محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855151433
امير دريادار سياري در گفتوگو با ايسنا: ـ منطقه استراتژيك تنگه هرمز كاملا در اختيار ماست ـ نقش نيروي دريايي ارتش در جنگ تحميلي ناشناخته مانده است
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: امير دريادار سياري در گفتوگو با ايسنا: ـ منطقه استراتژيك تنگه هرمز كاملا در اختيار ماست ـ نقش نيروي دريايي ارتش در جنگ تحميلي ناشناخته مانده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران از انجام رزمايشهايي از سوي اين نيرو در آينده نزديك خبر داد و اعلام كرد كه به زودي تجهيزات جديدي به نيروي درياي ارتش اضافه خواهد شد.
نقش نيروي دريايي ارتش در جنگ تحميلي ناشناخته مانده است
امير دريادار حبيبالله سياري در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با انتقاد از اينكه " چندان به نقش نيروي دريايي ارتش در جنگ تحميلي پرداخته نشده است" اشكال اين امر را ابتدا متوجه اطلاعرساني اين نيرو و سپس رسانهها دانست و گفت: يكي ديگر از دلايل پرداخته نشدن به اين بحث، نبودن شناخت نسبت به كاري است كه در دريا انجام ميشود و به همين علت اين بخش از جنگ ناشناخته مانده است.
يكي از دلايل حمله به ايران رفع خفگي ژئوپولتيكي عراق بود
وي درباره دلايل مربوط به دريا در حمله عراق به ايران اظهار كرد: يكي از دلايل حمله عراق به جمهوري اسلامي ايران رفع خفگي ژئوپولتيكي عراق بود كه در طول تاريخ با اين مساله مواجه بوده است.
سياري در تشريح اين مطلب، افزود: عراق در شمال خليج فارس و در منطقه "خور عبدالله" چهل كيلومتر ساحل دارد. اين ساحل به گونهاي است كه بايد كيلومترها در "خور عبدالله" راه رفت تا به دريا راه پيدا كرد. علاوه بر اين عراق 80 كيلومتر مرز در اروندرود دارد. عراق هميشه، يعني از زمان تشكيل اين كشور پس از سقوط امپراطوري عثماني به دنبال رسيدن به خواسته اساسي خود يعني راه پيدا كردن به درياي آزاد بوده است كه ما از آن به عنوان "خفگي ژئوپولتيكي" ياد ميكنيم.
فرمانده نيروي دريايي ارتش، به حدود سه هزار كيلومتر مرز آبي ايران اشاره كرد و افزود: از اين مقدار، 1000 كيلومتر به درياي آزاد راه دارد و مربوط به درياي عمان است. اين شرايط ويژه ژئوپولتيكي هر كشوري با توجه به ميزان دسترسي آن به آبهاي آزاد ميتواند در همه ابعاد حيات آن كشور تاثير داشته باشد.
بهترين تجارت در دنيا تجارت دريايي است
وي تجارت دريايي را يكي از دلايل حياتي بودن ارتباط يك كشور با آبهاي آزاد عنوان كرد و افزود: بهترين تجارت در دنيا تجارت دريايي است. ميزان باري كه از طريق دريا حمل ميشود، با ميزان باري كه از راه زمين يا هوا جابجا ميشود قابل مقايسه نيست. مثلا يك كشتي 500 هزار تن را يكجا جابجا ميكند كه براي انجام اين كار از راههاي ديگر، چندين قطار، هواپيما يا كاميون لازم است.
سياري استفاده از منابع كف دريا، منابع غني غذايي، انرژيهاي فسيلي زير بستر دريا و حتي انرژي ايجاد شده توسط جز و مد دريا را از جمله موارد مثبت راه داشتن به درياي آزاد برشمرد و گفت: زماني كه عراق به كويت حمله كرد فردي به نام "پريما كوف" از روسيه به عراق رفت تا در اين مورد ميانجيگري كند كه عراق كويت را ترك كند. وقتي اين مساله را به صدام گفت، صدام پاسخ داد "من در آگوست 1990 از تمامي نتايج جنگ هشت ساله با ايران صرفنظر كردم و اوضاع را به شرايط قبل از شروع جنگ برگرداندم ولي اگر نيروهاي خود را از كويت عقب برانم، مردم عراق اين گناه مرا نخواهند بخشيد و از من سوال خواهند كرد براي گشودن دريچهاي به سوي درياچه كردهاي؟" اين مطلب نشان ميدهد كه از همان ابتداي تهاجم يكي از اهداف اصلي همين مساله بوده است.
نيروي دريايي ارتش از ابتداي جنگ در خرمشهر حضور فعال داشت
فرمانده نيروي دريايي ارتش، با بيان اينكه " اين نيرو از ابتداي جنگ در خرمشهر حضور فعال داشت" تاكيد كرد: يكي از محوريترين يگانهاي تاثيرگذار در نبرد 34 روزه معروف خرمشهر، نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي بود. بحث تكاوران دريايي حتي اگر چندان به آن پرداخته نشده باشد، چيزي نيست كه از اذهان برود. همه در اين نبرد زحمت كشيدهاند و در صحنه بودهاند ولي يگان تكاور دريايي يك يگان محوري عمده اثرگذار در نبرد 34 روزه خرمشهر و يكي از دلايل شكست عراق در خرمشهر بوده است.
وي استراتژي حمله عراق به ايران را استراتژي حمله سريع دانست و خاطرنشان كرد: عراق ميخواست سه روزه خرمشهر را تصرف كند ولي 34 روز مقاومت موجب شد نتوانند به اهداف خود برسند. شكست اين استراتژي سريع آن هم فقط با نيروي كماندو و برخي كارهاي ويژه، براي همه آنهايي كه در خرمشهر نقش داشتند يك پيروزي بزرگ بود.
سياري به سالروز شكست حصر آبادان نيز اشاره كرد و افزود: نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در كوي ذوالفقاري آبادان ضربه مهلكي به عراق وارد كرد و شايد دشمن اولين طعم اولين شكست سنگين اينچنيني را در آنجا چشيد و فكر نميكرد با چنين مقاومتي مواجه شود.
وي اضافه كرد: ما خط تداركاتي آبادان را برقرار كرده بوديم يعني جابجايي سلاح، مهمات، غذا و نيروي انساني را انجام داديم. اگر تلاش نيروي دريايي با استفاده از هواناوها و بالگردهاي آن نبود، مطمئنا حصر آبادان كامل ميشد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش، با بيان اينكه " عراق در ابتداي كار تصور ميكرد ايران آماده دفاع نيست و از نظر خودشان بهترين زمان را براي حمله انتخاب كرده بود" تصريح كرد: آنها بر روي نيروي دريايي هم به همين شكل حساب كرده بودند. به علاوه يك دليل ديگر نيز تصور عراق مبني بر ضعف نيروي دريايي ارتش ايران را تقويت ميكرد. نيروي دريايي از تكنولوژي بالايي برخوردار است و تجهيزات فني در اختيار دارد و نياز به متخصص دارد، در عين حال پيش از انقلاب هم مستشاران زيادي در ارتش به ويژه نيروي دريايي بودند. بنابراين تصور عراق اين بود كه پس از انقلاب و خروج مستشاران خارجي از ايران توان بهرهبرداري از اين تجهيزات وجود ندارد، بنابراين در صحنه دريا حضور پيدا كرد.
نبايد تصور كنيم نيروهاي عراق ضعيف بودند
سياري در عين حال با تاكيد بر اينكه " نبايد تصور كنيم نيروي دريايي و به طور كلي نيروهاي عراق ضعيف بودند" گفت: در بسياري مواقع اين اشتباه را ميكنيم و مثلا يك نفر را با يك مسلسل نشان ميدهيم كه حمله ميكند و يك گردان عراق را از بين ميبرد در حالي كه اينطور نيست و دشمن ما بسيار قوي بود.
وي ادامه داد: چه نيروي هوايي و چه نيروهاي دريايي و زميني عراق خيلي از ما قويتر بود. آنها تجهيزات موثر داشتند و شرق و غرب به آنها كمك ميكردند و نيروهاي بسيار قوي و ورزيده داشتند ولي اين هنر مردان خداي جمهوري اسلامي ايران بود كه توانستند آنها را شكست دهند. نبايد تصور كنيم دشمن ما آنقدر خوار و ضعيف بود.
ظرف 67 روز ابتداي جنگ، كمر نيروي دريايي عراق شكست
فرمانده نيروي دريايي ارتش، جنگ تحميلي در دريا را به سه مقطع 67 روز ابتدايي جنگ، از آن زمان تا پايان عمليات بيتالمقدس و از اين عمليات تا پايان جنگ تقسيم كرد و افزود: نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران ظرف 67 روز يعني از ابتداي جنگ تا هفت آذر 1359 توانمندي مناسبي را در خور ديد و با استفاده از تاكتيك و تكنيك مناسب و ايثارگري كاركنان اين نيرو توانست كمر نيروي دريايي عراق را بشكند و نتايج مناسبي را به دست بياورد از جمله اينكه ما مدعي هستيم كه بيش از دو سوم نيروي دريايي عراق منهدم شد و مابقي نيز به بند "رام القصر" فرار كردند و تا پايان دفاع مقدس هم اجازه بيرون آمدن پيدا نكردند؛ چرا كه ما ورودي "خور عبدالله" را بسته بوديم.
صادرات نفت ايران در زمان جنگ حتي يك روز قطع نشد
سياري بر اهميت مسايل اقتصادي در كليه جنگها و نيز حفظ چرخه اقتصادي كشور در زمان جنگ تحميلي تاكيد كرد و يادآور شد: صادرات نفت ايران در زمان جنگ حتي براي يك روز هم قطع نشد. جنگ حدود 2800 روز طول كشيد و عراق در اين مدت 2800 بار به جزيره خارك حمله كرد؛ به طور متوسط در هر روز يكبار به اين جزيره حملهور شد. با اين وجود توانستيم ترمينال نفتي خود را در جزيره خارك حفظ كنيم كه بخشي از اين مسووليت به عهده نيروي دريايي ارتش بود.
وي خاطرنشان كرد: نيروي دريايي ارتش، نيرويي بود كه در سال 67 با استكبار جهاني روبهرو شد و مستقيما با آنها جنگيديم. اگرچه همه كاركنان ناوشكن سهند و ناوچه جوشن ما در اين نبرد شهيد شدند ولي افتخار ما اين است كه رودرروي استكبار جهاني ايستاديم و واقعا نيروها دلاوريهاي زيادي را در آن زمان از خود نشان دادند.
استفاده از تجهيزات به روز، ويژگي بارز نبردهاي دريايي
فرمانده نيروي دريايي ارتش در ادامه به ويژگيهاي نبردهاي دريايي اشاره كرد و گفت: بخش اعظم كار نيروهاي دريايي به تجهيزات مربوط ميشود. يعني بايد محور تجهيزات خود را حفظ كنيم؛ چراكه اساسا اگر تجهيزات نداشته باشيم نميتوانيم به دريا برويم.
سياري ويژگي اصلي نبردهاي دريايي را لزوم كامل بودن تجهيزات عنوان كرد و افزود: اين تجهيزات بايد با گذشت زمان، پيشرفت كند و همواره به روز باشد در نبردهاي زميني ميتوان خود را همرنگ محيط كرد، سنگر تعبيه كرد و از زمين استفاده كرد ولي در دريا در پهنه آبهاي دريا هستيم و ناچاريم فناوري و تجهيزات داشته باشيم.
وي ادامه داد: درست است كه در خود دريا نبرد تن به تن نداريم ولي بطوركلي در نبردهاي نيروي دريايي جنگ تن به تن وجود دارد؛ چراكه وقتي نيروهاي ويژه ما به سواحل دشمن نفوذ ميكنند چنين نبردي رخ ميدهد، نيروهاي ويژه نيروهاي دريايي بايد از همه نيروهاي ويژه ديگر نيروها قويتر باشند؛ چراكه شنا كردن در دريا،رفتن به عمق آب، خدمت در شرايط سخت، نفوذ به سواحل دشمن و باقي ماندن به مدت طولاني بدون پشتيباني از جمله ويژگيهاي آنهاست.
وي با تاكيد بر لزوم هماهنگي نيروي دريايي و نيروي هوايي تصريح كرد: يكي ديگر از ويژگيهاي نيروهاي دريايي اين است كه اين نيرو در بسياري مواقع به نيروي هوايي وابسته است و در بسياري از عملياتها نياز است كه نيروهاي هوايي به كمك نيروهاي دريايي بشتابند.
امروزه همه تهديدات در دنيا "دريا پايه" است
فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اينكه " اگر در دريا دشمن از فناوري روز بهتر استفاده كرده باشد تسلط خواهد يافت" به نقش نبردهاي دريايي در جنگهاي امروز اشاره كرد و گفت: امروزه همه تهديدات در همه جاي دنيا "دريا پايه" است يعني استكبار جهاني براي حفظ منافع نامشروع خود در همه جا با انواع و اقسام ناوهاي هواپيمابر، زيردرياييهاي اتمي و امثالهم حضور پيدا ميكند.
وي ادامه داد: امروز اهميت نبردهاي دريايي براي هر كشوري كه به دريا راه دارد حرف اول را ميزند و مطمئنا براي ما هم كه تمام استراتژي و راهبردمان دفاع و بازدارندگي است، با توجه شناخت از دشمن كه فرامنطقهاي و با تهديدات "دريا پايه" است ، نبردهاي دريايي نقش بسيار مهمي دارد.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: تجهيزات مهم است ولي آن نيروي انساني كه قرار است از تجهيزات استفاده كند هم براي ما بسيار مهم است. نيروي انساني كه بتواند از حداقل تجهيزات و امكانات بهترين استفاده و بيشترين بهرهبرداري را كند مهم است.
تدبير اين است كه تجهيزاتمان را خودمان بسازيم
فرمانده نيروي دريايي ارتش درباره توانمنديهاي اين نيرو در عرصه تجهيزات و فناوريهاي جديد گفت: تجربه نشان داده است كه در ساخت و توليد تجهيزات مورد نيازمان بايد روي پاي خود بايستيم؛ چراكه هرچقدر به ديگران وصل باشيم، زماني كه بحران به وجود ميآيد كمك نميكنند.
وي تصريح كرد: بدين ترتيب تدبير اين است كه تجهيزاتمان را خودمان بسازيم. ما براي ساخت تجهيزات مورد نيازمان در دريا به كسي تكيه نميكنيم. البته اين مطلب بدين معني نيست كه در دنيا تجارت نميكنيم. البته به ما كه سلاح نميدهند ولي با همه جاي دنيا رابطه و رفت و آمد داريم و در عين حال به خريد سلاح و تجهيزات دريايي از ديگر كشورها تكيه نميكنيم.
سياري با بيان اينكه " به دنبال اين نيستيم كه كسي تجهيزات دريايي را به ما بفروشد" يادآور شد: در دوران دفاع مقدس ديديم كه همه به دشمن ما كمك ميكردند ولي به ما هيچ چيز نميدادند و به تعبير مقام معظم رهبري، آن همه سلاح استراتژيك به عراق ميدادند ولي حتي سيم خاردار هم به ما نميدادند؛ بنابراين ما متكي به هيچكس نيستيم و كل مملكت يعني ما، وزارت دفاع، بخش صنعت و دانشگاههاي كشور در كنار هم قرار گرفتهاند و كار به اينجا رسيده است كه ما الان در مسيري قرار داريم كه نيازمنديهايمان را تامين ميكنيم.
فرمانده نيروي دريايي ارتش درباره سهم مهندسي معكوس در توليدات اين نيرو نيز گفت: مهندسي معكوس يعني وسيلهاي داشته باشيم و از روي بررسي اجرا آن، مشابهسازي كنيم. كسي كه به ما تجهيزات جديدي نداده است كه بخواهيم روي آن مهندسي معكوس انجام دهيم. اگر هم مهندسي معكوسي كرده باشيم، از تجهيزات قديمي استفاده كردهايم و بيشترين كار ما، طراحي خودمان است.
توانمنديهاي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران
وي درباره سيستم موشكي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، با بيان اينكه " در حال حاضر به سيستم موشك مجهز هستيم" خاطرنشان كرد: چند نوع موشك را در جنگها استفاده ميكنيم كه يا موشك هوا به سطح يا ساحل به دريا و يا سطح به سطح هستند، امروزه توانمندي موشكي جمهوري اسلامي ايران به جايي رسيده است كه حتي موشك با برد 300 كيلومتر هم داشته باشد و الان جزو ناوگان موشكي ما محسوب ميشود.
سياري همچنين به ساخت زير دريايي سبك كلاس غدير در داخل كشور اشاره كرد و گفت: ما در دوران دفاع مقدس از توان زير دريايي و زير سطح برخوردار نبوديم و تقريبا 15 يا 16 سال است كه علم زير دريايي را داريم كه اين هم به همت انقلاب و مردم ما بوده است. در طول اين 10- 15 سال اخير توان فني ما در علم زير دريا، از بسياري از كشورهايي كه سابقه بيشتري در اين زمينه نسبت به ما دارند بالاتر شده است.
وي با بيان اينكه " تجهيزات توليد ما بعضا به مراتب بهتر از تجهيزات ديگر كشورهاي باسابقه در بحث علم زير دريا هستند" به كلاسهاي مختلف زيردرياييها اشاره كرد و افزود: زيردرياييها كلاسهاي مختلف دارند كه با توجه به بزرگي، تناژ، سرعت و سلاحهايي كه روي آن قرار ميگيرد به سه كلاس سنگين، نيمهسنگين و سبك تقسيم ميشود. زيردريايي غير كه يك فروند ديگر از آن در عيد نيمه شعبان به ناوگان نيروي دريايي اضافه شد از نوع زير دريايي سبك است.
وي تصريح كرد: اين زيردريايي به طور كامل توسط جمهوري اسلامي ايران ساخته شده است و قدرت مانور بسيار بالايي دارد كه اين مساله براي ما خيلي مهم است. سلاحها و تجهيزات مناسبي نيز بر روي اين زيردريايي كار گذاشته شده است و در حال حاضر در خط عملياتي است.
تمامي حركات دشمن را رصد ميكنيم
سياري در ادامه درباره مقابله با دشمنان فرامنطقهاي با بيان اينكه " ما هميشه احساس ميكنيم كه دشمن ما دشمن فرامنطقهاي است" اظهار كرد: ما در حوزه مسووليتمان در دريا مطمئنا هم به صورت همطراز و هم ناهمطراز ميتوانيم مقابله كنيم و فعاليتي كه همواره داشته و داريم اين است كه تمامي حركات دشمن را در حوزه مامورتيمان رصد ميكنيم و به طور كامل ميدانيم كه اينها مشغول چه فعاليتهايي هستند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش تاكيد كرد: تمام نقاط ضعف دشمن را ميشناسيم؛ چراكه در طول دفاع مقدس و بعد از آن مسايل مختلفي را تجربه كردهايم ما با استفاده از نقاط ضعف دشمن به توانمندي خود اضافه كردهايم و در هر دو نوع عمليات همطراز و ناهمطراز توانمندي مقابله با دشمن را داريم.
منطقه استراتژيك تنگه هرمز كاملا در اختيار ماست
سياري همچنين به ويژگيهاي چهار نقطه آبي استراتژيك ايران؛ درياي خزر، درياي عمان، تنگه هرمز و خليج فارس اشاره و عنوان كرد: هر كدام ازاين نقاط شرايط ويژهاي دارد. درياي خزر يك درياي بسته در شمال كشور است و ما هم مثل ديگران آنجا را درياي صلح و دوستي ميدانيم. خليج فارس هم درياي نيمه بستهاي است كه كنترل آن به دست ماست و ما توانمندي دفاع از منطقه را داريم.
وي با بيان اينكه " منطقه استراتژيك تنگه هرمز كاملا در اختيار ماست و بر آن تسلط كامل داريم" افزود: اين مساله كاملا عيني و مشهود است و چيزي نيست كه بشود انكار كرد. درياي عمان هم كه درياي باز ماست به همين ترتيب است وما تسلط كافي و كامل را درحوزه ماموريت خود داريم. ما براي دفاع در هر كدام از اين نقاط تدابير خاصي انديشيدهايم و عقل سليم هم حكم مي كند كه براي هر منطقه تاكتيك جداگانهاي ترسيم شود.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با اشاره به ويژگيهاي خاص تنگه هرمز تصريح كرد: تنگه هرمز يك شاهراه تنگه استراتژيكي است كه خليج فارس را به درياي عمان وصل ميكند و صادرات نفت بسياري از كشورها از اين تنگه صادر و تعداد زيادي از كشتيهاي تجاري به آن وارد و از آن خارج ميشود. بدين ترتيب چرخه اقتصادي بزرگي در جنوب خليج فارس به وجود آمده است و همه از اين تنگه استفاده ميكنند، ولي براي جمهوري اسلامي ايران مهم اين است كه ما تسلط كامل بر اين تنگه داريم.
ضرر بسته شدن تنگه هرمز متوجه همه خواهد بود
سياري درباره بحثهاي مطرح شده مبني بر بستن تنگه هرمز از سوي جمهوري اسلامي ايران در شرايط خاص اظهار كرد: انشاءالله كه چنين شرايطي پيش نيايد، كسي هم كه چنين مسالهاي را عنوان ميكند درواقع اعلام ميكند كه ما اين توانمندي را داريم، ما بر تنگه هرمز تسلط داريم و وقتي تسلط داريم ميتوانيم آن را ببنديم، ولي اگر تنگه هرمز بسته شد خيليها ضرر ميكنند و اين ضرر متوجه همه خواهد بود.
وي با بيان اينكه " توان اين كار را چه كوتاه مدت و چه بلند مدت داريم" درباره احتمال بستن تنگه هرمز در شرايط خيلي خاص تصريح كرد: وقتي شرايطي پيش بيايد كه ممكن است مملكت منافع خود را از دست بدهد، ما موظفيم از منافع خود دفاع كنيم و تدبير هرچه باشد همان اجرا ميشود.
دشمن از هر جا كه بيايد مسيرش معلوم است
فرمانده نيروي دريايي ارتش در ادامه درباره بحثهاي مطرح شده مبني برسپردن حفظ امنيت خليج فارس به سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و حفظ امنيت درياي عمان و خزر به ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: ما در كشور، هم ارتش داريم و هم سپاه و در برخي مواقع تقسيم ماموريت ميكنيم. در بخش دريايي هم همينطور است، ولي هيچكدام از اين بحثها به معني جدايي نيروهاي دريايي ارتش و سپاه از يكديگر نيست.
سياري اضافه كرد: ويژگي خاص نيروي دريايي ارتش اين است كه چون داراي يگانهاي بزرگ است و توانمندي ماندگاري در دريا را دارد، بايد به درياهاي آزاد بروند. درياي عمان هم يك درياي آزاد است و اهميت ويژه درياي عمان هم به اين است كه اگر دشمن بخواهد بيايد بايد از سمت درياي عمان وارد شود دشمن از هر جا كه بيايد مسيرش معلوم است.
وي درباره زمان اين تقسيم وظايف اظهار كرد: خيلي وقت است كه اين بحثها مطرح است. تقسيم كار در زمين ، دريا و هوا وجود دارد و براي آنكه كار بهتر پيش برود و تمركز در مناطق بيشتر باشد، بايد انجام شود. به هر حال پايگاههاي ما از خرمشهر تا انتهاي درياي عمان وجود دارد ولي در اجراي طرحهاي عملياتي مناطق مخصوص مشخص ميشوند.
نياز، خلاقيت و ابتكار را رشد ميدهد
فرمانده نيروي دريايي ارتش به تحريم برخي شركتهاي كشتيراني و ساخت تجهيزات دريايي اشاره كرد و گفت: تحريمها عليه ما هميشه بوده است و روز به روز هم اضافه ميشود، اين تحريمها از قديم بوده است و ما هميشه در تهيه وسايل نظامي خود تحريم داشتهايم و ساختوسازهايي هم كه اشاره كردم در همين شرايط تحريم انجام شده است.
سياري با بيان اينكه " نياز، خلاقيت و ابتكار را رشد ميدهد" تصريح كرد: وقتي انسان نياز نداشته باشد به دنبال خلاقيت نميرود ولي وقتي نياز داشته باشد و به او ندهند، مجبور است راهي پيدا كند؛ اين است كه ميگويند اين حسن تحريم است و من فكر نميكنم اين تحريمها تاثير چنداني بر صنعت كشتيسازي و كشتيراني ما داشته باشد.
گفتوگو از خبرنگار ايسنا: حسين هرمزي
انتهاي پيام
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]
-
گوناگون
پربازدیدترینها