واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: مضرات استفاده زياد از رايانه
استفاده اشتباه و دائم از ماوس هنگام كار با رايانه مى تواند به دست كاربران صدمه وارد كند. درد، ناتوانى و لرزش و بى حسى ساعد و دست نخستين نشانه هاى فشار بيش از حد به تاندون ها و عصب ها به دنبال حركت هاى نادرست هنگام كار با ماوس رايانه است. به گفته متخصصان مجمع متخصصان اعصاب آلمان، كليك هاى دائم با ماوس و وضعيت غير طبيعى و نادرست دست هنگام كار با آن ابتدا باعث آسيب ديدگى بافت ها مى شود كه در طولانى مدت منجر به التهابات رشته هاى عصبى مى شود. متخصصان تاكيد كردند هنگام آغاز عوارض و ناراحتى هاى دست اين امكان وجود دارد كه در مغز ارتباطى بين دردها و كار با ماوس و كليك كردن با آن ايجاد شود و به دنبال آن تنها با كليك كردن با ماوس رايانه دردها آغاز خواهد شد و صدمات آن مى تواند تا ساعد و بازو نيز ادامه پيدا كند. متخصصان تاكيد كردند با استفاده از روش هاى كارى آرگونوميك مى توان با بروز اين عارضه مقابله كرد. بسيارى از برنامه هاى عملكردى ماوس را مى توان به كمك صفحه كليد انجام داد، برنامه دابل كليك ماوس را مى توان به حلقه گردان وسط ماوس منتقل كرد و بهتر است اندازه ماوس متناسب با اندازه دست كاربر انتخاب شود. سطوح سرد محل قرار گيرى دست بر روى پد ماوس نيز زمينه را براى التهابات مساعد مى كند. تمرينات چرخشى مچ دست و حركت دادن دست و بازوها و استراحت هاى كوتاه حين كار مى تواند به رفع خستگى و تشنج زدايى عضلات دست كمك كند. به گفته متخصصان در صورت بروز دست درد، كاربران بايد به متخصص اعصاب مراجعه كنند
ضررو زيانهاى استفاده از پرينتر
متخصصان اعلام كردند كه آسيب هاى استفاده از پرينتر براى ريه حتى بيشتر از سيگار كشيدن است. متخصصان آزمايشگاه بين المللى فناورى انگليس اعلام كردند، ۳ درصد از انواع پرينترها اشعه هايى منتشر مى كنند كه آسيب هاى جدى به ريه افراد كاربر اين دستگاه وارد مى كند كه اين آسيب حتى از آسيبى كه مصرف سيگار به ريه وارد مى كند بيشتر است.
بنابر اين گزارش، اين آسيب در صورتى كه مكرر و در ساعات طولانى روز تكرار شود، احتمال ابتلا به سرطان ريه را زياد مى كند. آيا مى دانيد همه مانيتورها داراى اشعه هاى مضر و خطرناك هستند؟ در مانيتورهاى داراى لامپ اشعه كاتوديك يك شعاع الكترونى در هر ثانيه تا پنجاه بار يا بيشتر صفحه موزاييكى داخل لامپ تصوير را جارو كرده و تصاوير را به كمك شدت و ضعف يا قطع و وصل اين پرتو الكترونى ايجاد مى كنند. به دليل وجود ميدان الكتريكى چند هزار ولتى در داخل لامپ تصوير، روشنايى كه الكترون ها حين عبور از فاصله بين كاتد و صفحه موزائيكى كسب مى كنند باعث مى گردد انرژى آزاد شده سبب تابش درصد قابل توجهى اشعه ايكس و اشعه ماوراى بنفش گردد كه الزاما بايد با تدابير تكنيكى در حين طراحى لامپ تصوير از نفوذ آنها به سطح خارجى و رسيدن به بدن كاربر رايانه جلوگيرى كرد.در عمل اين كار داراى هزينه زيادى است و باعث گرانى قيمت لامپ تصوير مانيتور مى گردد. در نتيجه اكثر كارخانجات سازنده براى رقابت با ارائه ارقام غيرواقعى ميزان تابش هاى زيان آور را حداقل جلوه مى دهند. اكثر مانيتورهاى موجود داراى درصد قابل توجه و خطرناكى از پرتوهاى اشعه ايكس و اشعه ماوراى بنفش هستند كه استفاده كننده ها دائما در معرض اين پرتوها هستند. اما خطرات كار با نمايشگرهاى منحصر به تابش پرتوهاى اشعه ايكس و ماوراى بنفش نيست در زير تعدادى از مهمترين اين خطرات معرفى شده است.
خطرات ناشى از:
۱) پرتوهاى اشعه ايكس
۲) پرتوهاى اشعه ماوراى بنفش
۳) ميدان الكتريكى با ولتاژ بالا
۴) ميدانهاى الكترومغناطيسى
۵) امواج الكترومغناطيسى فركانس پايين
۶) امواج الكترومغناطيسى فركانس بالا
گفته مى شود انواع سرطان ها، ناهنجارى هاى كروموزونى و بيماريهاى ژنتيكى، اختلال در ديد چشم، ضايعات عصبى و روانى، سقط جنين وغيره از عوارض شناخته شده اين پرتوها است. اين مضرات استفاده از مانيتورهاست ولى آيا مى توان از آنها استفاده نكرد؟ خير. براى استفاده
كم خطرتر از مانيتورها:
۱) از عينك با فيلترهاى مرغوب استفاده كنيد
۲) مانيتورها بايد حداقل از سطح چشم تحت زاويه ۲۰ درجه قرار گيرد
۳) فاصله مانيتور از كاربر بايد ۴۰ تا ۷۰ سانتى متر باشد
۴) ميزان درخشندگى مانيتور را كم كنيد
۵) مدت طولانى جلوى مانيتور ننشينيد.
۶) هوا در محيط كارتان جريان داشته باشد زيرا بدنه كامپيوتر و مانيتور بوى مخصوصى از خود متصاعد مى كنند كه ناشى از گازهاى «يوكسينا» و «فورانا» است كه به عنوان مواد ضد حريق مى باشند و هر دو سرطان زا هستند.
نويسنده: رقيه عبادى
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]