واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: سيد محمد خاتمي: بد اخلاقي به نام دين، بزرگترين ستم به دين و دينداري است
به خصوص در جوامعي كه ادعاي ديني بودن مي كنند اگر خداي نكرده بد اخلاقي به نام دين صورت گيرد بزرگترين ستم به دين و دينداري است.
آفتاب: خاتمي با اشاره به شرايط اجتماعي، سياسي زمان امام حسن (ع) گفت: «ايشان مظهر اخلاق اسلامي است، چه اخلاق اجتماعي و چه به عنوان يك حاكم، آنجايي كه به مصلحت جامعه اسلامياست از حاكميت كنار ميرود».
به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگ و انديشه آفتاب، سيد محمد خاتمي كه ديشب در مراسم سومين دوره جايزه اخلاق و نيايش در آيينه هنر و پژوهش سخن ميگفت با اشاره به برگزاري هر ساله اين مراسم و تركيب حضار شركت كننده در آن، جمع حاضر در اين نشست را منحصر به فرد ارزيابي كرد و اظهار داشت: «اين جمع در ماه رمضان شكل گرفته است و اين ماه بيشترين مناسبت را با انسان دارد و انسان مي تواند و بايد در اين ماه به اوج انسانيت برسد».
وي گفت: «ماه رمضان در فرهنگ اسلامي و ديني ما ماه خداست و ماهي است كه در آن انسانيت انسان ميتواند و بايد به اوج خود برسد و جنبه معنوي و الهي او بر جنبه مادي و حيوانياش غالب ميشود».
رئيس موسسه گفتگوي تمدنها با بيان اينكه «انسان و خدا در طول يكديگرند» تصريح كرد: «در اسلام پرداختن به جنبه معنوي به معني ترك و سركوب جنبه انساني و طبيعي انسان نيست و در واقع جنبه طبيعي را در اختيار جنبه انساني و معنوي قرار گرفته است».
خاتمي افزود: «در حال حاضر شاهد آن هستيم كه قرآن از دو جهت در جفا قرار ميگيرد؛ يكي از سوي كساني كه ميخواهند حرمت انسان حفظ شود و معتقدند براي اين امر بايد خدا را از عرصه كنار زد وبه گونهاي با مسائل قرآني برخورد ميكنند كه در اصالت وحياني قرآن ترديد ميكنند».
وي در ادامه اظهار داشت: «گروه ديگر معتقدند به خاطر پاسداشت عظمت پروردگار بايد انسان را ذليل كرد».
وي با تاكيد بر اينكه اين تعبيرها نگران كننده است، ادامه داد: «اگر قرآن را از حجيت بيندازيم ديگرپناهگاه عارفان و سالكان براي حركت چه خواهد بود»؟
رئيس جمهور سابق كشورمان در بيان جفاي ديگري كه به قرآن مي شود تصريح كرد: «متاسفانه در جوامعي كه ادعاي ديني بودن مي كنند بعضا قرآن مورد جفا قرار مي گيرد و دروغ ها و جفاها و ناتوانائي ها و ناكامي ها را به قرآن نسبت ميدهند».
وي افزود: «نبايد ناتوانيها، دروغها، رياكاريها و ناراوييهايي كه در جامعه رايج است را به قرآن نسبت داد، همچنين نبايد اعتراض و انتقاد به حق را ضديت باقرآن به حساب آورد زيرا در هر دو صورت جفا و ظلم به قرآن است».
رئيس بنياد باران به مسئله اهميت اخلاق حاكمان اشاره كرد و گفت: «به خصوص در جوامعي كه ادعاي ديني بودن مي كنند اگر خداي نكرده بد اخلاقي به نام دين صورت گيرد بزرگترين ستم به دين و دينداري است».
خاتمي در بخش ديگري از سخنان خود به مصادف شدن اين نشست با سالروز ميلاد امام حسن مجتبي اشاره كرد و گفت: «امام حسن الگوئي براي بشريت است و اگر با توجه به شرايط سياسي ، فرهنگي و اجتماعي آن زمان به زندگي اين بزرگوار نگاه كنيم متوجه مي شويم كه ايشان مظهر اخلاق بودند».
رئيس بنياد باران در ادامه با اشاره به ميلاد حضرت امام حسن مجتبي (ع)، از وي به عنوان الگوي برجسته انسانيت و سمبل انساني كه پيامبران براي ساختن او آمده بودند نام برد و گفت: «امام حسن (ع) هم شجاع است و هم مظلوم».
خاتمي با اشاره به ويژگيها و شرايط اجتماعي، فرهنگي و سياسي زمان امام حسن (ع) گفت: «ايشان مظهر اخلاق اسلامي است، چه اخلاق اجتماعي و چه به عنوان يك حاكم، آنجايي كه به مصلحت جامعه اسلامياست از حاكميت كنار ميرود».
سيد محمد خاتمي با اشاره به ارزش والاي شب قدر گفت: «در حالي كه در بينش ديني ما شب زمان آرامش طبيعت و جسم است اما زمان جوشش و خيزش جان نيز هست و از اينجاست كه يك شب بهتر از هزار ماه است و خدا بر بديها در شب قدر پرده ميكشد».
خاتمي همچنين به برگزاري مراسم سومين دوره جايزه اخلاق و ستايش در آيينه هنر و پژوهش در شب اشاره كرد و با يادآوري اينكه شب زمان خيزش جانهاي پاك است، مراسم ياد شده را از اين جهت نيز ممتاز دانست.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]