واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: يك عضو كميسيون صنايع ومعادن: استيضاح را نا كارآمد نكنيم
يك نماينده مجلس هشتم نظارت را يكي از اساسي ترين اقدامات مجلس شوراي اسلا مي دانست و گفت: آن چه كه باعث اجراي دقيق قانون مي شود نظارت قانون گذار است و استيضاح جدي ترين ابزار نظارت بر عملكرد مسوولا ن اجرايي است.
بهمن محمد ياري با تاكيد براهميت نظارت، برنظارت و نقد و بررسي عملكرد مسوولا ن اجرايي تاكيد كرد وگفت: نمي توان منكر وجود انحراف در سيستم مديريتي شد و با استيضاح مي توان مسير انحراف را به مسيراصلي بازگرداند.
وي با اشاره به اين كه ابزار نظارت مجلس در قالب به عنوان تذكر، سوال و استيضاح تعريف شده است گفت: بر اساس آيين نامه داخلي مجلس، نمايندگان به تناسب اقدامات و برنامه هاي وزرا، از اين 3 راهكار براي نظارت و اصلا ح كاستي ها و نواقص احتمالي استفاده مي كنند.
نماينده طالش، رضوانشهر و ماسال به تشريح اين 3 ابزار نظارتي پرداخت و تذكر را ابتدايي ترين نوع دانست و گفت: در برخي موارد كاستي ها و نواقصعي در جريان اقدامات وزرا صورت مي گيرد اما چون اين موارد با تخلف جدي روبه رو نيست در قالب تذكر به اصلا ح اين انحراف جزئي پرداخته مي شود.
وي در تشريح سوال به عنوان ابزاري جدي تر بر نظارت وزرا و دولت گفت: گاهي مواقع عملكرد وزرا به گونه اي است كه نياز به شفاف سازي دارد و نمي توان تذكر داد بلكه بايد بازخواست كرد بنابر اين وزير مربوطه در قالب پرسش و پاسخ به نقاط ابهامي پيش آمده پاسخ مي دهد. وي باياد آوري اين كه وزير مربوطه به كميسيون هاي تخصصي نيز احضار مي شود گفت: چنان چه نماينده سوال كننده از پاسخ وزير قانع نشد طرح سوال به صحن علني كشيده مي شود و سپس دركميسيون سوالا ت مطرح و مورد بررسي بيشتر قرار مي گيرد.
وي استيضاح را مرحله جدي نظارت نمايندگان دانست و گفت: استيضاح با امضاي 10 نماينده معترض مطرح مي شود، در اين حالت نمايندگان تشخيص مي دهند كه وزير مربوطه موضوعات، مسائل و ماموريت هاي محوله را به درستي انجام نداده و در اجرا با مشكل مواجه است و اين اشكال به گونه اي است كه باعث وارد آمدن زيان به جامعه و اقشار مردم مي شود در اين حالت نمايندگان تصميم مي گيرند از طريق استيضاح وزير را به مجلس بخواهند. وي شرايط پس از استيضاح را حضور وزير در مجلس و پاسخ به سوالا ت نمايندگان در صحن علني اعلا م كرد و گفت: اگردر جريان استيضاح اثبات شود كه وزير مربوطه در اجراي برنامه ها موفق نبوده راي اعتماد پس گرفته مي شود و چنانچه عملكرد وزير تاييد شود راي اعتماد مجدد با راي گيري صادر مي شود.
وي در خصوص استيضاح وزير آموزش و پرورش گفت: وزيري كه از بيرون مجموعه وارد مي شود در درجه اول بايد از افراد متخصص و مجرب كه تجربه كافي دارند استفاده كنند. محمد ياري افزود: برخي تصور مي كنند كاهش هزينه ها و كم شدن حجم وزارتخانه به مديريت درست منجر مي شود كه اين گونه نيست. وي متهم كردن مديران قبلي به ناكارآمدي را مورد نقد قرار داد و گفت: نبايد تصور شود كه مدير قبلي انديشه يا توان نداشته است بلكه شرايط و امكانات به گونه اي بوده كه موقعيت را به وجود آورده است يا شايد هم اهداف وزير فعلي بالا تر است و نتايج بهتري را جستجو مي كند.
اين عضو كميسيون صنايع برنامه هاي علي احمدي در مقام وزير آموزش و پرورش را عجولا نه توصيف كرد و گفت: علي احمدي از نظرات كارشناسانه استفاده نكرد كه نتيجه آن ايجاد بحران در آموزش و پرورش و كشانده شدن آن به مقابل مجلس در قالب تجمع بود كه در نهايت به نمايندگان مردم منتقل و به طرح استيضاح منجر شد. وي با تاكيد بر اهميت اخلا ق گفت: اطمينان داريم كه علي احمدي قصد انجام وظيفه و نيت خير داشته است اما در مجلس شوراي اسلا مي اخلا ق، صداقت و دلسوزي يك مدير را اندازه گيري نمي كنيم بلكه عملكرد، مديريت و تخصص را ارزيابي مي كنيم و نتايج اين مديريت و تاثيري را كه بر جامعه گذاشته ملا ك قرار مي دهيم.
محمد ياري نمايندگان مجلس را مخاطب قرار داد و گفت: استيضاح يك اقدام سياسي و جناحي نيست بلكه اقدامي تخصصي و فني در راستاي استيفاي حقوق مردم است بنابراين بدون در نظر گرفتن جناح بندي و گرايش ها بايد به استيضاح وزير آموزش و پرورش نگاه كرد و چنانچه علي احمدي توانست نمايندگان را قانع كند راي اعتماد بگيرد درغير اين صورت راي اعتماد دوباره عملكرد قابل قبولي نخواهد بود.
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]