واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: استاندار گيلان: تهيه و تدوين سند راهبردي تجارت خارجي استان امري ضروري است
خبرگزاري آريا - استاندار گيلان گفت : توسعه صادرات غير نفتي بي ترديد اهميتي استراتژيك براي اقتصاد استان دارد .
وي افزود : در برنامه هاي توسعه اقتصادي كشور به ويژه در برنامه سوم و چهارم ، همواره صادرات غير نفتي به عنوان يك عنصر موثر و كليدي در توسعه اقتصادي در نظر گرفته شده است .
استاندار گيلان تأكيد كرد : براي گسترش صادرات غير نفتي و حضور جدي در بازارهاي جهاني و ماندگاري در آن نيازمند ايجاد يك راهبرد مشخص و پايدار صادراتي هستيم كه بصورت يك دستور العمل و قانون دقيقا" وظايف كليه دستگاههاي اجرايي مرتبط با صادرات و همچنين اتحاديه ها و تشكل هاي صادراتي و ... بدرستي مشخص شده باشد و هر يك به نحو احسن به وظايف خود عمل نمايند .
وي در ادامه تأكيد كرد : افزايش كيفيت محصولات توليدي كارخانجات و توليد كنندگان كالاها نيز سهم بسزايي در توسعه صادرات غير نفتي دارد و در حال حاضر نيز فرهنگ توليد بهترين كالا براي صادرات در حال گسترش است .
استاندار گيلان همچنين با تأكيد بر ضرورت رقابت پذيري در زمينه توسعه صادرات غير نفتي گفت : به منظور توسعه صادرات غير نفتي بايد گسترش رقابت پذيري محصولات ، هدفمند كردن يارانه ها و جوايز صادراتي ، تقويت و توسعه نظام اطلاع رساني تجاري ، توسعه مشتري مداري و شناخت نياز بازارهاي هدف بيشتر مورد توجه قرار گيرد .
مهندس قهرماني چابك بيان داشت : تهيه و تدوين سند راهبردي تجارت خارجي استان امري ضروري بشمار مي آيد .
مهندس قهرماني چابك حمايت از تشكل هاي غير دولتي صادراتي و پرداخت جوايز صادراتي را از جمله برنامه هاي بخش بازرگاني خارجي سال جاري عنوان نمود و اظهار داشت : استان گيلان با بهره مندي از حمايت هاي همه جانبه تمامي مسولين و با برخورداري از ظرفيت هاي توليد كالاهاي صادراتي و با استفاده از ساختاري قوي ، متمركز و پشتيبان در امر صادرات غير نفتي با مجموعه اي متنوع از محصولات به ويژه محصولات كشاورزي ، شيلاتي و .... مي تواند در مجموعه متنوعي از بازارهاي جهان ، حضوري فعال داشته باشد .
وي خاطر نشان ساخت : موقعيت جغرافيايي منحصر به فرد استان گيلان به لحاظ داشتن مرز خشكي و آبي با كشورهاي آسياي ميانه و دارا بودن 450 كيلومتر مرز دريايي يكي از مزيت هاي ارزشمند اين استان در بخش بازرگاني داخلي و خارجي بشمار مي آيد .
استاندار گيلان با مهم برشمردن وجود زير ساخت هاي لازم براي دست يابي به توسعه پايدار و افزايش سهم صادرات استان گفت : برخورداري از آزاد راه قزوين _ رشت ، احداث راه آهن و وجود منطقه آزاد تجاري صنعتي انزلي و قرار گرفتن در مسير نوستراك و همچنين وجود مهمترين بندر شمال كشور با 10 اسكله فعال كه در آينده به 24 پست اسكله افزايش خواهد يافت و ظرفيت تخليه و بارگيري آن نيز از 6 ميليون تن به 10 ميليون تن خواهد رسيد از جمله ظرفيت هاي قوي توسعه تجارت اين استان است .
مهندس قهرماني در خصوص ضرورت احداث نمايشگاه بين المللي بازرگاني در استان خاطر نشان ساخت : احداث نمايشگاه بين المللي مي تواند رشد و توسعه استان را سرعت بخشد و علاوه بر اين امر موجب معرفي آخرين دستاوردها و تكنولوژي صنايع در راستاي اهداف دولت مبني بر گسترش صادرات غير نفتي باشد .
وي يادآر شد : با احداث نمايشگاه بين المللي شاهد رشد صادرات و به دنبال آن رشد توليد و اشتغالزايي در استان خواهيم بود و در همين راستا در سفر دور اول هيأت محترم دولت اعتبارخوبي نيز براي كمك به احداث ، تكميل و تجهيز نمايشگاه بين المللي استان از محل جوايز و مشوق هاي صادراتي سازمان توسعه تجارت ايران به استان گيلان اختصاص يافت و تا كنون اقدامات خوبي نيز در اين زمينه صورت گرفته است .
وي همچنين در خصوص پايانه صادراتي محصولات كشاورزي و گل و گياه استان گفت : با توجه به وجود زير ساخت هاي لازم از جمله توليد محصولات باغي و كشاورزي و گل و گياه در استان و ساير استانهاي همسايه و برخورداري از بنادر آستارا و انزلي و فرودگاه ، حمل و نقل دريايي ، ايجاد اين پايانه از اقدامات داراي اولويت استان محسوب مي شود .
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]