واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ فرمانده سابق هوانيروز:اگر دشمن حماقت كند پاسخ ايران كوبنده خواهد بود
فرمانده سابق هوانيروز ارتش جمهوري اسلامي ايران، تجارب 8 سال دفاع مقدس را يك نقشه راه براي آينده توصيف و تصريح كرد: اگر دشمن حماقت كند، پاسخ ايران باز هم كوبنده خواهد بود.
وقتي از امير سرتيپ خلبان محمد انصاري كه 17 سال فرماندهي هوانيروز و شركت در بيش از 72 عمليات را در كارنامه نظامي خود دارد، درباره ناگفته هاي جنگ پرسيديم، سراغ موضوع ديگري رفت.
فرمانده هوانيروز در 8 سال دفاع مقدس، آلبوم عكس هايش را ورق زد تا گوهر تابناك جبهه و جهاد را از دفتر خاطراتش برايمان بازگو كند، اما آن موضوع با اين موضوع اصلا بي ربط نبود.
انصاري عكس هاي بالگرد حامل پيكر امام (ره) در آخرين لحظه هاي وداع ملت ايران با رهبر خود را نشان مان داد و از چهره و كلام او كه پيكر امام را حمل مي كرده است، دريافتيم اين فرمانده عالي رتبه ارتش، دفاع مقدس را بي نام خميني (ره) نمي شناسد.
امير سرتيپ انصاري آميزه نيروهاي مسلح و مردم و استحكام روزافزون آن را يك نقطه قوت برشمرد و بخشي از سخنان اش را به تدبير امام خميني (ره) مبني بر مخالفت با انحلال ارتش اختصاص داد.
وي اين جمله امام راحل كه جنگ نعمت است را اين گونه تعبير كرد كه اگر جنگ نمي شد و ارتش با همان فرم باقي مي ماند مورد قبول مردم قرار نمي گرفت.
فرمانده سابق هوانيروز ارتش، بارها در سخنان خود از سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، بسيج و نيروهاي مردمي به نيكي ياد كرد و آنان را تكميل كننده حلقه دفاع مقدس خواند.
وي گفت كه فكر نمي كرديم دفاع مقدس طولاني شود، اما طولاني شدن آن سبب شد تا سپاه و بسيج سازمان و فرم بگيرند.
انصاري كه از نزديكان بيت امام خميني بوده است با قاطعيت عنوان كرد كه امام قطعنامه را به موقع پذيرفت و جنگ در شرايط خوبي تمام شد.
وي در عين حال كه به بعد معنوي دفاع مقدس اشاره كرد اما گفت، جنگ كلاسيك هم داشتيم ولي جنگي نابرابر بود.
اين فرمانده عالي رتبه ارتش بيش از آن كه از خود بگويد از تيزپروازان هوانيروز و درخشش فوق العاده آنان در 8 سال دفاع مقدس سخن گفت و بهترين خاطره خود از اين دوران را نيز به يكي از پروازهاي خلبانان هوانيروز اختصاص داد.
مشروح گفت و گوي خبرنگاران ايرنا با امير سرتيپ خلبان محمد انصاري فرمانده سابق هوانيروز به مناسبت هفته دفاع مقدس را مي خوانيد.
**شروع جنگ براي از بين بردن انقلاب اسلامي بود
فرمانده سابق هوانيروز با بيان اين كه شروع جنگ براي از بين بردن انقلاب اسلامي بود، گفت: اگر باز هم مشكلاتي براي نظام پيش آيد هدف اصلي همين است.
انصاري با اشاره به اين كه اوايل جنگ و شروع انقلاب اسلامي وضع ارتش به هم ريخته بود، اظهار داشت: آن زمان بيشتر بحث اين بود كه ارتش باشد يا نباشد، خيلي اعتقاد داشتند ارتش بايد جمع شود چون بسياري از آنان طرز تفكر، تربيت و آموزش شان طوري است كه با سيستم انقلاب ناسازگار است.
**اكنون مي فهميم تدبير امام چه بود
وي خاطرنشان كرد: اكنون مي فهميم امام چه تدبيري داشت زماني كه گفت، ارتش نبايد منحل شود.
