واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شجاعپوريان در گفتوگو با ايسنا: توقع دور هم جمع شدن همه اصلاحطلبان بدون استثنا، دستنايافتني است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
يك عضو انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها گفت: بايد به دور از شتابزدگي و همچنين فرصتسوزي فرآيند دستيابي به ائتلاف را مديريت كرد.
وليالله شجاعپوريان در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اينكه " عامل اصلي ناكامي اصلاحات در انتخابات پيشين بهويژه رياستجمهوري، توزيع آراي آنها در سبدهاي كانديداهاي متعدد آنان بود" افزود: متاثر از اين موضوع و همچنين با توجه به واقعيت، دشوار بودن انتخابات اين دوره در مقايسه با ادوار گذشته به دليل همسويي فكري و گرايشي ميان مجريان و ناظران و بازرسان و دغدغه صيانت از آراي مردم، فضاي رايزنيها بيشتر به سمت درك واقعيتها و ضرورتها پيش ميرود.
وي اضافه كرد: در اين رايزنيها، حداقل در مباني نظري، همه به اجماع، ائتلاف و همگرايي باور داشته و بر آن تاكيد ميكنند؛ نشانه آن نيز عدم اعلام قطعي كانديداهاي اصلي اصلاحات تاكنون است كه حركت در مدار اتحاد و اجماع را روشن ميكند.
اين نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي نقش بزرگان سياسي در اين رايزنيها را تعيينكننده و جهتدهنده دانست و تصريح كرد: اگر بزرگان به جد و به دور از انفعال و دلسردي مديريت فضاي كنوني را به عهده بگيرند، هم در ايجاد تفاهم و همدلي موثر هستند و هم از گسترش دامنه اختلافات و شكافها ممانعت خواهند كرد. ترديدي نيست هنوز در جامعه سياسي ما نقش بزرگان و شخصيتهاي كاريزماتيك بعضا بر شخصيتها و نهادهاي حقوقي پيشي و فزوني دارد.
شجاعپوريان با اشاره به تعيين تاريخ 22 خرداد سال آينده به عنوان زمان قطعي انتخابات رياستجمهوري افزود: از آنجا كه زمان برگزاري انتخابات تعيين شده است و نظر به ملي بودن و گستره انتخابات رياست جمهوري كه سراسري و كشوري است، بايد از فرصت موجود حداكثر بهرهبرداري را كرد؛ لذا به همان اندازه كه تعجيل در رسيدن به كانديداي واحد مضر است، تاخير نيز آفت دارد.
اين استاد دانشگاه بر دوري از شتابزدگي و فرصتسوزي و همچنين مديريت فرآيند دستيابي به ائتلاف تاكيد كرد و گفت: يكي از راههاي رسيدن به ائتلاف، تعيين اولويت يك و دو است. ميتوان گزينه اول اصلاحطلبان را در محاق و سايه نگه داشت و براي اولويتهاي بعدي رايزني كرد و به نتيجه رسيد. اگر اولويت بعدي جا افتاد و زمينه موفقيت قطعي او فراهم شد به گزينه اولي فشاري نياورد و اگر روي گزينه بعدي توافق نشود، با توجه به حساسيت انتخابات رياست جمهوري، نبايد ريسك كرد و حتما بايد با كانديدا و گزينه اجماعي و ائتلافي و گزينه اول وارد ميدان انتخابات اين دوره شد.
اين عضو انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها در ادامه با ابراز اين عقيده كه نه احزاب اصلاحطلب و نه احزاب اصولگرا از همه سلايق و ديدگاههاي اصلاحطلبي و اصولگرايي نمايندگي نميكنند، تصريح كرد: بسا گروهها و افرادي وجود دارند كه ديدگاه اصولگرايي و يا اصلاحطلبي دارند ولي در چارچوب گروههاي رسمي اين جريانها جاي نميگيرند. از سويي مقوله رياست جمهوري دومين جايگاه رسمي كشور پس از رهبري است و از اهميت بسزايي در داخل و خارج برخوردار است و به ويژه چنين شرايطي، نگاه به رياست جمهوري آينده را از چارچوبهاي حزبي فراتر كرده است.
شجاعپوريان خاطرنشان كرد: اينكه هم در اصلاحطلبان و هم در اصولگرايان افراد و گروههايي هستند كه پيشنهاد كانديداهاي بينابيني، متعادل و مرضيالطرفين را براي رياست جمهوري ميدهند، به شرايط دشوار كشور برميگردد؛ بنابراين لزوما مباحث مطرح در رايزنيهاي موجود ميتواند حزبي نباشد و منافع ملي بر منافع جرياني غلبه نمايد.
اين نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي درباره ميزان توجه به راي و خواسته مردم در رايزنيهاي صورت گرفته اظهار كرد: به يقين و دست كم در حد ادعا، همه گروههاي سياسي كه به دنبال دستيابي به قدرت سياسي و استيلا بر مديريت كشورند بر اين باور هستند كه براي اداره جامعه و مديريت كشور ايده و برنامههاي بهتري دارند كه نيازهاي واقعي و مطالبات درست مردم را تامين ميكند.
شجاعپوريان درباره ارزيابي كلي خود از رايزنيهاي صورت گرفته در بين اصلاحطلبان گفت: به نظر ميرسد رايزنيها ميان مجموعه اصلاحطلبان در اين دوره از عمق، تعقل و واقعنگري بيشتري برخوردار است و به نتيجه آن اميدواري بيشتري هست؛ گرچه توقع اينكه همه اصلاحطلبان بدون حتي يك استثنا دور هم جمع شوند توقع دور از انتظار و دستنايافتني است. بهويژه اينكه رقبا براي تشديد اختلافات هم در كمين نشستهاند و هم ابزارهاي قوي از جمله صدا و سيما را در اختيار دارند.
عضو انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها در پايان يادآور شد: از سوي ديگر، داشتن عنوان اصلاحطلبي يا حتي راهاندازي تشكلهاي موسمي و يا همراه كردن برخي عناصر ناراضي از عملكرد گذشته اصلاحات، براي مخالفان كار سختي نيست. بايد انتظارات از ائتلاف را منطقي كرد و در چارچوبهاي گروههاي موثر و رسمي و تشكلهاي اصلي و نسبت شخصيتهاي تراز اول اين جريان تعريف و تعيين كرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]