واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سالمندان استان مركزي خواستارمشاركت مسوولان براي رسيدگي به مشكلاتشان شدند
داخلي. اجتماعي. سالمندان.
جمعي از سالمندان استان مركزي در آستانه روز جهاني سالمند ( ۹مهرماه) در گفت و گو با ايرنا خواستار مشاركت فعالانه و هدفمند مسوولان براي رسيدگي به مشكلات و جبران كاستيهاشان شدند.
آنان ميگويند: به عنوان قشري از جامعه اكنون با مشكلات مالي ، كمبود امكانات رفاهي و تفريحي و درماني و بيتوجهي به توانمنديها مواجهاند و به نوعي فراموش شدهايم.
"اكرم ساداتي " ۷۲ساله گفت: اگرچه در دين مبين اسلام احترام به سالمند و بزرگ فاميل به عنوان يك ارزش است اما دولتمردان و تصميم سازان نبايد با اتكاي به اين ارزش، از تقويت زيرساختها و ارائه خدمات بهينه به اين قشر شانه خالي كنند.
وي افزود: سالمندان به خاطر بزرگ فاميل بودن رفت و آمد زيادي دارند و با درآمد اندك مالي و كم شدن توان جسمي، گاه بضاعت و شانشان زير سووال ميرود.
"اكبر نوري" سالمند ۸۳ساله نيز گفت: در اكثر كشورهاي جهان سالمندان با امكانات پيشرفته تفريحي و رفاهي، اوقات بهينهاي دارند اما در اراك تفريح مردان سالخوردهنشستن در مقابل درمنازل و يا ميادين اصلي شهرو پاركهااست.
وي افزود: سالمندان گنجينهاي از تجارب تلخ و شيرين هستند كه در صورت توجهبهآنها قشر جوان برنامههاي خود را با ضريب خطاي كمتر و موفقيت سريعتر دنبال ميكنند.
وي گفت: تغيير الگوي زندگي امروزي و نوع فعاليت جوانترها موجب شده روند گذاشتن افراد ناتوان و سالخورده به سراي سالمندان افزايش يابد درحاليكه مسوولان دراين بخشاقدام مناسبي درگسترش وتقويت مكانهاي نگهداري نداشتهاند.
وي افزود: حق سالمند بهرهگيري از زندگي مناسب در ايام پيري است و نبايد با اولويت دادن به قشر جوان امكانات و اعتبارات تنها دريك بخش گسيل يابد.
كارشناس سالمندان مركز بهداشت استان مركزي معتقد است: سالمندي مسالهروز جهان است و با بهبود شرايط بهداشتي ودرماني اكنون اميد به زندگي افزايش يافته و تعداد سالمندان رو به كثرت دارد.
دكتر "مهين السادات عظيمي" افزود: در سال ۱۰/۳ ، ۱۴۰۰درصد جمعيت جهان سالمند خواهند بود.
وي گفت: بيشترين ميزان جمعيت سالمند جهان دردهه پيش رو به خاطر تراكم جمعيتي در كشورهاي درحال توسعه است و در سال ۲۰۰۲جمعيت سالمندي كشورهاي درحال توسعه دو برابر كشورهاي توسعه يافته بود.
وي افزود: اينك ۹درصد از جمعيت يك ميليون و ۳۲۰هزار نفري استان مركزي سالمند هستند و اين در حاليست كه جمعيت سالمند كشور در آخرين سرشماري سال ۸۵حدود ۷/۳درصد بوده است.
وي اضافه كرد: سالمندان كشور در مناطق شهري ۶/۳درصد جمعيت را شامل ميشوند درحاليكه در استان مركزي اين شاخص هفت درصد است.
وي، متوسط جمعيت سالمندي مناطق روستايي كشور را ۷/۳درصد كل جمعيتاعلام كرد و گفت:اين شاخص در استان مركزي ۱۴درصد است وپيري جمعيت روستايي استان مركزي در شرايطي است كه برنامه منسجم براي اين افراد در روستاها پيش بيني نشده است.
دكتر عظيمي افزود:برخي شهرستانهاي استان مركزي مثل تفرش، محلات و دليجان در سطوح پيري بالا قرار دارند و اين حاليست كه اغلب جوانان روستايي سيل مهاجرت شتابان به كانونهاي جمعيتي شهري را تجربه كرده و پيران بدسرپرست و بيسرپرست ميشوند.
وي گفت: در مطالعات انجام شده ۷۲درصد از سالمندان استان بيسوادند و ۷۴درصد آنان درآمدهاي مالي كافي ندارند.
وي اضافه كرد: شروع سن ناتواني و معلولين درسالمندان استان قبل از ۶۰ سال است و هر سالمند به طور متوسط ۱۵بار مراجعه به پزشك را تجربه ميكند كه كمبود امكانات و درآمد مالي بر رنجهاي او ميافزايد.
رييس مركز بهداشت استان مركزي نيز بر اين باور است كه، اگرچه خانواده درجامعه ما مهمترين نهاد حمايتكننده سالمندان است اما نبايد اين ارزش به عنوان وظيفه اجباري براي خانوادهها تلقي شود.
دكتر "بابك عشرتي" افزود: در جامعه ما افكار عمومي در راستاي تكفير خانهسالمندان است درخاليكه الگوي زيستي امروزو درگيريهاي خانواده هستهاي لزوم تقويت شبكه حمايت اجتماعي و مراقبتهاي از سالامندان را گوشزد ميكند.
وي گفت: آموزش بهداشت و سلامت دوران سالمندي در جامعه كمرنگ است و بايد در استان مركزي با ۱۲۰هزار سالمنددر اين زمينه حركت جدي صورت پذيرد.
ويافزود: سالمندان تندرست از افراد معلول و ناتوان بايد تميز داده شوند و با استفاده از توانمندي خود آنان و ايجاد تشكلهاي خدماتي بهبود امكانات و خدمات پيگيري شود.
كارشناس اداره كل زنان و خانواده استانداري استان مركزي نيز در اين خصوص گفت: وضعيت زنان سالمند در اماكن نگهداري استان مطلوب نيست و ميطلبد مسوولان ذيربط با هم افزايي امكانات در جهت رفع اين كاستيها بسيج شوند.
"طاهرهعالم"افزود: در بررسي خانه سالمندان زن اراك وتفرش كمبود امكانات درماني، رفاهي و تفريحي مشهود بود و ميطلبد با تقويت همكاريهاي بين بخشي دستگاههاي متولي براي پوشاندن ضعفهاي موجود چارهاي شود.
وي گفت: متاسفانه سطح بندي خدمات براي سالمندان براساس آورد ريالي آنها بهسراي نگهداري سالمندان وجود ندارد وتفكيك معناداري در جداسازي سالمندان روان پريش از سالمندان سالم نيست.
وي افزود: با برنامه مناسب ميتوان از امكانات موجود بهره بهينه برد وبا تقويت برنامههاي تفريحي و زيارتي شرايط روحي سالمندان را تغييرداد.ك/۴ ۵۵۷/۵۶۰
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]