محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830762819
با فرناندو گارسيا سفير كوبا در تهران تحريمهاي آمريكا ، به خودكفايي و بيداري مردم كوبا انجاميد
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با فرناندو گارسيا سفير كوبا در تهران تحريمهاي آمريكا ، به خودكفايي و بيداري مردم كوبا انجاميد
جام جم آنلاين: كشور كوبا كه پس از انقلاب سال 1959 همواره تحت شديدترين تحريمها از سوي ايالات متحده آمريكا بوده ؛ همچنان مواضع ضداستعماري خود را حفظ كرده است. فرناندو گارسيا ، سفير كوبا در گفتگو با «جامجم» اين تحريمها را يك نوع نسلكشي واقعي ميداند، اما معتقد است مردم كشورش بر اثر اين تحريمها بيدار شده و در مسير خودكفايي قرار گرفتهاند.
سفير كوبا كه كشورش در حال حاضر رياست دورهاي جنبش عدم تعهد را به عهده دارد، از تصميم كشورهاي عضو اين جنبش براي تشكيل آژانس اطلاعاتي با نام آژانس جنوب ميگويد و مقابله با انتشار اخبار جهتدار از سوي آژانسهاي خبري ايالات متحده را به عنوان يكي از دلايل تشكيل آژانس جنوب بيان ميكند.
وي در اين گفتگو درخصوص روابط ايران و آمريكاي لاتين و همچنين درخصوص مسائل مربوط به زندان گوانتانامو و 5 كوبايي در بند آمريكا نيز سخن گفته است. مشروح اين گفتگو را ميخوانيد.
كوبا در حال حاضر رياست جنبش عدم تعهد را به عهده دارد. عملكرد اين جنبش را در گذشته و بخصوص در دوره رياست كوبا چگونه ارزيابي ميكنيد؟
عدم تعهد واقعا يك جنبش است، زيرا مربوط به 118 كشور ميشود. معمولا بين كشورهاي عضو قراردادهاي خوبي در زمينههاي مختلف به امضا ميرسد و در نيويورك يك ميز به كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد اختصاص داده شده است. در حال حاضر با توجه به شرايط جهان، روابط تنگاتنگي ميان كشورهاي عضو وجود دارد.
وزراي كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد معمولا هرچند وقت يك بار نشستي برگزار ميكنند و يكي از آنها نشستي بود كه سال گذشته در تهران و با موضوع حقوق بشر و امور فرهنگي برگزار شد.
در ماه ژوئن (تيرماه) نيز شاهد نشستي ديگر ميان وزراي اين جنبش بوديم كه پانزدهمين نشست از اين دست بود. در ماه آوريل سال آينده نيز به منظور آمادهسازي براي اجلاس آينده اين جنبش، نشستي را در كوبا برگزار ميكنيم.
اجلاس آينده جنبش عدم تعهد در مصر برگزار ميشود و براساس قرار قبلي قرار است در اين نشست رياست جنبش عدم تعهد با ارائه تمام مدارك از كوبا به مصر انتقال يابد.
اين كاركرد جنبش عدم تعهد است و در راستاي توافقاتي كه از قبل انجام شده است، اين جنبش فعاليت خود را ادامه ميدهد. يكي ديگر از مزاياي جنبش عدم تعهد اين است كه بيشتر كشورهاي عضو اين جنبش در سازمان ملل نيز حضور دارند و ميتوانند يك فاكتور مهم و تاثيرگذار در سياستگذاريها باشند.
يكي ديگر از تاثيرات مهم جنبش عدم تعهد در سطح جهاني در عرصه اطلاعات است. در همين خصوص تصميم گرفته شده است نشستي ميان وزراي اطلاعات كشورهاي عضو در جزيرهاي در ونزوئلا برگزار گردد و قرار است آژانسي با نام آژانس جنوب تاسيس شود.
اين آژانس ميتواند نقش بسيار خوبي در مقابل آژانسهاي خبري آمريكايي داشته باشد؛ زيرا همان طور كه ميدانيد آژانسهاي خبري آمريكا، اخبار جهان را هرطور كه به نفع آنها باشد، منعكس ميكنند كه در همين زمينه ميتوانيم به اخبار منتشر شده در خصوص برنامه هستهاي ايران يا 5 كوبايي در بند ايالات متحده اشاره كنيم. آژانس مطبوعاتي جنوب كه قرار است بزودي تاسيس شود ميتواند اطلاعات حقيقي را در اختيار مردم جهان قرار دهد.
ايران متقاضي عضويت در شوراي امنيت است و تاكنون بعضي كشورها از اين مساله حمايت كردهاند. موضع كشور كوبا در اين خصوص چيست؟
كوبا در حال حاضر رياست جنبش عدم تعهد را بهعهده دارد و مسلما از كشورهاي عضو حمايت ميكند و در اين خصوص اقدامات مناسب را انجام ميدهد.
كوبا سالها از سوي آمريكا مورد تحريم قرار گرفته است اين تحريمها در چه زمينههايي هستند و تا چه حد بر ملت و دولت كوبا اثرگذار بوده است؟
سالهاست كه آمريكا تحريمهايي را عليه كوبا اعمال كرده و اين تحريمها در تمام زمينهها از جمله سياسي، اقتصادي و اجتماعي است.
آمريكا از همه جوانب به كوبا فشار وارد ميكند و همين مساله باعث شده اين تحريمها تاثير مستقيمي روي اقتصاد كوبا داشته باشد.
ما حتي اجازه خريد مايحتاج خودمان را از كشورهاي جهان سوم نداريم. اين تحريمها يك نوع نسلكشي واقعي عليه ملت كوباست و يكي از دلايل عدم پيشرفت كوبا، اعمال اين تحريمها بوده است.
ما حتي نميتوانيم با هيچ توليدكننده آمريكايي، روابط معمولي داشته باشيم.
ما همچنين هيچگونه دستگاه، لوازم و تجهيزات پزشكي را نيز نميتوانيم حتي از كشورهاي جهان سوم بخريم و هيچ كشتي كوبايي حق پهلوگيري در بنادر آمريكايي را ندارد.
همين تحريمها عاملي شده است تا مردم ما بيدار شوند و بتوانند به خودكفايي برسند و دولت كوبا نيز در تلاش است از طرق سياسي و همچنين از ديگر راهها رفاه نسبي را براي ملت كوبا تامين كند و بدين ترتيب كوبا در حال سپري كردن تحريمهاست.
تحريمهاي آمريكا پس از انقلاب كوبا همواره عليه كشور ما اعمال شده است و از جمله تلاشهاي آمريكا براي افزايش اين تحريمها ميتوان به قانون هلمز برتون اشاره كرد كه آمريكاييها در يكي از تبصرههاي آن بوضوح بر ضرورت اعمال تحريمها عليه كوبا تاكيد كردهاند.
با كنار رفتن فيدل كاسترو از قدرت، برادر وي رائول كاسترو رياست جمهوري كوبا را به عهده گرفته است.
روابط جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي آمريكاي لاتين در دوره رياست جمهوري محمود احمدينژاد به طور چشمگيري افزايش يافته است. اين روابط تا چه حد ميتواند در مقابله با سياستهاي آمريكا كارگر افتد و چه بسترهايي براي افزايش اين ارتباطات وجود دارد؟
با توجه به اشتراكات ايران و كشورهاي آمريكاي لاتين در سياستهاي ضدامپرياليستي، شاهد روابط خوبي ميان اين كشورها هستيم. حتي كشورهاي آمريكاي لاتين و ايران ميتوانند در كنار ديگر كشورها، اتحاد خوبي عليه آمريكا تشكيل دهند.
دولتمردان آمريكا به دنبال اعمال فشارهاي خود بر سراسر جهان هستند اما باتوجه به اتحادي كه ميان كشورهاي لاتين و ايران وجود دارد ميتوانيم به نتيجه مطلوب برسيم و اتحاد تمام كشورهاي جهان كه ضد امپرياليست هستند، ميتواند بر سياستهاي آمريكا تاثيرگذار باشد.
