واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: نامزدهاي سينماي ايران براي معرفي به اسكار اعلام شد؛رقابت پوراحمد و ميركريمي بامجيدي
اعتماد ملي: سرانجام كميته انتخاب فيلم ايراني براي اسكار 4 نامزد خود را براي پيشنهاد به اسكار معرفي كرد و همانطور كه در گمانهزنيها آمده بود فيلمهاي ساخته كيومرث پوراحمد، ساخته مجيد مجيدي و ساخته رضا ميركريمي در ميان نامزدها ديده ميشود و اضافه بر اين مجموعه ساخته 15 كارگردان برجسته كشور نيز در اين فهرست ديده ميشود. نام در اين فهرست، در حالي كه هنوز نمايش عمومي آن شروع نشده است و كميته ايراني به خاطر اكران محدود آن در يك شهر كوچك آن را واجد شرايط تشخيص دادهاند، نشان از حمايت از شانس اول اين فيلم براي راهيابي به اسكار به نمايندگي از ايران دارد.
انتخاب آواز گنجشكها براي كميته ايراني جدا از ويژگيهاي فيلم كه از بيمسالهترين فيلمهاي سال از نظر وزارت ارشاد بوده و همچنين در سطح جهاني نيز جزو موفقترين فيلمهاي ايراني است، يك دليل مهم ديگر دارد؛ مجيد مجيدي تنها كارگردان ايراني است كه فيلمش تا مرحله نامزدي در اسكار رفته است. مجيد مجيدي با در نخستين سالهاي پيروزي اصلاحطلبان بهعنوان يكي از 5 نامزد فيلمهاي غيرانگليسي زبان اسكار معرفي شد. اين فيلم اگرچه موفق به دريافت جايزه نشد اما نخستين موفقيت سينماي ايران در اسكار بود كه برخي از صاحبنظران معتقدند اقبال اسكار به فيلم مجيدي در آن سال اقبالي سياسي به فضاي ايجادشده در ايران بود كه در سالهاي بعد دوام نيافت اما برخي ديگر با اشاره به موفقيتهاي پيدرپي مجيدي در جشنوارهها اين موفقيت را موفقيتي طبيعي ميدانند و معتقدند كماكان امكان تكرار آن وجود دارد. چنين ديدگاهي البته در ميان كميته انتخاب فيلم ايراني براي اسكار غلبه دارد. به همين دليل محتملترين اتفاق، معرفي دوباره مجيد مجيدي به اسكار است و اينبار با فيلم
در كنار دلايلي كه براي معرفي مجيد مجيدي به اسكار وجود دارد، برخي از معرفي فيلم به اسكار دفاع ميكنند و معتقدند كه اين فيلم به خاطر ارائه تصويري تازه از زندگي زناني كه معمولا دوربينها به آنان كاري ندارند، ميتواند جذابيتي خاص داشته باشد. هواداران رضا ميركريمي موفقيتهاي پيدرپي اين فيلم در جشنوارههاي جهاني را نيز عاملي براي معرفي اين فيلم ميدانند اما از و مجموعه كمتر سخن گفته شده است.
مجموعه فرش ايراني اگر قرار باشد به عنوان فيلم بلند سينمايي به اسكار معرفي شود كه پيشاپيش وضعيت آن معلوم است. اين مجموعه را نميتوان در اين ژانر معرفي كرد. فرش ايراني در بخش فيلم مستند اسكار قرار ميگيرد و معرفي آن بهعنوان نماينده ايران در بخش فيلم بلند سينمايي فقط ميتواند شانس اندكي را كه براي ديگر فيلمها وجود دارد، از بين ببرد.
فيلم به كارگرداني كيومرث پوراحمد اما كمتر مورد بحث قرار گرفته است و شايد يكي از دلايلش اين باشد كه منتقدان و صاحبنظران با آگاهي از ديدگاههاي وزارت ارشاد، شانسي براي معرفي اين فيلم به اسكار قائل نيستند، در حالي كه اين فيلم با توجه به شرايط روز جهان پيامي از ايران منتقل ميكند كه حتي اگر مورد توجه آكادمي اسكار قرار نگيرد نيز ميتواند به عنوان حامل اين پيام بااهميت تلقي شود. اين در حالي است كه شانس اتوبوس شب از هيچ نظر كمتر از دو رقيبش نيست. اتوبوس شب بيشترين جايزه را از جشن خانه سينما كسب كرده است و در جشنوارههاي مختلف جهاني نيز مورد توجه قرار گرفته و جايزه جشنواره آسياپاسيفيك به اين فيلم تعلق گرفته است.
حال و هواي ضدجنگ حاكم بر هنرمندان آمريكايي كه از نحوه موضعگيريهاي آنان درباره بوش روشن است، حكايت از حال و هواي ضدجنگ در آكادمي اسكار دارد. ضديت با جنگ در دورههاي قبلي اسكار و به هنگام برگزاري مراسم اسكار نيز ديده شده است و در آمريكا موجي هنرمندانه و روشنفكرانه است. اين موج ميتواند به فيلمي مانند كمك كند، در حالي كه دو رقيب ديگر از چنين موجي بيبهرهاند.
با اين حال بايد منتظر ماند و ديد كميته چه فيلمي را انتخاب ميكند، هرچند انتخابش پيشاپيش معلوم است و از هماكنون ميتوان پيشبيني كرد كه آواز گنجشكهاي مجيدي در اسكار ميپيچد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]