واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: درد دل هاي يك دووميداني كار موفق
قاسمي
يكي از رشته هاي ورزشي بسيار جذاب و متنوع دو و ميداني است.
دو و ميداني ماده هاي بسياري دارد كه هر كدام جذابيت هاي خاص خود را دارد، پرش ارتفاع و طول دوي سرعت 100 و 200 متر، دوي با مانع، دوهاي 400 و 800، 1500 و 300 متر و پرتاب ها از جمله ماده هاي دو و ميداني هستند.خوشبختانه در خراسان جنوبي هم دو و ميداني كاران موفقي حضور دارند، يكي از مقام آورترين دو و ميداني كاران استان سميه نطقي مقدم است.
وي تا به حال در مسابقات بسياري شركت كرده و در تمام آن ها موفق به كسب مقام و مدال شده است.با وي گفت وگويي داشتيم كه در زير مي خوانيد.او در معرفي خود گفت: متولد 1359 و كارشناس تربيت بدني هستم، از سال 1373 دو و ميداني را در ماده پرتاب ديسك، نيزه و وزنه به صورت حرفه اي شروع كردم البته در رشته هاي فوتسال و واليبال نيز به صورت حرفه اي فعاليت مي كنم، اما رشته اصلي و تخصصي من دو و ميداني است.وي اضافه كرد: با شركت در مسابقات متعدد موفق به كسب 140 مدال شده ام كه 110 تاي آن ها طلاست.خوشبختانه تا به حال نشده است در مسابقه اي شركت كنم و مقام كسب نكنم.
وي در خصوص ارزيابي وضعيت دو و ميداني در استان بعد از مدتي سكوت اظهار داشت: شايد بتوان گفت رو به پيشرفت است! از نظر سطح تمرين ها و امكانات در وضعيت بهتري نسبت به تعداد ورزشكاران يا مربيان هستيم.
متاسفانه در بيرجند تنها 8 يا 9 نفر دو و ميداني را به صورت حرفه اي دنبال مي كنند و زمان مسابقات هم تيم خراسان جنوبي 4 يا 5 نفره است در حالي كه مشهد به تنهايي دو تيم 30 نفره به مسابقات اعزام مي كند.وي ادامه داد: حتي در زمينه مربيان هم با مشكل مواجهيم، يك مربي براي همه ماده ها! درست است كه دو و ميداني يك رشته است اما ماده هايش بسيار متفاوت از يكديگرند، هر كدام تكنيك خاص خود را مي طلبد و يك مربي هيچ گاه نمي تواند از تمام تكنيك ها آگاه باشد و به صورت حرفه اي با تمام اعضاي تيم كار كند.نطقي مقدم در خصوص وضعيت مربي گري و داوري در استان تصريح كرد: وقتي يك رشته ورزشكار زيادي ندارد نمي توان انتظار داشت بيش از تعداد ورزشكارانش مربي و داور داشته باشد.
دو و ميداني يك رشته انفرادي است و به راحتي مي توان با تبليغات و فرهنگ سازي درست، آن را گسترش داد اما متاسفانه در استان ما...
خراسان: ديگر حرف هايش را ادامه نداد، به نظر مي رسيد بسيار محافظه كارانه صحبت مي كرد، از او خواستم مشكلاتي كه باعث كم بودن تعداد ورزشكاران در اين رشته شده است را نام ببرد و او در پاسخ گفت: نداشتن پيست اختصاصي و تارتان، نبود مربي حرفه اي در هر ماده و انجام نشدن استعداديابي سبب شده كه خانواده ها تمايل چنداني براي حضور فرزندانشان در اين رشته نداشته باشند.
وي در بيان پيشنهاداتي براي رشد اين رشته افزود: انجام يك استعداديابي اصولي و صحيح، تبليغات درست، وجود مربيان تخصصي و با تجربه و داشتن يك فضاي اختصاصي و امكانات مناسب از راهكارهايي است كه به ذهن من ورزشكار مي رسد اما مطمئنا مسئولان پيشنهادهاي بهتري دارند!او در معرفي رقيبان سرسخت خود اظهار داشت: رقيب سرسختي ندارم اما ورزشكاران مطرح زيادي در مسابقات حضور پيدا مي كنند و اين به دليل بها دادن استان ها و مسئولان هيئت هاي دو و ميداني استان هاست كه ورزشكاران مطرح و موفق آن ها روز به روز در حال افزايش است.
