تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نزدیکترین حالات بنده به پروردگارت حالت سجده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837462197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بخش نخست/نگاهي به ارزش و اهميت وقت و زمان از ديدگاه قرآن كريم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بخش نخست/نگاهي به ارزش و اهميت وقت و زمان از ديدگاه قرآن كريم
گروه خبرنگاران افتخاري / احسن ميرزايي : در قرآن كريم به‌قدري به وقت احترام شده كه گويي در اوج ارزش‏ها و مادر فضايل است، تا آن‌جا كه خداوند به آن سوگند ياد كرده و مي‏فرمايد: «والعصر»، در قرآن آن‌چه را كه موجب اتلاف وقت مي‏شود به عنوان لغو، باطل، افراط و به طور كلي بيهوده گرايي و پوچي، از آن سرزنش شده است.
بي‌شك وقت و فرصت بزرگ‌ترين سرمايه گران‌بها و بي‏نظير براي بشر است، كه مي‏توان در استفاده بهينه از آن در همه عرصه‏ها به پيش رفت و به عالي‏ترين درجات مادي و معنوي نايل شد. وقت؛ يعني فرصت‏ها، ساعت‏ها، روزها و ماه‏ها و سال‏ها، بلكه دقيقه‏ها و ثانيه‏ها و لحظه‏ها، بهره‏گيري از وقت بزرگترين توفيقي است كه نصيب بشر مي‏شود و او مي‏تواند در پرتو آن به اهداف عاليه برسد و به پيروزي در همه ابعاد دست يابد.

وقت گوهر ناب و گران‌سنگي است كه ارزش هيچ‏ چيز را نمي‏توان با آن مقايسه كرد، اين كه مي‏گويند وقت طلاست، تعريف صحيحي نيست، چرا كه: وقت گذشته را نتواني خريد باز/ مفردش خيره كاين گهر پاك بي‏بهاست. سعدي چيزي را براي سنجش ارزش وقت نيافته جز شب قدر را كه مطابق قرآن بهتر از هزار ماه است، آن‌جا كه گويد: قضا روزگاري زمن در ربود/ كه هر روزش از پي شب قدر بود* مكن عمر ضايع به افسوس و حيف/ كه فرصت عزيز است و الوقت ضيف.

وقت همان عمر انسان است كه سرمايه‏اي بالاتر از آن نيست، مشروط بر اين‌كه از آن براي رشد و ترقي ظاهر و باطن استفاده شود، يعني وقت نردبان ترقي شود، و گرنه نه تنها سرمايه نيست، بلكه شر مايه و وسيله شر و تيره‌بختي است.

بر همين اساس امام سجاد(ع) در فرازي از دعاي خود به خداوند عرض مي‏كند: «وَ عَمِّرنِي ماكانَ عُمرِي بِذلَةً فِي طاعَتِكَ، فَاِذا كانَ عُمرِي مَرتَعاً لِلشَّيطانِ فاقبِضنِي اِلَيكَ؛ عمر طولاني تا هنگامي كه عمرم در راه اطاعت تو صرف شود به من عطا كن و هرگاه عمرم چراگاه شيطان شود، جانم را قبل از پيشي گرفتن عذابت بگير.»

و در فراز ديگر عرض مي‏كند: «وَ نبّهِني لِذِكرِكَ فِي اَوقات الغَفلَةِ، وَ استَعمِلنِي بِطاعَتِكَ فِي اَيامِ المُهلَةِ: خدايا مرا در وقت‏هاي غفلت و بي‏خبري، براي ياد خودت هوشيار و بيدار كن، و در روزگار فرصت و فراغت، به عبادت و بندگي بگمار.»

انسان‏ها معمولا وقت را فداي مال و ثروت مي‏كنند و آن‌را وسيله ترقي مادي قرار مي‏دهند، در صورتي كه بايد مال و ثروت در خدمت وقت باشد و آن‌ها را وسيله بهره‏مندي برتر از وقت قرار داد. بر همين اساس پيامبر(ص) فرمود: «كُن عَلي عُمرِكَ اَشَحُّ مِنك عَلي دِرهَمِكَ وَ دِينارِك؛ در مورد حفظ عمر خود بخيل‏تر از پول و ثروت خود باش.»

به طور كلي هركس براي وقت ارزش قايل شد و از آن با آگاهي و جديت استفاده صحيح كرد، به جايي رسيد و هركس آن‌را عاطل و باطل كرد، قطعا خود را تيره بخت كرده و در چاه هلاكت انداخته است. از اين‌رو امام علي(ع) فرمود: «وقت‏هاي زندگي تو جزء جزء عمر تو است، پس بكوش كه هيچ وقتي از عمر تو جز در موارد اموري كه عامل نجاتت است تلف نشود.»

انسان با ايمان ساعت‏هاي زندگيش را به سه بخش تقسيم مي‏كند: بخشي را به مناجات با خدا و برقراري ارتباط با آفريدگار جهان مي‏پردازد؛ بخشي را در طريق تأمين هزينه زندگي و سامان دادن به معاش (مانند غذا، لباس، مسكن و مركب) به كار مي‏گيرد؛ و بخش ديگر را براي استراحت و بهره‏گيري از لذت‏هاي حلال و آرامش بخش روح و روان برمي‏گزيند و براي خردمند صحيح نيست كه حركتش جز در يكي از اين سه مورد باشد، يعني تأمين معاش، و عبادت و آباد نمودن آخرت يا بهره‏گيري از لذت و آسايش غير حرام.

چگونگي استفاده بهينه از وقت به اين است كه انسان با برنامه‌ريزي صحيح، كارهاي مثبت خود را با تنظيم خاصي بين ساعات شبانه روز تقسيم كند و هر ساعت يا هر چند ساعت را براي انجام كاري قرار داده و به اين برنامه و نظم ادامه دهد، به گونه‏اي كه اگر روزي در نظم و برنامه‏اش خللي وارد شد احساس چالش و كمبود كرده و به جبران آن بپردازد، مثلا در امور معنوي و خودسازي، چنان كه علماي اخلاق گفته‏اند وقتي كه صبح فرا رسيد تا شب هنگام خواب پنج مرحله را با ترتيب و برنامه خاص بپيمايد كه عبارتند از: مشارطه، مراقبه، محاسبه، معاتبه و مكافئه.

ادامه دارد ... .
 شنبه 6 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 421]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن