واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: فرانس پرس/ تحليلگران .. اوباما در مناظره ديروز از مك كين موفق تر بود
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/07/06
خبرگزاري فرانسه امروز شنبه در گزارشي به قلم جيتندرا جوشي از واشنگتن نوشت نه باراك اوباما، نامزد حزب دموكرات امريكا و جان مك كين نامزد حزب جمهوري خواه امريكا در انتخابات رياست جمهوري اينده اين كشور در اولين مناظره تلويزيوني خود در چارچوب مبارزات انتخاباتي كه روز گذشته برگزار شد موفق نشدند برتري محسوس بر رقيب خود داشته باشند با اين وجود كارشناسان و ناظران سياسي بر اين عقيده هستند كه نامزد سياه پوست جوان حزب دموكرات بهتر از رقيب جمهوري خواه خود توانست به هم وطنان خود نشان دهد كه از قابليت و شرايط مناسب براي تصدي سمت رياست جمهوري امريكا و اداره امور اين كشور برخوردار است.
بر اساس اين گزارش؛ همان طور كه پيشاپيش قابل پيش بيني بود به محض پايان يافتن اولين مناظره تلويزيوني نامزدهاي دو حزب جمهوري خواه و دموكرات امريكا در انتخابات سراسري اينده اين كشور، ستاد تبليغاتي هر دو نامزد اعلام كردند نامزد انها در اين مبارزه پيروز شده است. با اين وجود ناظران سياسي امريكا بر اين عقيده هستند كه در اين مناظره كفه ترازو به نفع نامزد سياه پوست سنگيني مي كرد چرا كه سناتور ايالت ايلينويز توانست به راي دهندگان امريكايي نشان دهد كه صلاحيت و امادگي بيشتري براي قبول سمت رياست جمهوري امريكا دارد.
مارجوري هرشي، كارشناس مسائل سياسي در دانشگاه اينديانا، در اين باره گفت مناظره ديروز باراك اوباما و جان مك كين ياداور مبارزات انتخاباتي امريكا در سال هزار و نهصد و هشتاد بود. در ان زمان جيمي كارتر رئيس جمهور دموكرات امريكا كه به رغم مشكلاتي كه در دور اول رياست جمهوري خود با انها روبرو شده بود، بار ديگر نامزد انتخابات شد و با رونالد ريگان نامزد حزب جمهوري خواه كه تجربه چنداني نداشت به رقابت پرداخت.
اين تحليلگر سياسي امريكا تصريح كرد در ان زمان بسياري از شهروندان امريكايي از سياستها و اقدامات دولت جيمي كارتر به ستوه امده بودند اما در عين حال از رونالد ريگان شناخت چنداني نداشتند تا بتوانند به عنوان رئيس جمهور اينده كشورشان به وي اعتماد كنند. اما پس از انكه ريگان موفق شد در مناظره انتخاباتي قابليتهاي خود را به راي دهندگان امريكايي نشان دهد شمار زيادي از بينندگان تلويزيون متقاعد شدند كه ريگان از توانايي و كفايت لازم براي به دست گرفتن اداره امور امريكا بهره مند است. مارجوري هرشي ادامه داد به اعتقاد من در مناظره انتخاباتي ديروز ميان باراك اوباما و جان مك كين نيز شرايط مشابهي حاكم بود چرا كه بسياري از شهروندان امريكايي از دولت جرج بوش و سياستهاي وي خسته شده اند اما در عين حال از توانائيهاي باراك اوباما نيز اطمينان نداشتند تا بتوانند به وي اعتماد كنند.
كارشناسان و تحليلگران امور سياسي مي گويند باراك اوباما، نامزد چهل و هفت ساله دموكراتها، در مناظره ديروز توانست در برابر رقيبي كه در مسائل مربوط به امنيت ملي نسبت به وي باتجربه تر است نمره خوبي بگيرد. باراك اوباما براي غلبه كردن بر رقيب جمهوري خواه خود از حربه هميشگي اش استفاده كرد و به دفعات مكرر نامزد جمهوري خواهان را با جرج بوش رئيس جمهور كنوني امريكا مقايسه كرد كه مطابق با نتايج نظرسنجيها، به علت سياستهاي نادرستش در عراق و عملكرد ضعيفش در مقابله با بحران اقتصادي امريكا جايگاه و اعتبار خود را از دست داده است.
در شرايطي كه مبارزات انتخاباتي رياست جمهوري امريكا به تدريج شدت مي گيرد عراق به يكي از موضوعات حساس و تعيين كننده تبديل شده است كه نامزدهاي حزب دموكرات و رياست جمهوري امريكا در انتخابات رياست جمهوري اينده، درباره ان اختلاف ديدگاههاي عميق دارند. جان مك كين به شدت از جنگ در عراق دفاع مي كند اما در جبهه مقابل، باراك اوباما از اين بابت به خود مي بالد كه از نادر كساني بوده كه از همان ابتدا با تهاجم نظامي امريكا به عراق مخالفت كرده است.
در قسمت مربوط به مسائل اقتصادي مناظره ديروز، باراك اوباما تاكيد كرد بحران مالي كه امريكا در ماههاي اخير گرفتار ان شده كارنامه نهايي هشت سال سياست اقتصادي نادرستي است كه جرج بوش در دوران رياست جمهوري خود به اجرا گذاشت و افرادي از قبيل مك كين از ان حمايت كردند. باراك اوباما همچنين خاطر نشان كرد جرج بوش و حامي وي جان مك كين با اقدام نظامي برضد رژيم سابق عراق و اشغال اين كشور به شبكه تروريستي القاعده كمك كردند تا بتواند پايگاههاي خود را در افغانستان تقويت كند.
در جهت مقابل جان مك كين هفتاد و دو ساله نيز رقيب جوان خود را در خصوص مسائل بين المللي فردي بي تجربه توصيف كرد و حتي از اين هم جلوتر رفت و باراك اوباما را ساده لوح دانست اما درباره خودش تاكيد كرد از امادگي لازم براي تصدي سمت رياست جمهوري امريكا برخوردار است و براي به دست گرفتن زمام امور امريكا نياز به اموزش ندارد.
بر خلاف باراك اوباما، جان مك كين كه پدر و پدربزرگش دريادار بوده اند خود
نيز شركت در جنگ را تجربه كرده است. مك كين در جنگ ويتنام خلبان نيروي هوايي امريكا بود و هواپيماي وي در اكتبر سال هزار و نهصد و شصت و هفت بر فراز هانوي سرنگون شد و چند سال در ويتنام زنداني بود.
ليندا فاولر كارشناس امور سياسي در كالج دارتموث در ايالت نيوهمپشاير در شمال شرقي امريكا مي گويد در مناظره تلويزيوني ديروز ميان اوباما و مك كين در قسمت مربوط به امور اقتصادي، اوباما در همان ابتدا با مقايسه كردن و مرتبط دانستن ديدگاهها و افكار مك كين و جرج بوش، برتري محسوس خود را نشان داد. اين كارشناس تصريح كرد ممكن است راي دهندگان امريكايي كه در انتخاب نامزد مورد نظر خود در انتخابات رياست جمهوري اينده كشورشان ترديد دارند با مشاهده اولين بخش از مناظره مك كين و اوباما، به طرف نامزد دموكراتها تمايل پيدا
كنند چرا كه مسائل اقتصادي براي انها از اهميت ويژه اي برخوردار است و با دقت بيشتري انرا دنبال مي كنند. اين كارشناس سياسي امريكا افزود در ادامه كار و زمانيكه از مسائل امنيت ملي و مبارزه با خطرات تروريسم كه در تخصص جان مك كين است به ميان امد نامزد جمهوري خواهان موضع قويتري پيدا كرد.
ليندا فاولر افزود با اين وجود باراك اوباما در اين بخش نيز چهره موفقي از خود نشان داد به ويژه زمانيكه تاكيد كرد مسئله عراق تمام فكر و ذكر جان مك كين و ديگر مقامات دولت بوش را به خود مشغول كرده و انها را از مسائل مهم ديگر غافل كرده است.
ليندا فاولر ادامه داد در عين حال اظهارات مك كين مبني بر اينكه امادگي اداره امور امريكا و تصدي عالي ترين سمت سياسي كشور را دارد اثرگذار بود چرا كه با سادگي و صميميت همراه بود.
مايكل تروگوت، از كارشناسان مركز سياسي دانشگاه ميشيگان در شمال امريكا نيز در اين باره مي گويد انهايي كه از مناظره سياسي ديروز ميان مك كين و باراك اوباما انتظار كشمكشهاي داغ را داشتند از مشاهده چنين صحنه هايي محروم ماندند.
اين كارشناس سياسي امريكا افزود از انجا كه سياست خارجي نقطه قوت جان مك كين بود بسيار حائز اهميت بود كه باراك اوباما به شهروندان امريكايي ثابت كند كه توان اداره مسائل سياسي مهم را در عرصه بين المللي دارد، و اين ازموني بود كه به عقيده من اوباما از ان سربلند خارج شد.
163/106
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]