تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826626318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جهان - تكرار و توجيه، چاشني وداع آخر


واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: جهان - تكرار و توجيه، چاشني وداع آخر
جهان - تكرار و توجيه، چاشني وداع آخر

سارا معصومي:روزهاي خوش چهل‌وسومين رئيس‌جمهوري ايالات متحده هم در حال اتمام است. جورج بوش كه نخستين سال‌هاي حضورش در كاخ سفيد با تلخ‌ترين فاجعه تاريخ ايالات متحده گره خورد، براي آخرين‌بار با حضور در مجمع عمومي سازمان ملل از تروريست در حال گسترش گفت و از دشمن‌هاي فرضي بار ديگر بر همان مثلث ايران، سوريه و كره شمالي تاكيد كرد و باز هم با كوبيدن بر طبل تكراري كسل‌كننده ادعا كرد كه اين سه كشور در حال حاضر تهديدكننده امنيت جهاني هستند. همان امنيت جهاني كه ايالات متحده علمدار برقراري آن در افغانستان و عراق است.
جورج بوش براي آخرين‌بار در مقابل 192 عضو سازمان ملل حاضر شد و باز هم در جامه رهبر كشور ميزبان فرو رفت كه از استراتژي سازمان ملل در مقابل كشورهاي ترويج‌كننده تروريست انتقاد مي‌كند. بوش كه از يازدهم سپتامبر 2001 تاكنون واژه تروريست را بيش از هر واژه ديگري در سخنراني‌هاي خود در مجمع عمومي سازمان ملل به كار گرفته است، اين بار هم فعاليت‌هاي تروريستي را در جامه خطري نهادينه شده فرو برد كه تا چند سال ديگر هم بايد دغدغه اصلي جهانيان به‌خصوص متحدان ايالات متحده در اين نبرد باشد.
هشتمين و آخرين سخنراني جورج بوش در مقابل چشمان رهبراني انجام گرفت كه در سكوت كامل باز هم همان اتهامات پيشين را شنيدند و باز هم به توجيهاتي گوش فرادادند كه گويا قرار نبود اندكي رنگ و بوي وداع از قدرت را به خود گرفته باشد. آخرين سخنراني بوش هم تفاوت چنداني با سخناني نداشت كه از سپتامبر 2001 تاكنون بارها خوانده شد. بوش در بخشي از اين سخنراني اعلام كرد كه جنبش جهاني خشونت بيش از زماني كه سازمان ملل در سال 1945 مسووليت متحد كردن كشورهاي ثبت‌شده را بر عهده گرفت، در حال پيشروي است. بوش در اين خصوص گفت: درست مانند برده‌داري، تروريسم هم در دنياي مدرن امروز جايي ندارد.
بوش با همان لجاجتي كه براي حمله به عراق- با وجود مخالفت تعدادي از متحدان سابق خود- به خرج داد اين‌بار هم از عملكرد هشت ساله‌اش به عنوان رهبر ايالات متحده دفاع كرد و نه جايي براي عذرخواهي گذاشت و نه براي ابراز تاسف. عراق و افغانستان هم كه به زعم بسياري مهم‌ترين نقاط ضعف بوش در طول هشت سال حضور در كاخ سفيد است در آخرين سخنراني رئيس‌جمهور تبديل به نقاط قوتي بي بديل شدند. بوش از اين دو كشور به عنوان كشورهايي نام برد كه نه‌تنها متحول شده‌اند كه از جامه بهشت القاعده و افراطيون درآمده و در حال تجربه دموكراسي نوپايي هستند كه قرار است مقابل رهبران قديمي و خودكامه بايستند.
بوش در اين سخنراني باز هم به رابطه كشورش با دشمن قديمي ليبي اشاره كرده و همانطور كه انتظار مي‌رفت از آن به عنوان نقطه قوت استراتژي خود نام برد. ليبي در آخرين ماه‌هاي حضور بوش در قدرت به ناگاه تبديل به شريكي استراتژيك شد و از كاندوليزا رايس وزير امور خارجه ايالات متحده پذيرايي شاياني به عمل آورد. بوش به پشت كردن ليبي به افراطيون و تروريست‌هاي بين‌المللي اشاره كرده و از پايان يافتن برنامه هسته‌اي اين كشور استقبال كرد. پاكستان و عربستان سعودي هم دو كشوري بودند كه به واسطه قرار گرفتن در مسير مبارزه با تروريست و همراهي با ايالات متحده مورد الطاف بوش در آخرين سخنراني‌اش قرار گرفتند.
بوش در اين سخنراني هم به گونه‌اي جانبدارانه واژه‌ها را انتخاب كرده بود كه گويي دموكراسي و مبارزه با تروريسم در هر گوشه‌اي از جهان كه رخ داده، تحت نظارت رئيس‌جمهوري ايالات متحده بوده است. بوش در اين خصوص گفت: هر بار و هر جا كه به مردم فرصت انتخاب داده شد، آنها دموكراسي را انتخاب كردند و البته آزادي را . بوش در شرايطي عملكرد خود را در مقام قضاوت جهانيان قرار داد كه بسياري از طرح‌هاي او نتيجه‌اي كاملا معكوس داده است. افغانستاني كه هفت سال پيش به منظور انهدام شبكه‌هاي تروريستي موجود در آن هدف سخت‌ترين حملات قرار گرفته بود، با ظهور مجدد طالبان و همان تندروهاي پيشين مواجه است. خشونت در پاكستان كه به نوعي شريك آمريكا در مبارزه با تروريسم بود، بيداد مي‌كند. روند صلح در خاورميانه متوقف شده است و البته تلاش ايالات متحده براي متوقف كردن ايران و كره شمالي هم بي‌نتيجه باقي ماند.
15 دقيقه براي رئيس‌جمهور ايالات متحده زمان در نظر گرفته شده بود كه بار ديگر از استراتژي پيشنهادي كشورش براي مبارزه با معضلات جهاني سخن بگويد. بوش اما در طول 21 دقيقه سخنراني در مجمع عمومي تنها به اشاره‌هايي كوچك به نقصان‌هاي رهبري‌اش در طول اين هشت سال بسنده كرد. او در اين خصوص گفت: هميشه پيروزي با شكست همراه بوده‌است. بي‌شك جنگ در عراق هم با چالش‌ها و مشكلاتي روبه‌رو شده است.
تصميم خودسرانه بوش در حمله به عراق در سال 2003 ميلادي آن هم بدون كسب مجوز از سازمان ملل به عنوان مرجعي قانوني و نهادي تصميم گيرنده، بي‌احترامي بود كه از زمان آغاز به كار اين سازمان تا كنون بي سابقه بوده است. بوش در آخرين سخنراني خود هم به عدم توافق تمامي كشورها بر سر حمله به عراق تاكيد كرده و ادعا كرد كه زندگي روزمره در اين كشور با پيشرفت‌هاي امنيتي و اقتصادي اجين شده است. بوش در اين خصوص گفت: ما بايد به اين ثبات و صلح احترام بگذاريم.
بوش كه پيش از اين چندان براي خروج از مخمصه عراق به سازمان ملل تكيه نكرده بود در اين سخنراني اعلام كرد كه جامعه جهاني در حال حاضر بيش از هر زمان ديگري به كمك نهادهاي چندمليتي براي ريشه‌كني تندروي سياسي و مذهبي در سطح جهاني نياز دارد.
بوش در شرايطي كه هيات روسي هنگام سخنراني او در جايگاه خود قرار گرفته بودند به صراحت از حمله روسيه به گرجستان انتقاد كرد. بوش در اين خصوص گفت: ما بايد همچنان دست در دست هم از مردم گرجستان حمايت كنيم. دموكراسي‌هاي نوپا در سرتاسر جهان به تماشاي ما نشسته‌اند.
كره شمالي و ايران هم كه به واسطه فعاليت‌هاي هسته‌اي چند سالي است نام‌شان در كنار همديگر قرار گرفته است، اين بار هم از خاطر رئيس‌جمهوري ايالات متحده نرفتند. بوش به صراحت از سازمان مال خواست كه در راستاي اعمال تحريم‌هاي شديد عليه هر دو كشور گام بردارد.
 پنجشنبه 4 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن