي از اين باشگاه به آن باشگاه رفته است. عدم ثبات در چنين پست كليدي اصلاً نمي تواند سازنده باشد. به نظر مي رسد روزهاي ديدا در ميلان به شماره افتاده اند به خصوص كه كالاچ با وجود مشكلات وحشتناكش اكثر زمان فصل گذشته در درون دروازه ميلان حضوري ثابت داشت. گرچه در اين پست سن اهميتي ندارد چون اكثر دروازه بانان تازه بعد از 30 سالگي مي درخشند كما اينكه آبياتي اكنون 31 سالش است.
ذهنيت ترجيح دادن تجربه بر جواني ديگر جواب نمي دهد. براي اين داستان نيازي به اثبات چيزي هم نيست. ميلان هيچ وقت به ماركو بوريه لو، بازيكني كه با وجود مشكلات زندگي شخصي اش، استعداد خوبي داشت، فرصت درخشش نداد. او بازيكني نادر بود (يكي از معدود بازيكنان ميلان كه به تيم اصلي هم راه يافت) و اكثر دوران بازي اش را در باشگاه هاي ايتاليايي و به طور قرضي گذراند. حالا اين بازيكن 26 ساله كه توانسته به دروازه هاي تيم ملي ايتاليا برسد، اين شانس را دارد تا خودش را نشان دهد. اين يك حسن تصادف نيست كه اولين حضور او در زمين به پيروزي چهار بر يك ميلان مقابل لاتزيو منجر شد. بوريه لو با توجه به اينكه در زمين سختكوش است و همه از بازي فداكارانه اش در زمين حرف مي زنند، مي تواند تبديل به بازيكني شود كه ميلان مي تواند رويش حساب كند و او را در كنار پاتو قرار دهد. بازيكن 19 ساله برزيلي قطعاً آينده خوبي در باشگاه دارد و نمايش هايش براي روسونري از زمان حضورش در ايتاليا باعث شده تا همه هواداران اين تيم حداقل بهانه يي براي لبخند زدن داشته باشند؛ سريع، باتكنيك و با ديدي خوب براي گلزني. اينها باعث مي شوند پاتو بتواند در آينده به يكي از بهترين بازيكنان جهان تبديل شود اما ميلان بايد ريسك كند و از يكي از مستعدترين بازيكنانش بازي بگيرد. زوج بوريه لو - پاتو مي تواند پويايي لازم را به خط حمله ميلان دهد، پويايي كه اينتزاگي، شوچنكو و رونالدينيو آن را كم دارند. از همه مهم تر اين است كه اين زوج اين امكان را به ميلان مي دهد تا بهترين بازي ممكن را از كاكا بگيرد. دادن شانس به كاكا براي بازي كردن پشت سر دو مهاجمي كه مدام در حال حركت هستند، به ميلان اين امكان را مي دهد تا با انرژي بيشتري حمله كند. در شرايطي كه اينتزاگي بيش از اندازه به عنوان تك مهاجم نوك ساكن و تك بعدي است، آنچلوتي به آرايش 2-1-3-4 فصل گذشته اش برگشت و مقابل لاتزيو مزاياي آن را ديد.
در شرايطي كه كاكا روي فرم باشد، ميلان در فوتبال اروپا مي تواند رقيبي قدرتمند به حساب آيد، گرچه اتكاي بيش از اندازه به او باعث مي شود گزينه هاي ديگر ديده نشوند. يوآن گوركوف كه اكنون به طور قرضي در فرانسه بازي مي كند، پتانسيل لازم براي درخشش را دارد گرچه او نمونه يي از رفتاري است كه باشگاه با بازيكنان جوان مي كند و به آنها شانسي براي درخشش نمي دهد.
يك نتيجه خوب در بازي امروز مقابل اينتر در داربي ميلان آن تاريكي كه حول ميلان سايه انداخته را از روي تيم برمي دارد و نشانه هاي تغيير در شرايطي خود را نشان مي دهد كه آنچلوتي كم كم مي فهمد ميلان چه مشكلي دارد. در اين شرايط يك فصل ناموفق ديگر براي روسونري منجر به اين نكته مي شود كه ستاره هاي پا به سن گذاشته باشگاه ضربات بيشتري از حتي نرسيدن به ليگ قهرمانان به ميلان مي زند.
ہخبرنگار ساكرنت
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]