واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سخنگوي دولت: اعلام آمادگي براي گفتگو در شرايط برابراز نقاط مثبت سفررييس جمهور بود
سياسي. الهام. نيويورك
سخنگوي دولت كه رييس جمهوري را در سفر اخير به نيويورك همراهي ميكرد، موضوعاتي نظير اعلام آمادگي ايران براي گفت و گو در شرايط عادلانه و نوع موضعگيري احمدي نژاد در قبال انتخابات رياست جمهوري آمريكا را نمونه اي از نقاط مثبت فراوان اين سفر دانست.
غلامحسين الهام در مسير پرواز نيويورك به تهران در گفت و گو با خبرنگاران ايرنا و ايسنا به تشريح اين سفر و دستاوردها و نقاط مثبت آن پرداخت.
سخنگوي دولت يكي از نكات قابل توجه در سخنان رييس جمهور را پاسخ كاملا منطقي ايشان به سوالات مربوط به هوكاست دانست و گفت: سخنان آقاي احمدي نژاد درباره هولوكاست كه بحث درباره آن را به ميوه ممنوعه تبديل كرده اند كه تا كسي جرات بحث و تحقيق درباره آن را نداشته باشند، بسيار منطقي بود، بطوري كه بعد از پاسخهايي كه احمدي نژاد در مصاحبهها يا در جاهاي مختلف ميداد، ديگر كسي حرفي براي گفتن نداشت.
احمدي نژاد بارها در سخنان و مصاحبههاي خود اعلام كرده به فرض اينكه چنين حادثهاي رخ داده باشد، بايد ديد كجا و به دست چه كساني اتفاق افتاده است. گناه مردم بيگناه فلسطين در اين ميان چيست كه بايد تاوان بدهند و از خانه و كاشانه خود آواره شوند و زنان و كودكان آن هر روز در حملات صهيونيستها كشته شوند.
** تقويت ديپلماسي عمومي، هدف غالب سفر
الهام در خصوص اهداف عمده سفر رييس جمهوري به نيويورك گفت: هدف غالب اين سفر بحث ديپلماسي عمومي بود. احمدي نژاد در اين سفر حركت گستردهاي براي برقراري ارتباط با افكار عمومي آمريكا انجام داد.
وي با اشاره به اينكه رسانههاي بيگانه و مخالف با جمهوري اسلامي ايران همواره تلاش دارند چهرهاي جنگ طلب و تهديدآميز از ايران به جهانيان نشان دهند، گفت: احمدي نژاد سعي كرد با ديدار مستقيم با مردم به ويژه دانشجويان آمريكاييها و ايرانيان مقيم آنجا و نيز از طريق مصاحبه با پر رونقترين رسانههاي آمريكايي به گفت و گوي مستقيم با مردم آمريكا بپردازد و حرفها و مواضع شفاف جمهوري اسلامي را به آنان منتقل كند.
سخنگوي دولت با بيان اينكه احمدي نژاد در مصاحبههاي خود با رسانههاي آمريكايي نكات بسيار حساسي را مورد اشاره قرار داد، گفت: آقاي احمدي نژاد با دست گذاشتن روي جنگ عراق، افغانستان، دخالت آمريكا در تحولات اخير قفقاز و حمايت آن از جنايات رژيم صهيونيستي عليه فلسطيني ها، به مردم آمريكا اعلام كرد كسي كه به دنبال جنگ و جنگ طلبي است ايران نيست و اين آمريكا است كه عامل جنگ و ناامني و ترور به ويژه در منطقه خاورميانه شده است.
** برخورد عالمانه احمدي نژاد با موضوع انتخابات آمريكا
الهام در ادامه نوع نگرش رييس جمهوري ايران به موضوع انتخابات آمريكا را بسيار منطقي و عالمانه دانست و گفت: تقريبا در تمام مصاحبههايي كه در نيويورك با احمدي نژاد انجام شد، خبرنگاران به قصد اينكه بتوانند نكته اي درباره جانبداري احمدي نژاد از يكي از نامزدها را بدست بياورند، نظر ايشان را درباره انتخابات پيش روي آمريكا جويا شدند و آقاي احمدي نژاد با تسلط و آگاهي كامل، موضوع انتخابات را يك اقدامي داخلي و مربوط به مردم آمريكا دانست.
الهام گفت: احمدي نژاد هرگاه مقابل اين سوال قرار ميگرفت اينگونه پاسخ مي داد كه براي ايران هيچ فرقي نميكند كه چه كسي رييس جمهوري آينده آمريكا شود. انتخابات حق مردم آمريكا است و آنها هستند كه بايد رييس جمهوري خود را انتخاب كنند.
سخنگوي دولت خاطرنشان كرد: رييس جمهوري ايران در عين حال در پاسخ به اين سوالات هميشه دو نكته مهم را يادآوردي ميكرد. اول اينكه رييس جمهوري آينده آمريكا بايد مداخله جوييهاي دولت اين كشور را متوقف كند و توجه خود به كمك و رسيدگي به وضع مردم آن متمركز كند. دوم اينكه حاكم بعدي دولت آمريكا بايد رفتارش را درقبال ايران اصلاح كند.
** آمادگي ايران براي گفت و گو در شرايط عادلانه
الهام هچنين تاكيد احمدي نژاد بر تمايل جمهوري اسلامي ايران براي گفت و گو در شرايط عادلانه و برابر را از ديگر نقاط قوت حضور ايشان در نيويورك دانست.
