تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آفت دینداری حسد و خودبینی و فخر فروشی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855363549




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نتايج يك تحقيق نشان داد حداقل 17 درصد ورزشكاران بدنسازي از مواد نيروزا استفاده مي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نتايج يك تحقيق نشان داد حداقل 17 درصد ورزشكاران بدنسازي از مواد نيروزا استفاده مي‌كنند
خبرگزاري فارس: بر اساس نتايج يك تحقيق علمي 17 درصد ورزشكاران فعال در باشگاه‌هاي بدنسازي اعلام كرده‌اند كه از موارد نيروزا و داروهاي استروئيدي آنابوليك استفاده مي‌كنند كه البته تحقيق غير‌مستقيم قطعاً آمار بالاتري را نشان خواهد داد.


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، هومن انگوراني امروز با ارائه نتايج تحقيق خود با عنوان «‌بررسي وضعيت سوء‌مصرف داروهاي استروئيدي آنابوليك و تركيبات اعتياد‌آور در ورزشكاران مرد رشته بدنسازي در باشگاه‌هاي بدنسازي شهر تهران» كه طي حدود 2 سال انجام شده است، افزود: اين تحقيق با محاسبه وجود 30 هزار ورزشكار بدنسازي در تهران و نمونه‌گيري تصادفي از آن‌ها با جمعيت نمونه 930 نفر ورزشكار مرد انجام شد، گروه سني ورزشكاران نيز بين 14 تا‌ 56 سال بود.
وي گفت: نتايج اين تحقيق نشان داد كه 58 درصد اين ورزشكاران از مكمل‌هايي كه تصور مي‌كنند مجاز‌ند استفاده مي‌كنند، 7/16 درصد آن‌ها خودشان اظهار كرده‌اند كه از مواد نيروزا و داروهاي استروئيدي آنابوليك استفاده مي‌كنند و 5/26 درصد آن‌ها نيز اعلام كرده‌اند كه از مواد و تركيبات غير‌قانوني ديگر استفاده مي‌كنند.
وي افزود: بر اساس نتايج اين تحقيق 16 درصد اين ورزشكاران سيگاري بودند، 14‌درصد آن‌ها الكل مصرف مي‌كردند و شايع‌ترين ماده غير‌مجاز مصرفي آن‌ها آمفتامين بود.
انگوراني گفت: گر چه حدود 60 درصد اين ورزشكاران اعلام كرده‌اند كه از مكمل‌هاي مجازي مانند كراتين استفاده مي‌كنند اما واقعيت اين است كه اكثر مكمل‌هاي كراتين موجود در بازار غير‌مجاز و حاوي مواد نيروزا و هورمون‌هاي استروئيدي آنابوليك هستند بنابراين بسياري از آن‌ها بدون اين‌كه آگاه باشند از مواد نيروزاي غير‌مجاز استفاده مي‌كنند.
وي اضافه كرد: از طرفي آمار 7/16 درصدي اعلام مصرف مواد نيروزا در بين اين ورزشكاران بر اساس پرسش مستقيم از آن‌ها به دست آمده است و اگر پرسش غير‌مستقيم مطرح شود قطعاً آ‌مار واقعي مصرف اين مواد در بين اين ورزشكاران بسيار بيش‌تر است.
اين محقق گفت: مصرف مواد نيروزا عوارض بسيار شديدي دارد از ريزش مو، تاسي، بروز آكنه بر روي پوست‌، استخواني شدن صورت، طنابي شكل شدن عضلات و همچنين در دراز مدت سكته، بروز تومورهاي سرطاني خوش‌خيم يا بدخيم، افزايش تري گليسريد و گلسترول و افزايش بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي، عقيمي در مردان، عوارض خوني، عوارض عصبي، پرخاشگري، تحريك‌پذيري از جمله عوارض مصرف اين مواد است.
ترك اين مواد نيز مانند مواد مخدر ناراحتي‌ها و عوارض سندروم ترك را مانند تعريق، بي‌قراري، كم خوني، كم‌اشتهايي، كاهش وزن و پرخاشگري به وجود مي‌آورد.
وي افزود: نتايج اين تحقيق نشان داد بين مصرف مواد نيروزا و داروهاي استروئيدي آنابوليك و مصرف ساير مواد مخدر رابطه مستقيم وجود دارد و اين افراد بيش‌تر در معرض سوء‌مصرف ساير مواد اعتياد‌آور‌ند و شايع‌‌ترين ماده اعتياد‌آور مصرفي آن‌ها نيز آمفتامين است كه به منظور رفع خستگي مصرف مي‌كنند.
وي ادامه داد:‌ متأسفانه اطلاعات ورزشكاراني كه به باشگاه‌هاي ورزشي مي‌روند، درباره مواد نيروزا بسيار غلط و اندك است، بيش‌تر آنان اطلاعات خود را از دوستان و مربيان خود مي‌گيرند، كه آنان نيز معمولاً اطلاعات علمي درستي در اين زمينه ندارد و كم‌تر به پزشك مراجعه مي‌كنند گو اين‌كه بسياري از پزشكان نيز چون در مواد درسي دانشگاهي اطلاعات كافي درباره مواد نيروزا ارائه نمي‌شود در اين باره اطلاعات كافي ندارد بنابراين لزوم اطلا‌رساني درست علمي در اين زمينه در كشور لازم است.
وي گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاه‌هاي مرتبط در اين زمينه نبايد معتادان فقط در بين گروه معتادان خياباني جست‌و‌جو كنند بلكه ساير گروه‌ها و به خصوص ورزشكاران نيز بايد در اين زمينه مورد توجه جدي باشند به خصوص اين‌كه مسئله مصرف مواد نيروزا و به دنبال آن مصرف مواد اعتياد آورد بسيار گسترده است و فقط مختص ورزش بدنسازي نيست و اكثر رشته‌هاي ورزشي حتي فوتبال وجود دارد.
انگورابي هشدار داد: مسئله مهم ديگر اين است كه تعداد قابل توجهي از كساني كه داروهاي نيروزا و حجم دهنده عضله مانند داروهاي استروئيدي آنابوليك مصرف مي‌كنند اصلاً ورزشكار نيستند و در بين جوانان غير ورزشكار كه حتي يك وزنه هم بلند نكرده‌اند و خصوص‌ دبيرستاني‌ها نيز اين امر بسيار شايع است و برخي از آن‌ها نيز براي به دست آوردن اعتماد به نفس ناشي از بزرگ شدن توده بدن از اين مواد دارويي استفاده مي‌كنند.
وي گفت: نتايج اين تحقيق نشان داد كه هيچ رابطه‌اي بين عدم سلامت روان و مصرف مواد نيروزا وجود ندارد، همچنين هيچ رابطه‌اي نيز بين شغل،‌ مسكن، جلب توجه اطرافيان، ورزش قهرماني و مصرف اين مواد پپدا نشد اما بين مصرف مواد نيروزا و تقويت اعتماد به نفس، تلاش براي باشگاه داري و تجارت در اين زمينه و نيز وضع درآمد و همچنين بعد خانوار و مواد نيروزا و داروهاي استروئيدي رابطه معناداري به دست آ‌مد.
وي افزود: ‌تحقيقات ديگري نيز پيش از اين در اين‌باره در كشور انجام شده است اما اشكالي كه برخي از ‌آن‌ها دارند اين است كه همه مكمل ها را جزء مواد نيروزا تلقي كرده‌اند و تمايزي بين مكمل‌هاي قانوني و مجاز و مواد غير‌مجاز نيروزا قائل نشده‌اند به همين علت نتايج بسياري مختلفي از آن‌ها به دست آمده است.
وي گفت: اشكالي كه تحقيق ما دارد نيز اين است كه همه اين اطلاعات فقط با بررسي در يك نقطه زماني خاص به دست ‌آمده است و بعد و قبل آن ديده نشده است به همين علت با توجه به اهميت موضوع و ‌كمبود اطلاعات جوانان در اين زمينه لازم است كه تحقيقات بيش‌تري در اين زمينه در كشور انجام شود.
وي افزود: بسياري از جوانان تصور مي‌كنند با مصرف داروهاي نيروزا و حجيم كننده عضله مي‌توانند شبيه مثلاً آرنولد شوند اما تحقيقات نشان داده است كه 70 درصد افراد هر كاري هم كنند هرگز به چنين بدني دست نمي‌يابند و استفاده از اين مواد اعتياد‌آور فقط عوارض خطرناك آن را براي آنان به ارمغان مي‌آورد.
انتهاي پيام/
 چهارشنبه 3 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 296]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن