واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: 800 هزار نفر براي تثبيت سواد جذب برنامه هاي نهضت شده اند
معاون آموزشي سازمان نهضت سوادآموزي عنوان كرد: حدود 800 هزار نفر براي تثبيت سواد جذب برنامه هاي نهضت شده اند كه با اجراي برنامه راهبردي اين تعداد به 2 تا 3 برابر افزايش مي يابد. علي ابراهيميان در گفت وگو با مهر اضافه كرد: رئيس جمهور خواسته اند كه مسئولان سوادآموزي سياست هاي جديدي را طراحي كنند تا براساس آن هم ورودي بي سوادي مسدود شود و هم برنامه هاي آن از 30 سال به 5 سال تقليل يابد و در گروه سني زير 50 سال با حمايت هاي دولت دنبال شود.
وي با بيان اين كه اگر اين برنامه محقق شود ايران جزو معدود كشورهايي خواهد بود كه پايان بي سوادي را در گروه سني زير 50 سال اعلام مي كند، ادامه داد: اما اين برنامه تنها در يكي دو سال ابتدايي خود مورد حمايت مسئولان قرار گرفت و تصويب كل برنامه به لحاظ اعتباري و نيروي انساني در چرخه خود باقي مانده كه اميدواريم در چند ماه آينده برنامه راهبردي آن نيز تصويب شود.
وي با بيان اين كه سازمان نهضت سوادآموزي طي برنامه چهارم توسعه موظف به تامين كامل باسوادي در گروه سني زير 30 سال شده است، اظهار داشت: اين برنامه در صورتي محقق مي شود كه بي سوادي در جامعه ما توليد نشود كه مي توان گفت اين مسئله يك فرض محال است.
وي تاكيد كرد: زماني كه به مطالعه پيشرفت بسياري از كشورهاي جهان در زمينه سوادآموزي و تحصيلات مي پردازيم و روش هاي آن ها را با فعاليت هاي صورت گرفته در كشورمان مقايسه مي كنيم به اين نتيجه مي رسيم كه آن ها قوانين و مقررات اجتماعي محكمي در اين زمينه دارند.
معاون آموزشي سازمان نهضت سوادآموزي ادامه داد: به طور مثال در اروپا اگر كودكاني كه در سن تحصيل اند از 8 صبح تا 5 بعداز ظهر در خيابان ديده شوند پليس آن ها را بازداشت مي كند و به دنبال آن والدين اين دسته از كودكان بايد پاسخ دهند كه چرا فرزندانشان در مدرسه حضور نيافته اند. حتي اگر مراجع قضايي به اين نتيجه برسند كه والدين آن ها به مسئوليت خود درست عمل نمي كنند از والدين آن ها سلب مسئوليت مي شود و همين قوانين كمك مي كند كه بازمانده از تحصيل و بي سواد در جامعه وجود نداشته باشد.
ابراهيميان با اعلام اين كه سازمان نهضت سوادآموزي توانسته است طي 30 سال گذشته 8 ميليون و 500 هزار نفر را باسواد كند، افزود: طي اين مدت درصد با سوادي از 42 درصد به 86 درصد رسيده است.
وي از جمعيت بالاي 9 ميليون بي سواد در كشور خبر داد و اظهار داشت: زشتي هاي بي سوادي ريشه در مسائل مختلفي همچون بازماندگي از تحصيل، دخالت والدين در تحصيل ، جنسيت فرزندان، اشتغال كودكان و ... دارد كه موجب توليد مداوم بي سوادي در كشور و عدم ريشه كن شدن آن شده است.
ابراهيميان با اشاره به اين كه در برنامه چهارم توسعه ضمن اين كه بر پايان بي سوادي افراد زير 30 سال طي ۳سال اول برنامه تاكيد شده است، گفت: از روز اجراي برنامه تا به امروز نه تنها اهداف كمي آن به طور كامل محقق شده است بلكه 40 درصد از برنامه هاي آن نيز جلوتريم و همچنين آن را در سال جاري نيز با قدرت دنبال مي كنيم.
وي هدف اين برنامه را افزايش تقاضاي اجتماعي براي سوادآموزي دانست و افزود: در مواد قانوني عنوان شده است كه سازمان نهضت سوادآموزي بايد برنامه راهبردي داشته باشد تا طي آن و براساس شرايط جامعه روستايي و شهري سوادآموزي به شيوه هاي مختلفي اجرا شود تا به دنبال آن تقاضاي اجتماعي بيشتر شود و افراد بيشتري تحت پوشش قرار گيرند.
وي با بيان اين كه بي سوادان در گروه سني 10 تا 50 سال، 4 ميليون نفر را از جمعيت كشور تشكيل مي دهند، اظهار داشت: البته تنها حدود يك ميليون نفر از آنان در گروه سني 10 تا 30 سال هستند.
معاون آموزشي سازمان نهضت سوادآموزي در باره رتبه بندي استان ها از نظر جمعيت بي سواد گفت: استان هاي تهران، اصفهان، خراسان رضوي و فارس از نظر فراواني دچار سطح بالايي از بي سوادي اند كه البته بايد اين موضوع را با توجه به جمعيت بالاي آن ها در نظر گرفت.
ابراهيميان ادامه داد: از لحاظ درصد بي سوادي استان سيستان و بلوچستان با 32 درصد بي سواد رتبه بالايي را در اين زمينه به خود اختصاص داده است.
وي استان هاي يزد، سمنان و بوشهر را در وضعيت بالاي باسوادي دانست و گفت: اين استان ها به علت داشتن جمعيت كم و پيشينه تمدني از وضعيت خوبي در سوادآموزي برخوردارند.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]