محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855637993
ابراهيم يزدي: انقلاب مخملي امكانپذير نيست
واضح آرشیو وب فارسی:الف: ابراهيم يزدي: انقلاب مخملي امكانپذير نيست
ابراهيم يزدي با تأكيد بر اينكه يك انقلاب ديگري در ايران امكانپذير نيست،گفت: انقلاب مخملي و نارنجي در ايران امكانپذير نيست؛ چراكه ايران با عراق و افغانستان كاملاً متفاوت است و ايران، كره شمالي يا ليبي نيست.
ابراهيم يزدي دبيركل نهضت آزادي ايران در گفتگوبا فارس با بيان اين كه سفر اخيرش به آمريكا دو انگيزه داشته، گفت: اول بخاطر بيماري من بود كه معالجه و عمل كرده بودم و پزشك گفته بود سالي يكبار بايد چكاب كنم اما اين براي من مقدور نبود كه سالي يكبار براي چكاب به آمريكا بروم. از طرفي پزشكان خوبي در ايران داريم كه براي چكاب به آنها مراجعه ميكنم. انگيزه دوم من از سفر به آمريكا ديدن فرزندان ونوههايم بود.
يزدي با تأكيد بر اين كه يك انقلاب اسلامي ديگري در ايران امكانپذير نيست، گفت: بايد بدانيم كه انقلاب مخملي و نارنجي در ايران امكانپذير نيست. ايران با عراق و افغانستان كه آمريكا به آنها حمله كرد كاملاً متفاوت است. ايران، كره شمالي و يا ليبي نيست.
يزدي افزود: با هر نوع استفاده از نيروي خارجي عليه ايران مخالفم. در صحبتهاي خودم در هفته گذشته در اصفهان در پاسخ به اين سئوال كه آيا شما فكر نميكنيد كه اگر آمريكاييها به ايران حمله كنند اوضاع بهتر ميشود؟ گفتم: خير، آمريكا امام زمان نيست كه منتظر ظهورش باشيم. بنابراين من به استفاده از فشار يا نهادهاي بين المللي عليه ايران اعتقاد ندارم و هر كس اين نسبت را به من بدهد نادرست نسبت داده.
وي با اشاره به اين كه ما ايرانيها خيلي وطن پرست هستيم و كشورمان را دوست داريم، بنابراين با هر نوع دخالت خارجي در كشورمان مخالفيم، گفت: سياستهاي بوش در ايران نه تنها كمك به دموكراسي نميكند بلكه مخل دموكراسي در ايران است.
يزدي ، "همكاري امثال سازگارا، افشاري و طيف تحكيم وحدتيها با آمريكا را باعث تأسف خواند" و افزود: بنده به شدت مخالف نظر آنها هستم كه معتقد به استفاده از حمله نظامي عليه ايران هستند. من به شدت با كشيده شدن پاي بيگانهها به ايران مخالفم و معتقدم هر تغييري بايد "دورنزا" باشد. به صراحت و كرات گفتهام كه دموكراسي يك كالا نيست كه به يك كشور صادر و يا وارد شود. در كوله پشتيهاي سربازان آمريكايي چيزي بنام دموكراسي وجود ندارد.
دبير كل نهضت آزادي افزود: به كرات گفتهام كه با دخالت بيگانگان در امور داخلي ايران تحت هر نامي و يا بهر بهانه اي مخالفيم. همكاري آقايان سازگارا و افشاري با آمريكا جاي تأسف دارد و بنده به شدت مخالف اين نظريه هستم. بعضي از اين آقاياني كه اسم برديد حتي قبل از اينكه از ايران خارج شوند چنين نظري را داشتند.
يزدي با ردّ اين نظريه كه نهضت آزادي در سالهاي اخير به طفيلي و زائده حزب مشاركت و سازمان مجاهدين تبديل شده و از خودش هيچ استراتژي خاصي ندارد، گفت: نهضت آزادي قبل از آنكه همه اين آقايان از حاكميت بِبُرّند و به جنبش اصلاحطلبي بپيوندند، پيشگام در جنبش اصلاحطلبي بوده و اين نهضت دنبالهرو هيچ كس و هيچ گروهي نيست.
