تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828818767




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سفير عراق در ايران در گفتگو با فارس: عراق در تمام زمينه‌هاي شاهد پيشرفت‌هاي چشمگير است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سفير عراق در ايران در گفتگو با فارس: عراق در تمام زمينه‌هاي شاهد پيشرفت‌هاي چشمگير است
خبرگزاري فارس: سفير عراق در ايران گفت: عراق در همه زمينه‌ها از جمله در زمينه‌هاي امينتي و بازسازي اقتصاد شاهد پيشرفت‌هاي چشمگيري است.


«محمد مجيد الشيخ» سفير عراق در تهران در گفتگويي مشروح با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس به پرسش‌هايي در خصوص توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق، گروهك تروريستي منافقين، ديپلمات‌هاي ايراني در بند آمريكايي‌ها و ... پاسخ داد. مشروح اين گفتگو را در زير مي‌خوانيد.

* در عراق امروز هيچ چيز مخفي نمي‌ماند

الشيخ در ابتداي اين گفتگو در خصوص اظهارات منتسب به وي مبني بر اينكه «عادل عبدالمهدي» معاون رئيس جمهور عراق در سفر اخيرش به تهران نگراني‌هاي ايران در مورد توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق را برطرف كرده است، گفت: آنچه من گفتم، دقيقاً اين نبود.
وي افزود: در سفرهاي مسئولين عاليرتبه عراق به ايران بخصوص در سطح معاون رئيس جمهور، قاعدتاً بسياري از مسائل مطرح مي‌شود از جمله توضيحاتي در خصوص توافقنامه امنيتي عراق و آمريكا.
سفير عراق ادامه داد: ما مي‌دانيم ايراني‌ها نگراني‌هاي زيادي در اين خصوص دارند و معتقديم آنها تا زماني كه نمي‌دانند اين توافقنامه حاوي چه مطالبي است و از جزئيات آن مطلع نيستند، حق دارند كه نگران باشند.
الشيخ خاطرنشان كرد: تصورم اين است كه آقاي عادل عبدالمهدي در ديدارهايش با مقامات ايراني توانست به طور جدي و خوب مسئله را توضيح دهد اما اينكه توانست آنها را قانع كند يا خير، موضوع ديگري است.
وي درباره انتشار بندهايي از اين توافقنامه در رسانه‌ها، با بيان اينكه بسياري از موضوعات مطرح شده در سطح رسانه‌ها غيرواقعي و نادرست هستند، اظهار داشت: بسياري از مسائلي كه تاكنون در سطح رسانه‌ها مطرح شده احتمالاً بر پايه پيش نويس اوليه توافقنامه بوده است.
سفير عراق در تهران اضافه كرد: بعد از پيش نويس اوليه، چندين پيش نويس تعديل و تنظيم شد و تعديلات زيادي در اين توافقنامه انجام و بسياري از مسائل مورد گفتگو قرار گرفت.
وي يادآور شد: همه آنچه كه در رسانه‌ها مطرح مي‌شود نمي‌تواند دقيقاً منعكس كننده آنچه باشد كه در توافقنامه وجود دارد و تاكنون هيچ رسانه‌اي به طور كامل، صريح و واضح محتواي توافقنامه را منتشر نكرده است.
الشيخ تصريح كرد: همه بايد بدانند دولت عراق هرگز هيچ توافقنامه‌ يا حتي يادداشت تفاهمي را امضاء نخواهد كرد مگر اينكه ابتدا شوراي سياسي امنيت ملي عراق و سپس مجلس نمايندگان اين كشور با آن موافقت كرده باشند.
وي گفت: در عراق امروز هيچ چيز زير ميز قرار نمي‌گيرد و مخفي نمي‌ماند. همه چيز واضح، روشن و شفاف است و به صورت علني مطرح مي‌شود. ما هيچ وقت توافقنامه‌اي را امضاء نمي‌كنيم كه كسي از آن اطلاع نيابد.
سفير عراق در ادامه با بيان اينكه ما در برابر وضعيت كنوني عراق و برخورد با مسائل فعلي موجود در كشور سه گزينه پيش رو داريم، حضور نيروهاي چند مليتي مستقر در عراق را يك حقيقت و واقعيتي خواند كه در عراق وجود دارد و كسي نمي‌تواند منكر آن شود و اظهار داشت: ما يا بايد اين توافقنامه را امضاء كنيم يا در پايان سال جاري ميلادي اين نيروها از عراق خارج و به كشورشان بازگردند و يا اينكه فعاليت اين نيروها در عراق را از طريق سازمان ملل تمديد كنيم.
وي گفت:‌ از طريق گزينه اول (امضاي توافقنامه) ما مي‌توانيم از ورود و خروج، تعداد و حركت نيروها مطلع شده و آنها را براي اشتباهات ارتكابي مجازات كنيم.
سفير عراق اضافه كرد: ما در وضعيت كنوني كه از يك سو هنوز نيروهاي تروريستي در عراق فعاليت مي‌كنند و از سوي ديگر هنوز توانمندي‌هاي نيروهاي امنيتي، پليس و ارتش ما به سطح مورد نظر نرسيده و كامل نشده، چاره‌اي جز گزينه اول نداريم.

