تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آينده نوشته مى‏شود. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826707063




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تفكيك زباله،توسط شهرداري عملا انجام نمي شود


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: تفكيك زباله،توسط شهرداري عملا انجام نمي شود
رضاپور

نه! شما مجبور نيستيد ... مجبور نيستيد حواستان را جمع كنيد كه شيشه رب گوجه فرنگي همراه با پوست پرتقال توي يك سطل نرود.

حتي لازم نيست روزنامه هاي باطله، دفتر مشق بچه ها و چرك نويس پروژه هاي كاري تان را يك گوشه جدا بگذاريد تا ماموران اداره بازيافت بيايند و آن ها را با خود ببرند اما ديگر بايد از غر زدن دست بكشيد...

از غر زدن درباره مناظر زشت كنار مسيرهاي كوهستاني و پارك ها و بچه هاي كوچك و مرداني كه با لباس هاي كثيف و كيسه هاي چرك، بين زباله ها سرك مي كشند.

ما بي حوصلگي شما را درك مي كنيم اما قضاوت را مي گذاريم به عهده خودتان، دوست داريد چه اتفاقي براي فرداي كره زمين بيفتد يك زمين باير و بدون درخت و پر از پلاستيك را مي خواهيد يا يك كره پر از گل و سبزه و زندگي را؟

يك نگاه به دور و برتان بيندازيد؛ اين همه آدم كه راه مي روند، سوار ماشين مي شوند كار مي كنند و تفريح، چقدر شير و ماست و پنير و ميوه مي خواهند؟

چقدر لباس و كتاب و وسيله زندگي لازم دارند؟

براي اين همه آدم چقدر بايد كار توليدي انجام شود، چقدر ماده بايد مصرف شود تا همه سير و پوشيده و راضي باشند؟

اين تازه يك طرف ماجراست.

از آن طرف بايد فكر كرد كه اين همه خوراك و پوشاك و نياز روزانه به كالا و مواد، چقدر زباله ايجاد مي كند؟

چقدر پوست ميوه، قوطي شير و ماست و ... خودتان حساب كنيد در خانه شما چند كيلو زباله درست مي شود!

يك طور ديگر هم مي توان نگاه كرد. فكر كنيد از اين همه زباله اي كه هر روز در كوچه و محله شما توليد مي شود، چقدر را مي توان دوباره به چرخه زندگي و مصرف برگرداند؟

گام اول، تفكيك در مبدأ

تفكيك زباله در مبدأ اولين توصيه اي است كه اغلب كارشناسان امور شهري به شهروندان توصيه مي كنند.

تفكيك زباله در مبدأ، يعني زباله ها را در خانه خودمان از نظر خشك يا تر بودن و به تعبيري قابل بازيافت يا غير قابل بازيافت بودن جدا كنيم.

براي اين كار تنها چيزي كه نياز داريم 2 كيسه جداگانه است.

اكنون بگذاريد سري به شهروندان بزنيم و ببينيم نظر آن ها درباره اجراي اين طرح ها چيست؟ و تا چه حد موافق اند؟

يكي از كسبه خيابان جمهوري به سبب نوع شغلش، روزانه حجم زيادي زباله قابل بازيافت اعم از تعداد زيادي كيسه، كارتن مقوايي و شيشه در مغازه اش جمع مي شود و از همين رو مي گويد: براي اماكن تجاري و مغازه ها بايد برنامه هاي ويژه اي در نظر گرفته و خدمات ويژه اي هم ارائه شود.اما متاسفانه در بازاري به اين بزرگي در بيرجند بسياري از كسبه زباله هايشان را بدون در نظر گرفتن موضوع بازيافت و تفكيك تر و خشك بيرون مي گذارند.

اكبري به نصب سطل هاي زباله تر و خشك كه 2 سال پيش در شهر پيدايشان شد، اشاره مي كند و ادامه مي دهد: بعضي ها هنوز فكر مي كنند اين كارها فايده اي ندارد و آخرش همه زباله ها با هم قاطي مي شوند.

خانم اشرفي خانه دار است و مي گويد: حالا ديگر مردم بايد بدانند كه جدا كردن زباله ها چه قدر مي تواند در سلامت جامعه و محيط زيست و اقتصاد مملكت موثر باشد، اما سيستم هاي جمع آوري كارآمد نيستند و هنوز مسئولان نتوانسته اند مردم را قانع كنند كه اگر حتي يك شيشه را هم از بقيه زباله ها جدا كنند، چه قدر كار مهمي انجام داده اند. در مورد موضوع تفكيك زباله در شهر ما كار موثري صورت نگرفته و در اين رابطه آموزش و اطلاع رساني به شهروندان انجام نشده است.

وي اضافه مي كند: مسئله زباله يك مسئله اختصاصي نيست؛ همه بايد به فكر حفاظت خود از آلودگي ها و هجوم بيماري هاي گوناگون باشند و همين امر همكاري دسته جمعي و مشاركت همگاني را در پاك سازي شهر نشان مي دهد.

وي با بيان اين كه فعاليت هاي طبيعي روزانه و مصرف مواد گوناگون، موجب توليد مواد دور ريز مي شود، ادامه مي دهد: نقش مردم هم اين جا مشخص مي شود، جايي كه اولا مردم بايد كوشش كنند تا مواد زايد كمتري توليد كنند، ثانيا مواد توليد شده خود را در همان محل، بازيافت و جداسازي كنند.

با اجراي تفكيك زباله بسياري از مشكلات و هزينه هاي بازيافت و ... كاهش مي يابد و بايد اين كار از خانه شروع شود.

شهروند ديگري هم با اظهار تاسف از اين كه شهرداري هيچ اقدام موثر و عملي براي آموزش و فرهنگ سازي اين موضوع در شهر انجام نداده مي گويد: عموما تفكيك زباله در مبدأ با مشكلاتي مواجه است، عواملي نظير فرهنگ مصرف، فرهنگ توليد، شيوه بسته بندي محصولات و ...بر اين امر موثرند.

از اركان اصلي موفقيت تفكيك زباله در مبدأ اين است كه مردم نقش خود را به درستي ايفا كنند و تفكيك زباله هاي تر و خشك را به خوبي انجام دهند تا به اصطلاح آب از سرچشمه تميز نگاه داشته شود و آلوده نشود.

علي رضا محمدزاده، ساكن خيابان توحيد مي افزايد: شايد عده اي ندانند چه چيزهايي قابل بازيافت است.

اگر موادي مثل مقوا، شيشه، پلاستيك و ... به روش صحيح از مواد غير قابل بازيافت جدا شوند، هم به حفظ محيط زيست كمك مي شود و همه به لحاظ اقتصادي ضرر نخواهيم كرد.

وي در ادامه مي گويد: خيلي از شهروندان شايد تنها مشكل جدا نكردن زباله ها را در اضافه شدن روند تفكيك آن ها هنگام دفع و دفن زباله ها بدانند، اما بايد بدانيم كه ورود موادي كه به طور طبيعي به چرخه طبيعت بر نمي گردند، علاوه بر اين كه موجب بد منظره شدن محيط، آلودگي آب، هوا، خاك و به خطر افتادن بهداشت و سلامت افراد جامعه مي شود، محيط را براي رشد و تكثير جوندگاني چون موش و حشراتي مثل مگس، پشه و سوسك مناسب مي كند و بسياري از بيماري ها مانند حصبه، اسهال، وبا و ... و مانند آن توسط اين موجودات به انسان منتقل مي شود.

شهروند ديگري هم مي گويد: شهروندان براي رفع مشكلات مربوط به دفع مواد زايد، به فراگيري بيشتر و آموزش نياز دارند.

الهه براتي درباره علت بي توجهي همسايه ها به تفكيك زباله مي گويد: متاسفانه تنها داشتن تحصيلات بالا و درآمد عالي نشان دهنده درك و شعور اجتماعي نيست.

بيشتر همسايه هاي ما آدم هاي تحصيل كرده اي به شمار مي روند و به خاطر درآمد بالا، خوب هم مصرف مي كنند.اما اگر به كيسه هاي زباله شان نگاه كني، مي بيني كه قوطي هاي كنسرو خارجي و شامپوها و شيشه هاي مربا و ... قاطي تفاله چاي و ته مانده غذا شده اند.بيشتر آن ها اصلا به اين فكر نمي افتند كه زباله هايشان را در همان مبدأ جدا كنند.او معتقد است براي موفقيت تفكيك زباله، بايد فرهنگ سازي شود.

او همچنين به نقش زنان در اين مورد اشاره مي كند: آشپزخانه جايي است كه بيشترين زباله در آن جا جمع مي شود.

خانم هاي خانه هم اصلي ترين كساني هستند كه با زباله ها سر و كار دارند و مي توانند بر جداسازي آن نظارت داشته باشند. آن ها همچنين مي توانند به بچه ها و ساير اعضاي خانواده در مورد تفكيك زباله آموزش بدهند.

اين شهروند همچنين انتقاداتي به سيستم جمع آوري زباله و بازيافت كه زمان زيادي از فعاليت آن نمي گذرد، دارد. در محله هاي شلوغ و ساختمان هايي با اين جمعيت نمي شود تنها به وانت هاي كوچك جمع آوري زباله هاي تفكيك شده و ملودي هايي كم صدا اكتفا كرد.

من گاهي اصلا متوجه حضور اين ماموران در محل نمي شوم و وقتي پس از مدتي تماس مي گيرم مي گويند در فلان وقت به محله ما آمده اند و زباله ها را جمع كرده اند.

معاون خدمات شهري شهرداري بيرجند نيز مي گويد: در حال حاضر توسط بخش خصوصي قسمتي از زباله تفكيك شده شامل كاغذ، كارتن و شيشه، از طريق شهروندان به پيمان كار تحويل مي شود.

مهندس عابديني مي افزايد: چون تفكيك زباله و استفاده بهينه مجدد از آن نياز به خريداري دستگاه هاي مخصوص به خود را دارد، شهرداري پي گير اخذ مجوز از سازمان بازيافت مي باشد و در صورتي كه اين امر تحقق يابد، به دنبال آن عمليات اجرايي تفكيك زباله توسط سازمان به صورت استاندارد صورت خواهد گرفت ولي در حال حاضر عملا تفكيك زباله از طريق شهرداري صورت نمي گيرد.

يك كارشناس محيط زيست هم بر اين باور است كه فرهنگ بازيافت و استفاده بهينه از مواد مصرفي از قديم در بين ايرانيان وجود داشته و با بستري اين چنين، مي توان با برنامه ريزي صحيح، بهترين نتايج را گرفت.

دكتر قاسم علي عمراني مي گويد: اهميت طرح تفكيك زباله از اين نظر در ايران بسيار است كه تركيبات زباله اي ما تا حدود 70 تا 80 درصد يا بيشتر قابل بازيافت است و حدود 70 درصد، موادي داريم كه قابل كمپوست است كه بسيار مي تواند از نظر كشاورزي براي كشور ما مهم و از نظر كودسازي قابل توجه باشد.

وي اضافه مي كند: تفكيك زباله منفعت خوبي براي شهرداري ها دارد و از نظر اقتصادي و بهداشتي مهم است.

وي ادامه مي دهد: كاري كه بايد بشود اين است كه تبليغاتي كه براي مردم مي كنيم، با عمل توام باشد.

وي در رابطه با آينده اجراي اين قبيل طرح ها مي افزايد: من فكر مي كنم ما بتوانيم خيلي خوب در اين زمينه كار كنيم.

ولي در اين زمينه به حمايت بيشتر دولت و مردم احتياج است.

به خصوص مسائل فرهنگي بايد توسعه داده شود و مردم تشويق شوند.در ارتباط با قانون زباله اين پي ريزي اساسي شده است، ولي به فعاليت فرهنگي نياز بيشتري است و ايران يكي از كشورهاي پيشرو در امر بازيافت است.چرا كه ما در سنت قديمي هم اين موضوع را داشته ايم.
 شنبه 6 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن