واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، پيشنهاد كرد دانشگاههاي ايران و عراق، تاريخ جنگ تحميلي را بنويسند
فرهنگي. كتابخانه . دفاع مقدس
رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، با تاكيد بر اينكه اگر ما تاريخ جنگ تحميلي را به نگارش درنياوريم، دشمنان ما اين كار را انجام خواهند داد، پيشنهاد كرد تا مراكز دانشگاهي ايران و عراق با همكاري يكديگر، تاريخ اين جنگ هشت ساله را تدوين كنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، سردار ميرفيصل باقر زاده، روز شنبه در مراسم گشايش كتابخانه تخصصي پايداري در دانشگاه تهران، افزود: به همين منظور، رايزنيهايي با مسوولان دانشگاه المستنصريه بغداد، انجام داده ايم و موافقتهاي اوليه آنها را گرفتهايم و انتظار داريم اين حركت مشترك هر چه زودتر با همكاري مسوولان، استادان و پژوهشگران دانشكده تاريخ دانشگاه تهران، آغاز شود.
وي ابراز عقيده كرد: نوشتن تاريخ جنگ تحميلي، اگر يك طرفه باشد، حركتي كامل، بشمار نميآيد و با همكاري محققان هر دو كشور درگير جنگ، اميدواريم بسياري از شكاف ها، ابهامات و سوء تفاهمات موجود دراين زمينه، برطرف شود.
باقرزاده، پرداختن به مباحث مختلف از زاويه آكادميك و دانشگاهي را موجب تثبيت و ماندگار شدن آنها توصيف كرد و افزود: بايد در محيطهاي دانشگاهي، به فرهنگ دفاع مقدس، پرداخته شود، چرا كه يكي از راههاي توسعه فرهنگ عمومي كشور، دانشگاهها هستند و از رهگذر آنها ميتوان، اين فرهنگ را با فرهنگ عمومي جامعه، ممزوج كرد.
وي خاطرنشان ساخت: مجموعه مباحث دفاع مقدس با مقولههاي مختلف علوم انساني، از جمله تاريخ، هنر، اقتصاد، ادبيات، جامعه شناسي و ديگر حوزه هاي اين علوم، ارتباطي وثيق و عميق دارد و علوم برخاسته از دفاع مقدس، حداقل ميتواند به عنوان علوم كمكي در دانشگاهها مطرح شود و مورد استفاده قرار گيرد.
رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، جمع آوري اسناد مربوط به دفاع مقدس در كنار ايجاد كتابخانههاي تخصصي پايداري را از جمله سياست هاي اين بنياد برشمرد و گفت: تاكنون نزديك به يك ميليون سند در اين زمينه را جمع آوري كرده ايم، اما هنوز بسياري از اين اسناد در سازمانها و نهادهاي مختلف كشور، به صورت پراكنده نگهداري ميشود كه در حال جمع آوري آنها هستيم.
وي آمادگي بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس را براي همكاري با دانشجويان علاقه مند به تحقيق در موضوعات دفاع مقدس، اعلام كرد و يادآور شد : اسناد موجود در بنياد را تا حد امكان، در اختيار پژوهشگران و دانشجويان متقاضي تحقيق در حوزه دفاع مقدس، قرار خواهيم داد.
باقرزاده، حمايت دولت نهم از گسترش فرهنگ دفاع مقدس را مناسب و موثر، ارزيابي كرد و گفت: در طول چهارسال گذشته، بيش از ۴۱۰عنوان كتاب با كمك و حمايت بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، به چاپ رسيده كه اين تعداد در دوره ۱۰ساله قبل از آن، تنها ۹۰عنوان كتاب، بوده است.
به گفته وي، در چهار سال گذشته، نزديك به ۴۰۰هزار جلد كتاب با موضوع دفاع مقدس، از سوي بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، در اختيار كتابخانههاي سراسر كشور، قرار گرفته و امسال نيز ۵۴هزار جلد كتاب به ۳۰ دانشگاه كشور، ارسال خواهد شد.
كتابخانه تخصصي پايداري دانشگاه تهران، به مناسبت هفته دفاع مقدس، روز شنبه، با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رييس دانشگاه تهران و شماري از مسوولان علمي، فرهنگي و دانشگاهي كشور، در محل كتابخانه مركزي اين دانشگاه، به بهره برداري رسيد.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]