* دولت عراق نيت سوء نسبت به كشورهاي همجوار ندارد

خبرنگار فارس از سفير عراق پرسيد شما به موضوع مجازات اين نيروها اشاره مي‌كنيد و اين در حالي است كه يكي از بندهاي اين توافقنامه به موضوع اعطاي مصونيت قضايي (كاپيتولاسيون) به نيروهاي آمريكايي اختصاص يافته و حتي گفته شده كه يكي از دلايل توقف مذاكرات پيرامون اين توافقنامه، همين بند بوده است.
سفير عراق در پاسخ به اين پرسش تصريح كرد: ما هرگز راضي نمي‌شويم كه نيروهاي مسلح چندمليتي با اين روشي (كاپيتولاسيون) كه شما گفتيد در عراق باقي بمانند. ما در گفتگوهايي كه با طرف آمريكايي داشتيم پيشنهادات و نظرات خود را منعكس و تاكيد كرديم كه هر كدام از نيروهاي مسلح آمريكايي كه دست به ارتكاب جنايتي عليه يكي از شهروندان عراقي بزنند، بايد توسط دستگاه قضايي عراق مورد محاكمه، بازخواست و مجازات قرار گيرند.
الشيخ يادآورشد: نقطه اختلافي كه فعلاً بين دو طرف (آمر يكا و عراق) وجود دارد اين است كه اگر افراد مسلح آمريكايي در داخل پادگان‌هاي خودشان مرتكب جرمي شدند مجازات آنها به عهده خود آمريكايي‌هاست ولي اگر اين جرم در بيرون از پادگان‌ها صورت گرفت، دستگاه قضايي عراق بايد وارد قضيه شود و خاطيان را محاكمه و مجازات كند.
سفير عراق اضافه كرد: هنوز در اين زمينه به نتيجه نرسيده‌ايم و منتظر جواب آنها هستيم.
وي در ادامه ملت عراق را ملتي زنده خواند كه همراه و همدوش دولتش است و افزود: دولت عراق دولتي نيست كه نيت سوئي نسبت به هر كدام از كشورهاي همجوار داشته باشد.
سفير عراق اضافه كرد:‌ توافقنامه كه امضاء شود قطعاً در راستاي منافع ملت عراق و ملت‌هاي منطقه خواهد بود.

* عراق هرگز پايگاه دائمي نيروهاي خارجي نخواهد شد

وي در بخش ديگري از اين گفتگو در خصوص اين تحليل كه آمريكا قبل از حوادث 11 سپتامبر درصدد حمله به عراق و افغانستان بوده است، نيز اظهار داشت: ما بيشتر با واقعيات سر و كار داريم و به اين تحليل كه آمريكايي‌ها قبلاً چه نيتي داشتند و مي‌خواستند چه كار كنند تكيه نمي‌كنيم. آنها (آمريكايي‌ها) قبلاً از صدام عليه ايران حمايت مي‌كردند ولي بعداً نظرشان عوض شد و به صدام حمله كردند. به اين تحليل‌ها نمي‌توان تكيه كرد.
سفير عراق در خصوص اين تحليل كه آمريكا مي‌خواسته عراق را پايگاه خود در منطقه قرار دهد ولي در حال حاضر نتوانسته به اين هدف نائل شود و درصدد آن است كه اين پايگاه را به افغانستان منتقل كند، تصريح كرد: ملت عراق هرگز به اين راضي نخواهد بود كه پايگاه دائمي نيروهاي خارجي قرار گيرد.
الشيخ اضافه كرد: عراق به خاطر ملت زنده‌اي كه دارد و دولت مردمي‌اش، تنها كشوري در جهان است كه توافقنامه‌ها بين عراق و ديگر كشورها را در سطح ملت عرضه مي‌دارد و با نظر ملت، اقدام به امضاي اين توافقنامه‌ها مي‌كند و براي چنين ملتي نمي‌توان نگران بود.
وي گفت: ملت و دولت عراق عزم راسخ دارند كه از اين به بعد ملتي صلح دوست بوده و در پي امنيت و زندگي مسالمت آميز با همه بخصوص كشورهاي همجوار و كشورهايي كه صدام عليه آنها جنگ به راه انداخته و به آنها ضرر رسانده، باشند.
الشيخ بار ديگر تصريح كرد: سرزمين عراق هرگز پايگاهي براي عمليات نظامي عليه هيچ يك از كشورهاي همجوار نخواهد بود.

* هرگز راضي به ميليتاريستي شدن جامعه نيستيم

خبرنگار فارس در ادامه اين گفتگو به گزارش‌هاي مطرح شده مبني بر سناريوي سازمان «سيا» براي اجراي كودتاي نظامي در عراق اشاره كرد كه سفير عراق در اين زمينه تصريح كرد: ما هرگز راضي به ميليتاريستي شدن جامعه نيستيم. اگر چنين شود بايد پيش بيني كنيم كودتاهايي صورت گيرد كه از نظر ملت مردود است و ملت عراق هرگز راضي به اين موضوع نمي‌شود.
وي ادامه داد: شايد چنين فرضي در زمان حكومت رژيم گذشته مي‌توانست درست باشد چرا كه رژيم گذشته خود براساس كودتا و برپايه سلطه خارجي‌ها به مسند قدرت رسيد ولي ما امروز در نظام سياسي جديد عراق شاهديم صندوق‌هاي انتخابات نظر نهايي را اعلام مي‌كند. با آراء مردم عليه تروريست‌ها وارد عمل شديم، با نظر مردم قانون اساسي تصويب شد و با نظر مردم رئيس جمهور، نخست‌وزير و اعضاي مجلس انتخاب شدند و صندوق راي حرف آخر را در عراق مي‌زند.
الشيخ افزود: اگر بخواهند 80 درصد كساني كه در انتخابات شركت كرده‌اند را بكشند، شايد بشود، ولي در وضعيت فعلي اين موضوع قابل اجرا نيست. البته اگر مي‌خواستند چنين كاري كنند آن زماني كه ارتش عراق و نيروهاي مسلح ضعيف‌تر از الان بودند، مي‌توانستند اين كار را انجام دهند.
وي با بيان اينكه بسياري از مسائلي كه در عراق اتفاق افتاد از جمله تصويب قانون اساسي يا انتخاب نخست وزير كنوني بر خلاف نظر آمريكايي‌ها بود، اظهار داشت: ولي نظر ملت حرف آخر را مي‌زند. درست است آمريكا نظر دارد ولي اين دليل نمي‌شود كه هرچه آمريكا نظر دارد، اجرا شود.

* همچنان نگران بازگشت تروريست‌ها هستيم

وي در خصوص اظهارات «اوديرنو» فرمانده جديد نيروهاي آمريكايي در عراق مبني بر اينكه دستاوردهاي امنيتي اخير در عراق شكننده بوده و بازگشت ناآرامي‌ها امكان پذير است، دستاوردهاي امنيتي در عراق را اساسي و مهم برشمرد و افزود: ما همچنان نگران بازگشت تروريست‌ها هستيم ولي با درصد بسيار كمتر، چرا كه معتقديم آمادگي نيروهاي مسلح عراقي امروز به مراتب بسيار بهتر از گذشته است و همكاري تنگاتنگ و نزديك ملت با دستگاه‌هاي دولتي بخصوص امنيتي بسيار عالي است.
سفير عراق با بيان اينكه امروزه 70 الي 80 درصد اطلاعات مربوط به تروريست‌ها را از طريق ملت به دست مي‌آوريم، خاطرنشان كرد: به شكر خدا روند بازسازي عراق در حال آغاز است و همكاري خوبي بين ملت و دستگا‌ه‌هاي دولتي در اين زمينه شروع شده است.
وي با ذكر اين نكته كه در بغداد و ديگر مناطق عراق اوضاع امنيتي بيش از 70 درصد بهبود يافته، اظهار داشت: امروزه نيروهاي امنيتي و دولتي خودشان به دنبال تروريست‌‌ها مي‌روند و به آنها حمله مي‌كنند ولي تروريست‌ها از بعضي كمبودها و خلل‌ها استفاده كرده و دست به كارهايي مي‌زنند كه بگويند ما (تروريست‌ها) هستيم.
الشيخ افزود: در حال حاضر عليرغم اين دستاوردها و درصد بالاي امنيتي كه به دست آمده، ولي ما همچنان نگران هستيم و نگران خواهيم ماند تا زماني كه امنيت به 100 در صد برسد و بتوانيم امنيت كامل را برقرار كنيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا فكر نمي‌كنيد حضور نيروهاي خارجي عامل ناامني در عراق است؟ اظهار داشت: حضور نيروهاي خارجي در عراق براي كمك و مساعدت به ملت عراق و كمك به بالا بردن آمادگي نيروهاي مسلح عراق است زيرا اگر اين نيروها در عراق نبودند ما شاهد حضور گسترده‌تر تروريست‌ها و گروه‌هاي تروريستي در اين كشور بوديم.
الشيخ اضافه كرد: به اعتقاد من تا زماني كه نيروهاي مسلح ما به آمادگي كامل برسند و بتوانند از عهده وظايف مربوطه برآيند، حضور اين نيروها مفيد است ولي بعد از آن قطعاً مضر خواهد بود.

