تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817018871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حضور در جامعه مردسالار عراق سخت بود


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: حضور در جامعه مردسالار عراق سخت بود


سرمايه،نرگس جودكي:تا يك سال پيش او تنها زني بود كه به عنوان مدير در برنامه هاي خبري و سياسي تلويزيون عراق حضور داشت.فيروزه حاتم مدير اجرايي شبكه تلويزيوني «الحريه» يكي از راهكارهاي كاهش مشكلات زنان عراق را مشاركت دولت در فعاليت اقتصادي زنان مي داند. براساس گزارش هاي سازمان بين المللي، جنگ زخم هاي عميقي بر جمعيت زنان عراق گذاشته است. بيش از يك ميليون زن عراقي در جنگ بيوه شده اند و سرپرستي ندارند. هر روز هم بر تعداد اين زنان افزوده مي شود. فيروزه حاتم در كشوري فعاليت مي كند كه براساس آمارهاي بين المللي، تعداد يتيم هايش به پنج ميليون و 400 هزار نفر رسيده كه با توجه به جمعيت 27 ميليون نفري، رقم بالايي است. يك مركز مطالعاتي در عراق آمار كودكان يتيم را 9 ميليون نفر اعلام كرده است.

سازمان هاي بين المللي در سال 2006 گفته اند 20 درصد از كودكان شهر موصل بر اثر جنگ دچار مشكلات رواني شده اند و 70 درصد از كودكان بغداد از بيماري هاي رواني و افسردگي عميق رنج مي برند.
به گفته فيروزه حاتم پس از سقوط رژيم صدام 30 شبكه تلويزيوني در عراق فعال شدند در حالي كه پيش از آن تنها شبكه دولتي عراق برنامه توليد و پخش مي كرد. در ميان اين كانال هاي مختلف، «الحريه» تنها شبكه اي است كه به مسائل زنان و كودكان عراق مي پردازد: «بيشتر شبكه ها توسط افراد يا احزاب سياسي اداره مي شوند. در ميان برنامه هاي اين شبكه كمتر مي توان موضوع زنان و كودكان را ديد. در حال حاضر رسانه هاي جمعي محدوديتي براي بيان اوضاع نابسامان ندارند. شايد دليل اين آزادي هم نبود ثبات باشد.»
فيروزه حاتم كه براي شركت در نشست «چالش هاي پيش روي زنان زنان براي دستيابي به صلح و امنيت پايدار» به ايران آمده، با دقت به سوال ها جواب مي دهد.
تعرض به زنان يكي از دستاوردهاي جنگ در عراق است كه اين روزها به شدت ذهن او را به خود مشغول كرده است: «به جز تعرض به زنان كه مصداق بارز خشونت است، خودكشي و خودسوزي ناشي از فرهنگ، آداب و رسوم غلط و ازدواج در سن بالا هم در كشور رواج دارد. آمار طلاق بالاست و وجود زنان بيوه يكي از چالش هاي تازه دولت است.»
او بيان مشكلات را مسووليت اصلي رسانه هاي جمعي مي داند: «حل مشكلات از رسانه هاي جمعي برنمي آيد اما رسانه ها مسائل را روشن مي كنند و رفع آن به عهده دولت و انجمن هاي غيردولتي است.»
فيروزه در 13 سالگي به همراه خانواده اش و هزاران كرد شيعه به ايران رانده شد و در رشته ادبيات عرب تا مقطع كارشناسي ارشد تحصيل كرد. 11 سال در تهران معلم بود. در سال 2002 به سوئد رفت و مشغول كار شد. آنجا هم تدريس كرد و مقاله نوشت و به كار خبري كه يكي از علاقه مندي هايش بود، پرداخت. پس از سقوط دولت در عراق به كشورش برگشت: «اين اولين فرصت براي من بود كه بتوانم در تلويزيون كار خبري كنم. تجربه بسيار خوبي بود. در عين حال كه كار سختي هم بود چرا كه من يك زن بودم و مردان عراقي نمي توانستند يك زن را به عنوان مدير خود قبول كنند. من مدير اجرايي شبكه تلويزيوني الحريه شدم و بالاخره توانستم تعدادي از اين مردان را به زور و با تساهل مجبور به قبول اين واقعيت كنم.»
مي خندد و ادامه مي دهد: «شايد به خاطر نوع مديريتم بود اما به هر حال براي فرهنگ مردسالار عراق هم اين پذيرش سخت بود. اين ذهنيت را از تفكر 200 نفري كه در موسسه بودند، دور كردم و اين برايم موفقيتي شيرين بود.»
- اين ذهنيت ناشي از قوانين مردسالار بود؟
فيروزه پاسخ مي دهد: «نه، بيشتر عرف غلط حاكم بر جامعه اين ذهنيت را القا مي كند وگرنه مطابق نص صريح قرآن، زن و مرد برابرند و هر كس تقواي بيشتر داشته باشد، نزد خدا گرامي تر است يعني برتري نتيجه تقواست نه جنسيت اما مردم هر تفكر غلطي را به دين نسبت مي دهند.»
فيروزه حاتم اكنون 41 ساله است و اميد دارد با استقلال دولت عراق و فروكش كردن آتش جنگ، زنان و كودكان عراق آينده اي روشن داشته باشند.
 شنبه 30 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن