واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ انتقال دانشجويان ايراني خارج كشور به دانشگاه پيام نور تسهيل ميشود
فرهنگي. آموزش عالي . پيام نور
قائم مقام وزير علوم و رييس دانشگاه پيام نور از انجام اقداماتي به منظور تسهيل و تسريع درپاسخگويي به تقاضاي دانشجويان ايراني مشغول به تحصيل در مراكز دانشگاهي خارجي، براي ادامه تحصيل در داخل كشور، در دانشگاه پيام نور خبر داد.
سيد محمد حسيني در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا، اظهار داشت: پيش از اين، دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در دانشگاههاي خارجي براي ادامه تحصيل در مراكز دانشگاهي ايران، با مشكلات نسبتا زيادي رو به رو بودند و در سفرهاي خارجي مقامات كشور از جمله رييس جمهور و وزير علوم، تقاضاهاي فراواني از سوي دانشجويان ايراني دانشگاههاي خارجي علاقه مند به ادامه تحصيل در دانشگاههاي ايران، در اين زمينه ،مطرح ميشد.
وي خاطرنشان ساخت: به دنبال تصويب آيين نامه نقل و انتقال دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در دانشگاههاي خارج كشور به دانشگاههاي ايران در وزارت علوم، اين آيين نامه اخيرا با تغييرات جزيي در دانشگاه پيام نور نيز، به تصويب رسيد.
حسيني، ضمن استقبال از انتقال دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج از كشور به دانشگاه پيام نور، تصريح كرد: اجراي اين آيين نامه در دانشگاه پيام نور به صورت آزمايشي، آغاز شده و در صورت لزوم، باز هم روند اجرايي آنرا ساده تر خواهيم كرد و اگر نواقصي وجود داشت با برطرف كردن آنها، در پذيرش دانشجويان ايراني دانشگاههاي خارجي در مجموعه پيام نور، انعطاف بيشتري از خود نشان خواهيم داد.
وي در تشريح جزييات آيين نامه نحوه انتقال و جايابي دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج از كشور به دانشگاه پيام نور گفت: دانشگاه محل تحصيل دانشجو بايد از سوي اداره كل امور دانش آموختگان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، تاييد شود و چنانچه اعتبار آن دانشگاه، به تاييد وزارت علوم آن كشور خارجي برسد اما مورد تاييد وزارت علوم ايران نباشد، فقط براي انتقال به دورههاي كارداني و كارشناسي، بلا مانع است.
حسيني، نداشتن منع قانوني براي ادامه تحصيل از نظر مقررات آموزشي و خدمت وظيفه عمومي، دارا بودن مدك تحصيلي مقاطع قبلي مورد تاييد مراجع ذي صلاح، نداشتن بيش ازيك سال وقفه تحصيلي در زمان تسليم تقاضا و دارا بودن ديپلم دوازده ساله يا پيش دانشگاهي يا معادل ارزشيابي شده آن به تاييد وزارت آموزش و پرورش برا ي متقاضيان ادامه تحصيل د رمقاطع كارداني به كارشناسي را از جمله شرايط عمومي پذيرش دانشجو در آيين نامه دانشگاه پيام نور، عنوان كرد.
وي در خصوص شرايط اختصاصي انتقال دانشجو در آيين نامه مذكور، توضيح داد:
متقاضيان براي دورههاي كارداني ، كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي پيوسته بايد حداقل ۱۲واحد درسي اصلي با ميانگين حداقل ۱۲از ۲۰و معادل آن و براي دوره كارشناسي ارشد ناپيوسته، بايد به جز واحدهاي جبراني، حداقل ۶ واحد درسي با ميانگين حداقل ۱۴از ۲۰يا معادل آن را گذرانده باشند.
رييس دانشگاه پيام نور ياد آور شد: جهت انتقال در دوره كارشناسي و كارشناسي ارشد در زمان طرح تقاضا، ارائه تصوير مدارك، كافي است اما هنگام ثبت نام، ارائه اصل مدرك تحصيلي دانشجو كه با ممهور شدن به مهر صحت صدور و تعلق مورد تاييد رسمي نمايندگان جمهوري اسلامي ايران از كشور محل تحصيل قرار گرفته است، الزامي است.
به گفته وي، ميزان شهريه تحصيلي دانشجويان انتقالي به تفكيك كشور، محل تحصيل و رشته تحصيلي در هر سال و بر اساس مصوبه هيات امناي دانشگاه با افزايش سالانه تعيين و ابلاغ خواهد شد و در عين حال، مبلغ شهريه نبايد از دو برابر سقف هزينه سرانه دانشجويي دانشگاهها كه توسط معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري و يا وزارت علوم، تعيين ميشود، بيشتر باشد.
حسيني با بيان اينكه تقاضاي انتقال براي دورههاي دكتري در صورتي كه دانشگاه محل تحصيل متقاضي مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بوده و اين وزارتخانه، اجازه پذيرش مازاد بر ظرفيت اعلام شده را بدهد، در كميته علمي رشته ذيربط، قابل بررسي خواهد بود، گفت: شهريه اين دسته از دانشجويان، دو برابر سقف هزينه سرانه دانشجويان دانشگاههاي دولتي خواهد بود.
وي درباره نحوه معرفي دانشجويان انتقالي به دانشگاه پيام نور اظهار داشت:
پرونده دانشجو پس از معرفي توسط وزارت علوم و بررسي در شورا و تصويب آن و جايابي، توسط رييس شورا به مركز استان مربوطه ارسال ميشود.
رييس دانشگاه پيام نور تاكيد كرد: انتقال دانشجو صرفا براي رشتهها و مقاطع تحصيلي داير در دانشگاهها صورت ميپذيرد و چنانچه متقاضي، درخواست تغيير رشته را نيز داشته باشد، اين موضوع، همزمان با انتقال، قابل بررسي خواهد بود.
آيين نامه نحوه انتقال و جايابي دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج از كشور به دانشگاه پيام نور، در تاريخ ۲۴تيرماه ۸۷در شوراي اين دانشگاه، مورد بررسي و تاييد قرار گرفته و از تاريخ تصويب، به مدت دو سال ، لازم الاجرا است.
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]