نطقي مقدم در بيان ارزيابي امكانات ورزشي استان براي رشد قهرمانان گفت: امكانات استان در حد بسيار خوب نيست، 3 مانع غير استاندارد، ديسك هاي شكسته و زمين نامناسب، امكانات چنداني نيست كه بتوان با آن ها انتظار مقام داشت.
البته بعضي از اين مسائل به دليل نبود فضاي اختصاصي به وجود مي آيد.به عنوان مثال ما تشك پرش ارتفاع داريم ولي جايي براي تمرين با آن نداريم.وي در پاسخ به اين سوال كه برخورد مسئولان استان با مقام آوران استان چگونه است با تاسف اظهار داشت: مسئولان اداره تربيت بدني برخورد بهتري با مقام آوران دارند اما مسئولان هيئت ها كه ...
(باز هم سكوت مي كند) از او مي پرسم دليل سكوت ها چيست، آيا هيئت توجهي به ورزشكاران ندارد؟
او در اين خصوص اضافه كرد: هيئت رسيدگي چنداني به ورزشكاران ندارد، از ابتداي ماه رمضان شب هاي زوج ساعت 20 و 30 دقيقه تا 22 در پيست استاديوم آزادي بدون مربي تمرين مي كنيم و گاهي تا ساعت 21 و 15 دقيقه منتظر روشن شدن برق ها و پيست هستيم و ديگر زماني براي گرم كردن و تمرين نمي ماند.
اما كجاست كسي كه در صدد رفع اين مشكلات باشد؟
وي ادامه داد: ورزشكاران المپيك را در نظر بگيريد، همان حدادي 4 تا 5 مربي تخصصي خارجي داشت، ماساژور، مربي بدنساز و هزار امكانات ديگر كه ما حتي از آن جا بي خبريم، ولي هيچ نتيجه اي در مسابقات المپيك كسب نكرد و با وجود اين مسئله باز هم مورد تقدير قرار گرفت ولي اين جا ما با وجود اين مشكلات و امكانات كم وقتي مقام كسب مي كنيم، مسئولان فقط ...
خراسان: (نطقي مقدم تا مدتي پيش نايب رئيس هيئت دو و ميداني استان بود و بر اساس بعضي از تغييرات چارت هيئت دو و ميداني هم اكنون هيچ سمتي در اين هيات ندارد.)
وقتي در اين خصوص از او سوال كردم، باز هم سكوت كرد و بعد از چند دقيقه گفت: من نمي دانم اين تغييرات به چه دليلي انجام شد ولي خوب يادم مي آيد كه چند سال پيش دو و ميداني حتي يك تيم منسجم، پيست و زمان تمرين نداشت، پس از مراجعه و صحبت هاي مكرر با مدير كل تربيت بدني، زمان و مكان تمرين تيم و اعضاي آن مشخص شد، در ابتدا تنها من در مسابقات مقام كسب مي كردم و در مدت 2 سالي كه با اعضاي تيم به عنوان مربي كار مي كردم 3 نفر ديگر هم موفق به كسب مقام كشوري در مسابقات شدند ولي افسوس كه كسي اين ها را درك نمي كند.
خراسان: نطقي مقدم روزه سكوت گرفته بود، هر سوالي كه در مورد وضعيت هيئت و مسئولان آن از او مي پرسيديم يا سكوت مي كرد و يا اين كه در پاسخ مي گفت: بهتر است من در اين مورد نظري ندهم.وي در خصوص نقش ورزش در زندگي اش تصريح كرد: زندگي من با ورزش عجين شده است، بخشي از زندگي من ورزش است و اگر الان حرفي براي گفتن دارم آن را مديون ورزش مي دانم، به نظرم يك ورزشكار بايد افتادگي را سرلوحه زندگي خود قرار دهد تا موفق شود، در غير اين صورت حتي اگر مقام ها و مدال هاي طلاي زيادي هم كسب كند، هيچ ارزشي نخواهد داشت.
وي در پايان در بيان وضعيت ورزش استان به عنوان يك ورزشكار اظهار داشت: متاسفانه با وجود تلاش هاي بسياري از مسئولان، ورزش قداست خود را از دست داده است، روابط و منفعت هاي شخصي جاي ضوابط و مصلحت ها را گرفته و بايد گفت با اين وضع موجود نبايد در انتظار پيشرفت ورزش استان يا كسب مقام باشيم.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]