واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: وزير آموزش و پرورش اعلام كرد: حذف نمره از يك سوم دبستانهاي كشور
جام جم آنلاين: عليرضا علي احمدي وزير آموزش و پرورش از ارتقاي مراكز تربيت معلم به دانشگاه تربيت معلم، اجراي طرح كانون ـ مدرسه در مدارس ابتدايي سراسر كشور و همچنين اجراي ارزشيابي توصيفي در بيش از يك سوم مدارس ابتدايي به عنوان سه محور اصلي برنامههاي نظام آموزش كشور در سال تحصيلي 87 ـ 88 خبر داد.
به گزارش ايسنا ، علي احمدي صبح روز سهشنبه دوم مهر ماه در مراسم نواختن زنگ آغاز سال تحصيلي 87 ـ 88 ضمن گراميداشت هفته دفاع مقدس و تقارن آغاز سال تحصيلي جديد با ايام شهادت حضرت علي (ع) ، گفت: خداوند را شاكريم كه در ماه رمضان با بهرهگيري از بركات اين ماه ، به استقبال سال تحصيلي جديد ميرويم كه همكاران فرهنگي نيز در سراسر كشور ، با رهتوشه والاي رمضان خود را براي سال تحصيلي جديد آماده ميكنند، تا در خدمت نظام تعليم و تربيت و شكوفايي استعدادهاي بيش از 14 ميليون دانش آموز باشند.
وي با اظهار شكرگزاري مجدد به درگاه خدا نسبت به اين كه توفيق خدمت در آموزش و پرورش و شكوفايي استعدادهاي دانشآموزان را به وي و ساير همكاران فرهنگياش عنايت كرده است، افزود: هم اكنون در حالي سال تحصيلي را آغاز ميكنيم كه مدارس ما نوسازي و زيباسازي شدهاند و بخشي از فضاي آموزشي كه مورد بهرهبرداري دانشآموزان قرار ميگيرد، شادابسازي شده است.
وزير آموزش و پرورش با بيان اين كه امسال فضاهاي باطراوتي فراهم شده تا نونهالان و دانشآموزان با آرامش خاطر به فعاليت تعليم و تربيت بپردازند از در نظر گرفتن برنامههاي جديدي براي نظام آموزشي كشور به تناسب نامگذاري سال جاري به نام سال نوآوري و شكوفايي خبر داد و اظهار كرد: امسال شيوه روخواني قرآن مجيد در پايه سوم ابتدايي مورد بازبيني قرار گرفته، تا دانشآموزان اين مقطع، برنامههاي جديد روخواني را فرا گيرند.
علي احمدي از اجراي طرح ارزشيابي توصيفي دانشآموزان در بيش از يكسوم دبستانهاي كشور براي اعطاي نمره كيفي به جاي كمي به دانشآموزان نيز خبر داد و با اشاره به اين كه شيوه ارزشيابي توصيفي به تدريج در پايههاي مختلف ابتدايي پيادهسازي ميشود، به بازنگري كتب درسي كشور نيز اشاره و عنوان كرد: كتب درسي همه مقاطع تحصيلي كشور مورد بازبيني قرار گرفته و البته برخي از آنها نيز به طور كلي جديدالتاليف هستند.
وزير آموزش و پرورش در جمع دانشآموزان ابتدايي و راهنمايي حاضر در مدرسه شهيد سيد كاظم موسوي، از پيگيري برنامه درسي ملي در افق بلند مدت نظام آموزشي كشور نيز خبر داد و با بيان اين كه اين برنامه با توجه به تفاوتهاي زندگي شهري، روستايي و عشايري در حال تدوين است، يادآور شد: در برنامه درسي ملي به ويژگيهاي دانشآموزان داراي استعدادهاي برتر، دانشآموزان عادي و دانشآموزان داراي نيازهاي ويژه نيز توجه شده است.
وي توجه به جنسيت دانشآموزان و تفكيك نيازهاي دختران و پسران و خواستههاي مشترك آنها از يكديگر كه در برنامه درسي ملي به آن توجه شده است را از ملزومات اين برنامه برشمرد و در ادامه گفت: از جمله طرحهايي كه امسال در مدارس ابتدايي مختلف كشور به اجرا گذاشته ميشود، طرح كانون ـ مدرسه است كه با همكاري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به مرحله اجرا خواهد رسيد.
علي احمدي از ارتقاي مراكز تربيت معلم به عنوان يكي ديگر از محورهاي برنامههاي جديد نظام آموزشي كشور در سال جاري نيز خبر داد و با اشاره به اين كه امسال مراكز تربيت معلم به دانشگاه تربيت معلم و سطح آموزش معلمان در اين مراكز يك پله نسبت به گذشته ارتقا مييابد، در ادامه به برنامههاي تجهيز مدارس در سال تحصيلي جديد نيز اشاره و عنوان كرد: همه قواي خود را براي ارتقاي منزلت معلمان و فرهنگيان و همچنين رفع نيازهاي معيشتي آنها به كار خواهيم بست.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به سفر رييس جمهور به مجمع عمومي سازمان ملل متحد كه آن را سفري براي دفاع از حقوق ملت شريف ايران توصيف كرد، گفت: سال تحصيلي جديد را با پيام رييس جمهور و با حضور معاون اول ايشان در جنوب شهر تهران آغاز ميكنيم، تا اين آغاز، نويدبخش اجراي عدالت آموزشي در سراسر كشور باشد.
