واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: گفت وگوي با اهالي موسيقي: اجراي كنسرت يكي از راه هاي معرفي موسيقي ايراني به مردم جهان
عليرضا قرباني: برگزاري كنسرت در خارج از كشور
محدوديت كمتري دارد
عليرضا قرباني خواننده در خصوص چگونگي برگزاري كنسرت در خارج از كشور گفت: برگزاري كنسرت در خارج از كشور با ايران قابل قياس نيست،من چند ماه گذشته كه در يك جشنواره بين المللي در نروژ شركت كرده بودم برگزاري اين كنسرت در حالي بود كه از سه ماه پيش همه اقدامات لازم صورت گرفته بود، بليت ها رزرو شده بود و هتلي كه قرار بود در آن اقامت داشته باشيم و همه اموري كه قبل از برگزاري كنسرت انجام مي شود به صورت كامل مهيا بود.
خواننده تيتراژ مجموعه تلويزيوني «مدار صفر درجه» با اشاره به اينكه مسيرها براي برگزاري كنسرت در خارج از كشور آسان تر طي مي شود خاطرنشان كرد: در ايران وزارت ارشاد بايد شعر را تاييد كند، اماكن اين اجازه را بدهد كه كنسرتي برگزار شود، اما در خارج از كشور زماني كه سالني اعلام مي كند كه مي خواهد كنسرت برگزار كند يعني همه ابعاد را خودش پذيرفته و هماهنگي ها را انجام مي دهد.
اين خواننده با اشاره به هماهنگي سازمان هاي مختلف در خارج از كشور براي اجراي يك كنسرت خاطر نشان كرد: همه ارگان ها و سازمان ها با هم هماهنگ هستند و مشكلي براي اجرا وجود ندارد.
وي درخصوص مشكلاتي كه براي اجراي كنسرت در ايران وجود دارد گفت: مشكل صدا، نور، دكور، كم بودن صندلي ها و مشكلات رفت و آمد استرس بسياري را براي كسي كه مي خواهد كنسرت برگزار كند به وجود ميآورد و همين عوامل در اجرا تاثير گذار است.
قرباني با بيان اينكه در 10 سال اخير استقبال از كنسرت هاي ايراني در خارج از كشور بسيار خوب بوده تصريح كرد: استقبال از اين كنسرت ها دو وجه دارد، يكي استقبال ايراني هايي كه در خارج زندگي مي كنند و كنسرت ايراني آن ها را به فضاي وطنشان نزديك مي كند و ياد و خاطره هايشان را زنده مي كند، وجه ديگر خارجي هايي كه در آنجا زندگي مي كنند و خوشبختانه ميزان مخاطبان اين كنسرت ها در 10 سال اخير افزايش يافته است.
خواننده تيتراژ مجموعه تلويزيوني «شب دهم » افزود: چند سال گذشته يك كنسرت جدي و با تفكر را در سوئد برگزار كرديم خارجي هاي برگزار كننده و مخاطب همگي اذعان داشتند كه تصورشان نسبت به موسيقي ايراني دگرگون شد و قابليت هاي موسيقي ايراني را شناختند.
قرباني با بيان اينكه برگزاري كنسرت مهم ترين راه معرفي موسيقي ايراني به جهان است گفت: شركت در جشنواره هاي بين المللي بهترين و مهمترين راه معرفي موسيقي ايراني است.
وي با بيان اينكه به نسبت جمعيت ميزان شناخت و آشنايي خارجي ها از موسيقي ايراني بسيار ضعيف است اظهار داشت:ما با اين ايده آل كه بايد موسيقي مان جهاني شود فاصله داريم زيرا براي رسيدن به اين ايده آل بايد شرايط مهيا شود.
قرباني با اشاره به اين كه در اكثر كشورهاي دنيا فروشگاهي با عنوانmusic worlb وجود دارد و آثار موسيقي جهاني در آنجا معرفي مي شود و به فروش مي رسد، تاكيد كرد: برگزاري كنسرت و تهيه و انتشار آثار موسيقيايي به معرفي موسيقي ايراني كمك بسزايي مي كند.
كيوان ساكت: خارجي ها با اسامي محدودي
در موسيقي ايراني آشنا هستند
كيوان ساكت گفت: خارجي ها فقط با وجه كوچكي از موسيقي ايراني آشنايي دارند و با اسامي محدودي در اين هنر آشنا هستند و اين آشنايي به چند اسم محدود مي شود.
ساكت در خصوص چگونگي برگزاري كنسرت و خارج از كشور و انواع اين كنسرت ها گفت: بخشي از كنسرت ها با حمايت ارگان هاي دولتي و بخشي ديگر توسط برگزار كننده هاي خصوصي و غير دولتي برگزار مي شود.
