واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي كشور: فقر فرهنگي و اخلاقي مهمترين عامل بروز قتلهاي خانوادگي است
بيشتر قتل هاي خانوادگي به دليل تصميمات آني و عصبيتهاي شديد لحظهاي رخ مي دهد و تبعات آن از هم پاشيدن خانواده است. رعايت اصول اخلاقي و بالا بردن فرهنگ در خانواده، نقش بسيار مهمي در كاهش اين نوع جرايم دارد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از اداره اجتماعي پليس آگاهي كشور، سرهنگ رجبي، معاون مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي با بررسي كلي قتلهاي خانوادگي گفت: حدود 30 درصد از قتلهاي واقع شده در كشور مربوط به قتلهاي خانوادگي است.
وي افزود: اين قتلها توسط اعضاي نزديك خانواده نسبت به هم رخ مي دهد و ريشه اصلي آن در مشكلات درون خانوادگي ميباشد. متاسفانه در ساليان اخير آمار اين گونه قتلها سير صعودي داشته است.
رجبي تصريح كرد: براساس آمار و بررسي هاي موجود در پليس آگاهي، 60 درصد مقتولين خانوادگي زناني هستند كه تحت تاثير عوامل مختلف، قرباني اين پديده تلخ ميشوند.
در بررسي كلان دلايل و شرايط فرهنگي، اجتماعي، اقليمي و نوع نگرش افراد خانواده نسبت به خطاها و سوءظنها مهمترين عامل تعيين كننده در وقوع اين نوع قتلها شناخته شده است.
به گفته رجبي، در بررسي جزئيتر با توجه به پروندههاي موجود همسركشي كه به دلايل مختلف از جمله اختلاف بر سر اعتياد، فقر فرهنگي، مسائل خانوادگي، و سوءظنهاي بي مورد رخ ميدهد، بيشترين سهم قتلهاي خانودگي را به خود اختصاص داده است.
با توجه به كارشناسي هاي انجام شده در پليس آگاهي از بين موارد ذكر شده، فقر فرهنگي و اخلاقي كه خلل فراواني در روابط خانوادگي ايجاد ميكنند و تاثيرات روحي رواني انكار ناپذيري دارند، مهمترين و واضح ترين دليل وقوع اين گونه جنايات هستند كه متاسفانه ديده شده است.
معاون مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي كشور در ادامه اين مطلب توضيح داد: اكثريت قريب به اتفاق قتلها به دليل عصبانيتهاي ناگهاني و نبود كنترل عصبي به خصوص در حوزه مسايل منكراتي و ارتباطات نامتعارف در لحظات كوتاهي و با هر ابزاري توسط قاتلان صورت گرفته است.
سرهنگ رجبي در ادامه در خصوص بحث پيشگيري و تلاش آمار وقوع با در اولويت خواندن راهكارهاي فرهنگي گفت: در اين راه رسانه ها براي بالا بردن ضريب اطلاع مردم از تبعات اين گونه جرايم و البته نبود رعايت اصول اخلاقي نقش بسيار مهمي دارند.
به گفته سرهنگ رجبي توجه به رعايت برخي اصول در خانواده ها از جمله عميق كردن ارتباطات و بالابردن آستانه تحمل، كنترل ارتباطات فرزندان در سطح مسايل روحي رواني؛ هشدار درباره عواقب گرايش به مواد مخدر و مشروبات الكلي و توجه بيشتربه كانون خانواده ها از مواردي است كه با آموزش و توصيه مكرر به رعايت آنها مي توان نسبت به كاهش آمار وقوع اين قتلها خوشبين بود.
وي درادامه افزود: ازآنجا كه اين قتل ها با وجود اين كه پيچيدگي خاصي نداشته و به دليل تصميمات آني و عصبيت هاي شديد لحظه اي رخ مي دهد اما درصد قابل توجهي از آمار جرايم جنايي را به خود اختصاص داده است و تبعات آن ازهم پاشيده شدن خانواده است، لذا توجه به اين نكته اساسي ضروري است كه درهنگام بروز مشكلات كوچك و بزرگ خانوادگي كه گاه به صورت كاذب بسيار لاينحل نشان ميهند، فصل الخطاب حل مسئله، قانون است، نه اقدامات خود سرانه و شخصي كه عواقب سنگين و جبران ناپذيري به خانواده ها وارد مي كند.
وي در پايان گفت: همچنين با توجه به نقش فعال مراكز مشاوره در مراكز پليس سراسر كشور هموطنان مي توانند مشكلات و مسايل خانوادگي خود را با كارشناسان مجرب اين مراكز در ميان بگذارند.
8071
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]