* اعلام موافقت ايران با آغاز گفتگوها با آمريكا پيرامون عراق

سفير عراق در خصوص اظهارات هوشيار زيباري وزير خارجه اين كشور مبني بر آمادگي عراق براي برگزاري دور بعدي مذاكرات ايران و آمريكا پيرامون عراق، اظهار داشت: ما (عراق) با طرف ايراني صحبت كرده‌ايم و طرف ايراني به صورت اصولي با شروع مجدد گفتگوها موافقت كرده اما تاريخ مشخصي تعيين نشده‌ است.
وي با بيان اينكه با آمريكايي‌ها در اين زمينه صحبت شده ولي هنوز پاسخ نداده‌اند، خاطرنشان كرد: در حال رايزني و گفتگو با طرف آمريكايي هستيم تا به نتيجه برسيم و تاريخ دقيق مذاكرات را مشخص كنيم. فكر مي‌كنم پاسخ آمريكايي‌ها مثبت باشد.
به اعتقاد سفير عراق گفتگو تنها راه درست حل مشكلات و نشستن در پشت ميز مذاكره، تنها راه رسيدن به نتيجه است، نه صحبت در رسانه‌ها و جرايد.
الشيخ يادآور شد كه دولتش همواره تلاش دارد طرف ايراني و آمريكايي با حضور طرف عراقي، مذاكره و گفتگو داشته باشند.
وي ضمن ابراز اميدواري نسبت به برگزاري اين دور از گفتگوها، خاطرنشان كرد: احتمالاً هفته‌هاي آينده تاريخ دقيق شروع دور بعدي مذاكرات تعيين خواهد شد.
الشيخ در خصوص علت توقف اين مذاكرات، گفت: كل مسئله نيازمند بحث و بررسي بيشتر است، چرا كه مشكل اساسي بين آمريكا و ايران، نبود اطمينان است. آمريكا ايران را محور شرارت مي‌خواند و ايراني‌ها مي‌گويند آمريكا شيطان بزرگ است.
وي ادامه داد: گفتگوها و صحبت‌هاي زيادي مي‌طلبد تا بتوانيم از اين مشكلات كه در سر راه وجود دارد گذر كنيم و به نتايج رضايت بخشي برسيم.
سفير عراق در تهران گفت: ما به عنوان طرف عراقي به اين تلاش‌ها ادامه مي‌دهيم تا انشاءالله بتوانيم به نتيجه قابل قبولي دست يابيم.

