واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: بازار كار
كليه كارگران بايد از حق سنوات برخوردار شوند
وزير كارو امور اجتماعي اعلام كرد: كارگران با هر مدت زماني كه كار مي كنند بايد بتوانند از حق سنوات برخوردار شوند.
سيد محمد جهرمي وزير كار و امور اجتماعي با تاكيد بر ضرورت بازنگري در قوانين موجود كشورگفت: قوانين موجود كشور از جمله قانون كار بايد براساس برنامه ريزي هاي اقتصادي پويا شود.
جهرمي اصلاح قانون كار فعلي را موجب بهبود وضعيت كارگران ذكر كرد و ياد آورشد: پيش بيني مي شود كه با اصلاح قانون كار كارگران قرار داد موقت از وضعيت مطلوب تري برخوردار شوند.
وزير كار و اموراجتماعي در مورد اصلاح ماده 7 و 27 قانون كار گفت : مواد يادشده به نظر مي رسد از مسايل مشكل ساز قانون كار است بايستي اصلاح شود.
جهرمي افزود: در اصلاح اين مواد قانوني سعي كرده ايم ضمن حمايت از امنيت نيروي كار منافع كارفرما را نيز در نظر بگيريم.
وي با انتقاد از عدم بهره وري نيروي كار در اقتصاد كشور خاطرنشان ساخت: اگر ميزان بهره وري تنها يك درصد افزايش يابد 2500 ميليارد تومان سود عايد اقتصاد كشور مي شود.
وزير كار و امور اجتماعي عدم استفاده بهينه ازمنابع انساني را موجب عدم تحقق برنامه ريزي هاي موجود در كشور دانست و خاطرنشان ساخت: هم اكنون عدم استفاده بهينه از منابع انساني موجب شده است كه تنها 50 الي 60 درصد از برنامه در كشور تحقق نيابد.
وزير كاروامور اجتماعي با اشاره به پيگيري پرداخت حق سنوات از سوي مجلس ووزارت كار گفت: در حال حاضر كارگري كه يك سال دريك واحد اقتصادي كار كند مي تواند سنوات دريافت كند از اين رو وزارت كار در پي آن است كه كارگر با هر مدت زماني كه كار كند، بتواند از حق سنوات برخوردار شود.
وزير كار و امور اجتماعي هشدار داد: اگر سالانه يك ميليون و 200 هزار اشتغال ساماندهي نشود 4 درصد نرخ بيكاري افزايش مي يابد.
وي همچنين راه اندازي بنگاه هاي كوچك زودبازده در دولت نهم را استفاده از تجربيات كشورهاي ديگر و ايران در سنوات گذشته اعلام كرد و گفت: با توجه به گستردگي ارتباطات و فناوري هاي نوين و توجه به كاهش قيمت و افزايش كيفيت در توليدات، ما بايد به سوي راه اندازي بنگاه هاي كوچك زودبازده و اثربخشي آنها حركت كنيم.
وزير كار و اموراجتماعي مشاركت بيش از 320 دستگاه را در طرح بنگاه هاي زودبازده برشمرد و اظهار داشت: با توجه به ايجاد 900 هزار اشتغال در پايان سال 86 اميد به سرمايه گذاري در طرح هاي زودبازده بيشتر شده است. جهرمي اختصاص منابع بانكي و تسهيلات به طرحهاي خوداشتغالي را 6/9 درصد از كل اعتبارات عنوان كرد و افزود: با توجه به تجربيات گذشته خوداشتغالي فقط در اختيار كميته امداد و سازمان بهزيستي قرار دارد كه آمارها نشان از مثبت بودن حركت دارد.
وي حل مشكلات توليد و حمايت از آن را براي كاهش تورم و ركود احتمالي موثر دانست و تاكيد كرد پرداخت تسهيلات طرح هاي زودبازده و تكميل واحدهاي نيمه كاره باعث ايجاد و حفظ اشتغال مي شود.
وزيركار و امور اجتماعي توزيع عادلانه منابع را يكي از اهداف طرح هاي زودبازده دانست و خاطرنشان كرد: در اين طرح به مناطق محروم، شهرستانها و روستاها توجه ويژه شده است.
دكتر جهرمي پرداخت 10 هزار ميليارد تومان تسهيلات در سال جاري توسط بانك ها به طرح هاي زودبازده را باعث ساماندهي بيش از يك ميليون اشتغال اعلام كرد و افزود: گرايش در پرداخت تسهيلات، سرمايه در گردش و اجراي طرح هاي نيمه كاره است.
وي به بازپرداخت بخشي از تسهيلات پرداخت شده به بنگاه هاي زودبازده در سال 85 اشاره كرد و گفت: اگر سالانه يك ميليون و دويست هزار اشتغال ساماندهي نشود 4 درصد نرخ بيكاري افزايش مي يابد.
اعلام نتايج ارزيابي فصلي طرح بنگاه هاي زود بازده
معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزارت كار نتايج ارزيابي فصلي از طرح بنگاه هاي زود بازده را اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي وزارت كار و امور اجتماعي حميد حاجي عبدالوهاب معاون توسعه كار آفريني و اشتغال وزارت كار گفت: در بهار سال 86 تعداد 2 هزار و 542 طرح مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفت كه 116 طرح يعني معادل 4/6 درصد طرح ها مشاهده نشده اند. اما در تابستان سال 86 تعداد 2 هزار و 977 طرح مورد بررسي قرار گرفت كه 316 طرح يعني معادل 10/61 درصد آن مشاهده نشده اند.
وي افزود : در پاييز سال 86نيز تعداد 4 هزار و380 طرح مورد بررسي قرار گرفت كه 427 طرح معادل 9/75 درصد از اين تعداد طرح مشاهده نشده اند.
وي تصريح كرد: تعداد طرح هاي بررسي شده و مبلغ تسهيلات پرداختي از سوي بانك مركزي از 22 ارديبهشت سال 87 تا 6 تير ماه امسال نيز بالغ بر 8 هزار و 503 طرح است. كه از اين تعداد 1 هزار و 480 طرح معادل 17/4 درصد آن مشاهده نشده اند. ميزان مبلغ تسهيلات پرداختي نيز 107 هزار و 773 ميليارد ريال است كه درصد تسهيلات پرداخت مشاهده نشده ها 3/5 درصد است.
وي در خاتمه گفت: جامعه آماري بانك مركزي شامل طرح هاي يك قسط دريافتي تا تمام دريافتي به بهره برداري رسيده مي باشد كه بخشي از آنها به علت دريافت نكردن كامل تسهيلات و بعضا سهم متقاضي به بهره برداري نرسيده اند.
مسايل كارگري لاستيك البرز مورد بررسي قرار گرفت
اعضاي هيات مديره كانون هماهنگي شوراي اسلامي كار با رييس جديد سازمان كار استان تهران ديدار كردند.
داوود قادري عضو هيات مديره كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار استان تهران گفت: در اين جلسه بحث و گفت وگو در مورد شركت ها و واحدهاي بحراني استان انجام شد. وي افزود: شركت لاستيك البرز با مشكلاتي روبرو است كه عمده صحبت ها درباره رسيدگي به وضعيت اين كارخانه بود. وي خاطر نشان كرد: يك قرارداد اخلاقي در جهت همكاري براي رفع مشكلات توليد و صنعت منعقد شد كه اميد است شرايط را به سمت بهبود وضعيت حركت دهد.
فرآيند انتخاب واحدهاي نمونه آغاز شد
فرايند انتخاب واحدهاي نمونه كشور با هدف ترغيب و تشويق سرمايه گذاري در توليد، صنعت و خدمات با هدف كاهش وابستگي، توسعه اشتغال و صيانت از نيروي كار آغاز شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت كار و امور اجتماعي مسعود كاظم زاده مدير كل امور اجتماعي و سهام وزارت كار با اعلام اين مطلب گفت: واحدهايي كه با نگرش روزآمد، زمينه تعامل مناسب بين همه اركان توليد و خدمات را در بين زير مجموعه خود فراهم ساخته اند و با افزايش بهره وري و ارايه خدمات مناسب تر، توان رقابت خود را در بازارهاي داخلي و بين المللي در سطح مطلوبي حفظ كرده اند در فرايند اين انتخاب قرار دارند.
وي افزود: هم اكنون ضوابط انتخاب واحدهاي نمونه اصلاح شده به نحوي كه به موضوع سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و شاخص هاي بهره وري، كيفيت توليد و توجه ويژ ه اي شده است.
كاظم زاده به ديگر پارامترهاي انتخاب واحدهاي نمونه اشاره كرد و گفت: آموزش و اشتغال، محيط زيست و كيفيت، توليد و صادرات، رعايت قوانين و مقررات كار، فعاليت هاي فرهنگي از معيارهاي انتخاب واحدهاي نمونه است.
مدير كل امور اجتماعي وزارت كار از كارفرمايان بنگاه هاي اقتصادي دعوت كرد با حضور خود در اين رقابت ملي، دلگرمي كارگران را فراهم كنند.
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]