اين نوازنده سه تار افزود: كنسرت هاي دولتي با برنامه اي از پيش تعيين شده برگزار مي شود و اغلب مخاطب هاي محدودي دارد و عده اي خاص در اين كنسرت ها شركت مي كنند.
ساكت در خصوص برگزاري كنسرت هاي خصوصي نيز گفت: استقبال از اين كنسرت ها بستگي به اسم و آوازه هنرمنداني دارد كه كنسرت برگزار مي كنند.
ساكت در خصوص استقبال ايراني هاي مقيم خارج و خارجي ها خاطر نشان كرد: ايراني هايي كه خارج از كشور زندگي مي كنند به دليل دلتنگي هايي كه در خارج از كشور براي هر كس كه از وطنش دور است به وجود مي آيد مشتاقند صداي ساز و آواز ايراني را بشنوند و به اين وسيله خاطراتشان تازه مي شود و همين مساله باعث شده استقبال خوبي از كنسرت ها شود.
اين آهنگساز با اشاره به استقبالي كه از كنسرت هاي خارج از كشور مي شود گفت: همين استقبال ها باعث شده هنرمنداني كه براي اجراي كنسرت در خارج از كشور برنامه ريزي مي كنند دقت كافي در اجراها نداشته باشند.
وي افزود:من چندين اجرايي را كه ديدم اين طور نشان مي داد كه هنرمندان ما فقط مي خواهند وظيفه اي را از سرشان باز كنند و اثري از عشق و صفا و انگيزه اي كه بايد در يك اجراي موسيقي ايراني باشد وجود ندارد، توجه به ظرائف موسيقي ايراني بسيار مهم است چراكه اين نوع از موسيقي ريشه در تاريخ چند هزار ساله ايراني دارد و تمام ايراني ها با اين موسيقي پيوستگي خاصي دارند.
اين آهنگساز افزود: متاسفانه هنرمندان با شتاب دست به خلق يك اثري هنري مي زنند و اين روند توليد سريع باعث مي شود از كيفيت آثارشان كاسته شود.
ساكت تصريح كرد: خارجي ها بيشتر با اسامي كه شهرت بيشتري دارند آشنا هستند، هر چند ممكن است كسي كه شهرت بيشتري دارد موسيقي موجهي نداشته باشد اما با او به علت شهرتش آشنا مي شوند و الزاما همان موسيقي را مي شناسند اين در حاليست كه اشكال ديگري از موسيقي در كشور وجود دارد و توسط هنرمندان ديگري ارائه مي شود اما خارجي ها با آن آشنا نيستند.
بهراد توكلي: خارجي ها اصالت موسيقي را
به خوبي تشخيص مي دهند
بهراد توكلي گفت: خارجي ها با تفاوت سليقه اي كه با ما دارند اصالت موسيقي را به خوبي تشخيص مي دهند.
بهراد توكلي درخصوص چگونگي برگزاري كنسرت در خارج از كشور گفت: برخي كنسرت ها از طرف دولت و رايزني هاي فرهنگي برگزار مي شود كه عموما مركز موسيقي تصميم مي گيرد چه گروهي را براي اجرا به خارج از كشور بفرستد و از چند گروه خاص استفاده مي شود.
وي ادامه داد: اجراهاي ديگر كه توسط اسپانسرهاي خصوصي برگزار مي شود خود گروه ها ارتباطاتي را برقرار مي كنند و توسط اسپانسرهاي خصوصي دعوت مي شوند تا كنسرتي را در يك كشور برگزار كنند.
توكلي افزود: در اجراهاي دولتي كه اكثرا مناسبتي است مثل سال تولد مولانا در مقر يونسكو يا هفته فرهنگي ايران در كشورهاي مختلف اين برنامه ها عمدتا سفارشي است و گروه ها خود را براي اين اجراها آماده مي كنند.
وي با بيان اينكه در كشورهاي خارجي به موسيقي توجه ويژه اي مي شود و امكانات و تجهيزات خاصي براي اجراي يك كنسرت در نظرگرفته مي شود خاطرنشان كرد: متاسفانه در ايران سالن اجراي موسيقي نداريم حتي تالار وحدت نيز براي اجراي اپرا طراحي شده و اگر بهترين صدابردار هم در اين تالار فعاليت كند باز هم صداي مطلوب را نخواهيم داشت.
توكلي گفت:من اجرايي در يكي از شهرهاي چين داشتم در آن شهر حدود 250 تا 300 سالن فقط براي كنسرت وجود دارد كه براي كنسرت طراحي شده است و امكانات گسترده اي در آنجا مشاهده مي شد كه متولي اش شهرداري آن شهر است.
توكلي با تاكيد بر اينكه در سال هاي بعد از انقلاب حركتي براي ايجاد سالن نداشتيم تصريح كرد: دليل اين بي توجهي نيز اين است كه سرمايه گذاري درستي براي موسيقي نمي شود زيرا تكليف موسيقي در كشور هنوز مشخص نشده است.
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 378]