تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827680784




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صاحب نظران از ضرورت نگاه ويژه وزارت آموزش و پرورش مي گويند ؛ فقر بودجه !


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: صاحب نظران از ضرورت نگاه ويژه وزارت آموزش و پرورش مي گويند ؛ فقر بودجه !
* محمد رضايي

بوي ماه مهر مشام جانها را نوازش كرد و ديگر بار يك ميليون و 300 هزار دانش آموز كتابهاي درسي را در آغوش گرفته و پا به ساحت پر مهر و محبت مدرسه و كلاس درس گذاشتند.
سال تحصيلي جديد در حالي آغاز شد كه 12 هزار و 153 مدرسه و واحد آموزشي در 47 ناحيه، شهرستان و منطقه خراسان رضوي پذيراي دانش آموزان هستند.
گرچه نظام آموزشي در مقياس كشوري مشكلات و نارساييهاي زيادي به صورت سراسري دارد و براي حل آنها نيز راهكارهايي پيشنهاد شده، اما واقعيت اين است كه خراسان رضوي به دليل پراكنش جمعيتي، نداشتن راه هاي ارتباطي و سامانه آموزشي و پرورشي فراگير آنچنان كه بايد نتوانسته سهم خود را از امكانات نظام آموزشي دريافت كند و در دوره هاي مختلف به دلايلي مانند عدم پايداري زمان مديريت رؤساي سازمان، آشنا نبودن مديران با نيازهاي واقعي و مطالبات آموزش و پرورش در خراسان و نبود ساز و كارهاي مديريت استاني و كشوري و عدم تعامل با ستادهاي كشوري مشكلات اين خطه معلم خيز و استادپرور همچنان حل نشدني باقي مانده است.
***
خراسان به چشم مسؤولان نمي آيد!
يكي از پيشكسوتان آموزش و پرورش خراسان رضوي كه داراي سابقه تدريس و مديريت 37 ساله در اين استان مي باشد در گفتگو با گزارشگر ما اظهار مي دارد: تاريخ صد ساله حضور رسمي وزارت آموزش و پرورش در كشور نشان مي دهد به دلايل مختلف استان خراسان به چشم مسؤولان اين وزارتخانه نيامده و براي رفع مشكلات آن هيچ گونه طرح و برنامه مناسبي اجرا نشده است.
مهندس سيد عنايت رضايي مي افزايد: خراسان در زماني كه به سه استان رضوي، شمالي و جنوبي تقسيم نشده بود بيش از 10 درصد مناطق آموزشي و پرورشي را به خود اختصاص داده بود، اين در حالي است كه با مراجعه به آمار و دفاتر بودجه اي وزارتخانه در مي يابيم همواره كمتر از 3 تا 4 درصد بودجه به اين استان پهناور و گسترده اختصاص يافته است.
اين كارشناس نظام آموزشي همچنين بيان مي كند: با توجه به ويژگي استان خراسان رضوي در بحث تعليم و تربيت و فقر پوشش آموزشي اين استان در مقايسه با ديگر استانها و مناطق كشور لازم است با نگاه سرمايه اي و اختصاص بودجه ملي مشكلات و نارساييهاي اين استان بررسي و نسبت به رفع آن اقدام گردد.

نگاه واقع بينانه به نيازها
در همين باره عضو هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي و نماينده مردم نيشابور در گفتگو با گزارشگر ما اظهار مي دارد: نيازهاي آموزش و پرورش در خراسان رضوي مانند هر يك از استانهاي ديگر بايد با واقع بيني همراه باشد تا مجلس و دولت بتوانند براي تأمين اين نيازها براساس منابع داخلي اقدام نمايند.
سبحاني نيا مي افزايد: امكان استفاده از كمكهاي مردمي و جلب مشاركتها نيز به عنوان يكي از راه هاي تأمين نيازها مطرح مي باشد.
وي تصريح مي كند: خراسان رضوي براساس آمارهاي مستند رتبه اول خيرين مدرسه ساز را در كشور به خود اختصاص داده و در اين فرآيند اقدامهاي مؤثر و خوبي توسط نيكوكاران مدرسه ساز در سطح استان بويژه در مناطق غير برخوردار و محروم انجام شده است.
وي همچنين بيان مي كند: آموزش و پرورش حرف اول را در سازندگي و توسعه كشور مي زند، به همين دليل اگر نيازهاي اين بخش تأمين شود و زيربناي نظام آموزشي مورد توجه قرار گيرد بسياري از مشكلات كشور نيز رفع خواهد شد.

كمبود بودجه مهمترين مشكل نظام آموزشي
نماينده مردم چناران، طرقبه و گلبهار در مجلس شوراي اسلامي نيز در گفتگو با گزارشگر ما بيان مي كند: هميشه پديده اي به نام كمبود اعتبارات به عنوان مشكل اساسي از سوي مديران اجرايي مطرح شده و به نظر من مسؤولان بايد با توجه به شرايط و منابع به مديريت اين معضل اهتمام بورزند.
محمد دهقان نقندر مي افزايد: در حال حاضر خراسان رضوي به دليل وسعت زياد، پراكندگي نقاط جمعيتي، تعدد مناطق صعب العبور و وجود مناطق غيربرخوردار براي مقابله با مشكلات آموزشي و پرورشي به نگاه سرمايه اي از سوي مسؤولان نظام آموزشي نياز دارد، به همين دليل ايجاد عزم ملي براي رفع نيازهاي اعتباري و تأمين بودجه هاي جاري و عمراني يك ضرورت شمرده مي شود.
در همين ارتباط نماينده مردم تربت جام و تايباد در مجلس شوراي اسلامي نيز اظهار مي دارد: استفاده بهينه از منابع موجود در وضعيت فعلي يك نياز ضروري براي مديريت نظام تعليم و تربيت خراسان رضوي در فرآيند حل مشكلات به شمار مي رود.
غلامرضا اسداللهي مي افزايد: منابع مالي و اعتباري محدود است و از سوي ديگر خراسان رضوي با مشكلات زيادي در حوزه آموزش و پرورش مواجه است، به همين دليل بايد روند مديريت اصلاح شود تا بهره برداري صحيح از منابع با مديريت سالم در سطح جامعه فراهم گردد.
اين نماينده مجلس همچنين تصريح مي كند: يكي از مهمترين مشكلات ما در سطح مديريت كلان كشور اين است كه جايگاه خراسان رضوي در سطح كشور مشخص نيست، به همين دليل بايد با مشخص شدن اين جايگاه نمايندگان به طور مستند از حقوق مردم بويژه نيازهاي آموزشي و پرورشي آنها دفاع نمايند.
اسداللهي تأكيد مي كند: مجمع نمايندگان استاني مجلس شوراي اسلامي به طور قاطع پيگير مطالبات و حل مشكلات نظام آموزشي در خراسان رضوي مي باشد.

برنامه ريزي براي حل مشكلات
وزير آموزش و پرورش در گفتگو با گزارشگر ما اظهار مي دارد: وزارت آموزش و پرورش در قالب طرح ساماندهي مديريت نيروي انساني براي رفع نيازهاي آموزشي و پرورشي همه استانها از جمله خراسان رضوي برنامه ريزيهاي خوبي را انجام داده است.
دكتر عليرضا علي احمدي مي افزايد:در خراسان رضوي طي هفته دولت با توجه به همكاري خوب خيرين مدرسه ساز 35 آموزشگاه و مجتمع آموزشي با 118 كلاس درس احداث و به بهره برداري رسيد و تلاش سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس براي تأمين فضاهاي آموزشي مورد نياز همچنان ادامه دارد.
وي تصريح مي كند: در اول مهرماه بهره برداري از 180پروژه مدرسه سازي با 720 كلاس درس نيز از جمله برنامه هاي وزارت آموزش و پرورش در جهت تأمين فضاي آموزشي و رفع محروميت سرانه فضاي آموزشي مردم خراسان رضوي بوده و اين تلاشها تا زمان حل مشكلات تداوم خواهد يافت.
وزير آموزش و پرورش درباره تأمين نيروي انساني مورد نياز مدارس خراسان رضوي يادآور مي شود: در خراسان رضوي به دليل جذب نيروي كافي در حوزه هاي مورد نياز مشكل خاصي نداريم، اما در صورت افزايش جمعيت دانش آموزي و تعداد كلاسهاي جديد براساس ضوابط و مقررات نظام آموزشي تأمين نيرو انجام خواهد گرديد.
رئيس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوي نيز مي گويد: در سال تحصيلي 87- 86 يك ميليون و 207 هزار و 937 دانش آموز در مدارس سراسر خراسان رضوي از تسهيلات و امكانات آموزشي و پرورشي اين سازمان براي افزايش سطح تحصيلي و تكميل تحصيلات خودشان بهره گرفته اند.
غلامحسين افسري با اشاره به آمارهاي موجود در ارتباط با جمعيت دانش آموزي استان خاطر نشان مي كند: با يك جمع بندي و مقايسه اجمالي در مي يابيم با وجود رشد تحصيل دختران در سالهاي بعد از انقلاب متأسفانه هنوز در روستاها تعداد زيادي از دختران از تحصيل محروم هستند كه بايد براي آموزش آنان بسيج شويم.
افسري سهم دانش آموزان خراسان رضوي نسبت به كل كشور را 8/34 درصد عنوان كرده و بيان مي كند: با توجه به پراكندگي جمعيت، موقعيت خاص جغرافيايي و اقليمي استان تفاوت قيمت تمام شده فاحشي در امر آموزش دانش آموزان در خراسان رضوي ايجاد شده و اين هزينه ها براي دانش آموزان روستايي بالاتر است، به همين دليل حل مشكلات اعتباري و بودجه اي و توجه ويژه به اين استان از سوي دولت يك ضرورت انكار ناپذير است.
وي همچنين عنوان مي كند: مسؤولان آموزش و پرورش در خراسان رضوي نسبت به توزيع بودجه انتقاد دارند و خواستار اصلاح نظام بودجه ريزي و اختصاص هدفمند بودجه به مناطق و ادارات آموزش و پرورش هستند.
وي تصريح مي كند: در حال حاضر توزيع بودجه آموزش و پرورش براساس تعداد دانش آموزان به استانها و شهرها انجام مي شود كه باعث ناديده گرفتن وضع بومي و پراكندگي جمعيت دانش آموزي بويژه در روستاهاي دورافتاده گرديده و اين مشكل در توزيع بودجه و سرانه دانش آموزي در نهايت به عدم دسترسي برخي از روستاييان به امكانات آموزش و پرورش منجر خواهد گرديد.
افسري در عين حال متذكر مي شود: براي بالابردن سطح دسترسي اين گونه دانش آموزان به تحصيل رايگان هم اكنون 46 هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزي مشغول به تحصيل هستند.
 شنبه 6 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن