واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير امور اقتصادي و دارايي: گشايش قابل توجهي در ارايه تسهيلات بانكي ايجاد مي شود
تهران- وزير امور اقتصادي و دارايي روز پنجشنبه اعلام كرد: به منظور افزايش توليد و سرمايه گذاري در كشور، گشايش قابل توجهي در ارايه تسهيلات بانكي ايجاد مي شود.
"سيد شمس الدين حسيني" پنجشنبه شب در گردهمايي بزرگ تشكل هاي اقتصادي در مجموعه فرهنگي ورزشي "تلاش" افزود: گشايش در ارايه تسهيلات بانكي عملياتي شده است، اما مديران بنگاه ها پس از اخذ اين وجوه بايد نهايت وسواس را به خرج دهند تا بهره وري افزايش يابد.
وي كه در جمع صدها تن از مديران و فعالان اقتصادي و مديران كارخانه هاي سراسر كشور سخن مي گفت، خاطرنشان كرد:" اگر مديران بنگاه هاي اقتصادي بهره وري را افزايش ندهند، پس از گذشت 6 ماه باز همين آش است و همين كاسه" .
وزير امور اقتصادي و دارايي اظهار اميدواري كرد كه اين گشايش اعتبارات موجب بهبود توليد شود و كمك كند تا با افزايش بهره وري، بنگاه هاي اقتصادي ناچار نشوند در مقابل شوكهاي خفيف براي تامين منابع به دولت روي بياورند.
حسيني به صاحبان بنگاه هاي اقتصادي اطمينان داد كه دولت از بنگاهي حمايت مي كند كه چرخ آن مي گردد زيرا دولت موظف نيست از بنگاهي كه مشكل فناوري و مشكل بهره وري دارد، پشتيباني كند.
حسيني افزود:" من در همين گردهمايي افرادي را مي شناسم كه در سخت ترين شرايط توانستند بنگاه هاي خود را به خوبي اداره كنند و در مقابل شوك هاي اقتصادي نيز دچار بحران نشوند."
وزير اقتصاد گفت : بخشي از مشكلات بنگاه ها به درون آنها و بخشي به بيرون آنها برمي گردد و به جرات مي توان گفت كه امروز مشكلات داخلي بنگاه ها كمتر از مشكلات پيراموني آنها نيست .
وي خاطرنشان كرد: حل مسايل نيازمند آن است كه بپذيريم در چه فضايي و در چه جهاني كار مي كنيم . فضاي رقابتي و جهاني شدن يك واقعيت است و مديريت بنگاه ها بايد مبتني بر اين واقعيت ها باشد.
حسيني ، نقش دولت را در شادابي و نشاط محيط پيراموني بنگاه ها مانند مديريت داخلي بنگاه ها با اهميت دانست و گفت: يكي از نكاتي كه امروز بايد به آن توجه داشته باشيم ،قطعا سياست هاي مالياتي است.
وي افزود: اگر ما به يك دهه قبل برگرديم، در هر جلسه كه خدمت توليد كنندگان مي رسيديم ،از تعدد عوارض گلايه مي كردند و خواستار اصلاحاتي بودند كه در نهايت اين اصلاحات منجر به تدوين و تصويب قانون ماليات بر ارزش افزوده شد.
حسيني تصريح كرد: ما اكنون اصلاح سيستم مالياتي را به صورت تدريجي اجرا مي كنيم ، ولي اين به معناي تخطي از قانون نخواهد بود.
وي يادآور شد: هم اكنون، كالاهاي مشمول ماليات و معافيت مشخص شده و ميزان معافيت ها نيز بسيار زياد است .
به گفته وزير اقتصاد، در كشور ما ماليات بر مصرف و ثروت هيچ نقشي ندارد بلكه اين فشار بر شانه توليد است، حال آنكه يك بررسي در كشورهايي كه داراي سيستم هاي مالياتي مناسبي هستند، نشان مي دهد آنها 40 درصد ماليات بر توليد، 40 درصد ماليات بر مصرف و 20 درصد نيز ماليات بر ثروت دارند.
حسيني افزود: اصلاحات مالياتي در كشور ما به همين سمت است و به جاي اينكه فشار بر توليد را افزايش دهيم، بايد نرخ ها را اصلاح كنيم .
وي گفت:" ما به عنوان دولت وقتي مي بينيم نمي توانيم بيشتر از 45 درصد هزينه جاري را از ماليات تامين كنيم ، به سراغ توليد كنندگان مي رويم ."
حسيني افزود : ما از ظرفيت مالياتي خود روي پايه هاي مختلف خوب استفاده نمي كنيم و به همين دليل، نظام مالياتي كشور در بخش توليد و سرمايه گذاري هم دچار مشكل است. از اين رو، بايد بگذاريم نظام مالياتي به صورت تدريجي اجرا شود تا جا بيفتند .
وزير اقتصاد در همين راستا از تدوين ماليات بر نقل و انتقالات در سازمان امور مالياتي كشور خبر داد.
وي همچنين از اينكه "برخي دارند از ماليات بر ارزش افزوده كه جايگزين قانون تجميع عوارض شده"است، سوء استفاده كرده و قيمتها را افزايش مي دهند، ابراز تاسف كرد.
حسيني تصريح كرد:" قطعا اين را بدانيد كه يكا يك دولتمردان به اين اعتقاد رسيده اند كه راه نجات كشور در عرصه اقتصاد، افزايش توليد و سرمايه گذاري است . البته، بايد در اين زمينه درك متقابل وجود داشته باشد."
وزير كار و امور اجتماعي و نمايندگان پنج تشكل اقتصادي و توليدي كشور از ديگر سخنرانان نخستين گردهمايي سراسري تشكلهاي اقتصادي كشور براي بررسي موانع توليد و سرمايه گذاري بودند.
اقتصام **1610 ** 1551
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]