واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جـو؛ ضـد سـرطـان - بخش دوم وپاياني
تحقيقات دكتر روزماري نيومن استاد دانشگاه ايالتي مونتانا، كه روي عدهاي مردان داوطلب انجام شد، نشان داد كه خوردن جو به صورت نان، دانة پخته، كيك يا ساير انواع، كلسترول خون آنها را به ميزان محسوسي پايين آورده است.
اين گروه مدت 6 هفته هر روز 3 بار با غذاي خود از خوراكيهاي جو استفاده كردهاند و پس از 6 هفته كلسترول خون آنها 15 درصد كاهش يافته است.
آزمايشها نشان ميدهد هرچه كلسترول خون بيشتر باشد، تأثير رژيم جو در كاهش آن بيشتر است.
در آزمايش فوق گروه ديگري كه طي همان مدت 6 هفته از آرد گندم يا سبوس گندم به جاي جو استفاده كرده بودند، هيچ كاهشي را در كلسترول خون نشان ندادند.
به نظر دكتر نيومن، خاصيت كاهش كلسترول در جو، حداقل قسمتي مديون وجود مواد بتاگلوكان محلول در آن است. مواد بتاگلوكان، الياف گياهي صمغي هستند كه بهخصوص در جو و يولاف (جو دو سر) به صـورت قـابـل حـل در آب يافت ميشود.
اين مواد نه فقط در پوستة نازك خارجي جو بلكه در داخل مغز دانة جو وجود دارند.
آزمايشهايي كه در دانشكدة پزشكي دانشگاه ويسكانس انجام شده است نيز نشان ميدهد كه كپسولهاي حاوي روغن جو كه محتوي عواملي براي كاهش قابليت كلسترولسازي كبد هستند، به اشخاصي كه پس از انفاركتوس عمل جراحي قلب كردهاند، داده شده و موجب كاهش كلسترول خون آنها در حدود 9 تا 18 درصد شده است.
ضد سرطان
دكتر چارلز السون، دانشمند و كارشناس تغذيه در دانشگاه ويسكانس، معتقد است كه در دانههاي گياهان، مواد شيميايي ضد سرطان وجود دارد و دكتر ترول، يكي از صاحبنظران در رشتة علوم تغذيه، نيز اين نظريه را تأييد ميكند.
دكتر ترول ميگويد: مواد شيميايي معروف به مهاركنندههاي پروتئاز كه در دانههاي گياهي از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجد سرطان را در بستر رودهها سركوب ميكنند و به اين دليل جو در رديف مواد ضدسرطان قرار دارد.
رفع يبوست
گروهي از دانشمندان معتقدند جو براي رفع يبوست بسيار مفيد است.
در آزمايشي، مقداري بيسكويت را به جاي آرد گندم با آرد جو درست كرده و به 19 بيمار مبتلا به يبوست مزمن كه مرتباً از داروهاي ملين استفاده ميكردند، دادند.
150 نفر يعني در حدود 75 درصد افراد آن گروه كه روزانه سه تا چهار بار از اين بيسكويتها ميخوردند به كلي معالجه شدند، يبوست آنها برطرف شد، تعداد دفعات تخليه افزايش يافت، نفخ و درد شكم برطرف شد و ديگر نيازي به خوردن داروهاي ملين نداشتند.
به عنوان امتحان اثر جو، افراد مورد آزمايش خوردن بيسكويت جو را متوقف كردند و در ظرف يك ماه، تمام اعضاي گروه دوباره مبتلا به يبوست شده و ناچار، خوردن داروهاي ملين را از سرگرفتند.
توجه: بهطور كلي نظر كارشناسان اين است كه هرچه بيشتر آرد جو را تصفيه كنند يعني بيشتر سبوس آن گرفته شود، اثر شفابخشي آن كمتر ميشود.
بهترين راه اين است كه جو با سبوس كامل به صورت آرد يا بلغور جو مصرف شود. جو سفيد كرده كه اغلب در فروشگاهها عرضه ميشود، داراي آثار شفابخشي كمتري بهخصوص در رفع يبوست است، ولي به هرحال جو پوست كنده و بدون سبوس نيز از نظر مبارزه با بيماريهاي قلبي تا حدودي مفيد است.
دانشمندان دانشگاه ويسكانس توصيه ميكنند براي اينكه از حداكثر خواص جو استفاده شود، حتيالامكان آرد كامل آن تهيه و مصرف شود، يعني سبوس آن هيچ گرفته نشود، زيرا تركيبات ضدكلسترول جو بيشتر در پوسته خارجي يعني در سبوس جو قرار دارد.
معارف گياهي حسين مير حيدر
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]