احمدي نژاد در طول اين سفر و در جاهاي مختلف بارها تاكيد كرد كه ايران اهل منطقه و گفت و گو است و تنها گفت و گو در شرايط عادلانه است كه مي تواند راهگشاي تمام مسايل جهان باشد.
به گفته سخنگوي دولت، احمدي نژاد دوران بمب اتم را تمام شده دانست و گفت كه اگر بمب اتم راه حل مشكلات بود امروز نبايد شاهد شكست آمريكا در عراق و افغانستان و شكست رژيم صهيونيستي در مقابل لبنان بوديم.
وي ادامه داد: وقتي با شهروندان آمريكايي درباره اينكه كدام قشر در اين كشور جزو سرمايه دارترين و پرنفوذترين ها هستند، پاسخ ميدادند كه ۹۰ درصد نيويورك متعلق به صهيونيستها است ضمن اينكه سه بخش رسانه، دستگاه قضايي و اقتصاد به عنوان مهمترين ابزار قدرت و نفوذ در انحصار كامل صهيونيستها قرار دارد.
الهام درخصوص تاثير نفوذ قشري خاص بر دستگاه قضايي در يك جامعه، گفت: در چنين جامعهاي قطعا هيچ گونه امنيت و آزادي واقعي وجود ندارد.
وي بخشي از آزادي را آزادي اقتصادي دانست و گفت كه هرگونه انحصار اقتصادي امكان فعاليت و آزادي را از افراد ميگيرد.
الهام با بيان اينكه در آمريكا آزاديهاي فكري و سياسي هم كنترل شده است، افزود: فعاليتهاي سياسي آمريكا به صورت فعاليت حزبي و سازماني شكل مي گيرد و در حقيقت اين ميزان توانايي اقتصادي احزاب و سازمانها است كه تعيينكننده قدرت و سهم سياسي آنان است.
سخنگوي دولت در خصوص تبليغات فكري رسانهها هم گفت: طبيعي است در كشوري كه رسانهها تحت كنترل افراد و افكار خاص هستند انتشار اطلاعات به صورت كنترل شده انجام ميشود تا افكار عمومي را جهت خاص و مورد نظر خود هدايت كنند.
سخنگوي دولت با تاكيد بر اينكه حساب پيروان دين مقدس يهود از صهيونيست ها كاملا جدا است، گفت: يهوديان امسال براي بار دوم به منظور نمايش تمايز ميان يهود و صهيونيسم كه احمدي نژاد هم همواره بر ان تاكيد دارد ، تقديم رييس جمهوري ايران كردند.
وي در ادامه به تبليغات منفي رسانهاي در آمريكا اشاره كرد و افزود: به شدت محسوس بود كه در آمريكا تبليغات منفي رسانههاي صهيونيستي اين كشور بر افكار برخي افراد و به ويژه كساني كه اطلاع دقيقي از جهان اطراف خود ندارند، تاثير گذار است و اين تاييد ميكند كه تا زماني كه رسانه در انحصار باشد، آزادي معنا نخواهد داشت.
** سوالهاي كهنه و تكراري از رييس جمهوري
الهام در ادامه گفت: نكته جالب ديگري كه رييس جمهوري نيز بر آن تاكيد كرد اين بود كه سوال رسانههاي آمريكايي نسبت به چهار سال قبل تغيير نكرده و امسال هم همان سوالهاي تكراري را از احمدي نژاد ميپرسيدند.
سخنگوي دولت با اشاره به سخنان رييس جمهوري مبني بر اينكه در طي اين چهار سال دنيا شاهد تحولات زيادي بوده است و پرداختن به سوژههاي قديمي نشان دهند عقب ماندگي سياسي است، گفت: رسانههاي تحت نفوذ صهيونيسم به حدي به فكر انجام هجمههاي تبليغاتي هستند كه صرفا به آن فكر ميكنند و اصلا كاري به اصل وقايع ندارند.
** آمريكاييها ناراضي از وضع اقتصادي
الهام در ادامه به وضعيت نابسامان اقتصادي آمريكا اشاره كرد و گفت: به تازگي دولت آمريكا كمكي را در اختيار شركتهاي آمريكايي براي جلوگيري از ورشكستگي آنها قرار داده است كه تمام آن از محل مالياتهايي بوده كه از مردم گرفته شدهاند و مردم آمريكا از اين كه ميبينند مالياتهاي آنها براي نجات شركتهاي خاص خرج ميشود ناراضي و نگران هستند.
وي افزود: آقاي احمدي نژاد در سخنان و مصاحبههاي مختلف خود بر اين مسئله تاكيد داشتند كه آمريكا به جاي پرداختن امور مداخله جويانه و دخالت در امور ساير كشورها بهتر است توجه و توان خود را براي رسيدگي به وضع مسكن و بيكاري و نابساماني اقتصادي اين كشور متمركز كند.
سخنگوي دولت گفت: امروز به خاطر هزينههاي سنگين لشگركشي آمريكا به عراق و افغانستان و صرف هزاران ميليارد دلار براي ادامه اشغال اين كشورها، شاهد سقوط قيمت دلار در برابر يورو هستيم و خود مردم آمريكا هم اذعان دارند كه امروز وضع مردم اروپا به مراتب از آمريكاييها بهتر شده است.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]