واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: استرس هاى ديجيتالى
بعضى افراد سعى مى كنند از نرم افزارهاى قدرتمندى مثل پردازشگرهاى متنى، صفحه هاى گسترده و برنامه هايى مثل آنها استفاده كنند ولى آنها زمان كافى را براى آموزش اين نرم افزارها نمى گذارند و اين موضوع باعث مى شود در طولانى مدت ، هزينه و زمان بيشترى را هدر دهند. اگرچه اين برنامه ها معمولا به آسانى قابل يادگيرى هستند ولى نياز به آموزش كافى و مناسب دارند.
6. انتظارات غيرواقع گرايانه
بسيارى از استرس هايى كه در زندگى براى ما به وجود مى آيد نتيجه انتظارات غيرواقعى ماست. دقت كنيد اكثر سرخوردگى هاى ناشى از كار با رايانه نتيجه اين است كه ما انتظار داريم، هميشه با رايانه درست كار بكنيم. گرچه اين هدف بسيار ستودنى است اما به شدت خيال پردازانه است. ناپديدشدن فايلى كه ما روى آن كار مى كنيم، شلوغ بودن خطوط اينترنتى و... همه و همه از امور اجتناب ناپذيرند. شيوه نصب برنامه پلاگ اندپلى موجب شده كه ما فكر كنيم با كليك كردن روى دگمه next مى توان برنامه اى را نصب كرد، در حالى كه بسيارى از نرم افزارها علاوه بر اين نيازمند نصب فايل crack هم هستند و بدون خواندن دستورالعمل قادر به نصب آنها نيستيم. ديگر عرصه اى، كه در آن نقش انتظار در رايانه زياد به چشم مى خورد، چگونگى پاسخ دادن ما به رفتار ديگران است. در دنياى رايانه فرصت هاى بى شمارى پيش مى آيد كه باعث مى شود شما عصبانى شويد، مثل اين موضوع كه بسيارى از افراد به نامه هاى الكترونيكى شما پاسخ نمى دهند و همواره شما را منتظر مى گذارند، يا دائما از كسانى كه تمايل نداريد نامه هاى ناخواسته (اسپم) دريافت مى كنيد و يا اينكه بسيارى از فروشندگان، تعميركنندگان، منشى ها و بسيارى ديگر به وعده هاى خود عمل نمى كنند و همه اينها از عوامل استرس زاى كار با رايانه است. ولى اگر كمى دقيق شويد، متوجه مى شويد كه اين منبع شايع استرس، فقط به دنياى رايانه محدود نمى شود بلكه اين انتظارات غيرواقع گرايانه در همه جاى زندگى ما وجود دارد.
7. بى جهت عصبانى شدن از خود
يكى ديگر از كارهايى كه ما هميشه انجام مى دهيم، سرزنش خود هنگام يك عمل اشتباه يا عمل احمقانه است. اشتباهات در جهان رايانه بسيار شايع هستند. وارد كردن يك حرف، عدد يا نماد اشتباه، كل عمليات ما را دچار مشكل خواهد كرد. حذف اشتباهى يك فايل يا اشتباه كردن هنگام نصب يا اجراى يك نرم افزار و سخت افزار پيچيده، موضوعى است كه معمولا براى همه ما پيش مى آيد و شما نبايد خود را به خاطر آن سرزنش كنيد.
8. ناسازگارى با ديگران
بسيارى از استرس هاى ما در محيط اينترنت، نتيجه مشكلات شخصى ما با ديگران است. به نظر مى رسد كه در دنياى رايانه، ما به تنهايى و دور از ديگران مشغول كار هستيم ولى اين توهمى بيش نيست. ما هم در خانه و هم در محل كار با مشكلات و مناقشات خاص دنياى رايانه اى مواجه هستيم. اين مشكلات از كشمكش بر سر مقدار زمان استفاده از رايانه تا استفاده از منابع مشترك آن مثل پرينتر، جست وجوگرهاى شبكه و... مختلف هستند. ما هم در خانه و هم در محل كار با فروشندگان، خريداران و... بسيارى از افراد به صورت شخصى يا آنلاين در تعامل هستيم. برخى از اين تعاملات استرس زا هستند. از آنجا كه رايانه ها تعاملات اجتماعى ما را توسعه مى دهند، مى توانند يكى از عوامل تشديد استرس در زندگى ما هم باشند.
9. ناكامى در انجام وظايف
اين هم يكى ديگر از عوامل استرس زاى كار با رايانه است و تا حدودى شبيه به علت پنجم (ميان بر زدن) و نتيجه تلاش ما براى صرفه جويى در وقت است. كار كردن بيش از حد با رايانه باعث مى شود كه فرد وظايف مهم تر خود را فراموش كند. مثلا غذا را بسوزاند يا لباسهايش نشسته باقى بماند و... و با اعصابى خرد، روز خود را به پايان برساند.
10. به خطر انداختن صداقت خود و ديگران
از آنجا كه هيچ كس شاهد كار كاربران با رايانه نيست، آنها احساس امنيت مى كنند و هر كارى كه مى خواهند انجام مى دهند؛ از شكستن قفل نرم افزارها گرفته تا هك كردن سايت ها و...؛ در واقع تخلفات كوچك آنها كم كم بزرگ شده، تبديل به علل مخفى و ناگوارى هاى اتفاقى مى شود.ما بايد سعى كنيم خودمان و ديگران را از انجام اين رفتارهاى خلاف باز داريم، درست است كه كسى مراقب ما نيست ولى خودمان كه آگاهيم و اين براى دورى از خلاف، كافى است.
soroushpress.com
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]