واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: رئيس انجمن ايدز ايران هشداردادافزايش شدت اعتياد به شيشه در بين دختران و زنان
مژگان عياري- رئيس انجمن ايدز ايران نسبت به مصرف موادمخدر آنفتاميندار بين دختران و زنان در ايران هشدار داد و گفت: مصرف موادمخدر آنفتاميندار كه شامل شيشه، كريستال و كوكائين مىشود مورد استقبال و مصرف دختران و زنان و حتى دانشآموزان دختر در سطح وسيع قرار گرفته است.
دكتر محمدرضا شاعرى اين مسئله را زنگ خطر و هشدار جدى در سطح جامعه دانست و گفت: در اعتياد به مواد مخدر در ايران مردان حرف نخست را مىزنند اما طى چند ساله اخير به جهت تغيير الگوى مصرف در زنان و دختران گرايش مضاعفى به مصرف موادى انفتاميندار بخصوص شيشه و آيس مشاهده مىشود و دامنه اين وضعيت دانشآموزان دختر را نيز شامل مىشود. وى تاكيد كرد: اكثريت زنانى كه به مراكز كاهش آسيب مراجعه مىكنند شيشه و كريستال مصرف مىكنند با اين گرايش بايد كارشناسانه برخورد شده و اقدامات جدى در اين رابطه بايد اتخاذ شود. رئيس انجمن ايدز ايران در رابطه با تغيير الگوى مصرف موادمخدر دركشو رگفت: اعتياد به ترياك در كشور هنوز حرف نخست را مىزند با اين وجود طى چند ساله اخير مصرف كراك به شدت گسترش پيدا كرده است به طورى كه معتاد به ترياك جزو معتادان پرخطر محسوب نمىشود . و در ادامه اضافه كرد: درصد جرم و بزه بين معتادان ترياك نسبت به كراك بسيار كمتر است و فرد به دليل عدم تزريق از هپاتيت و HIV در امان است درحالى كه معتادان كراك جزو معتادان پرخطر محسوب شده و خطر ابتلا به بيمارىهاى پرخطر و گسترش آن در جامعه اين افراد بيشتر است. علاوه بر آن معتادان به كراك و هروئين در آستانه بزه و جرم و جنايت بيشتر قرار دارند تا اعتياد سنتى به ترياك. دكتر شاعرى نسبت به مصرف ترياك هشدار داد و گفت: گرچه معتادان به ترياك پرخطر نيستند اما به دليل ناخالصى در ترياك موجود در بازار ايران، به شدت زيانآور است. ترياك به شكل خوراكى فرد را در خطر ابتلا به بيمارىهاى هپاتيت A و مسموميت با سرب قرار مىدهد و كشنده است به طورى كه شربت ترياك جايگزين مناسبى است كه درحال حاضر استفاده شده و شرايط ترك را براى فرد معتاد به ترياك فراهم مىكند.
رئيس انجمن ايدز ايران تاكيد كرد: با شروع طرحهاى كاهش آسيب از اواخر سال 84، درحال حاضر اكثر معتادان داراى كارت درمانى بوده و مجرم محسوب نمىشوند، به طورى كه با آغاز فصلهايى كه گشتهاى جمعآورى و كاهش آسيب با شدت با معتادان برخورد مىكنند ميزان مراجعه اين افراد به مراكز بيشتر مىشود. به گفته وي، طى چند ساله اخير با افزايش تعداد معتادان پرخطر مواجه نبودهايم، اما احتمال تازهاى وجود دارد كه معتادان به شكل پنهان و مخفيانه دارند در زيرپوست شهر و پنهان از طرحهاى كاهش آسيب زندگى مىكنند كه اين زندگىهاى پنهان بايد شناخته و درجهت از بين بردن آن اقداماتى صورت گيرد.
با اين وجود مدير كل درمان و بازپرورى ستاد مبارزه با مواد مخدر، نسبت به افزايش شدت اعتياد به تبع تغيير الگوى اعتياد از مواد مخدر سبك (با اعتياد پايينتر) به مواد مخدر سنگين و خطرناكتر (با اعتياد بيشتر) هشدار داد.
به گفته دكتر سعيد صفاتيان، الگوى اعتياد در كشور از مواد مخدر سبك (با اعتياد پايينتر) مثل ترياك به سمت مواد مخدر سنگين و خطرناكتر (با اعتياد بيشتر) از جمله هروئين و كراك در حال تغيير است. وى خاطرنشان كرد: ضريب حجم هروئين به ترياك به لحاظ فشردگى حدود شش به يك است؛ بدين معنى كه با توجه به فشردگى هروئين نسبت به ترياك، 100 تن هروئين معادل 600 تن ترياك است و همين موضوع نيز به نسبت، قاچاق هروئين را راحتتر و كشف آن را سختتر مىكند كه اين امر هم به تعبير الگوى بازار مصرف داخلى به سمت مواد مخدر سنگينتر موثر است.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]