واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور وزير بهداشت در گفتوگو با فارس: نگراني از خطر شيوع بيماري وبا در عراق تا پايان آبان وجود دارد
خبرگزاري فارس: مشاور وزير بهداشت گفت: بيماري وبا در عراق همچنان شايع است. نگراني از انتقال و شيوع اين بيماري تا آخر آبان نيز در اين كشور ادامه دارد اما اين بيماري در ايران تقريباً كنترل شده و از اواخر مهر خطر عمده آن بر طرف ميشود.
بيژن صدريزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: بيماري وبا يا التور در عراق نيز مانند ايران يك بيماري بومي است كه از سال 1345 مصادف با 1966 ميلادي و يكسال پس از بومي شدن اين بيماري در كشور ما در عراق نيز بومي شده است. در اين سال اولين همهگيري بزرگ بيماري وبا در عراق رخ داد و بعد از آن به صورت دورهاي هر چند سال يكبار يك همهگيري بزرگ بيماري وبا در عراق ديده شد.
وي گفت: بيماري وبا يك بيماري منتقله از آب و مواد غذايي آلوده است كه به خصوص با توجه به شرايط نامناسب اقتصادي و اجتماعي در كشورهاي كمتر توسعه يافته شايع ميشود و اگر مراقبتهاي بهداشتي از سوي مردم و مسئولان به خصوص در رابطه با آب آشاميدني سالم و رعايت اصول بهداشت فردي انجام شود اين بيماري كنترل ميشود.
وي افزود: آخرين همهگيري بيماري وبا در عراق سال گذشته بود كه 4600 نفر در اين كشور به بيماري وبا مبتلا شدند، امسال نيز اين بيماري با شدت و گستردگي كمتر در عراق شايع شده است و بر اساس آخرين آمار رسمي اعلام شده تاكنون 259 نفر در عراق به وبا مبتلا شدهاند و حدود 5 نفر نيز بر اثر اين بيماري در عراق فوت كردهاند.
وي گفت: اولين موارد بيماري وبا در عراق در سال جاري در استان ميسان و بابل اين كشور گزارش شد. بيشترين تعداد مبتلاشدگان به بيماري وبا در عراق نيز در 2 استان بابل و بغداد بوده است به طوري كه كل مبتلايان به اين بيماري در عراق 177 نفر در استان بابل و 51 نفر در استان بغذاد بودند و بقيه بيماران در استانهاي مختلف اين كشور پراكندهاند.
مشاور وزير بهداشت افزود: مهمترين استان آلوده به بيماري وبا براي كشور ما استان بابل است كه زوار ايراني كه براي زيارت به كربلا و نجف مي روند از اين استان عبور ميكنند، بقيه استانهاي آلوده به وبا در عراق جزء مناطق مرزي با ايران نيستند.
وي گفت: علايم بيماري وبا معمولاً بين 5 ساعت تا 5 روز بعد از ورود ميكروب آن به بدن افراد بروز ميكند و با توجه به اينكه اغلب زوار ايراني معمولاً يك هفته در عراق اقامت دارند، اين بيماري ممكن است در زمان حضور آنها در عراق يا بعد از بازگشتشان به كشور بروز كند، در هر صورت مهمترين اقدام براي پيشگيري از اين بيماري شستن دستها با آب و صابون بعد از دستشويي و قبل از مصرف هر نوع غذاست و بعد از آن پرهيز از مصرف آب و سبزيهاي مشكوك بايد رعايت شود.
صدري زاده افزود: تاكنون اطلاعي درباره اينكه آيا تعدادي از زوار ايراني كه به عراق رفتهاند به اين بيماري مبتلا شدهاند يا نه نداشتهايم، گزارشهاي داخلي حاكي از كنترل اين بيماري در ايران است به طوري كه طي هفتههاي اخير موارد شناسايي شده بيماري وبا انگشت شمار بوده است و به جز 4 مورد فوتي كه قبلاً اعلام شده مورد جديدي از مرگ ناشي از اين بيماري در كشور نداشتهايم.
وي گفت:بيماري وبا در كشور ما تقريباً از اواخر مهرماه با سرد شدن هوا مورد چنداني نخواهد داشت و تقريباً از بين ميرود اما در كشور عراق به علت تفاوت آب و هواي آن با ايران و گرمتر بودن آن تا آخر آبان همچنان خطر اين بيماري وجود دارد.
وي افزود: به جز عراق برخي ديگر از كشورهاي منطقه نيز ممكن است با بيماري وبا درگير باشند و برخي از آنها به علت نگرانيهاي اقتصادي كه دارند ممكن است موارد بيماري وبا را گزارش نكنند، زيرا اعلام اين بيماري در يك كشور هم از تعداد توريستهاي آن ميكاهد و هم ممكن است به تجارت و صادرات آن لطمه بزند.
وي ادامه داد: با اين حال بيماري وبا از جمله چند بيماري مهمي است كه بر اساس تعهدات كشورها به سازمان بهداشت جهاني بايد بلافاصله بعد از مشاهده هر مورد آن به صورت فوري به سازمان بهداشت جهاني گزارش شود، اين مسئله درباره چند بيماري ديگر مانند سارس، آنفلوانزاي پرندگان و فلج اطفال نيز صادق است اما متاسفانه برخي كشورهاي منطقه از جمله افغانستان به اين تعهد خود به موقع عمل نمي كنند.
وي اضافه كرد: مهمترين راه كنترل بيماري وبا و جلوگيري از ورود آن به كشورها آموزش مردم براي رعايت اصول بهداشت فردي است و انجام قرنطينه در مرزها براي كنترل اين بيماري نه علمي و نه عملي است و عملاً چنين كاري در هيچ جاي دنيا انجام نميشود.
صدري زاده گفت: بيماري وبا در 75 درصد موارد بسيار خفيف و بدون علامت است و اگر مردم بعد از ابتلاي خفيف به اين بيماري در برابر آن مصونيت پيدا ميكنند، از هر 20 نفري كه به اين بيماري مبتلا ميشوند، فقط يك نفر به نوع شديد اين بيماري مبتلا ميشود، اكثر مردم پس از ابتلا به نوع خفيف اين بيماري در برابر آن مصونيت پيدا ميكنند و ممكن است نسل بعد و افرادي كه قبلاً به ميكروب اين بيماري گرفتار نشدهاند در معرض خطر آن باشند.به همين خاطر معمولاً شيوع بيماري وبا و همه گيري گسترده آن در كشورهايي كه بومي اين بيماري هستند هر 5 يا 6 سال تكرار ميشود.
انتهاي پيام/ز
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]