واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: مدير كل فرهنگى - تربيتى سازمان زندانها:تشديد مجازات، نقشى در جلوگيرى از بزه ندارد
مژگان عيارى – طرح تشديد مجازات اخلالگران امنيت روانى جامعه كه چندى پيش به تصويب مجلس شوراى اسلامى رسيد جرائمىمانند راهزني، سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف، تشكيل باندهاى فساد و فحشاء، شرارت، آدمربايي، قاچاق انسان، داير كردن وبلاگ و سايت مروج فساد و فحشا كه موجب اخلال در امنيت اجتماعى و روانى جامعه شود محارب و مفسد فىالارض شناخته شده و تشديد برخورد و مجازات پليس با اين جرائم را در دستور كار داشت. به طورى كه پليس با طرحهاى متعدد و گسترده در تمامىزوايا به برخورد قهرى و شديد با اين جرائم پرداخته است و در محلات مختلف تهران اين طرح به اجرا در آمد.پليس در تمامىاين حركتها جرائم را تحت عناوينى چون مبارزه با اراذل و اوباش، بدپوششى در قالب گشتهاى ارشاد به اجرا در آورد و براساس تازهترين خبرها، جرائم خشن خياباني، تازه ترين عنوان برخورد پليس است.
معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهى كشور سرهنگ محمدرضا مقيمى از مقابله با جرائم خشن خيابانى در مهر ماه سال جارى خبر مىدهد به طورى كه اين طرح توسط گشتهاى خودرويى و موتوسيكلتهاى محسوس و نامحسوس در سطح شهر و نقاط جرمخيز محلات اجرا مىشود.
برقرارى نظم و مبارزه با جرم و بزه در جامعه يكى از وظيفههاى نيروى انتظامىاست اما اين وظيفه بايد با رعايت حقوق مجرم و حقوق شهروندان و با پرهيز از فضاى رعب و وحشت در جامعه برگزار شود. به گفته بسيارى از كارشناسان كار فرهنگى مهمترين عامل در كاهش جرم محسوب مىشود و برخورد شديد با مجرم و تشديد مجازات باعث تقليل موارد ارتكاب نخواهد بود.مدير كل فرهنگى تربيتى سازمان زندانها گفت: تحقيقات نشان داده است كه تشديد مجازات در جلوگيرى از بزه نقشى ندارد و نبايد براى جلوگيرى از بزهكارى فقط مجازات را تشديد كرد. منصور مقاره عابد به برنا گفت: فلسفه وجود زندان؛ مجازات مجرم ،امنيت جامعه و اصلاح و تربيت خود مجرم است اما تجربه نشان داده است كه اگرچه زندان در مواردى مفيد بوده است اما بايد به عنوان آخرين راهحل از آن استفاده كرد.
وى با اشاره به اينكه حبس مجازاتى شخصى نيست و خانوادهها هم همراه با مجرم، مجازات مىشوند خاطر نشان كرد: اگرچه برخى از انجمنهاى دولتى و خصوصى و همچنين كميته امداد امام (ره) به خانوادهها كمك مىكنند اما اين كمكها كافى نيست. مقاره عابد افزود: سيستم قضايى بايد به سمتى برود كه زنان، نوجوانان و جوانان را به عنوان آخرين راه حل به زندان محكوم كنند. وى ادامه داد: با اين كار فرد زندانى كه در سنين شكل گيرى شخصيتى است تا سالها انگ زندانى بودن را بايد تحمل كند و احتمال اينكه با اين كار، توليد بزه كار حرفهاى كرده باشيم بالا است. مدير كل فرهنگى تربيتى سازمان زندانها با تاكيد بر اينكه مواردى مانند بيجه و خفاش شب تجربه كانون اصلاح و تربيت يا زندان را داشتهاند گفت: در همين قوانين فعلى ظرفيتهايى وجود دارد كه مىتوان از مجازاتهاى جايگزين استفاده كرد. مقاره عابد افزود: اگر زندانهاى ما بيش از ظرفيت خود زندانى داشته باشد ديگر كار اصلاح و تربيت دشوار و حتى غير ممكن مىشود و بايد تا آنجا كه ممكن است با قضا زدايى ، هشدار و انذار و استفاده از بازدارندهها و از بين بردن عوامل جرم و جنايت، نرخ جرم و بزه را پايين نگه داشت. وى همچنين با اشاره به اينكه سلب آزادى بزرگترين مجازات است تصريح كرد: گسترش خرده فرهنگهاى غلط و تشديد حس انتقام جويى جزء عوارض سلب آزادى است.
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]