وي در پايان از زحمات همه فرهنگيان و معلمان كشور نيز تقدير و براي يكايك دانشآموزان در سراسر كشور در سال تحصيلي جديد آرزوي موفقيت كرد.
ارسال لايحه تامين منابع مالي آموزشوپرورش به مجلس
وزير آموزش و پرورش، در حاشيه مراسم نواختن زنگ آغاز سال تحصيلي جديد در جمع خبرنگاران نيز از تامين منابع مالي مورد نياز آموزش و پرورش در قالب لايحهاي كه طي 10 روز آينده به مجلس ميرود، خبر داد.
وي در پاسخ به خبر خوش وزير آموزش و پرورش در روز اول سال تحصيلي براي معلمان، گفت: معلمان و فرهنگيان با بهرهمندي از فضايل معنوي ماه مبارك رمضان، با توان بالاتر در خدمت دانشآموزان خواهند بود و ما به عنوان خدمتگزار آموزش و پرورش، وظيفه خود دانستهايم كه نارساييهاي موجود را رفع كنيم كه يكي از اين موارد، اقدام در رفع نيازهاي مالي است.
وزير آموزش و پرورش از ارتقاي مراكز تربيت معلم به دانشگاه در راستاي ارتقاي سطح تحصيلي فرهنگيان نيز خبر داد و با اشاره به پيگيري وعده رييس جمهور در اجلاس روساي آموزش و پرورش مبني بر تبديل مراكز تربيت معلم به دانشگاه سراسري، در مورد نحوه فعاليت اين دانشگاهها زيرنظر وزارتخانههاي علوم يا آموزش و پرورش، اظهار كرد: اين دانشگاهها زيرمجموعه آموزش و پرورش هستند، البته تصميمگيري در مورد فعاليت اين دانشگاهها زير نظر هر يك از وزارتخانههاي فوق، به زودي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي بررسي ميشود.
علي احمدي از تشكيل كارگروهي در زيرمجموعه دولت و در راستاي حل مشكلات مدارس استيجاري و قلع و قمعي متشكل از برخي وزرا نيز خبر داد و با اشاره به اين كه آموزش و پرورش قصد دارد، با مالكان اين مدارس به گونهاي تعامل و رضايت آنها را فراهم كند، عنوان كرد: در تابستان سال جاري، تعداد مدارس دو نوبته با همكاري ستاد مناطق و نواحي آموزش و پرورش، به 25 درصد كاهش داده شد و هم اكنون مدارس سهشيفته به ندرت در برخي مناطق فعاليت ميكنند.
وي خاطر نشان كرد: مدارس استيجاري و قلع و قمعي، ملك مردم است و آموزش و پرورش وظيفه دارد كه هر چه زودتر، ملك يا زمين معوض در اختيار اين مالكان قرار دهد يا املاك آنها را خريداري كند و البته قوه قضاييه نيز در اين زمينه با آموزش و پرورش همكاري ميكند.
وزير آموزش و پرورش ، مشاركت دانشآموزان به ويژه دانشآموزان داراي بلوغ فكري در اداره مدارس را نيز خواستار شد و همچنين در پاسخ به پرسشي مبني بر سطح تجهيزات گرمايشي مدارس در زمستان امسال، گفت: از گذشته نيز تلاش ما بر اين بوده كه مشكلي در اين زمينه وجود نداشته باشد، اما شرايط آب و هوايي كشور در حال تغيير است و اين تغييرات در مدارس تاثير ميگذارد.
وي با اشاره به اين كه در سال گذشته، مدارس برخي استانها دچار برف و سرمايي غيرقابل پيشبيني شدند كه اين موضوع تجربهاي شد، تا آموزش و پرورش، امسال با آمادگي بيشتري به استقبال زمستان برود، در ادامه پرسش خبرنگار ديگري مبني بر همكاري شهرداري تهران با آموزش و پرورش در بهسازي مدارس را اين گونه پاسخ داد: در بسياري كشورهاي دنيا، ساخت و ساز مدارس را شهرداريها انجام ميدهند و دولت محتواي آموزشي را فراهم ميكند، زيرا با عوارضي كه شهرداريها از مردم ميگيرند و تامين مالي ميشوند، انتظار است كه كمك بيشتري نسبت به ساختار فيزيكي مدارس داشته باشند.
علي احمدي با بيان اين كه نقش مردم و شوراهاي اسلامي شهر و روستا در زيباسازي مدارس يكي از اقداماتي عادي است كه بايد صورت گيرد ، ضمن تشكر از شهرداريهاي مناطق و نواحي كه در نقاشي كلاسها، تعمير ميزها و زيباسازي ظاهر مدارس نقش داشتند، تصريح كرد: آنچه كه اتفاق افتاده، با نياز آموزش و پرورش فاصله زيادي دارد، لذا اميدواريم كه روز به روز منابع مالي بيشتري بر نظام تعليم و تربيت تخصيص پيدا كند.
وزير آموزش و پرورش در مورد معاون جديد عمراني آموزش و پرورش در سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور، عنوان كرد كه هنوز در اين زمينه به جمعبندي نرسيده است.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]