واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرحوزه علميه تخصصي قاسمبنالحسن(ع): نظام آموزشي حوزه نيازمند يك بازنگري جدي است طلاب بايد از آغاز طلبگي با آسيبهاي اجتماعي بر اساس زمان و مكان آشنا شوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - فقه
مدير حوزه علميه تخصصي قاسم بن الحسن (ع) تهران گفت: بحث پويايي و بالندگي همواره يكي از مسايلي بوده كه در مكتب اسلام به آن توجه شده است و در زمان اهل بيت (ع) به عنوان يك اصل مترقي در ميان مردم، طرح و مورد بررسي قرار گرفته است.
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام علمالهدي ضمن تشريح مسير تحول در حوزه و توليد علم به مركز خبر حوزه گفت: بايد روشي نوين براي اجراي دستورات الهي و اجرايي كردن احكام دين در جامعه پيدا كنيم، در غير اين صورت دستورات الهي همه از يك آهنگ و ويژگي خاصي برخوردار است.
وي به بيان اينكه رئوس و اصول دين هرگز قابل تغيير و تحول نيست و اصول اسلام بايد پايدار بماند افزود: تحول در شكل اجراييات و مدل آن و كاربردي كردن دستورات دين، همواره بايد بر اساس نيازمنديهاي جامعه و مورد پسند مردم باشد.
مدير حوزه علميه تخصصي قاسم بن الحسن (ع) خاطرنشان كرد: مساله اجتهاد در مذهب تشيع، حكايت از بالندگي مكتب و شريعت مقدس اسلام دارد و در اين راستا دين اسلام در مسير تحول از ساير اديان پيشتازتر است.
وي افزود: حوزه، مدافع سنگري است كه وجود مقدس حضرت امام صادق (ع) درهاي علم، فقه و فقاهت را باز كردند و علما از زمان شيخ طوسي تا عصر حاضر از اين سنگرها دفاع كردهاند و با دخيل كردن شرايط زمان و مكان تغييراتي بر اساس ضرورتها در جامعه ايجاد ميكنند.
علمالهدي گفت: علما، فضلا و بزرگان دين نقش بسيار تعيين كنندهاي در پويايي و بالندگي نظام اسلامي مردم ايفا ميكنند لذا مجتهد با تيزبيني كه دارد ميتواند خلاءهاي به وجود آمده در جامعه را پر كند.
وي با اشاره به اينكه طلاب بايد از همان آغاز طلبگي با آسيبهاي اجتماعي بر اساس زمان و مكان آشنا شوند، افزود: در حوزههاي علميه نبايد تنها به فقه و اصول بسنده شود و از شرايط سياسي، اجتماعي جامعه غافل باشيم.
مدير حوزه علميه تخصصي قاسم بن الحسن (ع) يادآور شد: دنياي استكبار براي از بين بردن اردوگاه اسلام و مكتب تشيع برنامهريزي ويژهاي طراحي كرده و مسوولان حوزههاي علميه، مراكز و موسسات، مسووليت بسيار مهمي در نظام طلبگي بر عهده دارند.
وي افزود: مديران بايد مايحتاج شاگردان خود را تأمين كنند و آنان را چند بعدي به بار آورند.
اين استاد حوزه خاطرنشان كرد: نظام آموزشي حوزه بر اساس نظام آموزشي زمان شيخ مرتضي انصاري طراحي شده و نيازمند يك بازنگري جدي است تا متون درسي، رنگ و بوي آموزشي به خود بگيرد.
علم الهدي، عدم وجود مشاوران آموزشي را از خلاءهاي موجود در برنامههاي آموزشي حوزه بيان كرد و گفت: بايد ديدگاههاي علماي گذشته را براي طلاب جوان كاربردي كنيم تا كارهاي تحقيقاتي مداوم و مستمر داشته باشند و در اين زمينه مشاوران درسي ميتوانند نقش بسيار مهمي در تحول حوزه و توليد علم داشته باشند.
انتهاي پيام
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]