واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: بان كي مون : ريشه هاي بحران غذايي كنوني را بايد در امريكا جستجو كرد
تهران/ واحد مركزي خبر/ اجتماعي 87/07/03
بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد ديروز سه شنبه در سخنراني خود در مراسم گشايش شصت و سومين مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك، ضمن نگراني از بحران غذايي در جهان كه به گفته وي از امريكا نشات گرفته است، خواستار يك انقلاب سبز در افريقا به منظور حل و فصل اين بحران وخيم شد.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از نيويورك؛ دبير كل سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگراني عميق از افزايش بهاي سوخت، مواد غذايي و محصولات پايه در ماههاي اخير تاكيد كرد در سپتامبر سال دو هزار و هفت، قيمت هر تن برنج نصف قيمت كنوني بود. وي افزود در عرض تنها يك سال بهاي محصولات غذايي پايه كه تغذيه اصلي نيمي از مردم جهان را تشكيل مي دهد بيش از دو برابر شده است به طوري كه خانواده هايي كه پيش از اين برنج كيسه اي خريداري مي كردند اكنون ناچار شده اند اين ماده غذايي پر مصرف را به طور كيلويي و در مقادير كم خريداري كنند و بسياري از خانواده ها نيز مجبور شده اند يك وعده غذايي روزانه خود را كم كنند تا به اين ترتيب فشار ناشي از افزايش بهاي محصولات غذايي را كم كنند.
بان كي مون افزود ما نبايد اجازه دهيم توجه افكار عمومي جهان از اوضاع نامناسب تغذيه در جهان منحرف شود چرا كه درد و رنج و مشكلات مردم از قيمت بالاي محصولات غذايي در بازار جهاني در حال افزايش است. بان كي مون خاطر نشان كرد تلاشهاي سازمان ملل متحد در سطوح بالا براي مقابله با بحران غذايي جهاني همچنان ادامه دارد و سازمان ملل تلاش مي كند براي تقويت بخش كشاورزي در افريقا تسهيلات لازم را در چارچوب ارتقاي توليدات غذايي، به كشاورزان افريقايي ارائه كند. دبير كل سازمان ملل متحد تاكيد كرد هدف ما اين است كه زمينه را براي يك انقلاب سبز جديد در افريقا مهيا كنيم.
دبير كل سازمان ملل متحد تاكيد كرد جامعه بين المللي براي بهبود وضع تغذيه در جهان فرصت زيادي ندارد. شرايط دشواري كه كمكهاي غذايي در جهان را مختل كرده است بايد هرچه زودتر از ميان برداشته شود تا بتوان به گونه اي عمل كرد كه كمكهاي غذايي به سرعت در ميان قشرهاي اسيب پذير و محروم جوامع قرار گيرد.
بان كي مون در عين حال از نبود منابع جديد و كافي براي تحقق اين هدف ابراز تاسف كرد و خاطر نشان ساخت جامعه بين المللي هنوز نتوانسته است به طور كامل به تعهدات خود در زمينه توسعه عمل كند.
نهادهاي بين المللي از قبيل بانك جهاني هشدار داده اند اگر جامعه جهاني براي حل و فصل مشكلات موجود در جهان وارد عمل نشود و دستكم شش ميليارد دلار امريكا براي بهبود وضعيت تغذيه اختصاص ندهد، بحران غذايي در جهان يكصد ميليون نفر را با مشكلات وخيم فقر و حتي خطر مرگ روبرو خواهد كرد.
بان كي مون ادامه داد پيشرفتهاي حاصل شده در سالهاي اخير كافي نبوده است و وعده هايي كه در زمينه توسعه به كشورهاي فقير داده شده تحقق نيافته است. وي افزود ما بايد براي افزايش سطح اگاهي افكار عمومي جهان بيشتر تلاش كنيم و يك اقدام جهاني هماهنگ را به ويژه در افريقا سازماندهي كنيم.
دبير كل سازمان ملل متحد همچنين از بحران غذايي كنوني در جهان به شدت ابراز نگراني كرد و گفت ريشه هاي اين بحران وخيم را كه روند توسعه را كشورهاي فقير به خطر انداخته است بايد در امريكا جستجو كرد.
بر پايه ارزيابيهاي سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد، فائو، سي و هفت كشور جهان به علت افزايش ميزان تقاضا از طرف كشورهاي در حال توسعه، افزايش بهاي انرژي، استفاده روز افزون از زمينها و امكانات كشاورزي براي توسعه بيوكربورها يا همان سوختهاي زيستي كه امريكا بر ضرورت گسترش توليد ان تاكيد مي كند، افزايش بهاي كودهاي شيميايي و همچنين تشديد دلال بازيها در بازار، با يك بحران غذايي جدي روبرو شده اند.
163/105
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]