واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به كانونهاي قرآني در بهار قرآن ـ 18 كاهش بودجههاي قرآني استان كرمان نيازمند نگاه ويژه مسئولان
خبرگزاري فارس: پرداختن به مقوله قرآن كريم و فرهنگ قرآني همواره يكي از مسائل مورد تأكيد دولتمردان بوده است، اما اينكه بودجههاي قرآني استان كرمان در سال جاري به يك سوم سال گذشته كاهش يافته، امري است كه نيازمند نگاه دقيقتر و ويژه به مسائل قرآني در استان كرمان است.
استان كرمان به عنوان پهناورترين استان كشور نيازهاي ويژهاي در مباحث فرهنگي و به ويژه فرهنگ ديني دارد.
آنچه كه اين نيازها را به سمت ويژه بودن سوق ميدهد، مقولات مختلفي هستند كه البته در عرصههاي مختلف استان كرمان نيز به صورتي مداوم خود را نشان ميدهند.
محروميت بخشهاي عمدهاي از استان، فقر فرهنگي ناشي از محروميت در بسياري از نقاط استان، فعاليت فرق ضالّه مذهبي و ساير چالشهاي ديگري كه استان كرمان با آنها مواجه است، همه و همه ضرورت پرداختن بيشتر به مسائل فرهنگي به ويژه مسئله فرهنگ ديني را واضحتر ميكند.
در فرهنگ ديني نيز آنچه كه بتوان به عنوان يك زمينه مستعد براي انواع اقدامات فرهنگي در نظر آورد، مسئله قرآن كريم است.
بيان نوراني وحي با زمينهها و مفاهيمي كه در خود دارد، همواره ميتواند افكار مختلف را از قشرهاي مختلف اجتماعي و مذهبي به سمت خود جذب كند و با تعاليم خود اين افكار را به سمت نيكويي جهت دهد.
در همين زمينه شايد نگاهي عميقتر به تلاشهاي صورت گرفته در امور قرآني و ابعاد مختلف آن ميتواند چشمانداز روشنتري را پيش روي ما آشكار كند، چه اينكه اين چشمانداز روشن قطعا در جهتگيريهاي ما خواه به عنوان متوليان امر و خواه به عنوان افرادي كه به كتاب آسماني قرآن عشق ميورزند، مؤثر است.
مديركل سازمان تبليغات اسلامي استان كرمان در همين زمينه با بيان اينكه هم اكنون 60 مركز و مؤسسه قرآني در استان كرمان مشغول به فعاليت هستند، گفت: فعاليت اين تعداد مركز به نسبت ميزان جمعيت استان كرمان، نشان از كمبود فعاليتهاي قرآني در استان كرمان است و اين آمار، آمار مطلوبي نيست.
مهدي عربپور افزود: البته طرح ساماندهي مراكز قرآني از سال 85 در كشور آغاز شده و ما انتظار داريم كه تعداد تشكلهاي قرآني استان كرمان همچنان افزايش پيدا كند و البته بايد تصريح كرد كه اين امر نيز همت چهرههاي قرآني و تلاش مسئولان استان را ميطلبد.
وي تعداد مطلوب تشكلهاي قرآني استان را به ازاي هر 5 هزار نفر، يك تشكل عنوان كرد و گفت: تمركز مراكز و مؤسسات قرآني استان كرمان در مركز استان بيشتر از ساير مناطق است و به همين دليل سعي كردهايم تسهيلات بيشتري را براي مراكزي كه در ساير مناطق استان به ويژه در مناطق محروم جنوبي استان كرمان داير ميشوند، در نظر بگيريم.
عربپور همچنين با بيان اينكه تشكيل اتحاديه مؤسسات و مراكز قرآني استان كرمان براي پيگيري مشكلات صنفي اين تشكلها و اختصاص يكسري بودجهها به اينگونه مراكز از جمله اقداماتي بوده است كه سازمان تبليغات اسلامي براي حمايت از تشكلهاي قرآني استان كرمان انجام داده است، خاطرنشان كرد: متأسفانه ميزان بودجههاي قرآني سازمان تبليغات استان كرمان را امسال به شدت كاهش دادهاند، به طوري كه بودجه امسال ما حدود يك سوم بودجه سال گذشته است.
مديركل سازمان تبليغات اسلامي استان به طرح ساماندهي جلسات قرآني استان كرمان نيز اشاره كرد و افزود: تاكنون بيش از 460 جلسه قرآني هفتگي را در سطح استان كرمان شناسايي كردهايم و در سطح مقدورات نيز سعي كردهايم از اين جلسات حمايتهايي را انجام دهيم.
