واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با اشاره به كمبود فيلتر تزريق خون مديرعامل انجمن حمايت ازبيماران تالاسمي:عدم تامين فيلتر، بيماران را با مشكل مواجه ميكند فيلتر جايگزين متناسب با نيازها نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران تالاسمي با اعلام اين كه از اواخر هفته "كمبود فيلتر تزريق خون لكوسيت" بيماران را با مشكل جدي مواجه ميكند؛ از كافي نبودن كيسههاي فيلتردار به عنوان جايگزين فيلتر لكوسيت خبر داد.
محمدرضا مشهدي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: هر بيمار تالاسمي براي تزريق خون به يك عدد فيلتر لكوسيت نياز دارد كه متاسفانه اين فيلتر در حال حاضر در كشور موجود نيست و بيماران از اواخر هفته با مشكل كمبود فيلتر براي تزريق خون روبرو ميشوند.
وي گفت: بحث بر اين است كه به جاي فيلترهاي لكوسيت از فيلترهاي كيسهدار استفاده شود؛ اما، اين كيسههاي فيلتردار نيز به اندازه كافي موجود نيست. در اين زمينه حدود دو هفته است كه بيماران از كمبود فيلتر تزريق خون در مراكز درماني گله دارند.
مشهدي با بيان اين كه حتي تهيه اين فيلترها به صورت آزاد نيز امكانپذير نيست؛ ادامه داد: فيلترهاي تزريق خون بيماران تالاسمي به صورت رايگان در مراكز درماني ارايه ميشود، قيمت آزاد آن حدود بيش از 10 هزار تومان هزينه در بردارد كه حتي مكاني براي تهيه آزاد اين فيلترها وجود ندارد. اين در حالي است كه هر فيلتر تنها يك بار براي هر بيمار قابل استفاده است.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران تالاسمي گفت: به اين ترتيب، خونها بايد شسته شده به مصرف بيماران برسد. بنابراين با كمبود كيسههاي فيلتردار، پس از مشخص شدن سازگاري خون با بيمار، خونها بايد براي شستشو به سازمان انتقال خون ارسال شده و سپس دوباره براي تزريق به مراكز درماني فرستاده شود.
دكتر محمود هاديپور، رئيس سابق هيات مديره انجمن تالاسمي ايران نيز به ايسنا گفت: فيلتر لكوسيت سالهاي قبل از يك شركت خارجي خريداري ميشد، تا اينكه شركت سها وابسته به هلالاحمر خبر از توليد اين نوع فيلتر در داخل كشور داد.
وي افزود: فيلتري كه در كشور توسط شركت سها توليد ميشود از نوع باليني(Bedside) است كه طبق استانداردهاي كشورهاي توسعه يافته جاي خود را به فيلتراسيون پيش از ذخيرهسازي (Prestorage ) داده است.
هاديپور با اشاره به اينكه سازمان انتقال خون ايران سال گذشته اقدام به راهاندازي روش فيلتراسيون پيش از ذخيرهسازي كرد، اظهار داشت : به دليل كمبود منابع مالي توانايي آن سازمان به قدري نيست كه بتواند نياز همه بيماران را برطرف كند و از سوي ديگر شركت سها از آغاز سال 1387 به تعهدات خود عمل نكرده و ميزان كافي از فيلتر را توليد نكرده است.
وي، وزارت بهداشت را در اين زمينه مسئول دانست و گفت: وزارت بهداشت در درجه اول مسئول درمان بيماران بر اساس استانداردهاي جهاني است نه حامي توليدات داخلي. پس اين توقع وجود دارد نظارت دقيقتري بر اين نوع توليدات و قراردادها وجود داشته باشد.
هادي پور راه حل كوتاه مدت رفع اين مشكل را خريد فيلتر باليني از يكي منابع معتبر در جهان عنوان كرد و تاكيد كرد: تامين منابع مالي لازم جهت انجام فيلتراسيون پيش از ذخيرهسازي در سازمان انتقال خون ايران تنها چاره پيشگيري از وقوع چنين مشكلاتي در آينده است.
گفتني است، فيلتر لكوسيت باليني يكي از لوازم مهم در درمان بيماران تالاسمي است. خون بيماران تالاسمي بايد بعد از فيلتر شدن به آنها تزريق شود كه در اين فرآيند با كاهش ميزان لكوسيت ( گلبولهاي سفيد) و پلاسماي خون، احتمال بروز واكنشهاي تب زا و ايمونولوژيك در فرد دريافت كننده خون به حداقل ميرسد.
انتهاي پيام
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]