كشورهاي آمريكاي لاتين و ايران ميتوانند در زمينههاي اقتصادي، بازرگاني و فرهنگي روابط خود را گسترش دهند، همچنين علاقه فراواني ميان ايران و آمريكاي لاتين براي شناسايي ظرفيتهاي يكديگر براي افزايش روابط وجود دارد.
زندان معروف گوانتانامو در منطقهاي متعلق به كشور كوبا قرار دارد، اما در اجاره آمريكاست. واكنش دولت كوبا درخصوص جناياتي كه در اين منطقه ميشود، چيست؟
زندان گوانتانامو محصول يكسري از فعاليتهاي آمريكاست كه از اوايل سال 1900 برخلاف ميل باطني ملت كوبا آغاز شد. در آن زمان آمريكا اين منطقه را كه سرشار از معادن غني زغالسنگ است با هدف استخراج و بهرهبرداري از اين معادن اجاره كرد. ايالات متحده كمكم از اين محل براي عبور سربازان و ناوگانهاي آمريكايي نيز در كنار بهرهبرداري از معادن، استفاده كرد كه البته اين مساله نيز برخلاف ميل ملت كوبا بود.
اين سرزمين متعلق به ملت كوبا و كشور كوباست و ما بارها اعتراض خودمان را نسبت به حضور آمريكا در اين منطقه اعلام كردهايم. در منطقه گوانتانامو هيچ يك از قوانين كوبا اجرا نميشود و ما شاهديم در اين منطقه اعمال ضد حقوق بشر از طريق دولتمردان آمريكايي در حال اجراست.
آيا آمريكا بابت حضور در اين سرزمين به دولت كوبا مبلغي به عنوان اجاره ميپردازد؟
از زمان انقلاب كوبا به بعد، سالهاست كه هيچ مبلغي از سوي آمريكا به كوبا پرداخت نشده است و ما در تلاشيم خاك خودمان را از ايالات متحده پس بگيريم. ملت كوبا پس از انقلاب هرگز اجازه نميدهد هيچ يك از مناطق سرزمينش به اين شكل درآيد.
تاكنون چه اقداماتي براي بازپسگيري اين منطقه انجام دادهايد؟
تمام فعاليتهاي ما در اين مدت به صورت ديپلماتيك و سياسي بوده است و به نظر من اتحاد بينالمللي و جهاني در اين زمينه ميتواند بسيار موثر باشد. در حال حاضر نيز تلاش دولت كوبا از راههاي سياسي و ديپلماتيك براي پس گرفتن منطقه گوانتانامو ادامه دارد و اين كار را تا رسيدن به مقصود ادامه ميدهيم.
شما به حضور 5 كوبايي در بند ايالات متحده اشاره كرديد، جرم اين افراد چيست؟
جرم واقعي اين افراد اين است كه از حقوق كوبا و مردم سرزمينشان دفاع كردهاند.
ايالات متحده اين 5 نفر را 10 سال پيش به اتهام جاسوسي و اعمال تروريستي در فلوريداي جنوبي دستگير كرد. اين 5 تبعه كوبايي در حالي با اتهامات بياساس دستگير شدهاند كه آمريكا در قبال اعمال تروريستي واقعي، هيچ واكنشي نشان نميدهد و از آنها حمايت ميكند.
از جمله اين اعمال تروريستي كه از سوي خود آمريكا هدايت شد بمبگذاري در يك هواپيماي كوبايي بود كه 73 نفر در اين حادثه كشته شدند و همچنين در يك عمليات تروريستي ديگر در هتلي در كوبا يك ايتاليايي كشته شد.
عامل تمامي اين فجايع را ميتوانيد در ايالات متحده پيدا كنيد. لوئيس پومسادا، همان تروريستي است كه عامل اصلي اين دو جنايت بود و اكنون نام او در هيچ زنداني يافت نميشود.
آخرين وضعيت اين 5 نفر چگونه است؟
روز دوم ماه سپتامبر (12 شهريور) فرجامخواهي براي كاهش حكم اين 5 نفر رد شد.
مجازات 2 نفر از آنها با نامهاي رنه و جراردو كاهش يافته، اما 3 نفر ديگر با نامهاي آنتونيو، فرناندو و رامون به زنداني جديد در ميامي فرستاده شدهاند.
اين 5 نفر علاوه بر سانسورهاي خبري وسيعي كه عليه آنها اعمال ميشود، حتي نميتوانند با اعضاي خانواده خود ديدار كنند و دولت آمريكا به اعضاي خانواده آنها ويزا نميدهد. اول دسامبر (11آذرماه) قرار است دادگاه ديگري براي اين 5 نفر تشكيل شود و ما ميكوشيم با توسل به تمام مراجع قانوني، محكوميت آنها را كاهش دهيم.
12 سپتامبر، دهمين سالگرد اسارت اين افراد بود و ما درباره اين 5 نفر بروشني شاهديم كه دستگاه قضايي آمريكا به صورت ناعادلانهاي، حقوق بشر را زيرپا گذاشته است.
خط سير سياسي كشور كوبا با رئيسجمهور جديد به چه شكلي ادامه خواهد يافت؟
در كوبا بيشتر از يك راه و يك مسير وجود ندارد. ما هميشه از حزبي پيروي ميكنيم كه تفكرات فيدل در آنجا نقش دارد. انقلاب ما يكي است و هيچ تفاوتي وجود ندارد و ما به صورت مداوم در حال رسيدن به خواستههايمان هستيم.
گذري بر انقلاب كوبا
نقطه آغازين انقلاب كوبا، 26 جولاي 1953 است؛ روزي كه يك گروه يكصد نفري از چريكهاي مسلح به يك پادگان نظامي در سانتياگوي كوبا حمله كردند. طي اين حمله بيشتر اين چريكها كشته شدند. از چريكهاي باقيمانده اين مبارزان ميتوان به فيدل كاسترو، رهبر سابق و برادرش رائول كاسترو رهبر فعلي كوبا كه بعدها دستگير شدند، اشاره كرد.
فيدل كاسترو پس از دستگيري در يك محاكمه سياسي حدود 4 ساعت از خود دفاع كرد و دفاع خود را با اين جمله پايان داد: مرا محكوم كنيد، مهم نيست. تاريخ مرا تبرئه خواهد كرد. پس از اين محاكمه، فيدل كاسترو به 15 سال زندان و رائول كاسترو نيز به 13سال زندان محكوم شد.
در سال 1995 به دليل فشارهاي رهبران مدني به اين ژنرال مخالف، باتيستا تمامي زندانيان سياسي را آزاد كرد كه در ميان آزاد شدگان چريكهاي مبارزي كه به پايگاه نظامي در سانتياگوي كوبا حمله كرده بودند نيز ديده ميشدند.
پس از اين اقدام، برادران كاسترو به مكزيك تبعيد شدند. برادران كاسترو در مكزيك توانستند كوبايي هاي تبعيدي را در مبارزه در راستاي انقلاب كوبا براي سرنگوني باتيستا گردهم بياورند. اين گروه در مكزيك تحت رهبري فيدل كاسترو آموزش ديدند و در نوامبر 1956 در يك قايق بادباني با نام گرانما به كوبا بازگشتند.
باتيستا ساعت 2 صبح اول ژانويه 1959 از هاوانا گريخت و يك شوراي رهبري نظامي جايگزين وي شد. در ماه جولاي، 1959 رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا به رئيس جمهور وقت آمريكا پيشنهاد كرد دستور حمله به كوبا را صادر كند. اما اين حمله در كمتر از 72 ساعت ناكام ماند و آمريكا نيز سرافكنده شد.
يك سال بعد كاسترو گفت: اين انقلاب ضد امپرياليستي، سوسياليستي ميتواند يك انقلاب باشد، چون فقط يك انقلاب وجود دارد. آمريكا از هر وسيلهاي براي مقابله با انقلاب كوبا استفاده كرده كه شامل تحريمهاي اقتصادي عليه هاوانا و تلاش براي قتل فيدل كاسترو بوده است. هم اكنون نيز آمريكا ميكوشد دموكراسي مورد نظرخود را در كوبا ايجاد كند كه تاكنون ناموفق بوده است.
حسين نيكپور
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]
-
گوناگون
پربازدیدترینها