پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850096490
سياست - انتقاد لاريجاني از صدارتهاي پفكي
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سياست - انتقاد لاريجاني از صدارتهاي پفكي
سياست - انتقاد لاريجاني از صدارتهاي پفكي
مجتمع فرهنگي سيدالشهدا در ميدان هفت تير تهران، عصر روز جمعه شاهد گردهمايي چهرههاي شاخص و نمايندگان احزاب و تشكلهاي اصولگرا بود كه براي شركت در مراسم افطاري جامعه اسلامي مهندسين در اين مكان حضور يافته بودند. مراسمي كه تركيب شركتكنندگان در آن، ناظران را به ياد ستادهاي انتخاباتي «علي لاريجاني» در انتخابات نهم رياستجمهوري ميانداخت. جمع شدن مسوولان و اعضاي جبهه پيروان خط امام و رهبري و تشكلهاي اقماري عضو آن مانند حزب موتلفه اسلامي، جامعه اسلامي مهندسين، انجمنهاي اسلامي اصناف و بازار و... در كنار هم كه همگي آنها از حاميان لاريجاني در انتخابات گذشته رياستجمهوري بودند، خبرنگاران حاضر در مراسم را واداشت تا احتمال نامزدي رئيس مجلس هشتم در انتخابات آينده را از «حبيبالله عسگراولادي» بپرسند و از قول دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري بشنوند كه «آقاي لاريجاني هنوز هيچ چراغي را براي ورود به عرصه روشن نكرده است.» شايد همين حاكم بودن فضاي انتخاباتي در جلسه كه مورد اشاره «محمدرضا باهنر» دبيركل جامعه اسلامي مهندسين قرار گرفت هم بود كه رئيس مجلس را واداشت كه بدون اشاره به انتخابات پيشرو به انتقاد از روند اداره كشور بپردازد. جاييكه لاريجاني به صراحت تاكيد كرد: «اگر كسي يا گروهي فكر كرد كه خودش به تنهايي ميتواند امور كشور را به تنهايي اداره كند دچار سوءتفاهم شده است و اگر در اصولگراها گروهي فكر كند كه ميتواند به تنهايي كار را جلو ببرد، دچار يك سوءتفاهم مضاعف است.» اشاره لاريجاني به اصولگراياني كه فكر ميكنند به تنهايي ميتوانند كشور را اداره كنند، در شرايطي صورت گرفت كه وي بلافاصله پس از آن به انتقاد از حذف مديران و نيروهاي لايق كشور، پرداخت: با اين كار مشكلاتي جديد به وجود ميآيد كه اولين آن اين است كه تمام نيروهايي كه ميتوانستند كمك كنند يا حاشيهنشين ميشوند يا منتقد. رئيس مجلس در ادامه از ايجاد يك «همگرايي بين جريانهاي مختلف سياسي، چپ و راست و اصلاحطلب و اصولگرا» در شرايطكنوني خبر داد و گفت: آقايان ميتوانستند از زمان بهتر استفاده كنند اما الان در موقعيتي هستيم كه مديران باتجربهاي در كشور در طول اين 30 سال به وجود آمدهاند. اينها سرمايههايي هستند كه وحدتي از اين نوع نيز نصيبشان شده است.
بايد به رهبران انقلاب به خاطر مديريتشان تبريك گفت
«علي لاريجاني» در ادامه سخنانش از ضرورت «تبريك به رهبران جمهوري اسلامي» به علت «كارنامه خوب نظام در 30 سال گذشته» سخن گفت. وي اضافه كرد: من نميخواهم بگويم كه بيمشكل بوديم، در بعضي از زمينهها بايد بهتر از اين عمل ميكرديم. مخصوصا در مسائل اقتصادي يعني بعضي از مسائلي كه جنبه ملي داشت نبايد مورد مناقشه سياسي قرار ميگرفت ولي متاسفانه از اول انقلاب داستان چپ و راست سر مسائل اقتصادي به وجود آمد. رئيس مجلس در اين خصوص توضيح داد: «در حاليكه مسائل اقتصادي يك مبناي عقلاني داشت نه چپ و راست اما اسباب يك درگيري سياسي شد. در حاليكه شرايط مقتضي چنين چيزي نبود يعني اگر چنين كاري نميشد به نفع همه بود.» وي با بيان اينكه همه گروههاي سياسي امروز به يك بلوغ از نظر فهم و درك چالشهاي دروني و بيرون كشور رسيدهاند، گفت: امروز مثل اوايل انقلاب نيست كه بعضا با موجهاي احساسي افكار سياسيون تعطيل شود يا مباني عقلاني خود را زمين بگذارند. يعني جريانهاي سياسي علاقهمندند روي مباني عقلاني ملاحظات و چالشها را ارزيابي كنند و ببينند چه كسي هستيم و با چه اصولي بايد از اين مرحلهگذار كنيم. لاريجاني با تاكيد بر اينكه يكي از بخشهاي درگيركننده ذهن تمام گروههاي سياسي، مسائل اقتصادي كشور است، گفت: در اين زمان رهبر معظم انقلاب با مشورتي كه با مجمع تشخيص مصلحت نظام داشتند براساس سياستهاي زمان يك سند چشماندازي تعريف كردند. به عقيده من الان وقت آن است كه نفس تازه كنيم و براي جهش به سمت اين چشمانداز يعني يك توقف براي ارزيابي از وضع خود و اينكه چگونه ميتوان به اين سند دست يافت، داشته باشيم.
اختلافات اصولگرايان را پنهان نكنيم
رئيس مجلس هشتم در بخش ديگري از سخنان خود به اختلافات داخلي اصولگرايان نيز اشاره كرد و خبر داد كه قصد ندارد اين اختلافات را پنهان كند. وي گفت: «اصولگرايان در بسياري از موارد اتفاقنظر ندارند و ما نيز نميخواهيم آن را پنهان كنيم.» وي در عين حال اضافه كرد: «اصولگرايان حاضرند روي منافع و حقوق ملي از بعضي حقوق و ظرفيتهاي خود صرفنظر كنند تا مقابل بيگانگان بايستند و نگذارند آنها از رخنهها داخل شده و سوءاستفاده كنند.» لاريجاني ادامه داد: اينكه ما به رشد بالاي 8 درصد برسيم تا بتوانيم اين مسير را طي كنيم يك مجاهدت براي همه است كه كار آساني نيست. لاريجاني طي اين مسير را نيازمند ملزوماتي دانست: اگر ما چنين وظيفهاي براي خود در نظر بگيريم ملزوماتي را در پي دارد كه يكي از آنها اين است كه همه قبول كنيم كه رسيدن به اين چشمانداز احتياج به يك برنامه دقيق عقلاني دارد يعني كارهاي لحظهاي با سرعت زياد ما را به آن نميرساند. بايد از همه نيروهاي خبره براي تدوين برنامه جامع استفاده شود. وي ادامه داد: براي رسيدن به چنين جايگاهي جز با يك برنامه بسيار دقيق و علمي كه مورد اجماع باشد، نميتوانيم كاري انجام دهيم. اين برنامه نيز بايد از نظر عقلاني و علمي اينقدر استواري داشته باشد كه با تغييرات دموكراتيك كشورتغيير پيدا نكرده و حركت خود را داشته باشد.
چرا نيروها را حاشيهنشين و منتقد ميكنيد؟
رئيس مجلس خاطرنشان كرد: ارزيابي من اين است كه همه مديران و نيروهايي كه در اين راه كاركشتگي دارند اگر سرمايههاي خود را روي هم بريزند و وفاق كنند در اين زمان ميتوانند كشور را به آن جايگاه برسانند. ولي اگر كسي در جرياني فكر كند كه بقيه را حذف كند و هر كسي را به طريقي از ميدان خارج و مسائل را به تنهايي جلو ببرد اين سوءتفاهم است. وي متذكر شد: اگر به اين نتيجه رسيديم كه افراد مديران قابلي هستند كه سكانداري كشور را به دست دارند، وظيفه ملي همه ماست كه بگوييم شما بياييد امور را انجام دهيد. لاريجاني همچنين با انتقاد از حاشيهنشين يا منتقد كردن نيروها، تصريح كرد: چرا بايد چنين كاري كرد. عقل ميگويد كه شما اينها را شريك كنيد چرا حاشيهنشينشان ميكنيد؟ لاريجاني تاكيد كرد: بله ميشود صدارتهاي پفكي به وجود بيايد، ولي قابليت اينكه حركت انقلاب را با سرعت به آنجايي كه برازنده كشور است، برساند نميتواند و حركت از آن بالندگي خود سقوط ميكند.
تشكيلات با ولايت فقيه سازگار است
رئيس مجلس در ادامه سخنراني خود به دفاع از تشكيلات و تحزب در كشور و انتقاد از مخالفان اين اصل پرداخت. وي با تاكيد بر اينكه جريانهاي مختلف سياسي كشور بايد از يك ظرفيت سازمانيافته درست برخوردار باشند، ادامه داد: لازمه كشوري كه دموكراسي در آن جدي است دارا بودن تشكيلات است. بعضيها به دلايلي مخالفند؛ مثلا ميگويند با تئوري ولايت فقيه سازگار نيست كه به نظرم اشتباه ميكنند. ولايت فقيه چتر هدايت كشور است. ولايت فقيه كوشش ميكند كه كار سازمانيافته پيش برود هر چه كارها سازمان يافتهتر شود اداره كشور راحتتر است. لاريجاني با اشاره به اينكه لازمه اعتقاد به دموكراسي در كشور تشكيلات است، يادآور شد: اين تشكيلات هر چه دقيقتر و از پايههاي معقولتري برخوردار باشد، ميتواند بهتر كارهاي كشور را جلو ببرد. روي آن بايد به يك نتيجه رسيد و مهم نيست كه در تقسيمبندي، اصلاحطلب يا اصولگرا باشيد يا تقسيمبنديهاي ديگر. مهم داشتن يك مانيفست است كه قابل محاسبه باشد. وي ادامه داد: جريانهاي سياسي بايد در مسائل اصلي يعني جهش به سوي چشمانداز به وحدت برسند، دليلي ندارد اختلافنظر و سليقهها در خود جريانها يا بين جريانها محترم شمرده نشود. دليلي ندارد كه ما اصرار كنيم گروهها صرفنظر كنند. اما لازم است كه براي مقطع فعلي بين جريانهاي سياسي براي سند چشمانداز و نحوه اجرا و اصل شدن آن به وفاق و يكسري گفتوگوهاي ميانحزبي روي آوريم. لاريجاني با اشاره به نقش رسانههاي گروهي براي رسيدن به چشمانداز كشور گفت: رسانههاي گروهي نيز ميتوانند اختلافنظرهاي سياسي با هم داشته باشند، ولي روي منافع ملي به يك ميثاق واحد برسند و اين چيزها مقدم بر اين است كه X و Z در انتخابات چگونه عمل ميكنند. وي ادامه داد: به افرادي كه در اين جمع هستند، پيشنهاد ميكنيم كه اين فعل را منظم كنند تا معلوم شود جريانهاي مختلف اصولگرا روي چه چيزهايي وحدت كرده و براي رسيدن به چشمانداز چه برنامهاي را براي خود تدوين كردهاند.
