واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: فرهنگ قرآني دفاع مقدس، خنثيكننده يكهتازيهاي استكبار/5عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي: استمرار فرهنگ دفاع مقدس در گرو استمرار خط قرآني ـ اسلامي در جامعه است
گروه سياسي: شفيعي سروستاني استمرار فرهنگ دفاع مقدس در جامعه را در گرو استمرار خط قرآني ـ اسلامي در جامعه دانست.
ابراهيم شفيعي سروستاني، عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با گراميداشت فرارسيدن هفته دفاع مقدس، اظهار كرد: براي درك نقش دفاع مقدس در گسترش فرهنگ اسلامي ـ قرآني در جامعه، توجه به اين نكته كه جريان دفاع مقدس، استمراربخش انقلاب اسلامي است ضرورت دارد.
شفيعيسروستاني ادامه داد: جريان انقلاب اسلامي در آغاز عصري رخ داد كه ما آن را عصر خدا ميدانيم و ميناميم، اين جريان كه در سال 1357 به پيروزي رسيد، آغازگر عصري بود كه عصر حاكميت خدا و نفي مظاهر غير خدا و حاكميت غير او در جهان بود.
دبير تحريريه مجله موعود با بيان وجود دو خط انقلابي و دفاع مقدس در عصر اخير در كشورمان اين دو خط را مورد بررسي قرار داد و گفت: جريان انقلاب اسلامي توانست ارزشهايي چون بازگشت به خدا، معنويت و ... را در جامعه ايجاد كند امّا جريان تكامل انقلاب اسلامي كه ار سال 42 آغاز شده و در سال 57 به اوج خود رسيده بود در مسير تكاملي خود به دليل عدم رشدگرايي، يك نمونه در جازدن را تا سال 59 تجربه كرد.
وي توضيح داد: پس از آن برخي فكر ميكردند عصر انقلاب به پايان رسيده و بايد به آنچه مظاهر تمدن ساخته بشري است بپردازند و جريان دفاع مقدس كمك كرد كه انقلاب اسلامي در سير تكاملي خود به پيش رود و آرمانهايي كه در انقلاب مطرح شده بود، يعني تحول بشر و جامعه و جاريكردن اين دستاوردها در جامعه را زنده كرد.
شفيعي سروستاني ادامه داد: در اين زمينه هيچ تحولي به اندازه دفاع مقدس مؤثر نبود و آنچه هماكنون ما به عنوان اساس دين ميشناسيم فرهنگ اخلاص، ازخودگذشتگي براي آرمان و ارزشهاي ديني بوده و هست، اينها همه و همه در جريان دفاع مقدس بزور يافته است.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي گفت: ما در جريان انقلاب اسلامي، گوشههايي از ارزشهاي ديني ـ قرآني را ديده بوديم، ولي در دفاع مقدس تجلّي كامل يك جامعه اسلامي را مشاهده كرديم، اصل اين تحول، در جبههها و در رزمندگاني كه با اين فرهنگ خو گرفته بودند، روي داد.
وي توضيح داد: همه مظاهر ديني كه اوج آن، گذشتن از جان بود در جبههها رخ داد و به عبارتي همه مسائلي كه بهعنوان روح دين و روح ارزشهاي قرآني شناخته ميشود به يكباره در جبههها متجلي شد.
شفيعيسروستاني در ادامه تأثيرات اين حركت را مورد بررسي قرار داد و افزود: اصل اين قضيه در جبههها رخ داده بود ولي آثار آن به جامعه نيز سرازير شد و كساني هم كه در جبههها حضور نداشتند، با تأسي از اين دستاوردها از اين فضا بهرهمند شدند و اين خط قرآني حاكم بر جبههها در جامعه بيشتر تجلي يافت.
وي در ادامه با بيان اينكه تأثيرگذاري و استمرار جريان دفاع مقدس بر كساني كه پشت جبههها بودند محدود به آن سالها نبوده و نميشود، بيان داشت: امروز جوانان ما با مطالعه كتب و ورقزدن صفحات دفاع مقدس از اين فرهنگ متأثر ميشوند و آن را وارد زندگي خود ميكنند.
دبير تحريريه مجله موعود متذكر شد: استمرار اين جريان در شناخت نكات جوهري و محوري جريان دفاع مقدس است تا بتوانيم اين ارزشها را در جامعهمان زنده و پويا نگاه داريم؛ استمرار آنچه را كه حضرت امام(ره) به عنوان فرهنگ بسيجي ميشناختند و بر آن تأكيد داشتند آن بود كه اين فرهنگ در همه اركان نظام شكل گيرد و اين مهم درگرو استمرار خط قرآني ـ اسلامي در جامعه است.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي با ابراز تأسف از اينكه برداشت درستي از اين فرهنگ صورت نگرفته، گفت: تأسيس نهاد بسيج در همه اركان نظام لازم هست ولي كافي نيست و حضرت امام در اين سخنان تأكيد به توسعه فرهنگ بسيجي در جامعه داشتند، اساس اين خواسته، گذشت از دنيا بود.
اين كارشناس ديني تصريح كرد: پاسداشت دفاع مقدس و يادآوري جريانات آن، به ايجاد روحيه آمادگي در جامعه كمك ميكند، اين نكتهاي است كه مقام معظم رهبري هم بارها بدان تأكيد داشتهاند چراكه بيتوجهي به اين نكته جامعه را دچار خواب كرده و آرامش را پديد ميآورد، اين احساس آرامش بهويژه در بين مسئولان، ميتواند خطرساز باشد.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي گفت: اگر همواره بتوانيم جريان دفاع مقدس را زنده و پويا نگاه داريم و تهديدات و دشمنيهاي معاندان اسلام و انقلاب را يادآوري كنيم، روحيه آمادهباش و مقابله با تهديدات را زنده نگه داشتهايم.
وي در پايان تأثيرگذارنرين عامل در زنده نگاهداشتن جريان دفاع مقدس را رسانهها دانست و اظهار كرد: رسانهها به ويژه رسانههاي تصويري ميتوانند اين پيام و ارزشها را به نسل امروز منتقل كنند، آنان همانطور كه ميتوانند جامعه را دچار تجملگرايي و عافيتطلبي كنند به همان اندازه ميتوانند نقش سازندگي داشته باشند.
شفيعيسروستاني در تكميل اين بخش از سخنان خود تأكيد كرد: رسانهها بايد مراقب باشند تا نقشهاي مثبت خود را با برنامههاي سبك و بياثر خنثي نكنند.
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]