واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: افزايش كمك هزينه تحصيلي دانشجويان / شكايت وزارت بهداشت از يك موسسه خصوصي تربيت دستيار تخصصي
وزير بهداشت با اشاره به فعاليتهاي كه در سال تحصيلي جاري براي براي دانشجويان علوم پزشكي انجام مي شود، از برگزاري نخستين المپياد فرهنگي دانشجويان علوم پزشكي و افزايش كمك هزينه تحصيلي براي دانشجويان تحصيلات تكميلي در سال جاري خبر داد.
بولتن جواني:
دكتر كامران باقري لنكراني با اشاره به كمك هزينه تحصيلي كه به دانشجويان پزشكي پرداخت مي شود يادآور شد: كمك هزينه تحصيلي انترنها و دستياران در شهريورماه 84 به ميزان 5/2 برابر افزايش داشت كه در سال جاري نيز افزايش كمك هزينه ها در هيئت هاي امناي دانشگاهها در دستور كار قرار دارد.
وي افزود: كمك هزينه تحصيلي دانشجويان دكتري تخصصي (Ph.D) به ميزان درصدي از حقوق استادياران و كمك هزينه تحصيلي دستياران نيز حدود 100 هزار تومان افزايش پيدا مي كند. دانشجويان بايد توجه داشته باشند كه اين مبالغ حقوق نبوده و از آن به عنوان كمك هزينه تحصيلي ياد مي شود.
لنكراني گفت: امسال براي اولين بار المپياد فرهنگي دانشجويان علوم پزشكي سراسر كشور برگزار مي شود و دانشجويان مي توانند در اين فضاي رقابتي كارهاي فرهنگي خود را ارائه دهند.
وي با اشاره به بازنگري در روند آموزشي و فرآيندهاي آموزش پزشكي گفت: اين موضوع در دستور كار وزارت بهداشت قرار دارد و يكي از كارهاي خوبي كه در اين بخش انجام شده اين است كه برنامه آموزش پزشكي عمومي با كمك و نظر دانشجويان بازنگري شده و دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي عمومي نظر فراگيران را علاوه بر نظر اساتيد در اين برنامه دخالت داده است.
كاهش بخش هاي آموزشي براي رشته پزشكي و تخصصي شدن برخي از بخشهاي آموزشي
وزير بهداشت از كاهش بخشهاي آموزشي براي رشته پزشكي و تخصصي شدن برخي از بخشهاي آموزشي به عنوان يكي از تحولات اين حوزه خبر داد و گفت: مجوزي در شوراي گسترش براي بخش هاي آموزشي صادر شده است كه بخشهاي آموزشي داراي انترن (كارورز)، دستيار يا فلو (دوره تكميلي تخصصي) تكفيك مي شوند و يك بخش آموزشي بر اساس ميزان كفايت برنامه آموزشي براي دانشجويان دوره دكتري حرفه اي و يا تحصيلات تكميلي تعريف مي شود.
وي اضافه كرد: بخش هايي كه بهره آموزشي آنها پايين است به درماني تبديل مي شوند. ضمن اينكه در وزارت بهداشت اين نگاه كه انترن (كارورز) نيروي كار ارزان قيمت براي نظام سلامت است، وجود ندارد.
در جذب فارغ التحصيلان رشته مامايي دچار چالش جدي هستيم
لنكراني در خصوص آينده شغلي رشته هاي علوم پزشكي اظهار داشت: بيكار به معناي افراد فاقد كار در بسياري از رشته هاي علوم پزشكي وجود ندارد اما اين مسئله به معناي موفقيت در جذب فارغ التحصيلان همه رشته ها نيست. در حال حاضر ما در جذب فارغ التحصيلان رشته مامايي دچار چالش جدي هستيم، دليل آن نيز اين است كه در گذشته مجوزهاي بي حد و حصري داده شده و بخش غير دولتي نيز بدون نيازسنجي اقدام به تربيت دانشجو در اين رشته كرده است. از سوي ديگر دو سال است كه در مقطع كارداني مامايي دانشجو پذيرفته نمي شود و اجازه پذيرش نيز نخواهيم داد.
وي با اشاره به حذف رشته مامايي از 17 واحد دانشگاهي غيردولتي گفت: ظرفيت هاي رشته هاي علوم پزشكي متناسب به نيازهاي آينده كشور تعريف مي شود و در ظرفيت ها به طور مرتب بازنگري مي شود. اگر فارغ التحصيلان علوم پزشكي جذب بازار كار نشوند ممكن است به خود و يا ديگران ضربه بزنند.
وزير بهداشت حركت هاي راديكال در محيط هاي دانشگاهي را مطلوب ندانست و اظهار داشت: اينكه برخي از دانشجويان مطرح مي كنند كه اصلاحاتي در محيط دانشگاه با جراحي بايد انجام شود، اين جراحي بايد عالمانه و مدبرانه باشد . ما در وزارت بهداشت تلاش كرديم كه كارها را به صورت منطقي پيش ببريم.
زمينه فعاليت در مقطع دستياري تخصصي در بخش خصوصي وجود ندارد
وي در خصوص درخواست يكي از دانشجويان مبني بر واگذاري برخي رشته هاي تخصصي به بخش خصوصي گفت: زمينه فعاليت در مقطع دستياري تخصصي در بخش خصوصي وجود ندارد و هنوز استاندارد ملي را كسب نكرده اند و نمي توان پذيرفت كه در رقابت 17 هزار نفر در يك آزمون ملي، اين افراد در محيطي خارج از استاندارد ملي تربيت شوند.
لنكراني افزود: ظرفيت پذيرش دستيار تخصصي از يك هزار و 200 نفر به يك هزار و 700 نفر افزايش يافته اما در همين زمينه هم به رشته هاي مورد نياز توجه شده و ملاك هم نياز كشور است. در آزمون پر رقابتي همچون دستياري نمي توان با پول و شهريه دانشجو پذيرفت.
وي يادآور شد: چندي پيش يك موسسه وابسته به يكي از ارگان ها در رشته دندانپزشكي آغاز به تربيت دستيار تخصصي كرد كه وزارت بهداشت علاوه بر عدم تاييد اين موسسه، از آن شكايت كرد. نمي توان به بهانه اصل 44 و خصوصي سازي وارد عرصه تخصصي شد و بر خلاف استاندارد عمل كرد.
معاونت دانشجويي با شوراهاي صنفي جلسه بگذارد
وزير بهداشت در پاسخ به درخواست هاي فرهنگي و لزوم نقد آيين نامه خوابگاهها از سوي دانشجويان گفت: فضا براي نقد اين آيين نامه باز است و از معاونت دانشجويي و امور فرهنگي مي خواهم كه از شوراهاي صنفي به منظور بررسي هرچه بيشتر اين آيين نامه دعوت به عمل آورند.
وي اضافه كرد: ما در وزارت بهداشت سعي داريم كه فضاي كارهاي فرهنگي تركيبي باشد و دانشجويان كارهاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و غيره را در محيط مطلوبي به انجام برسانند كه در اين زمينه مديران مسئول نشريات دانشجويي را آموزش داده ايم كه به اهميت اين كار پي ببرند.
ايجاد 8 گرايش وظيفه محور در مقطع كارشناسي ارشد پرستاري
لنكراني در خصوص پرسش دانشجويان پرستاري براي افزايش مقاطع تكميلي پرستاري خاطرنشان كرد: پرستاري در مقطع كارشناسي ارشد وظيفه محور شده و 8 گرايش وظيفه محور به اين مقاطع اضافه شده كه در آن دانشجو پذيرفته مي شود.
بازنگري در رشته هاي دكتري تخصصي (Ph.D) و مقاومت در برابر حذف برخي رشته ها از سوي برخي گروهها
وي از بازنگري در رشته هاي مقطع دكتري تخصصي (Ph.D) و كارشناسي ارشد در علوم پزشكي خبر داد و گفت: بازنگري در اين رشته ها بر اساس كارآفرين بودن رشته ها صورت مي گيرد و دوره هاي دكتري تخصصي كه كارآفرين نباشند جاي خود را به رشته هاي ديگري مي دهند.
وزير بهداشت افزود: اكنون مقاومت هايي در مقابل حذف برخي از رشته ها صورت مي گيرد اما با توجه به دستور كار وزارت بهداشت، تعريف رشته ها بر اساس كارآفرين بودن آنها انجام خواهد گرفت.
منبع:خبرگزاري مهر
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]