يك نبرد طولاني مبهم
رئيس مجلس هشتم با بيان اينكه جانفشانيهاي فرزندان ايران در دفاع مقدس باعث شد كه جمهوري اسلامي از سرمايهاي برخوردار باشد كه هميشه جنبه بازدارندگي دارد، گفت: ممكن است از نظر امكانات نظامي كشورهايي مثل آمريكا و غربيها از امكانات بسياري برخوردار باشند ولي هميشه اين را در محاسبات خود لحاظ ميكنند كه ما با كشوري مواجه هستيم كه اگر نسبت به او گستاخي كنيم گرفتار گردابي ميشويم كه ما را براي مدت مديدي درگير ميكند. وي ادامه داد: آنها ميدانند كه سرنوشت اينگونه هماوردها به نفع غرب نيست و با يك نبرد طولاني مبهم از نظر سرنوشت مواجه خواهند شد. لاريجاني در ادامه جنبه بازدارندگي جمهوري اسلامي را تنها يك وجه از سرمايه دفاع مقدس دانست و افزود: وجه ديگر آن روشنايي است كه در منطقه آفريد و در فلسطين جريان زنده مقاومت به وجود آمد در عراق و لبنان هم همينطور در حقيقت يك نوع سرگشتگي سياسي براي آمريكاييها و غربيها به وجود آمد. وي با اشاره به تحولات آسيايميانه و قفقاز گفت: حتي ايستادگي گستاخانه روسيه مقابل آمريكا و ناتو در قضيه گرجستان را از شرايطي ميدانم كه انقلاب اسلامي ابهت آمريكا را در منطقه شكست وگرنه در مقايسهاي از وضعيت امروز چهار سال پيش آمريكا، هنگامي كه به منطقه وارد شد ميبينيم كه آن روزها، روسيه، آلمان و فرانسه استغفار ميكردند كه چرا در ورود به عراق همراهي نكردند و يادتان است كه آقاي شيراك چندينبار تلفن زد و نامه نوشت به آقاي بوش كه ما قصد همكاري داشتيم. وي ادامه داد: اينكه روسيه با شجاعت در اين قضيه ميايستد به خاطر شكسته شدن ابهت آمريكا در منطقه است. لاريجاني با بيان اينكه تفكر انقلاب اسلامي از جنس بيدارگري براي مردم جهان بود، يادآور شد: مشكلاتي در دنياي امروز وجود دارد كه به بخشي از آن در پناه تفكر اسلامي پاسخ داده شد.
محمدرضا باهنر: بايد به تيم واحد اصولگرايان برسيم
محمدرضا باهنر، دبيركل جامعه اسلامي مهندسين كه اين مراسم به دعوت او برگزار شده بود، پيش از سخنراني لاريجاني به بيان آخرين مواضع خود پرداخت. نايبرئيس دوم مجلس در اظهارات خود با هشدار نسبت به تفرقه اصولگرايان، گفت: همه تلاش ما اين است كه بتوانيم اكثريت نزديك به اتفاق از مجموع اصولگرايان را جمع كرده و براي انتخابات آينده رياستجمهوري به يك تيم واحد برسيم. وي با اشاره به توصيه مقام رهبري در خصوص زودهنگام بودن مباحث مربوط به انتخابات رياستجمهوري، افزود: اينكه به صورت رسمي وارد بحث انتخابات شويم، زود است ولي انتخابات پيشرو ويژگيهاي مختص و خاص خود را دارد كه مهمترين آنها اين است كه ما وارد دهه چهارم انقلاب ميشويم كه مقام معظم رهبري آن را دهه پيشرفت و عدالت معرفي كردهاند و انشاءالله به سمت پيشرفت حركت خواهيم كرد و از بزرگترين توليدكنندگان علم و اقتصاد در منطقه خواهيم شد. باهنر با بيان اينكه عدهاي ميگفتند كه كشور ابتدا بايد به پيشرفت برسد و سپس به دنبال عدالت برود، گفت: ديديم كه به ما و آنان تفهيم شد كه هيچ زماني هدف عدالت در جمهوري اسلامي ايران مورد غفلت و پاك شدن نيست. عدالت جوهره وجود اسلام است و اگر كسي مدعي اسلامخواهي باشد، نميتواند يك لحظه عدالت را فراموش و تعليق كند. وي پيگيري عدالت از سوي اصولگرايان را دليل روي آوردن مردم به اصولگرايان دانست و گفت: اين قضيه باعث شد كه مردم باز هم به استمرار حاكميت گفتمان اصولگرايي ميل كنند و كساني كه به دنبال ساختارشكني و استحاله نظام و انتصابي و انتخابي كردن بخشهايي از نظام بودند و ميگفتند اسلاميت و جمهوريت فضاي هم را تنگ ميكنند در حاليكه امام راحل فرموده بودند و جمهوري اسلامي و مقام معظم رهبري نيز بر آن تاكيد داشتند اين بود كه جمهوري اسلامي يك كلمه واحد است و قطعا اگر هر كدام از آنها كمرنگ شود ديگر جمهوري اسلامي نخواهد بود و ما به دنبال حفظ جمهوري اسلامي هستيم. باهنر تاكيد كرد: ما بايد در مسئله انتخابات به سمتي برويم كه مجموعه اصولگرايان دور هم جمع شده و حداكثر وحدت را داشته باشند تا در انتخابات نتيجه مطلوبي به دست آوريم. نايبرئيس مجلس با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در مورد نحوه انتقاد گفت: نقد بايد عادلانه و عالمانه باشد و همين قضيه اخير كه پيش آمد، ايشان فرمودند مسئله را بزرگ نكنيد و اختلافي بين مجلس و دولت افتاد كه مقام معظم رهبري تاكيد فرمودند كه اين حرف به هيچ وجه توسط نظام قابل پذيرش نيست ولي مسئله را نبايد دنبال كرد.
مصلحت نيست كارهاي اجرايي مستقيما دست رئيسجمهور باشد
وي ادامه داد: بعضيها در خصوص ادغام سازمان جهانگردي و ميراث فرهنگي از ما ميپرسيدند كه آيا اين مسئله دنبال خواهد شد؟ ما عرض ميكنيم كه لايحه و طرح آن در اواخر دولت گذشته مورد بحث بود و ما معتقد بوديم كه مصلحت نيست كه كارهاي اجرايي مستقيما به دست رئيسجمهور باشد و بايد همه كارها از مجرا و سازماني عبور كند زيرا در شأن رئيسجمهور نيست كه هر روز به دنبال نمايندگان مجلس باشد و به همين خاطر معتقديم در جاهايي مثل محيط زيست، گردشگري و تربيت بدني و سازمان اتمي، حتما بايد در قالب يك وزارتخانه باشد يا در يك وزارتخانه ادغام شود يا وزارتخانه جديدي به وجود آيد تا دستگاههاي اجرايي وقت رئيسجمهور را نگيرند. باهنر افزود: اين مسئله خيلي ارتباطي با مسئله اخير معاون رئيسجمهور ندارد. ولي اينكه مقداري ادغام سازمان جهانگردي و ميراث فرهنگي جلو افتاده، شايد بيتاثير از آن قضيه نباشد ولي همه قضيه اين نيست. وي در ادامه با انتقاد از تورم موجود در جامعه گفت: بايد به بحث تورم در كنار تمام كارهاي مثبت نگاه شود. بالاخره ارباب و فرمانده مردم هستند و اختيارات مملكت به دست مردم است و ما بايد براي ولي نعمتهايمان حرف قابل قبول و پاسخ قانعكننده داشته باشيم در صورتي كه اين قضيه براي خودمان نيز قانعكننده نيست كه بخشي از آن خارج از توان ماست. ولي بخشي از آن به سياستهاي راهبردي و برنامهريزي ما برميگردد. دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با تاكيد بر اينكه اقتصاد و مملكت نياز به سياستهاي راهبردي و تئوريهاي اقتصادي دارد، افزود: ما در اين دو، سه سال اخير رشد اقتصادي خوبي داشتيم. ولي درآمدهايمان نيز ميتوانست رشد خوبي داشته باشد. بالاخره بايد به اين باور برسيم و دولت ما به اين باور برسد كه براي اداره كشور به سياستهاي راهبردي نياز دارد.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-