واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير بهداشت: سالانه300 بيمار مبتلا به تالاسمي ماژور در كشور متولد ميشوند
خبرگزاري فارس: وزير بهداشت با اعلام پيشگيري از تولد 5 هزار نوزاد عقب مانده طي 3 سال گذشته، گفت: با وجود اجباري بودن غربالگري تالاسمي هنوز سالانه 300 نوزاد مبتلا به تالاسمي در كشور متولد ميشود كه نيمي از آنها در 3 استان جنوب شرقي هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، كامران باقري لنكراني در مراسم افتتاح مجتمع كنترل اختلالات رشد، تكامل و ناهنجاريهاي زمان تولد كه موسس آن آيت الله امامي كاشاني است، افزود: بر اساس برآوردهاي موجود 37 سال پيش در سال 50 عامل اصلي مرگ نوزادان بيماريهاي عفوني بود كه 70 درصد مرگ و ميرهاي نوزادان زير 5 سال را شامل ميشد و عفونت دستگاه گوارش و دستگاه تنفسي شايعترين آن بود.
وي اضافه كرد: اما امروز اين بيماريها كنترل شده است به همين علت اكنون بيشترين علت مرگ و مير نوزادان به بيماريهاي ژنتيك مادرزادي و حوادث حول و حوش تولد تغيير كرده است كه مهمترين عامل مرگ نوزادان زير يكماه است، بنابراين نظام سلامت بايد با اين تغيير الگو براي پاسخگويي به نياز جامعه بروز شود.
وي گفت: اولين برنامه كنترل بيماريهاي ژنتيك مادرزدادي در كشور با اجراي غربالگري اجباري تالاسمي در زمان قبل از ازدواج در كشور شروع شد، در آن زمان سالانه هزار نوزاد مبتلا به تالاسمي در كشور متولد ميشد اما اكنون با اجراي اين برنامه تعداد نوزاداني كه با اختلال ژنتيك متولد مي شود به سالي 300 نفر كاهش يافته است.
وي افزود: 150نفر از اين افراد در 3 استان جنوب شرقي كشور هستند و بيشتر به علل فرهنگي از اين برنامه استقبال نكردهاند و اگر بتوانيم اين گروه را نيز تحت پوشش درآوريم تعداد تولد تالاسمي در كشور به 150 نفر در سال كاهش مييابد. كه جزء برنامههاي اصلي وزارت بهداشت است.
وي اضافه كرد: در زمان حاضر 17 هزار بيمار مبتلا به تالاسمي شديد يا ماژور داريم اين افراد در تمام عمر نيازمند خون و داروهاي گران قيمت هستند مگر اينكه بتوانند پيوند مغز استخوان دريافت كنند و درمان شوند.
وزير بهداشت گفت: اقدام ديگر غربالگري از كم كاري مادرزادي تيروئيد و بيماري PKU در 3 سال گذشته بود كه از عقب ماندگي ذهني 5 هزار نوزاد در كشور جلوگيري كرد.
وي افزود: برنامههاي غربالگري ديگري نيز در زمان تولد در كشور لازم است كه برنامهريزي براي اجرا و گسترش آن در كشور در حال انجام است.
باقري لنكراني اضافه كرد: مجتمع كنترل اختلالات زمان تولد كه به همت آيت الله كاشاني در تهران راه اندازي شده است يك مركز منحصر به فرد در كشور است كه به زودي با عقد تفاهمنامه به دانشگاههاي علوم پزشكي تهران، و شهيد بهشتي خدمات فوق تخصصي اين مركز را با ارسال نمونه از مراكز تحت پوشش اين دانشگاهها نيز ارائه مي كند.
نمونههاي آزمايش تشخيص بيماريهاي جنين در گذشته در موارد زيادي كه امكان آزمايش آن در كشور نبود به خارج ارسال ميشد و بعد از چند هفته جواب آن باز ميگشت اما امروز با راه اندازي مركز ژنتيك كنترل اختلالات زمان تولد اين آزمايشها در كشور با هزينه كمتر در عرض چند ساعت انجام ميشود.
در مراسم افتتاح اين مركز، محمدي گلپايگاني، رئيس دفتر مقام معظم رهبري، امامي كاشاني و احمد خاتمي نيز حضور داشتند.
انتهاي پيام/
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]