عربپور در ادامه با بيان اينكه طرح اعطاي مدرك تخصصي به حفاظ قرآن از سال 85 آغاز شده است، ادامه داد: تاكنون 67 نفر حافظ كل قرآن كريم در استان كرمان شناسايي شدهاند كه از اين تعداد 23 نفر برادر و بقيه خواهر هستند.
وي اضافه كرد: در بحث حمايت از حفّاظ همچنان خلأ حس ميشود و احساس ميكنيم كه بايد براي حل بهتر مشكلات اين قشر آنها را در قالب يك تشكل مجتمع كنيم.
عربپور در خاتمه با تأكيد بر اينكه بايد براي بحث فرهنگ ديني در ديدگاههاي مختلف باب ويژهاي باز شود، تصريح كرد: به هر حال ما از مسئولان امر انتظار داريم به اين مسئله عنايت ويژهاي داشته باشند.
وي افزود: بايد همواره مدنظر داشته باشيم كه براي انجام كارهاي نرم افزاري به بودجه نياز است همانطور كه براي اقدامات سخت افزاري همواره بودجه اختصاص پيدا ميكند.
در زمينه فعاليتهاي قرآني در استان كرمان و چالشها و فرصتهاي آن با مديرعامل مجمع قاريان و حافظان قرآن كريم استان كرمان نيز كه فعالترين مؤسسه قرآني استان كرمان است، گفتگو كرديم.
سيدحميدرضا توحيدي با بيان اينكه فعاليت بسياري از اين مراكز تنها در برگزاري يك يا چند جلسه در هفته خلاصه ميشود، گفت: بسياري از مراكز قرآني در استان كرمان كار جدي نميكنند.
وي با اشاره به اينكه فعاليتهاي قرآني به دو بخش ذاتي و مردمي و بخش حرفهاي قابل تقسيم است، خاطرنشان كرد: بخش ذاتي همواره وجود داشته و نياز به قالبهاي خاصي هم ندارد اما اين بخش حرفهاي فعاليتهاي قرآني است كه نياز به تلاش، برنامهريزي و تربيت نيروهاي حرفهاي قرآني دارد.
توحيدي افزود: نيروهاي حرفهاي قرآني همواره ميتوانند شيوههاي جديدي را در آموزش قرآن بيان كنند و آموزشهاي قرآني را نيز متناسب با حوزههاي جديد و مقتضيات زماني تعريف كنند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه توجه به نيروهاي حرفهاي در بحث قرآن كريم سبب پديد آمدن افكار جديدي در اين عرصه ميشود، گفت: به نظر من همواره بايد تلاش كرد كه تعداد و تشكلهاي اين نيروهاي حرفهاي براي گسترش فرهنگ قرآن كريم بيشتر شود.
توحيدي همچنين تصريح كرد: تعداد نيروهاي حرفهاي قرآن كريم هم اكنون در استان كرمان بسيار محدود است و حتي شايد به سختي بتوان يك تيم حرفهاي متشكل از آنها درست كرد.
وي خاطرنشان كرد: حرفهاي شدن يك نيروي قرآني تا حدي به ويژگيهاي آن شخص ربط دارد و البته در كنار اين ويژگيها بايد شرايط آموزش و ابزار صحيح را نيز به نحو مطلوبي به كار گرفت.
مديرعامل مجمع قاريان و حافظان قرآن كريم استان كرمان در بخش ديگري از صحبتهاي خود به وجود و يا عدم وجود انگيزه ايجاد تشكلهاي قرآني جديد در استان كرمان اشاره كرد و ادامه داد: به نظر من اين انگيزهها به دو دليل حمايتهاي مطلوب سازمان تبليغات اسلامي و مسائل ديني و علاقهاي وجود دارند اما به خوبي راهبري نميشوند.
وي بيان داشت: سه فاكتور حقوقي، علمي و بودجه همواره ميتوانند به يك مركز قرآني نقش راهبردي بدهند اما به هرحال بايد اذعان كرد كه اين سه شاخص هيچ گاه در يك مركز قابل جمع نيستند و اينكه چگونه ميشود آنها را به صورتي با يكديگر انطباق داد و در يك جا جمع كرد، نيز هنوز مطالعه نشده است.
توحيدي در ادامه اظهار داشت: تاكنون هيچ گاه استراتژي ثابتي را نسبت به مقوله قرآن كريم شاهد نبودهايم، اما بايد تصريح كرد كه دولت نهم اهتمام ويژهاي به بحث قرآن كريم دارد.
وي افزود: به نظر من اين امكان وجود دارد كه مسئولان براي برنامههاي قرآني كشور حداقل يك استراتژي ميان مدت را تعريف كنند تا فعاليتهاي قرآني كشور به شكلي راهبرديتر شود.
خبرگزاري فارس ـ كرمان
انتهاي پيام/ص
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]