واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ تمام اهداف برنامه چهارم توسعه درحوزه ارتباطات ،محقق شده است
اقتصاد. وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات . سليماني
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تشريح اقدامات انجام شده و وضعيت ارتباطات در كشور تاكيد كرد كه در حوزه ارتباطات تمام اهداف برنامه چهارم توسعه، يكسال قبل از پايان برنامه (پايان سال ( ۱۳۸۸تحقق پيدا كرده است .
در حالي كه منتقدان دولت نهم پا را از نقد منصفانه فراتر نهاده و با اهداف مشخص بدنبال تخريب دولت هستند و در همين رابطه اقدامات دولت نهم را در تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه ناموفق ارزيابي ميكنند، محمد سليماني وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات روز شنبه در گفت و گو اختصاصي با خبرنگار اقتصادي ايرنا ، با بيان آمار و ارقام مستند از رشد و توسعه ارتباطات و فناوري اطلاعات در سه ساله فعاليت دولت نهم ، تاكيد كرد كه در بخش ارتباطات نه تنها از اهداف برنامه عقب نيستيم، بلكه يكسال و نيم مانده به پايان برنامه چهارم توسعه ، اهداف مورد نظر براي پايان سال ، ۸۸از هم اكنون ( شهريور (۸۷محقق شده است .
وي با اشاره به ماده ۵۷برنامه چهارم توسعه كه به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مربوط است ، گفت: براساس اين ماده از قانون برنامه چهارم توسعه تا پايان برنامه ميبايست ضريب نفوذ تلفن ثابت در كشور به ۵۰درصد برسد و واگذاري آن به روز انجام شود.
براساس اين قانون ضريب نفوذ تلفن همراه نيز بايد تا پايان سال ،۸۸به ۳۵ درصد برسد و همچنين ضريب نفوذ كاربران اينتر نت تا پايان برنامه چهارم توسعه ۳۰درصد تعيين شده است و تدوين لايحه جامع ارتباطات نيز ديگر ماموريتي است كه در برنامه چهارم به اين وزارتخانه محول شده است كه در حال انجام ميباشد.
** ضريب نفوذ تلفن ثابت
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ادامه اظهار داشت:در بخش ضريب نفوذ تلفن ثابت، به روز رساني در همه شهرهاي كشور به استثناي شهرهاي استان خوزستان تا پايان سال ۸۵انجام شد و در استان خوزستان نيز در شهريور ماه ۸۶واگذاري تلفن به روز شد.
سليماني خاطرنشان كرد: در بسياري از شهرهاي كشور مخابرات استانها براي ثبت نام تلفن همراه دعوت نامه ميفرستند و يا حتي براي جذب مشتري جايزه هم ميدهند و در مجموع هركاري كه در اين حوزه بعد از اين انجام ميشود ، فرا برنامهاي است .
** بيش از ۴۰ميليون شماره تلفن همراه واگذار شده است
وي سپس خاطرنشان كرد : درخصوص تلفن همراه نيز براساس برنامه ميبايست ضريب نفوذ تلفن همراه به ۳۵درصد برسد. يعني اينكه تعداد مشتركان تلفن همراه در پايان سال ۸۸به ۲۴ميليون مشترك برسد . اين در حالي است كه در حال حاضر در كشور بيش از ۴۰ميليون مشترك تلفن همراه وجود دارد و در ضريب نفوذ تلفن همراه نيز با حدود ۵۸درصد، از برنامه جلوتر هستيم .
** تعداد كاربران اينترنت بيش از ۲۲ميليون نفر رسيده است
وزير ارتباطات در ادامه گفت وگويش با خبرنگار اقتصادي ايرنا در مورد ضريب نفوذ اينترنت نيز كه براساس برنامه ميبايست تا پايان برنامه چهارم (آخر (۸۸كاربران اينترنت در كشور به ۳۰درصد برسند ، بسياري از مراكز بين المللي كه در مورد كاربران اينترنت آمارارائه ميدهند، تعداد كاربران اينترنت را در كشور بيش از ۲۲ميليون نفر اعلام كردهاند كه اين آمار نشان دهنده ضريب نفوذ بالاي ۳۰درصد در كشور وتحقق اهداف برنامه چهارم توسعه يكسال ونيم قبل از پايان آن است .
** لايحه جامع ارتباطات در حال تدوين ميباشد
سليماني همچنين به تدوين و آماده شدن لابحه جامع ارتباطات كشور از سوي كارشناسان و متخصصان اين وزارتخانه اشاره كرد و گفت: پيش نويس اين لايحه در كميسيونهاي تخصصي دولت نيز به تصويب رسيده و آماده ارائه به مجلس شوراي اسلامي است .
وي در ادامه به ارائه آمار و ارقام رشد توسعه ارتباطات در سه ساله فعاليت دولت نهم در مقايسه با مدت مشابه آن در دولت گذشته اشاره كرد و گفت: در سه سال آخر فعاليت دولت هشتم عملكرد در بخش واگذاري تلفن حدود ۱۱ميليون شماره بود كه در سه ساله فعاليت دولت نهم به بيش از ۴۰ميليون شماره رسيده است و نزديك به ۴برابر شده است .
** تاكنون ۶۵ميليون شماره تلفن واگذار شده است
وزير ارتباطات خاطرنشان كرد: بهمن ماه سال ۵۷در كشور نزديك به ۸۵۰هزار شماره تلفن وجود داشت كه اين رقم در سال ۷۶به حدود شش ميليون شماره رسيد و از سال ۷۶تا ۸۴نيز به ۲۵ميليون تلفن افزايش يافت و امروز نيز در كشور نزديك به ۶۵ميليون شماره تلفن داريم و ميبنيم كه روند توسعه واگذاري تلفن در دولت نهم يك شيب بسيار بالا است .
سليماني ادامه داد: ضريب نفوذ تلفن همراه در سه ساله آخر فعاليت دولت قبل معادل ۶/۶درصد رشد داشت ، اما اين رشد در سه ساله فعاليت دولت نهم به ۴۸ درصد رسيده كه نزديك به هفت برابر شده است .
** متوسط زمان انتظار براي دريافت تلفن همراه به ۲هفته رسيده است وي اظهار داشت: متوسط زمان انتظار براي دريافت تلفن همراه در آخر دوره فعاليت دولت هشتم ۱۲ماه بود و در مورد تلفن ثابت نيز در مراكز اصلي و مهم شهرها مردم براي دريافت تلفن ثابت نزديك به دو سال در نوبت ميماندند ، اما امروز متوسط زمان انتظار به دو هفته كاهش يافته است .
سليماني ادامه داد: در شهريور ماه سال ۸۴اگر كسي اراده ميكرد كه صاحب يك سيم كارت تلفن همراه شود حداقل با پرداخت يك ميليون تومان هزينه بايد از بازار آزاد آن را تهيه ميكرد اما امروز در كوتاهترين زمان ممكن و با كمترين هزينه سيم كارت تهيه ميكند.
سليماني با بيان اينكه تلفن همراه درايران از سال ۷۳واگذار شد، گفت : تا سال ۷۹حدود ۸۰۰هزار تلفن واگذار شد و اين رقم تا شهريور ۸۴به حدود هفت ميليون شماره رسيد ، اما امروز بيش از ۴۰ميليون تلفن همراه در كشور فعال است .
وي در همين ارتباط به ضريب نفوذ تلفن همراه در تركيه كه همزمان با ايران كار خود را در اين زمينه آغاز كرده ، اشاره كرد و گفت: در تركيه تا سال ۸۴نزديك به ۴۲ميليون تلفن همراه فعال بود و در حال حاضر نيز در اين كشور رقم تلفن همراه فعال نزديك به ۵۲ميليون شماره رسيده و امروز فاصله ما با تركيه كم شده است .
وزير ارتباطات همچنين به افزايش ظرفيت ارسال پيامك در سالهاي اخير اشاره كرد و گفت : در زمان شروع فعاليت دولت نهم ظرفيت ارسال پيامك نزديك به ۲ميليون پيام بود كه اين ظرفيت امروز ۲۰برابر شده و به ۴۰ميليون پيام رسيده است .
** ارتقاي كيفيت ارتباطات تلفني
سليماني درادامه درخصوص تلاش براي بهبهود كيفيت ارتباطات تلفني در سال هاي اخير با بيان اينكه نصب آنتنهاي بيتي اس نيازمند امكانات فني و عمراني، برق رساني و لينكهاي راديويي و ازهمه مهمتر تملك است ،گفت: در شروع كار دولت نهم نزديك به پنج هزار آنتن BTSدر كشور وجود داشت . اما امروز نزديك به ۲۰هزار آنتن در نقاط مختلف كشور نصب شده كه در بهبود كيفيت ارتباطات تلفن همراه نقش بسيار مهمي داشته است .
وي خاطرنشان كرد: كيفيت برقراري ارتباط تلفن همراه نسبت به شهريور ماه سال ۸۴قابل مقايسه نيست، البته درتهران هنوز به وضعيت استاندارد مطلوب نرسيدهايم كه مشكلاتي خارج از اراده در اين راه وجود دارد كه بيشتر به مسائل مديريت شهري و مقاومت مردم براي نصب آنتنهاي بيتي اس و برق رساني به اين آنتنها و سوابق طراحيها باز ميگردد .
وزير ارتباطات كشورمان در ادامه به اتصال بانكها به شبكه ارتباطي اشاره كرد و گفت : در اين بخش نيز رشد بسيار خوبي را شاهد هستيم و اتصال بانك ها به شبكه از سه هزار و ۳۰۰بانك درپايان فعاليت دولت قبل به ۲۰هزار بانك و موسسه مالي و اعتباري در حال حاضر افزايش يافته است .
** در بيش از شش هزار روستاي كشور پست بانك فعال است
سليماني راه اندازي شعب پست بانك در روستاهاي كشور را از ديگر افتخارات اين وزارتخانه در دولت نهم نام برد و افزود: تا سال ۸۴پست بانك در هيچ يك از روستاهاي كشور حضور نداشت ، اما امروز در بيش از شش هزار روستاي كشور پست بانك فعال است و تمام عمليات بانكي در اين شعب براي روستائيان انجام ميشود.
وزير ارتباطات در پاسخ به انتقاداتي كه در خصوص اينترنت كشور مطرح مي شود، گفت :ضريب نفوذ اينترنت در سه ساله آخر فعاليت دولت هشتم شش درصد افزايش داشت ، اما اين افزايش در سه ساله فعاليت دولت نهم ۲۴درصد بوده است.
** ۳۴۰دانشگاه كشور به اينترنت متصل ميباشد
سلماني تاكيد كرد: وقتي ما تمام دانشگاهها را به شبكه اينترنت وصل كرديم و نزديك به ۳۴۰دانشگاه به شبكه اتصال پيدا كرد ، همه بانكهاي كشور به شبكه وصل شد و امروز تمام عمليات بانكي از طريق اينتر نت انجام ميشود . مشخص است كه ضريب نفوذ اينتر نت افزايش يافته است ، اما هنوز عدهاي اين افزايش ضريب نفوذ را نميبينند .
وزير ارتباطات در ادامه گفت وگويش با خبرنگار اقتصادي ايرنا در خصوص افزايش ظرفيت ارتباطات بينالمللي بر روي شبكه فيبر نوري در فعاليت دولت نهم ، اظهار داشت: در سه ساله آخر فعاليت دولت قبل، چهار لينك STM1 افزايش داشتهايم كه اين افزايش در دولت نهم به ۴۵لينك STM1رسيده است سليماني در خاتمه تاكيد كرد: وقتي پهناي باند اينتر نت كشور اين مقدار رشد داشته است ، آيا ضريب نفوذ اينتر نت ميتواند افزايش نيافته باشد ؟.
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]