اين فرمانده عالي رتبه ارتش در دوران دفاع مقدس گفت: قبل از پيروزي انقلاب برخي علما و مجتهدين با امثال شهيد صياد شيرازي در ارتباط بودند و مي دانستند بدنه ارتش متعلق به كشور و مردم است.
وي افزود: ارتش وارد جنگ شد و بعد احساس كرديم نيروي مردمي نياز است و لذا بسيج فرم گرفت.
**ارتش اسلامي در قلب مردم جاي گرفته است
انصاري گفت: يكي از بركات انقلاب اسلامي اين است كه ارتش اسلامي در قلب مردم جاي گرفته است، ويژگي كه در گذشته وجود نداشت.
وي با بيان اين كه يك آميزه بين نيروهاي مسلح و مردم بوجود آمده است و روز به روز استحكام پيدا مي كند، آن را نقطه قوت كشور خواند.
فرمانده سابق هوانيروز تاكيد كرد: در هر كشوري كه بازوي نظامي آن با مردم عجين شود، همه نظامي ها مردم و همه مردم نظامي هستند و از هم جدا نمي شوند.
**فكر نمي كرديم دفاع مقدس طولاني شود
وي در ادامه گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: فكر نمي كرديم دفاع مقدس طولاني شود، كمك هايي كه كشورهاي ديگر به صدام كردند، جنگ را طولاني كرد.
**ايران و دو ارتش
انصاري گفت: طولاني شدن جنگ به ضرر كشور بود اما سپاه فرم و سازمان مي گرفت و اكنون
تنها كشوري هستيم كه دو ارتش دارد، امري كه به مذاق برخي خوش نمي آيد.
وي با مثبت ارزيابي كردن اين امر كه هم نيروي كلاسيك داريم، هم نيروي مردمي، تاكيد كرد: جنگ روندي شد كه وحدت و انسجام را به وجود آورد.
فرمانده هوانيروز در هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: امام وقتي گفت، جنگ نعمت است من در خلوت خود گفتم مگر جنگ نعمت است، اما بعدها به اين نتيجه رسيدم كه اگر آن ارتش با اين فرم مي ماند مورد قبول مردم قرار نمي گرفت مگر اين كه جنگي مي شد و آزمايش مي شديم.
**سپاه و ارتش در كنار هم
انصاري در اين بخش از سخنان خود با گرامي داشت ياد شهداي ارتش از جمله شهيد ستاري، بابايي و صياد شيرازي، به نقش آفريني نيروهاي سپاه و بسيج اشاره كرد و گفت: مي ديدم كه نيروهاي سپاه با چه خلوص و نيتي كار و اكثرا شب ها غسل شهادت مي كردند، آن موقع بحث شغل، مقام، درجه، موقعيت، پول و منصب مطرح نبود.
وي افزود: دين، معنويت، وطن و ناموس دست به دست هم داده بود تا همه بسيج شوند و روحيه شان بالا برود.
**تجهيزات خوب است اما انسان ها با تجهيزات كار مي كنند
فرمانده هوانيروز در 8 سال دفاع مقدس با اشاره به حماسه آفريني تيزپرواران هوانيروز در آن دوران گفت: ممكن است بالكردهاي ما به هلي كوپتر هاي آپاچي فلان كشور نرسيده باشد اما نيروهاي ما نگهداري بالگردهاي كبري ها را خوب انجام مي دهند و از آنها استفاده بهينه مي كنند.
**اگر فشار ها و تحريم ها نبود به اين پيشرفت ها نمي رسيديم
وي خاطرنشان كرد: اگر روزي كه مي خواستيم فاو را بگيريم چهار گلوله مي زديم براي پنجمي اكراه مي كرديم اما اكنون صنايع نظامي ايران آن قدر قوي شده است كه اهل فروش و جنگ افروزي نيستيم و گرنه مي توانيم صنايع نظامي خود را صادر كنيم.
**تلفيق جنگ كلاسيك با توان معنوي
اين فرمانده دوران دفاع مقدس، تلفيق جنگ كلاسيك با توان معنوي را از وجوه بارز و متمايز اين دوران بيان كرد و گفت: تجهيزات، نيرو، خلبان، نيروي فني، درجه دار، افسران خوب و در عين حال نيروهاي مخلص، نترس و شجاعي داشتيم كه اگر مي خواستيم يك خط را بشكنيم نيروهاي سيج و سپاه به راحتي اين كار را انجام مي دادند.
**سرباز آمريكايي با يك گردان تجهيزات اما فاقد انگيزه
انصاري انگيزه و ايمان از علل عزم راسخ رزمندگان اسلام در پاسداري از وطن برشمرد و افزود: يك سرباز آمريكايي به اندازه يك گروهان تجهيزات دارد و هزار جور مرض و خود كشي هم سراغ او مي آيد چون انگيزه ندارد، نمي داند براي نفت يا فروش سلاح هاي كارترهاي نظامي كشورش مي جنگد اما ما چنين امكاناتي نداشتيم ولي ايمان و انگيزه داشتيم.
وي خاطرنشان كرد: ما مي جنگيديم تا خرمشهر و آبادان را از دست صدام ديكتاتور نجات بدهيم.
**همكاري ارتش و سپاه بي بديل و بي نظير
فرمانده سابق هوانيروز گفت: اوايل جنگ تحميلي ارتش به تنهايي مي جنگيد بعدها ارتش و سپاه با هم جنگ مي كردند كه مبتكر آن صياد شيرازي، محسن رضايي، صفوي و شمخاني
بودند و مراحلي هم رسيد كه سپاه به تنهايي وارد جنگ شد.
وي يادآور شد: در فاو از پنج قرارگاه عمده دو قرارگاه از ارتش بود.
**پس از گرفتن فاو مي توانستيم جاهاي ديگر را بگيريم
انصاري با بيان اين كه دستور امام اين بود كه براي اشغالگري نيامده ايم بلكه هدف ما دفاع است، گفت: وقتي فاو را گرفتيم شرايط مهيا بود، بسياري جاهاي ديگر را بگيريم اما امام موافق نبود ما جايي را بگيريم چون از آن نقطه به ما صدمه مي رسيد، آنجا مي رفتيم تا كمتر به ما صدمه برسد.
**بهترين كشور دوست، سيم خاردار هم به ايران نمي فروخت
اين فرمانده ارشد ارتش با يادآوري اين كه جنگ تحميلي جنگ نابرابري بود، گفت: چندين كشور به صدام كمك مي كردند اما بهترين كشوري كه با ايران دوست بود، سيم خاردار هم به ما نمي فروخت.
**امام قطعنامه را به موقع پذيرفت
انصاري درباره ضرورت پذيرفتن قطعنامه 598 اظهار داشت: امام به موقع اين قطعنامه را پذيرفت، اگرچه ايشان كارهاي جنگي را با مشورت انجام مي داد و مي توانست مسئوليت را متوجه ديگران كند اما تمامي مسايل جنگ را به گردن گرفت.
**آن زهر را بايد ما مي خورديم
فرمانده هوانيروز ارتش در دوران دفاع مقدس تصريح كرد: آن زهر را بايد ما مي خورديم.
**عامل اصلي پيشرفت در صنايع دفاعي تحريم ها بود
وي عامل اصلي پيشرفت در صنايع دفاعي كشور در سال هاي پس از جنگ تحميلي را تحريم ها و فشارها در دوران دفاع مقدس و در معرض تهديد بودن بيان كرد و گفت: براي ساختن در اين منطقه وانفسا بايد قوي باشيم، جوانان هم اين را مي خواهند.
**ما اهل جنگ نيستيم اين را به ما منتسب مي كنند
انصاري با تاكيد بر اين كه ما اهل جنگ نيستيم و اين ها را به ما منتسب مي كنند، گفت: وقتي از يك مظلوم دفاع مي كنيم يك برچسب به ما مي زنند.
وي خاطرنشان كرد: وقتي ما به تدريج در جبهه ها فرم و سازمان گرفتيم آنان صحبت از صلح كردند، به محض آماده شدن براي صلح آنان مخاصمه را شروع كردند كه نشانه آن كمك به گروهك هاي تروريستي بود.
**جنگ در شرايط خوبي تمام شد
اين فرمانده سابق دوران دفاع مقدس با اشاره به اين كه جنگ در شرايط خوبي تمام شد، گفت: خيلي ها ادعا داشتند كه ما بايد با طالبان مي جنگديم اما همين مسئولان چنين تصميمي نگرفتند، چرا اين را نمي گويند.