* تاكنون كشوري براي پذيرش منافقين اعلام آمادگي نكرده است

خبرنگار فارس با اشاره به تعيين مهلت شش ماهه به گروهك تروريستي منافقين براي خروج از عراق، از الشيخ پرسيد آيا امكان استرداد آنها به ايران وجود ندارد؟ زيرا اين امكان وجود دارد كه اين گروهك در كشور ديگري دست به اقدام عليه ايران بزند، كه سفير عراق در پاسخ اظهار داشت: مسئله، تحويل دادن مجاهدين خلق به ايران نيست، يكسري مقررات و قوانين بين‌المللي وجود دارد كه ما به آن پايبند هستيم و قرار بر اين است هر كدام از اين افراد كه بخواهند به ايران بازگردند ما آنها را به صليب سرخ تحويل دهيم و صليب سرخ آنها را به ايران تحويل ‌دهد.
وي با بيان اينكه نمي‌توانيم آنها را مجبور كنيم كه به ايران بازگردند يا آنها را تحويل ايران بدهيم، خاطرنشان كرد: زيرا اين گروه قبل از سقوط رژيم صدام در عراق بودند و دولت فعلي به آنها جايگاه و مجال براي اقامت در عراق را نداده است.
سفير عراق در ايران گفت: براساس قوانين بين‌المللي هر كدام از كشورها آنها (منافقين) را بپذيرند ما آنها را تحويل آن كشورها مي‌دهيم اما تاكنون هيچ كشوري براي پذيرش اين گروهك اعلام آمادگي نكرده‌ است.
الشيخ با بيان اينكه به زودي مسئوليت اين گروه تحويل نيروهاي عراقي داده خواهد شد، افزود: به آنها اجازه داده نمي‌شود از پادگان خود خارج شوند و از سلاح‌هاي سنگين و نيمه سنگين استفاده كنند.
سفير عراق در خصوص زمان دقيق تحويل گروهك منافقين به عراق، با بيان اينكه زمان دقيقي وجود ندارد، خاطرنشان كرد: زيرا نيروهاي عراقي در حال حاضر مشغول انجام عمليات عليه تروريست‌ها در استان دياله هستند و زماني كه اين عمليات پايان يابد، تاريخ مشخص خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه اگر هيچ كشوري آنها را نپذيرد تكليف چيست؟ اظهار داشت: يكي از اقداماتي كه در نظر داريم انجام دهيم اين است كه بعد از محول شدن مسئوليت آنها به ما، ديدارهايي را بين آنها (اعضاي اين گروه) و خانواده‌هايشان ترتيب دهيم تا بتوانند آنها را قانع كنند كه به ايران بازگردند.

* از هر فرصت براي آزاد كردن ايراني‌هاي در بند آمريكا استفاده مي‌كنيم

الشيخ در خصوص ديپلمات‌هاي ربوده شده ايراني در عراق كه در بازداشت آمريكايي‌ها هستند نيز گفت: ما از هر مناسبت و فرصتي استفاده مي‌كنيم تا ايراني‌هايي را كه در عراق در بازداشت آمريكايي‌ها هستند، آزاد كنيم.
سفير عراق اضافه كرد: همواره با آمريكايي‌ها در حال گفتگو هستيم و از همه فرصت‌ها استفاده مي‌كنيم و معتقديم كاري كه در مورد اين افراد صورت گرفت، نادرست و خطا بود.

* انگشت‌نگاري تنها مختص زائران ايراني نيست

وي در مورد انگشت‌نگاري از زائران ايراني عتبات عاليات و از جمله انگشت نگاري از فرزند كنسول ايران در كربلا، گفت: ما هرگز راضي نمي‌شويم از هيچ كدام از ديپلمات‌هاي ايراني و خانواده‌هاي آنها در مرز انگشت نگاري شود. من به وزارت خارجه عراق اين موضوع را منعكس كرده‌ام و منتظر پاسخ آنها هستم و اگر پاسخ آمد، آن را به وزارت خارجه ايران منعكس مي‌كنم.
الشيخ در ادامه با ذكر اين نكته كه انگشت‌نگاري تنها مختص زائران ايراني نيست، خاطرنشان كرد: از زائراني كه از همه گذرگاه‌هاي مرزي بخواهند وارد عراق شوند و سن آنها كمتر از 36 سال به پايين باشد، انگشت نگاري مي‌شود.

* پيشرفت‌هاي چشمگير عراق

وي در پايان اين گفتگو در خصوص اوضاع داخلي عراق با بيان اينكه وضعيت عراق روز به روز بهتر مي‌شود، گفت: بودجه ما در سال 2008 بالغ بر 48 ميليارد دلار بود كه با 20 ميليارد بودجه تكميلي به 68 ميليارد دلار افزايش يافت. براي سال 2009 نيز طبق برآوردهاي به عمل آمده بودجه 78 ميليارد دلار برآورد شده است.
الشيخ افزود: ما در همه زمينه‌ها و از جمله در زمينه‌هاي امنيتي و بازسازي اقتصاد شاهد پيشرفت‌هاي چشمگيري هستيم.
انتهاي پيام/
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن