تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855615323




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تحليل رهنمودهاي مقام معظم رهبري خطاب به دانشگاهيان توليد علم ، معركه گيري فيلسوفانه نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تحليل رهنمودهاي مقام معظم رهبري خطاب به دانشگاهيان توليد علم ، معركه گيري فيلسوفانه نيست!
خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا)-گروه تحقيق و تفسير خبر-آرش پاك انديش: مسأله توليد علم ، يك معركه گيري فيلسوفانه نيست كه گروهي از دانشمندان گرد هم آمده و فلسفه بافي كنند.


از ملزومات جامعه دانشگاهي معطوف كردن نگاه خود بر محيط پيراموني و سعي در ارتقاي آگاهي و دانش مردم است، اين در حاليست كه چنين مساله اي تاكنون از سوي دانشگاهيان مورد غفلت قرار گرفته و نيازمند مطالعه و كاووش است. با نگرشي نو به مفهوم گفتمان جنبش نرم افزاري و توليد علم، مي توان نارسايي ها درصفوف متعدد نظري و عملي را در قلمرو معرفت شناسي مورد بازسازي و ترميم قرار داد. با توجه به فضاي سياسي كشور و گفتمان رسمي كه اين دوره را دوره‌ عدالت‌محور ناميده است، يكي از محورهايي كه دانشگاهيان و محافل آكادميك مي‌توانند در آن فعاليت كنند اين است كه تحقق عدالت و چگونگي شكل گيري آن را در حوزه‌هاي مختلف مورد بررسي قرار دهند. پيگيري اين خواست مي‌تواند يكي از رويكردهاي نوآورانه در اين دوره باشد. در درون دانشگاه بر تشكل ها و گروه هاي دانشجويي فرض است كه به منظور نهادينه ساختن مولفه ها و شاخصه هاي گفتمان عدالت و پيشرفت اهتمام جدي بنمايند و با در نظر گرفتن جوهر اين گفتمان و شيوه تحقق آن به ارائه راهكارهاي نظري و عملي در قالب كانونهاي مطالعاتي گسترده پرداخته و در كنار توليد علم به تهيه منشوري مدون براي گفتمان سازي غالب در سطح جامعه همت گمارند.
نخبگان دانشجويي‌ مي توانند به عنوان‌ حاملاني امين براي تحقق فرامين مقام معظم رهبري درمقوله توجه بر توليد علم، در قامت سرمايه هاي تاثيرگذار و گرانسنگ اجتماعي فعال شوند و در كليه‌ تحولات‌ علمي نقش‌ جهت‌دهنده‌ به‌ افكار‌ را ايفا‌ ‌نمايند.
امروز دانشجوي فرهيخته ايران اسلامي به واسطه بيداري و احساس مسئوليت ناشي از حاكميت تفكر اصولگرايي، يا در پي بازخواني آرمانها و اهداف بلند انقلاب اسلامي است و يا در پي خلق انديشه اي نو براي پويايي و پيشبرد آن، و در اين راه دريافته كه مي بايست مكتب اجتماعي و جهت حركت فعاليت ها و نگرش هاي خويش را بر پايه هاي فلسفي و نظري خاصي قرار دهد و هويتي را انتخاب نمايد كه در متن فرهنگ و تاريخ جامعه و مردم ريشه دوانيده باشد.
"پيشرفت و عدالت" گفتمان اصلي دهه چهارم انقلاب نام گرفته است. در همين زمينه رهبر معظم انقلاب متذكر شده اند كه :«عنصر پيشرفت، بايد نگاه ما را به استعدادهاي بيشمار پراكنده در ميان ملت، معطوف سازد و ظرفيتهاي توليد و خلاقيت و درخشش توانائيهاي گوناگون در همه‌ي زمينه‌ها را در نگاه ما برجسته كند. و عنصر عدالت بايد نابرخورداران از فرصتها و توانائيهاي كشور را، از اين مواهب الهي و عمومي برخوردار سازد.[1]
آري در حقيقت مقام معظم رهبري براي ملتي كه داعيه تمدن سازي دارد، شايسته نمي بينند كه تنها تغذيه كننده توليدات علمي ديگران باشد، بلكه زيبنده چنين كشوري اين است كه ضمن اينكه از دست آوردهاي علمي ديگران استفاده مي كند، خود نيز به خلاقيت، نوآوري و توليدات علمي جديد همت گمارد و راهبرد نهضت علمي و جنبش نرم افزاري را وجهه همت خود در تمامي عرصه ها قرار دهد. مقام معظم رهبري در تبيين اين مطلب مي فرمايند: «امروز همه همت ما اين است كه نه فقط علم، بلكه فرآورده هاي علمي و تكنولوژي و خرده تكنولوژي را از آنها ياد بگيريم و از آنها تقليد كنيم؛ اين كاري نيست كه يك ملت بايد به آن همت بگمارد. البته اين كارها بايد بشود و چاره اي نيست. وقتي انسان چيزي را ندارد، آن را از كسي كه دارد، مي گيرد. وقتي ساخت آن را بلد نيست از كسي كه بلد است ياد مي گيرد. در اين شكي نيست، اما بايد راه نو و فكر نو و بن بست شكني را وجهه همت خود قرار دهد.[2]
از اين روي در جامعه دانشگاهي تعميق و معرفت و گسترش آگاهي ها از جريانات كنوني جامعه و ظرفيتها و خطراتي كه آن را تهديد مي كند و اتخاذ موضع مناسب در قبال آنها امري ضروري است.
در همين راستا حكايت خبرسازي و خبره سازي نيز در فرآيند رفتاري دانشجويان از جمله مسائلي است كه پرداختن بدان مي تواند دانشگاه را از افتادن در دام الگوهاي غربي و فرهنگ ترجمه پروري بازدارد. لذا مي توان يادآور شد كه درپي شكست راهبردهاي افراطي داعيه داران اصلاح گري و مرثيه سرايان جنبش دانشجويي ، طيف وسيعي از فعالان سياسي، درعين تعلق به مباني نظام ديني، از درك صحيح تفاوتهاي اين نظام با الگوهاي ليبرال دمكراسي، درمانده و در معرض الگوهاي جايگزين نظير "جبهه دمكراسي‌خواهي و حقوق‌بشر" گرفتار آمده‌اند. به عنوان مثال در دوره اوج جولان تفكر ليبراليسم آنچه كه در خصوص سكون نخبگان مطرح مي شد، تنها القائات منفي بود كه انتظار مي‌رفت گفتمان غالبي كه در جنبش دانشجويي قدرت داشت از شدت اين خبرسازي هاي بي اساس مي كاهيد و بجاي شتاب بخشيدن به آن، مسير حركات افراطي را با خبره سازي و كادرسازي نخبگان جهت مي بخشيد.
بنابراين حركت عظيم انقلاب اسلامي كه منادي نظام سازي و تمدن سازي با مباني، اصول و ارزشهاي جديد مي باشد، شايسته است كه مقلد نبوده و بتواند در حوزه هاي مختلف و ابعاد گوناگوني كه براي اداره يك جامعه و يك كشور به نحو علمي لازم است به نوآوري و نوانديشي بپردازد.
پي نوشت ها:
[1]- پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي به مناسبت آغاز به كار هشتمين دوره ي مجلس شوراي اسلامي (7/3/1387)
[2]- فرمايشات مقام معظم رهبري، مورخ 3/7/1381
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 361]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن