واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: چهره ها
نشان شواليه جشنواره «گيدنيا» بر سينه «خسرو سينايي»
در مراسم اختتاميه جشنواره «گيدنيا» لهستان، نشان شواليه اين جشنواره به «خسرو سينايي» اهدا شد. «سينايي» اين نشان ويژه كشور لهستان را از «لخ كاچينسكي»، رئيس جمهور لهستان دريافت كرد. بنابراين گزارش، «سينايي» كه اين روزها در وين به سر مي برد، شنبه شب به ايران بازمي گردد. «سينايي» سال گذشته نيز براي نمايش فيلم «مرثيه گمشده» به لهستان رفت و در جشنواره «گيدنيا» شركت كرد و براي نگاه انساندوستانه اش مورد تقدير قرار گرفت. اين كارگردان قديمي سينما، «مرثيه گمشده» را با موضوع مهاجرت هزاران لهستاني (بنابر برخي اسناد، 300هزارنفر) به ايران در سال هاي 1941و1942 را ساخته است.
«علي اشرف درويشيان» و دو داستان تازه
«علي اشرف درويشيان» دو داستان تازه به نام هاي «رنگ انار ايراني» و «ورپريده» را به اتمام رساند. از سوي ديگر، جلد نوزدهم «فرهنگ افسانه هاي مردم ايران» شامل 85 افسانه، كه عنوان افسانه هاي آن از حرف «س» تا «ي» است، چندي پيش از سوي نشر كتاب و فرهنگ منتشر شده است. «درويشيان» همچنين جلد بيستم اين فرهنگ را كه مجلد پاياني آن است، به پايان رسانده و به چاپ سپرده است. اين فرهنگ، دايره المعارفي الفبايي است از افسانه هاي سراسر ايران، كه حاصل تلاش 22ساله درويشيان با همكاري «رضا خندان مهابادي» است. مجلدهاي اول، دوم و نهم اين فرهنگ نيز تجديد چاپ خواهد شد.
«ده نمكي» بعد از ماه رمضان «اخراجي ها2» را كليد مي زند
فيلمبرداري فيلم سينمايي «اخراجي ها2» به كارگرداني «مسعود ده نمكي» از روز پنجشنبه يازدهم مهرماه و پس از ماه رمضان به مديريت «تورج منصوري» كليد مي خورد. «ده نمكي» در مورد گروه تازه بازيگراني كه به اين پروژه پيوسته اند گفته: مهران رجبي، ارژنگ اميرفضلي و فخراليدن صديق شريف سه بازيگري هستند كه به تازگي با آنها قرارداد امضا» شده و تا پايان كار سه يا چهار بازيگر ديگر نيز به گروه اضافه خواهند شد. وي درباره احتمال آماده شدن فيلم تا زمان اعلام شده براي تحويل فيلم هاي جشنواره فجر نيز اظهار داشته: اين مسئله قابل پيش بيني نيست. اما مهم اينست كه من «اخراجي ها2» را براي رقابت نمي سازم. اگر توليد آن به پايان برسد، فيلم را به جشنواره ارائه مي كنم و تلاشي ويژه براي رساندن فيلم به جشنواره نخواهم داشت.
نمايش عكس هايي از «كاسترو» براي اولين بار
نمايشگاهي از عكس هاي منتشر نشده «آلبرتو كوردا»، عكاس بزرگ كوبايي در هاوانا پايتخت اين كشور برگزار مي شود كه در ميان آن ها عكس هايي از «فيدل كاسترو» وجود دارد. «آلبرتو كوردا» بخاطر عكس تاريخي اش از «چه گوارا» در جهان معروف است و مجموعه اي از 159 عكس وي كه تا به حال در هيچ رسانه هاي منتشر نشده است در نمايشگاهي در «هاوانا» در معرض ديد عموم قرار خواهد گرفت. اين نمايشگاه شامل عكس هايي از «فيدل كاسترو» در سال هاي 1950 است كه براي اولين بار نمايش داده مي شود. اين نمايشگاه قرار است در كشور اسپانيا و سپس در ديگر كشورهاي اروپايي نيز برگزار شود. «كريستين ويوز»، رئيس اين نمايشگاه در همين رابطه به فرانس پرس گفته: ما به آرشيو «آلبرتو كوردا» دسترسي پيدا كرده بوديم و مي خواستيم كتابي از عكس هاي منتشر نشده او منتشر كنيم اما او در مه سال 2001 و در سن 72سالگي درگذشت و اين پروژه در ابتداي امر متوقف شد. «ويوز» همچنين اعلام كرده كه پس از اين ماجرا بود كه تصميم برگزاري اين نمايشگاه گرفته شد.
آغاز موسيقي هزاره سوم با «سمفوني مولانا»
سمفوني «مولانا» ساخته «نادر مشايخي» در فستيوال «موسيقي شرقي» در شهر «اوسنابروك» آلمان طنين انداز شد. اركستر راديو و تلويزيوني مونيخ به رهبري «فرانك كرامر» و با صداي «سالار عقيلي» اين سمفوني را اجرا كردند. گفته مي شود اين برنامه 31شهريور ماه در حاليكه سالن مملو از جمعيت بود و تعداد زيادي از مردم مجبور شدند پشت درهاي بسته بمانند، به اجرا درآمد. منتقدين و روزنامه هاي اروپايي سمفوني «مولانا» را با فضاي موجود در كارهاي «تاركوفسكي» مقايسه كردند و سبك ساخت اين سمفوني را شروع موسيقي هزاره سوم دانستند. بسياري از مدير برنامه هاي هنري از سراسر دنيا خواستار اجراي اين سمفوني در كشورشان شدند از جمله اين كشورها مي توان به هلند و شهرهاي مختلف آلمان، اتريش، لبنان، فرانسه و جمهوري چك اشاره كرد.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]