وي در تعريف اصلاح طلبي گفت: جنبش اصلاح طلبي به اين معناست كه در عملكردها و سياستهاي حاكمان، اشكال و ايراد وجود دارد و بايد درصدد اصلاح آن برآمد. اصلاح در چارچوبهاي قانوني و با استفاده از امكانات قانوني. اين سياست راه بردي راجبهه مشاركت و يا گروههاي اصلاحطلب ديگر به نهضت آزادي نداده اند. نهضت آزادي در اين راستا پيشتاز بوده است. اما باور هاي سياسي خاص خود را نيز دارد. ما معتقديم كه براي اصلاح امور همه نيروها بايد با هم همكاري كنند. اين مسالهاي نيست كه فقط از عهده يك گروه بر بيايد. ما معتقد به تعامل ميان همه احزاب سياسي هستيم و حتي از اينكه با حزب موتلفه اسلامي هم گفتگو كنيم استقبال ميكنيم و از حزب موتلفه اسلامي ايراد مي گيريم كه چگونه است كه با حزب كمونيست چين ديدار و گفتگو دارد اما با احزاب اسلامي ايران حاضر به گفتگو نيست.
يزدي ادامه داد: منافع ملي ما حكم ميكند تمام گروه ها با هم هماهنگي داشته باشند. حتي در مراحل و مقاطعي، نيروهاي راست هم ميتوانند در برابر خطراتي كه كشورمان را مورد تهديد قرار ميدهد با اصلاح طلبان يك جبهه واحد تشكيل دهند. نهضت آزادي دنبالهرو هيچ كس و هيچ گروهي نيست منتهي چون امكاناتي در اختيار نداريم و گروههاي اصلاح طلب امكاناتي در اختيار دارند و چون سياستي را كه هم اكنون ميتواند مورد قبول ما باشد با آنها همراهي كرده و در موارد معين خاص سياستشان را تائيد ميكنيم.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا شما از امكانات گروههاي اصلاحطلب استفاده ميكنيد، گفت: متاسفانه امكانات گروههاي اصلاحطلب چندان زياد نيست. مثلاً حزب مشاركت روزنامه ارگان ندارد. حزب اعتماد ملي هم به ندرت از نهضت آزادي مطلب ميزند. بنابراين اينطور نيست كه ما از امكانات آنها استفاده كنيم. اما هيچ گاه امتناع نكرده ايم از اينكه سياستهاي آنها را بررسي كنيم. هر جا كه سياستهاي اين احزاب و گروهها همآنگ با سيساست هاي نهضت آزادي ايران در چارچوب منافع ملي وبراي استقرار حكومت مردم بر مردم باشد از آنها حمايت ميكنيم.
دبير كل نهضت آزادي در پاسخ به اين سئوال كه سازمان مجاهدين و حزب مشاركت در دهه 60 و 70 مرزبنديهاي مشخص و تقابلگرايانهاي با نهضت آزادي داشتند و حتي در خيلي موارد در مخالفت با شما از نيروهاي راست هم تندتر بودند، اما در سالهاي اخير پيوند مشتركي بين نهضت آزادي با حزب مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب برقرار شده. آيا نهضت آزادي تغيير كرده يا آنها؟ اظهار داشت: هيچكس نميتواند درباره گروههاي سياسي اعم از چپ و راست يا اصولگرا و اصلاحطلب با معيارهاي 30 سال پيش يا 15 سال پيش قضاوت كند. ما يك جامعه در حال تغيير دائم داريم كه در اثر اين تغييرات و تجاربي كه افراد پيدا ميكنند، مواضعشان را اصلاح ميكنند. ما از اينكه گروههاي سياسي، آرام آرام به"واقعگرايي" نزديك ميشوند خوشحاليم؛ گروههايي كه 10 سال پيش مرزبندي خودي و غيرخودي را ابداع كرده بودند، امروز به اين نتيجه رسيدهاند كه اين مرزبنديها واقع بينانه نيست.
وي ادامه داد: موتلفه اسلامي امروز، موتلفه اسلامي 10 سال پيش نيست. آقاي هاشمي رفسنجاني امروز و كارگزاران امروز با 10 سال پيش متفاوت اند. حتي جريانات اصلاحطلب هم با گذشته قابل مقايسه نيستند. همه اين گروهها تجربه پيدا كرده اند. زماني بود كه مجاهدين انقلاب اسلامي مايل نبودند كه با نهضت آزادي بنشينند. اما در كنگره امسال ما را دعوت كردند و ما هم شركت كرديم. همه اينها را تغييرات مثبت و مفيدي به نفع كشورمان ميبينيم.
دبيركل نهضت آزادي ايران در جواب اين پرسش كه "شما مدعي هستيد چون رد صلاحيت ميشويد و اجازه فعاليت نداريد نميتوانيد وزنتان را مشخص كنيد اما شما و دوستان ملي مذهبيتان در انتخابات شوراهاي دوم كانديدا شديد، تبليغات كرديد، ليست داديد اما شكست سنگيني خورديد و با رأي و اقبال كم مردم مواجه شديد. اين مساله را چطور توجيه ميكنيد؟"، اظهار داشت: اولاً رأي ما خيلي هم كم نبود، شما اگر رأي نامزدهاي ما را با ساير گروههاي اصلاحطلب مقايسه كنيد رأي ما خيلي كمتر از آنها نبود. ثانياً نهضت آزادي ايران بر اين باور است كه راه حل مشكلات ايران، توسعه سياسي است. بروز و ظهور توسعه سياسي در انتخابات آزاد، عادلانه و منصفانه مشخص ميشود. هدف از مشاركت در انتخابات صرفاً برنده شدن نيست؛ نفس اينكه انتخابات دوم شوراهاي شهر تهران آزاد، منصفانه وعادلانه بود و هيچكس را رد صلاحيت نكردند به نظر ما يك پيروزي در راستاي توسعه سياسي بوده است؛ چه نهضت آزادي رأي آورده باشد چه نياورده باشد.
يزدي در بخش ديگري از اين گفتگو تصريح كرد: صحبتهاي سروش پيرامون وحي و قرآن نادرست است و من با آن مخالفم. البته آقاي سروش نميگويد قرآن وحي نيست بلكه ميگويد "وحي بي صورت" بر پيامبر نازل شده اما الفاظ از خود پيامبر است. ايشان لفظ و معنا را تفكيك كرده اند. انجمن اسلامي مهندسين همايشي را برگزار كرده كه هنوز هم ادامه دارد. در اين همايش سخنرانان پيرامون اين نظر سخن ها گفته اند. از جمله آقايان غفارزاده، دكتر غروي، آقاي مهندس سحابي ، مهندس كتيرائي و خود بنده با نظر سروش را نقد كرده اند.
ابراهيم يزدي اولين و بارزترين دليل شكست اصلاح طلبان در انتخابات سوم تير 84 را تنوع كانديدا دانست و با بيان اين كه جنبش اصلاحطلبي ايران يك واقعيت عيني، اما فاقد رهبري است، گفت: آقاي خاتمي هم كه دو دوره انتخاب شد هيچگاه نقش "رهبري جنبش اصلاح طلبي" را ايفا نكرد، بلكه تنها يك "رئيس جمهور اصلاح طلب" بود. تفاوتهاي اساسي بين رهبر اصلاح طلبي با رئيس جمهور جريان اصلاح طلبي وجود دارد. رئيس جمهور اصلاح طلب يك وظيفه خاص دارد، اما رهبر اصلاح طلب بايد در شرايط ويژه كارهاي ديگري انجام دهد. مثلاً دكتر مصدق هم رئيس جمهور بود هم رهبر جنبش ملي. زماني كه در مجلس آقاي جمال امامي شلوغ كرد و نگذاشت مرحوم مصدق سخنراني كند، مصدق مجلس را ترك كرد و وسط خيابان بالاي چهار پايه رفت و گفت مجلس آن جايي است كه مردم هستند، اما آقاي خاتمي چنين نقشي را هرگز ايفا نكرد و هيچگاه مردم را مستقيماً دعوت نكرد كه به آنها بگويد موانع كار كجاست؛ بالاخره مردم به او راي دادند و او وامدار مردم بود و بايد موانع را به مردم ميگفت، اما به هر دليل نيامد بگويد و اين يك نقص است. نمايندگان اصلاح طلب مجلس ششم هم هيچگاه مردم را دعوت نكردند كه مشكلات را به مردم بگويند.
دبيركل نهضت آزادي تصريح كرد: اصلاحطلبان در دوره حاكميت اصلاحات با مطالبات مردم فاصله نگرفتند بلكه ارتباطشان را با مردم قطع كرده بودند به همين دليل زماني كه نمايندگان اصلاح طلب در مجلس ششم تحصن كردند بازتاب دورن مردمي پيدا نكرد.
وي با تأكيد بر اين كه نهضت آزادي مخالف تحريم انتخابات است، افزود: ما مفتي نيستيم كه فتواي تحريم بدهيم. يك سازمان سياسي عليالاطلاق بايد با انفعال سياسي مردم مقابله كرده و آنها را دعوت به فعاليت كند. يك سازمان سياسي عليالاطلاق بايد با انفعال سياسي مردم مقابله كرده و آنها را دعوت به فعاليت كند. مردم ما به دلايلي منفعل شدهاند. بنابراين وقتي از تحريم صحبت ميكنيد يعني به مردم بگوييد مردم در خانههايشان بنشينند. سياست تحريم انتخابات هنگامي موثر خواهد بود كه سازمان هاي سياسي پايگاه هاي گسترده مردمي پيدا كرده باشند و يك تعامل ديناميك ميان احزاب و مردم شكل گرفته باشد. در شرايط كنوني ما با تحريم انتخابات مخالفيم. چون سياست استراتژيك ما اين است كه هر نوع اصلاحاتي بايد از درون شكل بگيرد و اين اصلاحات بدون حضور و مشاركت مردم امكانپذير نيست. بنابراين عليالاطلاق ما بايد مردم را دعوت به شركت در فعاليت هاي سياسي كنيم. اما اگر شرايط نا مساعد براي حضور مردم همچنان ادامه يابد نهضت آزادي ممكن است با ذكر دلايل اعلام كند كه در انتخابات شركت نميكند. اما اين تحريم نيست بلكه فقط اعلام اين است اين حزب در انتخابات شركت نميكند.
دبيركل نهضت آزادي درباره اظهار نظرش درباره تشبيه خاتمي به خروشچف گفت: من در مقالهاي كه بعد از سال اول پيروزي آقاي خاتمي، در جواب عدهاي كه ميگفتند خاتمي گورباچف ايران است نوشتم كه خاتمي خروشچف ايران است. خروشچف اولين كسي بود كه بعد از استالين آمد و گفت وضع كشور نياز به تغييرات اساسي دارد اما طبقه حاكم در شوروي سابق حرف خروشچف را نپذيرفت و او را از تمام مناصبش عزل كرد و به روستايي كه در آنجا به دنيا آمده بود تبعيد كرد. اگر رهبري شوروي،نظرات خروشچف را پذيرفته بود هرگز نيازي به گورباچف پيدا نميشد. در هيچ كجا هم من نگفتهام كه يلتسين ايران هستم. اگر چه حاكميت ايران اصلاحات خاتمي را نپذيرفت و او نه خروشچف است و نه گورباچف ، اما به نظرمي رسد كه نظام اجتماعي، اقتصادي و سياسي ايران به سمت قفل شدن همه جانبه پيش ميرود.
يزدي در ادامه گفت: اصلاحطلبها بايد به كانديداي واحدي برسند و آقاي خاتمي لولاي اين ائتلاف است. البته آقاي كروبي هم ميتواند لولاي ائتلاف باشد اما با درجات كمتري؛ زيرا در مجلس ششم اختلالاتي بين آقاي كروبي و نمايندگان اصلاحطلب به وجود آمد كه هيچگاه ترميم نشده. آقاي خاتمي ميتواند اين مرمت را انجام دهد.بنابراين هركدام از اين دو بزرگوار و يا حتي آقاي عبدالله نوري كه بيايند بايد فعال بيايند نه منفعل و بايد از تمام نيروها دعوت كنند. جنبش اصلاح طلبي نياز به يك رهبري واحد دارد. يك حزب به تنهائي نميتواند چنين نقشي داشته باشد. بلكه مجموعه احزاب ميتوانند. اگر آقاي كروبي بخواهد لولاي ائتلاف باشد نيازمند اين است كه آقاي خاتمي روابط ايشان را با اصلاحطلبان ترميم كند.
دبيركل نهضت آزادي با بيان اين كه سياستي را كه صهيونيستها اتخاذ كردهاند سرطاني و كشنده است و حتي خيلي از خود يهوديها هم معتقدند سياست صهيونيستها غلط است، خاطرنشان كرد: در شرايط كنوني بحث تشكيل دو دولت مطرح شده. ما از اين نظريه حمايت ميكنيم اما در عين حال معتقديم اسرائيل اين طرح را به دلايلي نميپذيرد از جمله اينكه اگر اسرائيل اين طرح را بپذيرد و با تشكيل دو دولت، تلاطم جنگ در خاورميانه تمام شود اسرائيل در درازمدت موجوديت خودش را از دست خواهد داد. اسرائيل با يك پارادوكس تاريخي روبروست . از يك طرف چاره اي ندارد جز اين كه وجود يك كشور مستقل فلسطيني را بپذيرد، و از طرف ديگرچنان صلحي در دراز مدت وجود اسرائيل را بلا موضوع ميسازد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا خيليها كه وارد نهضت آزادي شدهاند مثل سازمان مجاهدين خلق و دفتر تحكم وحدت به التقاط رسيدهاند؟ اشكال از خود آنها بوده يا مباني مورد پذيرش نهضت آزادي مشكل دارد؟، اظهار داشت: گزارهاي كه شما مطرح كرديد نادرست است. چنين چيزي واقعيت ندارد كه هركس با نهضت ارتباط برقرار كرده به التقاط رسيده است. كساني هستند كه از 48 سال پيش عضو نهضت بوده اند اما التقاطي نشدهاند. كساني هم بوده اند كه منحرف شدند. اين منحصر به نهضت آزادي نيست. واقعيت اين است كه افرادي در حوزه علميه قم درس خوانده بودند و به التقاط رسيدند. گروه فرقان محصول كجا بود؟ نهضت آزادي نميتواند كاري بالاتر از پيامبر خدا انجام دهد. مگر تمام اصحاب و شاگردان پيامبر همه علي و سلمان و ابوذر شدند؟ هيچ كس پيامبر را ملامت نميكند كه چرا از ميان اصحابش امثال طلحه و زبير، عبدالرحمن بن عوف و ... بيرون آمدند؟ فرزند پيامبررا در كربلا هم همين مسلمانها كشتند. حنيف نژاد و گروههاي اوليه سازمان مجاهدين خلق مسلمانان پاك باخته اي بودند. اگر چه در بعضي موارد مثل "نشريه شناخت" مشكل داشتند. نبايد حكم كلي صادر كرد زيرا از ميان اصحاب پيامبر و ياران علي، خوارج نيز بيرون آمدند.
دستگيري 2 بازيگر معروف سينما
دو بازيگر به نام و معروف سينماي ايران شب گذشته در يك مهماني شبانه دستگير شدند.
يك منبع آگاه در گفتوگو با فارس، گفت: دو بازيگر معروف سينماي ايران در يك مهماني شبانه دستگير شدهاند.
اين منبع مدعي شد: دو بازيگر به نامهاي "ج-ه" و "م-ش" شامگاه ديشب در يك مهماني شبانه دستگير شدهاند و در حال حاضر تحقيقات در خصوص علت حضور اين افراد در اين محل در دست بررسي است.
اين در حالي است كه صبح امروز يكي از مجريان معروف تلويزيون در دادسراي امور جنايي حاضر شد اما علت حضور وي در دادسرا مشخص نشد.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
-
گوناگون
پربازدیدترینها