وي افزود: صدامي كه آمريكا او را پر رو كرد هنگام حمله به كويت به ما گفت شما هم با من شريك شويد اما نظام جمهوري اسلامي پخته عمل كرد.
**آمريكا و اسراييل شيطنت كند، پشيمان خواهند شد
انصاري تصريح كرد: اگر آمريكا بخواهد شيطنت كند يا اسراييل بخواهد شكست خود در جنگ 33 روزه را در اين جا جبران كند به شدت پشيمان خواهند شد، ضرر آنان بسيار بيشتر از ماست.
**اين باتلاق، از آن باتلاق ها نيست
فرمانده سابق هوانيروز با بيان اين كه آنان در دو سه باتلاق فرو رفته اند، گفت: اين باتلاق از آن باتلاق ها نيست و دنيا را به هم مي ريزد.
وي تاكيد كرد: ما تسليم نمي شويم، اگر همه شهيد شويم و دارايي خود را از دست دهيم در مقابل دشمنان مي ايستيم.
كمرنگ شدن ارزش هاي دفاع مقدس/ هم بله هم نه
انصاري در پاسخ به اين پرسش كه آيا قبول داريد ارزش هاي دفاع مقدس در مواردي كمرنگ شده است؟ پاسخ داد: هم بله، هم نه.
وي گفت: در زمان سازندگي نمي توان از جنگ سخن گفت اما تا جايي كه من احساس مي كنم از رده هاي بالا تا پايين سعي شده، اين مسايل را حفظ كنند و اين مسايل فروكش نكرده است.
**مردم ايران ناشناخته هستند
اين فرمانده دوران دفاع مقدس با بيان اين كه مردم ايران ناشناخته هستند، به دنيا توصيه كرد كه اين مهم را بفهمد.
وي تاكيد كرد: اگر مساله اي پيش بيايد حتي جواني كه ممكن است وي را از نظر چهره و ظاهر قبول نداشته باشيم زودتر از ديگران اسلحه به دست مي گيرد و شهيد هم مي شود همان طور كه در جنگ داشتيم.
امير سرتيپ انصاري اين گفت گو را با خاطره اي از تشييع پيكر امام ادامه و البته تابلويي را هم به ما نشان داد كه دست خط امام خطاب به شهيد ستاري فرمانده نيروي هوايي ارتش و انصاري فرمانده هوانيروز بود، با محتواي تشكر از خدمات كاركنان نيروي هوايي و هوانيروز.
وي گفت: 187 خبرگزاري خارجي نمايندگان خود را به ايران فرستاده بودند تا خبرهاي بد ارسال كنند كه امام رحلت كرده است و كشور به هم مي ريزد.
انصاري اظهار داشت: 40 فروندبالگرد در اختيار خبرنگاران خارجي قرار دادم و موج مردمي اين قدر بازتاب خوبي داشت كه آنان نتوانستند چيز ديگري بگويند، درست نقطه نظرات 180 درجه برگشت.
وي گفت: وقتي هلي كوپتر حامل پيكر امام (ره) در بهشت زهراي تهران به زمين نشست ماموران حفاظت به جاي اين كه مردم را كنترل كنند اختيار خود را از دست دادند، پيكر بيرون آمد و اگر يك جرقه زده مي شد، 200 نفر كشته مي شدند.
وقتي از او درباره بهترين خاطره اش از دوران دفاع مقدس سئوال كرديم اين چنين گفت:
در قرارگاه فاو بوديم، محسن رضايي با اخم به من گفت يكي از بالگردهاي شما اف 14 ما را زده است، گفتم صحت ندارد مي خواهند زحمات نيروهاي هوانيروز را از بين ببرند، چند لحظه بعد سردار حسين علايي آمد و گفت يك هلي كوپتر هوانيروز، ميگ عراقي را زده است.
ماجرا اين بود، يكي از خلبانان هوانيروز كه هم اكنون جانباز است در منطقه فاو يك موشك رها مي كند و اين موشك به گونه اي كم نظير به ميگ عراقي اصابت مي كند و خلبان هواپيما را هم اسير كرده بودند.
سيام-7432
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1810]