واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مؤلفههاي قرآني زندگي ايدهآل/ 5حجتالاسلام راستگو:تحقق زندگي ايدهآل مستلزم فراهم شدن زمينههاي ظهور است
گروه اجتماعي: مفهوم زندگي ايدهآل بيش از اينكه يك مفهوم فردي باشد، مفهومي جمعي و حكومتي است و در همين راستا اگر جامعهاي بخواهد از نعمات زندگي ايدهآل بهرهمند شود بايد در واقع زمينههاي ظهور حضرت حجت(عج) را فراهم كند.
حجتالاسلاموالمسلمين «محمدحسن راستگو» پژوهشگر قرآن در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، اظهارنظر درباره زندگي ايدهآل را مستلزم آشنايي با ابعاد مختلف زندگي انسان دانست و گفت: قرآن در خلال آيات خود به طرق مختلف بيش از 300 بار از واژه انسان استفاده و او را بهعنوان خليفه خود روي زمين معرفي ميكند اما از طرف ديگر به احصاي برخي از صفات ناپسند او نيز ميپردازد لذا بهمنظور درنظر گرفتن يك الگوي متقن براي زندگي او بايد هر دو جنبه را مورد بررسي قرار داد.
رئيس مركز تربيت مربي كودك و نوجوان دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در ادامه انسان را داراي دو بعد بيولوژيكي و ملكوتي دانست و افزود: امري كه بايد براي رسيدن به زندگي ايدهآل قرآني مدنظر افراد باشد اين است كه انسان به واسطه تقويت بعد مادي يا بيولوژيكي به پيشرفت نميرسد و هر چه هست از رهگذر ارتقاي سطح جنبه ملكوتي انسان امكانپذير است.
اين پژوهشگر قرآن تحقق زندگي ايدهآل قرآني را نيازمند يك حكومت الهي و ايدهآل دانست و افزود: در غير اين صورت حتي اگر انسانها مسير تعالي را طي كنند باز هم به نتيجه نميرسند چرا كه خاصيت نظام بهگونهاي است كه بر اوضاع افراد اثرگذار است.
راستگو با اشاره به آيه پنجم سوره «قصص» كه ميفرمايد «وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ؛ و خواستيم بر كسانى كه در آن سرزمين فرو دستشده بودند منت نهيم و آنان را پيشوايان [مردم] گردانيم و ايشان را وارث [زمين] كنيم» و آيه 105 سوره «انبياء» مبني بر «وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ؛ و در حقيقت در زبور پس از تورات نوشتيم كه زمين را بندگان شايسته ما به ارث خواهند برد» گفت: با استناد به مضمون اين آيات، قرآن نيز به عنوان بزرگترين مرجع مسلمانان تحقق زندگي ايدهآل را در آينده نزديك امكانپذير ميداند كه مستلزم فراهم شدن زمينههاي ظهور است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا با اين اوصاف افرادي كه قبل از ظهور زندگي ميكنند، شايستگي تجربه زندگي ايدهآل را ندارند؟ گفت: يقيناً اين امر با محدويتهاي بسياري روبهرو خواهد بود كه بخش اعظمي از سهم آن به حكومت وقت بازميگردد.
در ادامه اين گفتوگو خبرنگار ايكنا گفت: با توجه به اينكه در بسياري از مواقع مؤلفههاي زندگي ايدهآل جوان امروزي بيشتر در ماديات خلاصه ميشود آيا ميتوان اين ادعا را داشت كه دغدغه اين قشر بر پايه دستورالعمل قرآن است؟ و آيا شما بهعنوان فردي كه زمان زيادي را صرف آموزش مفاهيم و آموزههاي ديني به كودكان و نوجوانان كردهايد، وجود شكاف ميان ذهن عموم جامعه و دستورات دين را ميپذيريد؟
حجتالاسلاموالمسلمين راستگو در پاسخ به اين پرسشها اظهار كرد: اين واقعيت در جامعه وجود دارد و ما نميتوانيم اين امور را انكار كنيم اما تا رسيدن به غايت و هدف نهايي و مطلوب خود چند راه ديگر را پيشرو داريم.
شناخت اسوههاي تاريخي مانند حضرت ابراهيم(ع) و پيامبر اسلام(ص)، مطالعه در زندگي و الگوپذيري از آنها بهمنظور تضمين زندگي امروز و فردا از جمله رئوس مورد اشاره اين پژوهشگر قرآن براي رسيدن به زندگي ايدهآل بود.
در اين بخش از مصاحبه خبرنگار ايكنا نظر حجتالاسلاموالمسلمين راستگو را درباره ظهور و بروز بسياري از كتب و انديشههاي مبتني بر روانشناسي غربي در زمينه تحقق زندگي موفق و ... در جامعه را جويا شد كه وي در پاسخ اظهار كرد: من در اين مسئله خودمان را مقصر ميدانم زيرا ما در كنار گنجينههاي غني و پربهاي ائمه و پيامبران هستيم اما به بهرهگيري اندكسودي از آنها بسنده ميكنيم كه اين امر به نوبه خود راه را براي اشاعه انديشههاي تهي هموار ميكند.
وي با ابراز تأسف از بهرهگيري نادرست از سيستمهاي تبليغي ديني افزود: ما تنها به برخي از شيوههاي قديمي چسبيدهايم و اين در حالي است كه ميتوان از برخي شيوههاي جديد در القاي آموزههاي ديني و مذهبي استفاده كرد.
رئيس مركز تربيت مربي كودك و نوجوان در ادامه سخنان خود گفت: چه اشكالي دارد بسياري از مفاهيم دينيمان را كه ميخواهيم به كودكانمان ياد بدهيم در قالب نرمافزار به آنها ارائه كنيم تا از اين طريق با استفاده از ابزار دلخواهشان آنها را به دين دعوت كنيم.
اين پژوهشگر قرآن در پايان تصريح كرد: برنامهريزي بيگانگان مثل ما نيست به اين معني كه آنها در فكر برگشت مادي كوتاهمدت نيستند، سرمايهگذاري ميكنند تا در دراز مدت شاهد نتايج كار خود باشند اما متأسفانه ما اينطور نيستيم بلافاصله بعد از ششماه ميخواهيم نتايج مادي كار را برداشت كنيم كه اين امر مجال تفكر صحيح را از ما ميگيرد.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]